ADVENDURE - Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τον 5o Faethon Olympus Marathon
SKY

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τον 5o Faethon Olympus Marathon

06 Ιουλ 2016

Μεγάλο αγωνιστικό ενδιαφέρον αναμένεται και φέτος, αφού  θα σταθούν στην εκκίνηση του απόλυτου SKY RUNNING αγώνα πάνω από 250 αθλητές, με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα αλλά και από χώρες όπως η Νότια Αφρική, Αμερική, Αγγλία, Τσεχία, Γερμανία και Γαλλία. Παράλληλα διεξάγεται ο νέος αγώνας RUPICAPRA απόστασης 20 χιλ και το Σάββατο  ο 2ος FAETHON TRAIL. Συνολικά  αυτές τις δυο μέρες  στον Κοκκινοπλό πάνω από 500 αθλητές θα ζήσουν  την απόλυτη εμπειρία του ορεινού τρεξίματος μαζί με συνοδούς, φίλους και θεατές. Μεταξύ των αθλητών που θα  τiμήσουν φέτος τον αγώνα είναι οι Ελευθεριάδου Α.,  Ματθαίου Α., Repchenko L., Χουρίδου I., Ανδρούτσος Θ., Αρκουμάνης Θ., Αρώνης Π., Γιαννόπουλος Κ., Κουρής Α., Κοζανίτης Κ., Μωυσίδης Η., Σιαμήτρας Κ., Παπαηλίας Ι., Φώτογλου Γ., Χριστάνας Α., αθλητές που συμμετέχουν για πολλοστή φορά ή ακόμα και από την αρχή του αγώνα το 2012. Διαβάστε παρακάτω τι έχουν να μας πουν οι πρωταγωνιστές του αγώνα, που δεν είναι άλλοι από τους αθλητές!

Αμαλία Ματθαίου - SKY WOMEN RUNNING TEAM

Έχω ακούσει πολλά καλά για τον Faethon Olympus Marathon. Είναι μια ευκαιρία να δούμε μία διαφορετική διαδρομή από την πλευρά του Θεσσαλικού Ολύμπου και να το διασκεδάσουμε. Σημαντικό είναι πως ο αγώνας έχει μία σταθερή διαδρομή και γίνεται έτσι σημείο αναφοράς. Προσωπικά, προετοιμάζομαι για τον Spartathlon και χρησιμοποιώ τους αγώνες βουνού για προπονήσεις και για να ξεφύγω από τη μονοτονία της ασφάλτου. Πρόκληση για μένα αποτελεί το μεγάλο υψόμετρο. Επόμενος αγώνας για μένα θα είναι το Zagori και φυσικά τον Σεπτέμβριο ο Spartathlon.

 

 

 

Lora Repchenko ODLOLA SPORTIVA

Φέτος θα είναι η πρώτη μου συμμετοχή στον Φαέθων. Είναι ο μοναδικός αγώνας στον Όλυμπο που δεν έχω τρέξει. Παρόλο που έχω κάνει σχεδόν τα πάντα στον Όλυμπο, ανυπομονώ πολύ να βρεθώ στην εκκίνηση και να αγωνιστώ σε αυτή την διαδρομή. Εύχομαι σε όλους να απολαύσουν τον αγώνα και να πετύχουν τους στόχους τους! 

 

 

Χουρίδου Ιωάννα (νικήτρια το 2015) – SKY WOMEN RUNNING TEAM

Είμαι πολύ ευτυχής που θα συμμετάσχω και φέτος στον Faethon Olympus Marathon. Είναι ένας σκληρός και καθαρά Skyrunning αγώνας. Είσαι τόσο κοντά στον ουρανό, που νομίζεις ότι μπορείς να τον πιάσεις με το χέρι. Πολλές φορές κατά τη διάρκεια της διαδρομής ήθελα να σταματήσω και να χαζέψω την άγρια ομορφιά της δυτικής πλευράς του Ολύμπου. Ιδιαίτερα μου αρέσει το τερραίν στο οποίο κινείται ο αγώνας. Οι επόμενοι αγώνες είναι το TERRA 80 km στο Ζαγόρι και μετά ξεκούραση.

 

 

 

Ανδρούτσος Θωμάς- Baliotis Nature Trail

Οι προσδοκίες μου από κάθε αγώνα είναι πάντα οι ίδιες. Να μπορώ να πιάνω το peak της αγωνιστικής μου απόδοσης τη συγκεκριμένη στιγμή. Δεν είναι εύκολο, ίσα ίσα που είναι σχεδόν ουτοπικό να το καταφέρνω πάντα. Τις περισσότερες φορές όλα κρέμονται από μια μικρή λεπτή κλωστή. Φυσικά αυτό δε θέλω να μου κλέβει το στοιχείο της απόλαυσης. Αντιμετωπίζω τον κάθε αγώνα με τη δέουσα σοβαρότητα και το κάθε βουνό με σεβασμό. Μου αρέσει να τρέχω, το λατρεύω, θεωρώ πως μου δίνει ζωή και σίγουρα πάνω από όλα επιθυμώ να είμαι υγιής - για να τρέχω και να είμαι ευτυχισμένος. Όσο είμαι μακριά από τραυματισμούς και δυνατός, θεωρώ ότι μπορώ να πιάσω τους στόχους μου. Ο συγκεκριμένος αγώνας είναι τρομερά απαιτητικός. Δε μπαίνω σε αγώνες έχοντας στο μυαλό μου χρόνους, περάσματα, ρυθμούς κλπ. όλα αυτά είναι πολύ σχετικά. Θα φανεί... θα το δείξει η ημέρα, το σώμα σου, η ανάσα σου, η ψυχολογία σου. Έχω ολοκληρώσει μία σκληρή προετοιμασία και αισθάνομαι έτοιμος. Σίγουρα έχω πίσω μου τον Olympus Marathon και μία δυνατή προσπάθεια εκεί, οπότε θέλω κι εγώ να δω αν αυτό θα μου "στοιχίσει" καθόλου ή όχι. Είναι ένα στοίχημα. Πριν μπορούμε να λέμε πολλά και μεγάλα λόγια, το θέμα είναι εκείνη τη στιγμή, την ώρα του ιδρώτα και της προσπάθειας τι θα κάνουμε και πώς θα νιώσουμε. Το πλάνο μου είναι απλό και γι' αυτό αισθάνομαι ειλικρινά τόσο απελευθερωμένος και ήρεμος: θα τρέξω όπως ξέρω, όσο πιο καλά τεχνικά και γρήγορα μπορώ. Θα είναι η ημέρα μου; Θα πάνε όλα καλά; Το ελπίζω. Θέλω σίγουρα να το χαρώ και να γευτώ άλλη μία -επίπονη αγωνιστικά- εμπειρία.


Οι στόχοι της χρονιάς είναι ξεκάθαροι και τέθηκαν από την αρχή με τον προπονητή μου Σταύρο Μπαλιώτη. Ξεκίνησα τη χρονιά πολύ χαλαρά, επικεντρωμένος πλήρως στην προετοιμασία και το πρόγραμμά μου. Έτρεξα στο RoC για 2η φορά φέτος και θεωρώ ότι πήγα όσο καλά θα μπορούσα, ενώ βοήθησα και την ομάδα από την πλευρά μου να κερδίσει την 1η Θέση. Αυτός ήταν ένας στόχος που είχαμε θέσει. Ακολούθησε ο Olympus Marathon, ο οποίος μου αφήνει ανάμικτα συναισθήματα προσωπικά: καλός ο χρόνος, καλή η επίδοση, αλλά ξέρω πολύ καλά πως μπορούσα τα κλικς (και όχι απλά το κλικ) παραπάνω, αλλά τέτοιοι αγώνες είναι "περίεργοι": είναι δύσκολοι, είναι απαιτητικοί, με αρκετή υψομετρική, δύσκολο τερραίν, πολλές φορές είναι και οι καιρικές συνθήκες, δε θέλω στο μυαλό μου να χωρίζουν μερικά λεπτά την αποτυχία από την επιτυχία. Είμαι γενικά ευχαριστημένος. Έχω πάντως έναν στόχο δεδομένο για του χρόνου. Μετά τον Φαέθωνα το μυαλό μου θα "κλειδώσει" στο 80άρι του Ζαγορίου. Μου αρέσουν τα 80άρια, το έτρεξα και πέρυσι και ειλικρινά ανυπομονώ. Και φυσικά ακολουθεί τον Σεπτέμβριο ο Ορειβατικός, στον οποίο είμαι "υποχρεωμένος" να πάω. Λατρεύω το βουνό, τον αγώνα, την ατμόσφαιρα και αισθάνομαι πως ο συγκεκριμένος μου ταιριάζει κιόλας. Δε σκέφτομαι παραπέρα. Μέχρι εκεί. Θέλω να ευχηθώ καλό αγώνα σε όλους και πάνω απ' όλα καλό τερματισμό.

 

 

Πλάτων Αρώνης – KASIMIS TRAINING / DYNAFIT

Μετά τον αγώνα Olympus Marathon σειρά έχει o Faethon. Παρόλο που συνεχίζω να είμαι πολύ  πιεσμένος και καταβεβλημένος με τις επαγγελματικές μου υποχρεώσεις, θα δώσω το παρόν στην εκκίνηση το πρωί της Κυριακής, ως ένα διάλειμμα διαλογισμού, επαναπροσδιορισμού, μυστικιστικού ταξιδιού και εξαγνισμού από τα καθημερινά βάρη. Άλλωστε δεν θα μπορούσα και φέτος να τον χάσω αυτόν τον πολύ ιδιαίτερο αγώνα, ίσως τον πιο "ορειβατικό μαραθώνιο στην Ελλάδα, δεδομένου ότι πέρυσι μετά την εκκίνηση του αγώνα αναγκάστηκα να εγκαταλείψω λόγω ενός τραυματισμού μου που πίστεψα ότι ίσως να είχα ξεπεράσει, απόρροια του Olympus Marathon. Ανυπομονώ να τρέξω στα μέρη εκείνα και να περάσω από τις κορυφές εκείνες, όπου τον χειμώνα, όλες στα άσπρα ντυμένες, λαμπυρίζουν ή συννεφιάζουν, σε κάθε περίπτωση πάντως δεσπόζουν επιβλητικά ολόγυρα στον ορίζοντα, όπου με ορμή, πάθος και ενίοτε με σημάδια συγκρατημένης έπαρσης τις ανεβαίνουμε στους αγώνες ή στις βόλτες με τα πέδιλα του ορειβατικού σκι!  Εύχομαι καλό αγώνα σε όλους τους συμμετέχοντες και να ζήσει ο καθένας το ταξίδι του προς τον τερματισμό όπως ακριβώς τον προσδοκά!

 

 

Γιαννόπουλος Κώστας ( 2ος νικητής το 2014 και 2015) - DYNAFIT

Είναι η 3η φορά που συμμετέχω στον Faethon Olympus Marathon. Στόχος μου είναι να ξαναπρωταγωνιστήσω και να κάνω έναν καλύτερο χρόνο από πέρυσι, έστω και ένα δευτερόλεπτο. Εύχομαι καλό τερματισμό στους συναθλητές μου και να περάσουμε όμορφα.  Ο αγώνας στόχος της χρονιάς είναι το TERRA  80 km στο Zagori.


 

 

Κοζανίτης Κώστας - FLOGA

Φέτος θα είναι η 3η συνεχόμενη συμμετοχή μου. Τι να πρωτοπώ για τον Faethon Olympus Marathon; Με τέσσερις λέξεις: Ο απόλυτος Skyrunning αγώνας στην Ελλάδα. Με τον Faethon Olympus Marathon τελειώνει για μένα φέτος το βουνό και βάζω πλώρη για τον Spartathlon τον Σεπτέμβρη.

 

 

Κουρής Αθανάσιος – INOV-8 / FIFTH ELEMENT

Από την χάραξη της διαδρομής και το περιβάλλον ορεινό ανάγλυφο, θεωρώ ότι ο αγώνας Rupicarpa δίνει την δυνατότητα στους συμμετέχοντες να απολαύσουν την θέα και να ζήσουν μια εμπειρία η οποία θα συμβάλλει εν γένει στην ευαισθητοποίηση για την πανίδα καθώς και στην συνειδητοποίηση μιας υπεύθυνης στάσης για την προστασία του χώρου. Επιπλέον, θα λάβω μέρος στον αγώνα διότι μου έχει δοθεί η εντύπωση  ότι η όλη διοργάνωση τόσο από πλευράς συμμετοχών όσο και από παροχής υπηρεσιών θα στεφθεί με επιτυχία. Προσωπικά, θα προσπαθήσω για ότι το καλύτερο με απώτερο σκοπό να ξεπεράσω τα όριά μου Οι επόμενοι αγώνες μου θα είναι στο Ζαγόρι, πιθανώς στο Άσκιο, και στα Τζουμέρκα. Καλή δύναμη!

 

 

 

Μωυσίδης Ηρακλής (1ος νικητής του FOM 2013) – FIFTH ELEMENT / ODLOLA SPORTIVA

Χαρά μου είναι που θα βρεθώ στον αγώνα που έκανα και το προσωπικό μου ρεκόρ. Είναι στα μέρη από τα οποία κατάγομαι και χαίρομαι ιδιαίτερα που θα συμμετάσχω. Μετά τον τραυματισμό μου τον Μάιο, δεν βρίσκομαι και στην καλύτερη κατάσταση, αλλά η σκέψη και μόνο πως θα τρέξω στα αλπικά τοπία του Ολύμπου, που θα με αγγίζει αυτό το θεϊκό που έχει ο Όλυμπος, μου δίνει δύναμη. Όπως ανέφερα παραπάνω, δυστυχώς μετά τον τραυματισμό μου δεν βρίσκομαι στην καλύτερη κατάσταση, και έτσι η σεζόν τελειώνει με τον Faethon Olympus MarathonΕλπίζω οι συναθλητές μου να είναι γεροί, να κάνουν προσωπικό ή και ακόμα ρεκόρ διαδρομής και να περάσουν πάνω από όλα όμορφα.


 

 

Σιαμήτρας Κώστας (Περσινός νικητής και κάτοχος του ρεκόρ διαδρομής) – INOV-8

Μετά την περσινή μου νίκη, έχω και φέτος την χαρά να συμμετάσχω σε αυτόν τον υπέροχο αγώνα. Στόχος μου για τον Faethon Olympus Marathon είναι να βελτιώσω τον περσινό μου χρόνο.  

Εύχομαι σε όλους τους συμμετέχοντες καλή επιτυχία, ο καιρός να είναι μαζί μας, υγεία και οι χρόνοι σχετικοί είναι. Μετά τον Faethon Olympus Marathon ίσως συμμετάσχω στα 44 km στο Ζαγόρι.

 

 

 

 

ΤΣΑΠΟΥΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ (5η συνεχόμενη συμμετοχή) – ΟΛΥΜΠΙΟΙ

Η πρώτη γνωριμία με την διοργάνωση του FAETHON ήταν για μένα μια εμπειρία μοναδική, η διαμονή στην κατασκήνωση μου ξύπνησε όμορφες στιγμές της εφηβείας. Όταν κινείσαι στις κορυφογραμμές του ΟΛΥΜΠΟΥ από την μια ο Θεσσαλικός κάμπος από την άλλη το Αιγαίο, αν ανοίξεις τα χέρια σου αισθάνεσαι σαν τον ΑΕΤΟ που πετά. Μετά από το ατελείωτο ανεβοκατέβασμα των κορυφών του ΟΛΥΜΠΟΥ σκέφτεσαι πόση δύναμη μπορεί να κρύβει μέσα του ένας απλός δρομέας ταξιδευτής της καθημερινότητας. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΕΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ FAETHON

 

 

Χολέβας Λεωνίδας – FLOGA

Τι μου αρέσει στον αγώνα; Τα πάντα. Μου αρέσει το περιβάλλον που διεξάγεται ο αγώνας. Μου αρέσει το καλό κλίμα που επικρατεί. Μου αρέσει ότι ο αγώνας στήνεται με πολύ μεγάλο κόπο από την οργάνωση, αφού ως και τα εφόδια στους σταθμούς κουβαλιούνται και μεταφέρονται με μουλάρια. Ο αγώνας μπορεί αν είναι δύσκολος αγωνιστικά, αλλά όποιος έρχεται μία φορά κολλάει και ξανάρχεται. Αγαπώ το ορεινό τρέξιμο και οι επόμενοι αγώνες θα είναι ο Ορειβατικός τον Σεπτέμβρη και ο Ενιπέας τον Δεκέμβρη.


 

Χριστάνας Αχιλλέας - TECNICA

Για τον Faethon Olympus Marathon έχω να πω πως είναι ο μόνος γνήσιος Skyrunning αγώνας στην Ελλάδα, αφού βάσει των διεθνών προδιαγραφών, το 60% της διαδρομής κινείται πάνω από 2000μ. Στόχος μου είναι να τερματίσω υγιής. Ίσως οι επόμενοί μου αγώνες θα είναι το Lost Trail, στο Πήλιο τον Δεκέμβρη τα 80 km και ο αγώνας στον Κίσσαβο.


 

Πηγή: Δελτίο Τύπου Faethon Olympus Marathon 

 

 

 

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

Mizuno Wave Rider GTX: Ένα παπούτσι παντός καιρού, για άσφαλτο και χωμάτινες επιφάνειες, αναλυτικό review του… https://t.co/7J7ZFvrTGy
@RunMessinia : 421 χιλιόμετρα! 10 συνολικά μαραθώνιοι σε 10 ημέρες, στο μεγαλύτερο stage race της Ελλάδας:… https://t.co/iJFtWaRykf
"Αν δεν υποφέρεις, τότε δεν είναι @TDG_trail ", το βιωματικό άρθρο της Dragana Cejovic από την συμμετοχή της στο φε… https://t.co/QIPpNbVUIV
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Mizuno Wave Rider GTX: Ένα παπούτσι παντός καιρού, για άσφαλτο και χωμάτινες επιφάνειες!

Run Messinia: 421 χιλιόμετρα! 10 συνολικά μαραθώνιοι σε 10 ημέρες, στο μεγαλύτερο stage race της Ελλάδας!

Αν δεν υποφέρεις, τότε δεν είναι TOR…

Γιατί πεζοπορία με Μπατόν ;

Run Messinia: Συγκινητικές στιγμές στον αγώνα για την Ελευθερία!

O Άρκαλος ... μας μιλάει για το Sfakia Sky Marathon & Vertical Run!

Motorola Defy 2021 - Όμορφο και ανθεκτικό!

Το Run Messinia τιμά τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση: Το πρόγραμμα – Οι αθλητές – Οι διαδρομές!

O Φώτης Ζησιμόπουλος έγραψε ιστορία στο φετινό Σπάρταθλο!

To UTMB απαγορεύει όλα τα παυσίπονα από το 2022!

To 4ο Chianti Ultra Trail έρχεται στις 26 -27 Μαρτίου 2022 με νέο αγώνα 100Km και πολλές εκπλήξεις – Ο Matteo Matteuzzi, τεχνικός διευθυντής του CUT, σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Advendure!

Tor des Geants 2021: Με Ελληνικό ενδιαφέρον επιστρέφουν οι Γίγαντες των Άλπεων!