Μελέτη καταγραφής φυσικής δραστηριότητας, πριν και μετά την επιβολή καραντίνας λόγω της COVID-19!

Από 24 Απρ 2020

Μια αξιόλογη και πολύ ενδιαφέρουσα επιστημονική προσπάθεια, η οποία πραγματοποιείται από  ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) υπό τον Δρ. Δημήτριο Μπούρδα, αφορά την μελέτη καταγραφής της φυσικής δραστηριότητας Ελλήνων πολιτών: I) πριν την εξάπλωση του κορονοϊού, (σε φυσιολογικές συνθήκες διαβίωσης) και II) μετά την επιβολή του μέτρου του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας, στην Ελλάδα, μέσω ερωτηματολογίου. Το Advendure, θέλοντας να βοηθήσει την συμπλήρωση όσο περισσότερων ερωτηματολογίων είναι δυνατόν ενισχύοντας το δείγμα της έρευνας, δημοσιεύει σήμερα ένα σύντομο ενημερωτικό κείμενο για την μελέτη, καθώς και το link που οδηγεί στην φόρμα την οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι αναγνώστες του, ώστε να συμβάλουν σε αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα προσπάθεια, η οποία όπως μαθαίνουμε από τα πρώτα δείγματα έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα!

Για την συμπλήρωση του ερωτηματολογίου πατήστε εδώ.

 

 

Σύντομο ενημερωτικό κείμενο για τη συμμετοχή στη μελέτη

Δεδομένων των τελευταίων ανησυχητικών εξελίξεων εξαιτίας της αυξανόμενης εξάπλωσης του κορωναϊού 2019-nCoV στη χώρα μας, θα θέλαμε να ανιχνεύσουμε, μέσω ενός συγκεκριμένου ερωτηματολογίου, τυχόν μεταβολές (ή επιπτώσεων) στη φυσική σας δραστηριότητα που έχει επιφέρει η νέα πραγματικότητα μετά την επιβολή του μέτρου από τις αρχές, προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διάδοσης του κορωναϊού COVID-19.


Σας καλούμε να απαντήσετε υπεύθυνα, ειλικρινά και αυθόρμητα, θέτοντας υπ' όψιν σας πως δεν υπάρχουν σωστές ή λανθασμένες απαντήσεις, στο ακόλουθο ερωτηματολόγιο καταγραφής της φυσικής δραστηριότητας που είχατε Ι) πριν από την εξάπλωση του ιού COVID-19 στη χώρα μας (δηλαδή, σε φυσιολογικές συνθήκες διαβίωσης, όπως τις δύο πρώτες εβδομάδες του μήνα Μαρτίου) και, ΙΙ) μετά την επιβολή του μέτρου προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών, προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωναϊού (δηλαδή, τον μήνα Απρίλιο).


Για τη συμπλήρωση κάθε ερώτησης απλώς επιλέγετε την απάντησή σας από το μενού και μεταβαίνετε ακολούθως στην επόμενη ερώτηση. Στο τέλος κάθε σελίδας θα πρέπει να πατήσετε "Επόμενο" και στο τέλος του ερωτηματολογίου "Υποβολή".


Τα δεδομένα που θα καταχωρήσετε θα είναι ανώνυμα (άκρως εμπιστευτικά), θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για ακαδημαϊκούς – ερευνητικούς σκοπούς και θα μας βοηθήσουν στην μελέτη των επιπτώσεων που έχουν τα περιοριστικά μέτρα στη φυσική δραστηριότητα άλλα και στη σύνταξη οδηγιών για την συνταγογράφηση άσκησης σε συνθήκες παρατεταμένης κατ' οίκον διαμονής. Για το εκτενές ενημερωτικό φυλλάδιο ή σχετική διευκρίνιση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο https://forms.gle/jNgjvq7WoYGhm2ft9).

 

Ευχαριστούμε, προκαταβολικά, για τον χρόνο σας και την υποστήριξη σας.

 

Για την συμπλήρωση του ερωτηματολογίου πατήστε εδώ.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ