Indoor Trail: Ειναι τρελοί οι Γερμανοί!

Από 09 Φεβ 2012
Indoor Trail: Ειναι τρελοί οι Γερμανοί! © Stephan Repke

Είστε αθεράπευτοι trailrunners; Θέλετε ακόμα και στην βαρυχειμωνιά να μην χάνετε ευκαιρία να τρέχετε σε μονοπάτια; Σας ενοχλούν ή σας φοβίζουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα; Κανένα πρόβλημα! Στο Westfalen του Dortmund στην Γερμανία βρήκαν την λύση: διοργάνωσαν το πρώτο πρωτάθλημα Indoor Trail. Ναι, καλά διαβάσατε! Τώρα εκτός από πρωτάθλημα κλειστού στίβου, θα έχουμε και πρωτάθλημα κλειστού ορεινού τρεξίματος σε μονοπάτια. Ορεινό μπορεί να μην είναι βέβαια, αλλά μονοπάτι είναι και με τα όλα του. Χωρίς κλίσεις βέβαια, αλλά με διάφορα τεχνητά "εμπόδια" όπως κορμοί, λάσπες, ακόμα και χιόνι οι διοργανωτές προσπάθησαν να προσφέρουν την χαρά και την συγκίνηση του ορεινού τρεξίματος σε ασφαλές περιβάλλον!

Πάνω από 1500 άτομα έλαβαν μέρος στη 1η διοργάνωση Indoor Trail, οπότε θεωρείται άκρως πετυχημένη. Η μήκους 1,2χλμ διαδρομή μπορεί να μην ήταν απαιτητική από πλευράς κλίσεων αλλά όπως θα δείτε παρακάτω σε βίντεο και φωτογραφίες είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός βουνίσιου μονοπατιού -και με το παραπάνω: σκαλιά και κερκίδες ήταν και αυτά στο μενού για να μη μείνει κανείς παραπονεμένος! Όλοι οι συμμετέχοντες, έμπειροι και νεότεροι έμειναν κατενθουσιασμένοι από το γεγονός. Ειδικά για τους πρωτόπειρους στο άθλημα του ορεινού τρεξίματος ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να γευτούν την χαρά του τρεξίματος σε μονοπάτια σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Εκτός αυτού ήταν η πρώτη φορά που οι θεατές μπορούσαν να δουν τους φίλους και συγγενείς τους που έτρεχαν καθόλη την διάρκεια της διαδρομής!!!!


Σίγουρα σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί σοβαρή εναλλακτική πρόταση του τρεξίματος στο βουνό στο οποίο βιώνει κάποιος ξεχωριστές εμπειρίες, δεν μπορούμε όμως παρόλα αυτά να δούμε με ενδιαφέρον την 1η διοργάνωση Indoor Trail. Θα βρει μιμητές; Θεωρώ ότι στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη όπου το κλίμα είναι ακατάλληλο για τρέξιμο στο βουνό τους χειμερινούς μήνες σίγουρα!


Δείτε ένα χαρακτηριστικό βίντεο του αγώνα:

Τάκης Τσογκαράκης

Η αγάπη του για το βουνό ξεκινάει πολλά χρόνια πίσω με τις πρώτες αναβάσεις στην αγαπημένη του Πάρνηθα και μετέπειτα με την σχολή Ορειβασίας του ΕΟΣ Αχαρνών. Το 2007 έτρεξε τον πρώτο του αγώνα ορεινού τρεξίματος και από τότε ονειρεύεται "όλο και ψηλότερα, όλο και μακρύτερα". Ελπίζει να το κάνει για πολλά χρόνια ακόμα...

www.advendure.com

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

70 χρόνια ΕΕΠΦ - η μνήμη της ελληνικής φύσης – 11/4/2021: https://t.co/YNv3ZZGciT https://t.co/EZnqYeJyzY
@RunMessinia : Στις 5-14 Ιουνίου 2021 - 10 συνολικά μαραθώνιοι σε 10 ημέρες για την ελευθερία:… https://t.co/uK4jSLVgPW
Φαράγγι Ριντόμου, Χαλασμένο, Λαγκάδα ... Ο Γιώργος Μάλαμας μας αποκαλύπτει την άγρια ομορφιά της Μεσσηνιακής Γης:… https://t.co/9KKq7ni5kj
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

70 χρόνια ΕΕΠΦ - η μνήμη της ελληνικής φύσης – 11/4/2021!

Run Messinia: Στις 5-14 Ιουνίου 2021 - 10 συνολικά μαραθώνιοι σε 10 ημέρες για την ελευθερία!

Φαράγγι Ριντόμου, Χαλασμένο, Λαγκάδα ... Ο Γιώργος Μάλαμας μας αποκαλύπτει την άγρια ομορφιά της Μεσσηνιακής Γης!

Mike Horn: Η περιπέτεια και η εξερεύνηση "κυλούν" στο αίμα του!

Ξεκινούν και πάλι από 19 Απριλίου οι αγώνες Ορεινού Τρεξίματος, αλλά με απρόβλεπτες εξελίξεις (Πρωταπριλιάτικο)!

Dick Dorworth: Τελευταία φορά επικεφαλής!

Ορειβατική αποστολή στις Άνδεις, στο εξωτικό Εκουαδόρ (Ισημερινός)!

Barkley Marathons 2021: και πάλι έφαγε τα παιδιά του!!!

Αντώνης Συκάρης: Η πρώτη, ελληνική αποστολή στο βουνό Anapurna (8.091 μ.)!

Κάντε τη νύχτα μέρα στο ποδήλατο με τον NITECORE BR35 !

Τρέξιμο και Οστικοί Τραυματισμοί!

Ζώνη τρεξίματος & soft flask NITECORE !