SKY

Skyrunning World Series: Η επιλογή των πρωταθλητών

Από 19 Φεβ 2013
Skyrunning World Series: Η επιλογή των πρωταθλητών © ISF

Θέλοντας να διαφημίσει τα πρωταθλήματα της σειράς Skyrunner World Series, η ISF έδωσε στην δημοσιότητα μερικά από τα πιο "καυτά" ονόματα που θα λάβουν μέρος σε κάποιο από αυτά. Είναι αλήθεια ότι φέτος το στοίχημα θα είναι μεγάλο μιας και πρώτη φορά μπαίνει στο πρωτάθλημα αγώνας 100 μιλίων και όχι κάποιος "εύκολος" (αν θεωρήσουμε ότι υπάρχουν τέτοιοι σε βουνό...), αλλά ο Rhonda del Cims με μήκος 170 χιλιόμετρα και 13.000 μέτρα θετική υψομετρική διαφορά! Επίσης αλήθεια είναι ότι πράγματι από αυτή την γιορτή δεν λείπει κανείς!

Πρώτοι και καλύτεροι θα δώσουν το παρών οι περσινοί πρωταθλητές Kilian Jornet, Emelie Forsberg και Nuria Picas οι οποίοι θα πλαισιωθούν από μερικους από τους παλαιότερους κατόχους ενός εκ των τίτλων όπως οι Emanuela Brizio, Oihana Kortazar, Luis Alberto Hernando και Tofol Castanyer αλλά και τους πρωταθλητές της WMRA Marco De Gasperi και Stevie Kremer. Μεγάλη έκπληξη αποτελεί η συμμετοχή του μεγάλου Bruno Brunod, πρωταθλητή του πρωταθλήματος πίσω στο 1998 αλλά και κατόχου πολλών εξωπραγματικών ρεκόρ αναβάσεων σε διάφορα βουνά του κόσμου που θα αγωνιστεί στην ultra απόσταση.

 

Για άλλη μια χρονιά, κορυφαίοι δρομείς από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, θα έρθουν να συναγωνιστούν στα ίσα τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους αν και εκτός έδρας: Anton Krupicka, Dakota Jones, Rickey Gates, Mike Foote, Timothy Olson, Joe Grant και πιθανότατα ο κατάλογος να μεγαλώσει!

 

Πρωταγωνίστρια στις μεγάλες αποστάσεις αναμένεται να είναι η "δική μας" Lizzy Hawker, ενώ η Νεοζηλανδή Anna Frost θα αγωνιστεί και στην σειρά Sky και στην σειρά Ultra. Από την Γερμανία ο νεαρός Phillip Reiter και η Julia Bottger είναι διόλου ευκαταφρόνητα ονόματα και όπως βεβαίως και οι συνήθεις ύποπτοι Γάλλοι Francois d’Haene, Julien Chorier, Michel Lanne, Yann Curien, Maud Gobert και Stephanie Jimenez, οι Βρετανοί Andy Symonds και Tom Owens, ο Καναδός Adam Campbell και ο μεγάλος Miguel Heras.

 

Σε ομαδικό επίπεδο ο ανταγωνισμός φέτος προβλέπεται πιο σκληρός αφού κορυφαίες αγωνιστικές ομάδες θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους: Salomon, Ιnov-8, La Sportiva, The North Face, Arc’teryxHaglofs, Montrail, Scott καθώς και ομάδες από την Ισπανία, Ιταλία, Ρωσία και Ιαπωνία!

 

Λιγότερο από δύο μήνες έχουν μείνει για την έναρξη των αγώνων σε μια σεζόν που αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον.  Μια ματιά στην εικόνα-κολάζ, δημιουργία της ίδιας της ομοσπονδίας Skyrunning θα σας πείσει για του λόγου το αληθές!

Τάκης Τσογκαράκης

Η αγάπη του για το βουνό ξεκινάει πολλά χρόνια πίσω με τις πρώτες αναβάσεις στην αγαπημένη του Πάρνηθα και μετέπειτα με την σχολή Ορειβασίας του ΕΟΣ Αχαρνών. Το 2007 έτρεξε τον πρώτο του αγώνα ορεινού τρεξίματος και από τότε ονειρεύεται "όλο και ψηλότερα, όλο και μακρύτερα". Ελπίζει να το κάνει για πολλά χρόνια ακόμα...

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

"@Sportiva Jackal - Ένα τσακάλι των βουνών στα πόδια σας", δοκιμή και παρουσίαση από το @Advendure_Net :… https://t.co/OTd3LZTaOE
Χριστίνα Φλαμπούρη - Η πρώτη Ελληνίδα που ολοκλήρωσε το 7 Summits project μιλάει στο @Advendure_Net Advendure:… https://t.co/RaPOCVRs4h
Μετά-covid19 εποχή: Αργός και Υπο-Τουρισμός έναντι Μαζικού και Υπερ-Τουρισμού: https://t.co/jfdIm2Qq2W https://t.co/0jmQQvbFt1
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Μοναχική διάσχιση του 370 χιλιομέτρων "Epirus Trail" ο Π. Παναρίτης!

Κινητοποιήσεις ενάντια στην εγκατάσταση αιολικού πάρκου στη Δίρφη!

Επιστολή προς φίλους του ορεινού τρεξίματος και όλων των ορεινών δραστηριοτήτων

La Sportiva Jackal - Ένα τσακάλι των βουνών στα πόδια σας!

Χριστίνα Φλαμπούρη - Η πρώτη Ελληνίδα που ολοκλήρωσε το 7 Summits project μιλάει στο Advendure!

Μετά-covid19 εποχή: Αργός και Υπο-Τουρισμός έναντι Μαζικού και Υπερ-Τουρισμού!

Έτοιμοι; (Ξανά) - Φύγαμε!

Η προστασία της κοινωνίας και των αθλητών είναι ηθική υποχρέωση των διοργανωτών!

DYNAFIT Ultra 100: Ultra προστασία, σταθερότητα & αίσθηση!

Αντιοξειδωτικά και άσκηση!

Και τώρα τι ....

Σουηδική Λαπωνία - Πεζοπορώντας στο μαγευτικό Βορρά!