Δεύτερος κύκλος του διαγωνισμού αρθρογραφίας της στήλης “Απόψεις”!

Από 21 Μάι 2014

Προχωράμε σήμερα στην ανακοίνωση του δεύτερου κύκλου του διαγωνισμού μας, ο οποίος ξεκίνησε τον Μάρτιο, με σκοπό την αναζήτηση και την δημοσίευση εξαιρετικών ιδεών και τοποθετήσεων πάνω σε ζητήματα που προβληματίζουν έντονα την κοινότητα μας, όχι μόνο στην χώρα μας αλλά και διεθνώς.


Ο πρώτος κύκλος επιφύλαξε ένα σπουδαίο δώρο για το καλύτερο άρθρο από τον Νίκο Καλοφύρη και τον αγώνα Metsovo Ursa-Trail 2014, το οποίο κέρδισε η φίλη Κλεμεντίνα Μπόλλε με το εξαιρετικό της άρθρο με τον τίτλο “Μικροί Ήρωες”. Οι Θεοχάρης Λεζπουρίδης και Βασίλης Χαμπάς κέρδισαν από μια τεχνική μπλούζα του Advendure με τα όμορφα άρθρα τους κατακτώντας την δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.


Όπως αναφέραμε και στο Editorial με το οποίο περιγράψαμε την φιλοσοφία πίσω από την νέα αυτή στήλη, καθώς και την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε ώστε να συμμετέχετε στον διαγωνισμό, μπορείτε να στείλετε τα κείμενα σας σε μορφή word, τα οποία δεν πρέπει να ξεπερνούν τις 2.000 λέξεις, μαζί ίσως με κάποιες φωτογραφίες που θέλετε να συμπεριλάβουμε στο άρθρο σας, στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..


Το θέμα που επιλέξαμε για τον δεύτερο κύκλο του διαγωνισμού αποτελεί ένα πολύ ευαίσθητο ζήτημα που απασχολεί αθλητές, διοργανωτές αλλά και τις ντόπιες κοινωνίες που φιλοξενούν τους αγώνες ορεινού τρεξίματος και έχει να κάνει με το περιβάλλον και την φύση μέσα στο οποίο διεξάγονται οι αγώνες. Γράψτε μας λοιπόν ένα άρθρο εκφράζοντας την γνώμη σας, τους προβληματισμούς σας αλλά και τις προτάσεις σας για το ακόλουθο θέμα:


“Οι αγώνες ορεινού τρεξίματος προσφέρουν ή όχι στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση; Πως πρέπει να προσαρμοσθούν οι αγώνες - ιδιαίτερα αυτοί που συγκεντρώνουν εκατοντάδες αθλητές στα μονοπάτια τους - στην συνεχώς αυξανόμενη συμμετοχή αθλητών ώστε να μην διαταραχτεί το οικοσύστημα;


Τα κείμενα σας είναι δεκτά από σήμερα 21/05/2014, ενώ  η καταληκτική ημερομηνία που θα δεχόμαστε άρθρα για τον διαγωνισμό είναι 30/06/2014. Αμέσως μετά την ημερομηνία αυτή, η συντακτική ομάδα του Advendure θα επιλέξει τα τρία καλύτερα άρθρα, με το καλύτερο να επιβραβεύεται με ένα σημαντικό δώρο αλλά και την δημοσίευση του ως προτεινόμενο κύριο άρθρο της ιστοσελίδας, ενώ οι συγγραφείς των άλλων δυο θα κερδίσουν από μια τεχνική μπλούζα του Advendure.


Ο δεύτερος κύκλος του διαγωνισμού έχει ένα εξαιρετικό δώρο, που σίγουρα θα βοηθήσει σημαντικά τον νικητή στις ορεινές εξορμήσεις του. Πρόκειται για το σακίδιο SYNAPSE FLOW 30 AW της Salomon, το οποίο είναι ιδανικό για πολυήμερες ορεινές εξορμήσεις, είναι εξαιρετικά ελαφρύ και με δυναμικά ρυθμιζόμενους ιμάντες πλάτης, με εξαιρετικό σύστημα εξαερισμού ενώ αδιαβροχοποιείται με την χρήση του ενσωματωμένου αδιάβροχου καλύμματος! Έχει ενσωματωμένο υδροδοχείο ενώ μπορεί να δεχτεί μέχρι και υδροδοχείο 2 λίτρων. Η χωρητικότητα του είναι 30 LT, και η λιανική τιμή πώλησης του είναι 130 ευρώ. 

Τις τεχνικές προδιαγραφές του σακιδίου μπορείτε να τις δείτε λεπτομερώς εδώ.


Σπουδαίο δώρο από την Shop and Trade και την Salomon Hellas, ενώ θα θέλαμε να διαβάσουμε όσο γίνεται περισσότερες απόψεις, με τα επιχειρήματα τους, για το θέμα του διαγωνισμού. Μην φοβηθείτε να εκφραστείτε και να αρθρογραφήσετε, άλλωστε όπως διαπιστώνουμε καθημερινά από τις συνεργασίες μας, αλλά και από τον πρώτο κύκλο του διαγωνισμού μας, το ταλέντο υπάρχει καθώς και η διάθεση για να εκφράσει η κοινότητα τις απόψεις της σε σημαντικά θέματα που μας απασχολούν!


Ευχαριστούμε θερμά την SHOP AND TRADE και την SALOMON HELLAS για την σπουδαία χορηγία τους στον δεύτερο κύκλο της στήλης “Απόψεις”του Advendure!

Δημήτρης Τρουπής

Δημήτρης Τρουπής

Κατάγεται από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας και ζει μόνιμα στην Πάτρα. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Το τρέξιμο στα μονοπάτια των βουνών και η μεταφορά εικόνων και συναισθημάτων μέσα από τα άρθρα του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο και η πεζοπορία στη φύση είναι μια εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου, μας φέρνει πιο κοντά σε αυτήν και μας κάνει να αγαπήσουμε περισσότερο το περιβάλλον.

www.advendure.com

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ