SKY

Στο Chamonix το Skyrunning World Championship του 2014

Από 01 Φεβ 2013
Mont-Blanc 80K. © Club des Sports de Chamonix Mont-Blanc 80K. © Club des Sports de Chamonix

Δύο σημαντικές καινοτομίες ανακοινώθηκαν από την International Skyrunning Federation όσον αφορά την διεξαγωγή των Skyrunning World Championships του 2014: Η πρώτη καινοτομία αφορά την εισαγωγή αγώνα ultra απόστασης στο πρόγραμμα του πρωταθλήματος και η δεύτερη το γεγονός ότι το πρωτάθλημα θα φιλοξενηθεί στην παγκόσμια μητρόπολη των ορεινών σπορ που δεν είναι άλλη από το πανέμορφο και γραφικό Chamonix. To πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στα τέλη Ιούνη του 2014.

Έτσι λοιπόν το πρωτάθλημα θα αποτελείται από τα εξής τρία αγωνίσματα:{NoRelated}

  • Αγώνας Κάθετου Χιλιομέτρου...νυχτερινός!
  • O Mont-Blanc Marathon, μία κούρσα 42 χιλιομέτρων με εκκίνηση το Chamonix και τερματισμό στα 2.016μ υψόμετρο σε μια διαδρομή που "μαζεύει" 2.511μ θετικής υψομετρικής και 1.490 αρνητικής. Μια πανέμορφη διαδρομή που χαρίζει στους αθλητές μερικές από τις καλύτερες εικόνες του ορεινού όγκου του Mont Blanc.
  • O Mont-Blanc 80KM που φέτος κάνει την παρθενική του εμφάνιση σίγουρα θα αποτελέσει πόλο έλξης για μεγάλο αριθμό αθλητών. Σε μία δύσκολη διαδρομή που συγκεντρώνει 6.000μ. θετικής υψομετρικής, διασχίζει κόψεις, χιονισμένα πεδία, παγετώνες και περνάει σε Ελβετικό έδαφος πριν καταλήξει στο Chamonix.

 

Θα υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής τόσο ατομικά όσο και σαν ομάδα. Ξεχωριστοί τίτλοι θα δοθούν σε κάθε αγώνα αλλά και ένας Παγκόσμιος τίτλος λαμβάνοντας υπόψη τα δύο καλύτερα αποτελέσματα από τα τρία αγωνίσματα. Οι χώρες θα πάρουν κατάταξη ανάλογα με τα καλύτερα αποτελέσματα των τριών πρώτων αντρών και γυναικών και στα τρία αγωνίσματα.

 

Τα Skyrunning World Championships διεξάγονται κάθε τέσσερα χρόνια. Το 2014 θα είναι η δεύτερη φορά που θα διεξαχθεί το συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Στην πρώτη διεξαγωγή του, στην Ιταλία το 2010 οι νικητές σε κάθε κατηγορία ήταν: ο Urban Zemmer (Ιταλία) και η  Laetitia Roux (Γαλλία) για το Vertical Kilometer®, ο Kilian Jornet (Ισπανία) και η Laetitia Roux (Γαλλία) στον SkyMarathon®. Παγκόσμιοι πρωταθλητές στέφθηκαν οι Nicola Golinelli (Ιταλία) και η Laetitia Roux (Γαλλία). Όσον αφορά την κατάταξη των χωρών εκεί οι παραδοσιακές δυνάμεις του ευρωπαϊκού ορεινού τρεξίματος μονοπώλησαν το ενδιαφέρον όπως ήταν φυσικό. Πρώτη είχε έρθει η Ιταλία, δεύτερη η Ισπανία και τρίτη η Γαλλία σε σύνολο 13 χωρών.

 

Ο πρόεδρος της ISF, Marino Giacometti, σχολίασε "Είμαστε περήφανοι που παρουσιάζουμε την 2η έκδοση των World Championships στο Chamonix και με την υποστήριξη του τοπικού διοργανωτή που θα αναλάβει το οργανωτικό κομμάτι, το Club des Sport, είμαστε σίγουροι ότι θα είναι ένα πετυχημένο γεγονός με έντονο συναγωνιμσό όπου θα συγκεντρώσει τους καλύτερους αθλητές παγκοσμίως"

 

Εδώ να υπενθυμίσουμε ότι το Vertical KM αλλά και ο Mont-Blanc Marathon αποτελούν αγώνες στο καλεντάρι των Skyrunner® World Series για πρώτη φορά και θα συγκεντρώσει όπως αναμένεται την αφρόκρεμα των καλύτερων αθλητών. Προοίμιο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2014! 

Πηγή: Δελτίο Τύπου ISF

Τάκης Τσογκαράκης

Η αγάπη του για το βουνό ξεκινάει πολλά χρόνια πίσω με τις πρώτες αναβάσεις στην αγαπημένη του Πάρνηθα και μετέπειτα με την σχολή Ορειβασίας του ΕΟΣ Αχαρνών. Το 2007 έτρεξε τον πρώτο του αγώνα ορεινού τρεξίματος και από τότε ονειρεύεται "όλο και ψηλότερα, όλο και μακρύτερα". Ελπίζει να το κάνει για πολλά χρόνια ακόμα...

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

Όλοι Τρέχουν ... ένα άρθρο αφιερωμένο στην σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Τρεξίματος: https://t.co/P7MkrcZpLi https://t.co/xR52Js1xBA
"@Sportiva Jackal - Ένα τσακάλι των βουνών στα πόδια σας", δοκιμή και παρουσίαση από το @Advendure_Net :… https://t.co/OTd3LZTaOE
Χριστίνα Φλαμπούρη - Η πρώτη Ελληνίδα που ολοκλήρωσε το 7 Summits project μιλάει στο @Advendure_Net Advendure:… https://t.co/RaPOCVRs4h
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Μοναχική διάσχιση του 370 χιλιομέτρων "Epirus Trail" ο Π. Παναρίτης!

Κινητοποιήσεις ενάντια στην εγκατάσταση αιολικού πάρκου στη Δίρφη!

Επιστολή προς φίλους του ορεινού τρεξίματος και όλων των ορεινών δραστηριοτήτων

La Sportiva Jackal - Ένα τσακάλι των βουνών στα πόδια σας!

Χριστίνα Φλαμπούρη - Η πρώτη Ελληνίδα που ολοκλήρωσε το 7 Summits project μιλάει στο Advendure!

Μετά-covid19 εποχή: Αργός και Υπο-Τουρισμός έναντι Μαζικού και Υπερ-Τουρισμού!

Έτοιμοι; (Ξανά) - Φύγαμε!

Η προστασία της κοινωνίας και των αθλητών είναι ηθική υποχρέωση των διοργανωτών!

DYNAFIT Ultra 100: Ultra προστασία, σταθερότητα & αίσθηση!

Αντιοξειδωτικά και άσκηση!

Και τώρα τι ....

Σουηδική Λαπωνία - Πεζοπορώντας στο μαγευτικό Βορρά!