H The North Face έδωσε το παρών στην παγκόσμια σύνοδο κορυφής COP26 για την κλιματική αλλαγή!

By 16 Νοε 2021

To Conference of the Parties , εν συντομία COP26, αποτέλεσε τη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών του 2021 για την κλιματική αλλαγή. Εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες ο ΟΗΕ συγκεντρώνει σχεδόν όλες τις χώρες του πλανήτη σε παγκόσμιες συνόδους κορυφής , με κεντρικό θέμα την κλιματική αλλαγή και τις συνέπειες της για τον πλανήτη μας. Σε αυτό το χρονικό διάστημα η κλιματική αλλαγή έχει μετατραπεί από δευτερευούσης σημασίας ζήτημα σε παγκόσμια επιτακτική προτεραιότητα.

 

Φέτος, οι παγκόσμιοι ηγέτες συγκεντρώθηκαν στη Σκωτία, μαζί με δεκάδες χιλιάδες διαπραγματευτές, κυβερνητικούς εκπροσώπους, επιχειρήσεις και πολίτες για δώδεκα ημέρες συνομιλιών σχετικά με αυτό το μεγάλο θέμα. Εκεί ήταν και η The North Face δίνοντας δυναμικά παρών και υπενθυμίζοντας για άλλη μια φορά έμπρακτα ότι παραμένει σταθερή και αμετακίνητη στα περιβαλλοντικά της πιστεύω.

 

Στο πλαίσιο αυτό, η The North Face διοργάνωσε μια ημέρα δράσης, η οποία περιελάμβανε μια σειρά από ομιλίες που φιλοξενήθηκαν  στο κατάστημα της The North Face στη Γλασκώβη και μεταδόθηκαν διαδικτυακά σε όλο τον πλανήτη. Παράλληλα οι αθλητές και οι εξερευνητές (explorers) του brand αναρτώντας μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έκαναν έκκληση στους παγκόσμιους ηγέτες που συμμετείχαν στη διάσκεψη να δράσουν τώρα, παροτρύνοντας τους να μετατρέψουν τα λόγια σε πράξεις και να δεσμευτούν για ουσιαστικές αλλαγές που θα προστατεύσουν τον πλανήτη.

 

Η Ελληνίδα αλπινίστρια και ambassador της The North Face Βανέσα Αρχοντίδου έλαβε μέρος στην διάσκεψη ως ομιλήτρια και πρέσβειρα του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα (EU Climate Pact). Βασικό μήνυμα της  ομιλίας της ήταν ότι  πρέπει να δράσουμε άμεσα για την προστασία του περιβάλλοντος επηρεασμένη από το γενικό μήνυμα της The North Face #TakeActionGiveHope.  

 

Η The North Face έχει δεσμευτεί να δημιουργεί προϊόντα με την καλύτερη απόδοση για εξερεύνηση, ενώ αγωνίζεται να αφήσει ένα ολοένα μικρότερο αποτύπωμα στον πλανήτη. Όλες οι αποφάσεις στοχεύουν να κρατήσουν τη The North Face στο δρόμο της βιωσιμότητας από την αρχή έως το τέλος.

 

Το πρώτο  βήμα ήταν η χρήση πιο βιώσιμων υλικών στα προϊόντα στην παραγωγή. Επόμενο βήμα είναι η ανάπτυξη κυκλικών συστημάτων για την ανακύκλωση παλαιότερων εργαλείων και την επαναχρησιμοποίηση των πρώτων υλών, διατηρώντας τα μακριά από ροές αποβλήτων.

 

Μία είναι η φιλοδοξία της The North Face και όλες της πράξεις στοχεύουν εκεί, σε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι μπορούν να έχουν περισσότερες και δυνατότερες εμπειρίες με λιγότερα απόβλητα και περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ