Swiss Peaks Trail: ultra διέξοδος με ελληνικό ενδιαφέρον!

Swiss Peaks Trail: ultra διέξοδος με ελληνικό ενδιαφέρον! © Linka Production

Εν μέσω καταιγιστικών εξελίξεων στη χώρα μας όσον αφορά την διεξαγωγή αγώνων βουνού και δρόμου, κάποιοι δεν … μασάνε και έχουν πάρει τα βουνά! Ο λόγος για τον αγώνα Swiss Peaks Trail, “το Ελβετικό alter ego” του πιο διάσημου Tor des Geants όπως το είχαμε χαρακτηρίσει όταν το είχαμε παρουσιάσει για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό! Με UTMB και Tor Des Geants να έχουν ματαιωθεί, το Swiss Peaks Trail αποτέλεσε τη μοναδική αγωνιστική ultra διέξοδο για όσους ήθελαν να το τολμήσουν! Μάλιστα δεν λείπει και το ελληνικό ενδιαφέρον για τον αγώνα αφού έχει ξεκινήσει ο ένας και μοναδικός Δημήτρης Ζιαμπάρας!

 

Μεγάλοι νικητές στην μεγάλη διαδρομή Swiss Peaks 360 των 314 χιλιομέτρων με 22.800 D+ και 24.000 D- ο θρυλικός Franco Colle και ο Ελβετός Jonas Russi μετά από 62 ώρες και 46 λεπτά!
 

Οι τολμηροί δρομείς έχουν στη διάθεσή τους συνολικά 135 ώρες για να ολοκληρώσουν τη διαδρομή η οποία δεν είναι κυκλική αλλά ξεκινάει από το Bettmerlap για να τερματίσει θριαμβευτικά στη λίμνη της Γενεύης. Στο ενδιάμεσο βρίσκουν 28 σταθμούς ανεφοδιασμού, 5 εκ των οποίων είναι σταθμοί βάσης όπου θα συναντήσουν και το drop bag τους.

Ο Δημήτρης Ζιαμπάρας αναμένεται την Πέμπτη το βράδυ στο 180ο χιλιόμετρο του αγώνα μετά από 70 περίπου ώρες αγώνα.

Μπορείτε να δείτε την ζωντανή εξέλιξη του αγώνα εδώ: http://360swisspeaks.legendstracking.com/#

Εκτός του Swiss Peaks Trail, η διοργάνωση προσφέρει και μικρότερες αγωνιστικές διαδρομές:

  • Swiss Peaks 170 – 167K | 11.300+
  • Swiss Peaks 90 – 96K | 6.000 D+
  • Marathon – 42K | 2.300 D+
  • Half Marathon – 21K | 1.230 D+

Εν αναμονή των δικών μας ultra οι οποίοι και συγκεντρώνουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες να πραγματοποιηθούν μιας και εκ φύσεως δεν συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό δρομέων...

Τάκης Τσογκαράκης

Η αγάπη του για το βουνό ξεκινάει πολλά χρόνια πίσω με τις πρώτες αναβάσεις στην αγαπημένη του Πάρνηθα και μετέπειτα με την σχολή Ορειβασίας του ΕΟΣ Αχαρνών. Το 2007 έτρεξε τον πρώτο του αγώνα ορεινού τρεξίματος και από τότε ονειρεύεται "όλο και ψηλότερα, όλο και μακρύτερα". Ελπίζει να το κάνει για πολλά χρόνια ακόμα...

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ