SKY

Zemmer και Orque πρωταθλητές Vertical 2012

O Urban Zemmer πρωταθλητής Vertical 2012 O Urban Zemmer πρωταθλητής Vertical 2012

O Ιταλός Urban Zemmer ο οποίος ήταν πρώτος και στο δικό μας Gerania Vertical Kilometer τον περασμένο Ιούνη, ήταν ο νικητής του τελευταίου αγώνα της σειράς Vertical Kilometer® Series στην Ισπανία προσθέτοντας έτσι άλλον έναν παγκόσμιο τίτλο στο παλμαρέ του. Στις γυναίκες νικήτρια στον αγώνα η Ισπανίδα Blanca Maria Serrano, νίκη όμως που δεν στέρησε το τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλητριας από την Laura Orgue.

O Zemmer παρότι είχε να παλέψει και με μία ίωση που τον ταλαιπωρούσε, κατάφερε να πετύχει έναν χρόνο 35:46. Δεύτερος ο Σλοβένος Nejc Kuhar με 35:56 και τρίτος ο Ιταλός Marco Facchinelli με 36:47.

 

Το γυνακείο βάθρο ήταν ντυμένο στα Ισπανικά. Πρώτη η Blanca Maria Serrano με 44:33, δεύτερη η Alba Xandri με 46:53 και τρίτη η Vanesa Ortega 47:00. Το ρεκόρ διαδρομής κατέχει η παγκόσμια πρωταθλήτρια 2012 Laura Orgue με 44:01.

 

Οι 215 συμμετέχοντες του Puig Campana σκαρφάλωσαν ουσιαστικά τα 1.000 μέτρα υψομετρικής σε μια απόσταση 3,65χλμ σε κλίσεις που ξεπερνούσαν το 35%!

 

Με αυτόν τον αγώνα έκλεισε μια πολύ γεμάτη χρονιά για την ISF, η οποία ετοιμάζει να ανακοινώσε πολλές εκπλήξεις στο καλεντάρι που ετοιμάζει για το 2013!

 

Δείτε εδώ την τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος Vertical Kilometer® Series 2012.

 

Πηγή: ISF

Τάκης Τσογκαράκης

Η αγάπη του για το βουνό ξεκινάει πολλά χρόνια πίσω με τις πρώτες αναβάσεις στην αγαπημένη του Πάρνηθα και μετέπειτα με την σχολή Ορειβασίας του ΕΟΣ Αχαρνών. Το 2007 έτρεξε τον πρώτο του αγώνα ορεινού τρεξίματος και από τότε ονειρεύεται "όλο και ψηλότερα, όλο και μακρύτερα". Ελπίζει να το κάνει για πολλά χρόνια ακόμα...

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ