Airgon 90% - Πρωτοποριακή πρωτεΐνη Ελληνικής παραγωγής: Ο Γιάννης Γιαλούσης συστήνεται στην κοινότητα του ορεινού τρεξίματος!

Από 01 Φεβ 2018

Με τον Γιάννη Γιαλούση μας συνδέει μια φιλία χρόνων, αλλά και επαγγελματική συνεργασία παλιότερα πάνω σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα.  Πολύ γνωστός στον χώρο της παραγωγής υψηλής θρεπτικής αξίας ροφημάτων και με πολλές καινοτομικές ιδέες, έχει επενδύσει μια δεκαετία τώρα σε τεχνολογία αιχμής και υψηλής κατάρτισης επιστημονικό προσωπικό, κερδίζοντας σταθερά και το στοίχημα των εξαγωγών σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι προφανές λοιπόν ότι η είσοδος της Gialousis I. ΕΠΕ στον χώρο της αθλητικής διατροφής με την παραγωγή της πρωτεΐνης 90% Airgon, είναι κάτι πολύ ενδιαφέρον για τον χώρο μας και επίσης αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα, αφού είναι η πρώτη παραγόμενη στην χώρα μας πρωτεΐνη με αυτά τα χαρακτηριστικά, που την κάνουν να ξεχωρίζει σε όλα τα επίπεδα. Εγκαινιάζοντας την συνεργασία του Advendure με τον Γιάννη Γιαλούση, δημοσιεύουμε σήμερα μια εκτενή συζήτηση που είχαμε για όλα τα θέματα που αφορούν τα προϊόντα της εταιρείας του, αλλά και το ορεινό τρέξιμο. Άλλωστε, όπως μας λέει ο ίδιος στην συνέντευξη του: “H επιστημονική του ομάδα έρευνας και ανάπτυξης προϊόντων αυτή την περίοδο βρίσκεται σε διαρκή προπόνηση!”.

 

[Advendure]: Έχοντας ήδη κλείσει μια δεκαετία στην Ελληνική αγορά, ξεκινώντας από μια πολύ πετυχημένη γκάμα ζεστών και παγωμένων dry mix ροφημάτων και μπαίνοντας πλέον δυναμικά στον χώρο της αθλητικής διατροφής με την παραγωγή της πρωτεΐνης 90% Airgon, θα θέλαμε να μας κάνετε μια αναδρομή στην πορεία της εταιρείας αυτά τα χρόνια.  

[Γιάννης Γιαλούσης]: Πηγαίνοντας πίσω 10 χρόνια, ξεκινήσαμε κάνοντας μια μεγάλη επένδυση σε τελευταίας τεχνολογίας και αιχμής μηχανολογικό εξοπλισμό, διαμορφώνοντας από την αρχή έναν πρότυπο βιομηχανικό χώρο κατάλληλο για την παραγωγή και διακίνηση υψηλής αξίας τροφίμων, αλλά και επιλέγοντας ανθρώπους με πολύ υψηλή επιστημονική κατάρτιση, και όλα αυτά για να ενώσουμε την τρέλα μας, το πάθος μας αλλά και την δέσμευση μας να φτιάξουμε το καλύτερο δυνατό και αυτό να το επιδιώκουμε σε κάθε φάση της λειτουργίας μας και με κάθε τρόπο, χωρίς εκπτώσεις, καθώς και με απίθανη διάθεση να καινοτομήσουμε και να τολμήσουμε .

Έτσι λοιπόν επιλέγοντας την εξειδίκευση μας στον χώρο των dry-mix ροφημάτων, δημιουργούμε ροφήματα κρύα και ζεστά, κυρίως ροφήματα σοκολάτας αλλά όχι μόνο, τα οποία κερδίζουν την εμπιστοσύνη εταιριών καταξιωμένων στην ελληνική αγορά που δραστηριοποιούνται κυρίως στην αγορά του HORECA. Τέλος με την καινοτομία μας στην τεχνολογία τροφίμων αλλά και την συσκευασία μας κερδίζουμε και αυξάνουμε σταθερά μερίδιο εξαγωγών την τελευταία πενταετία σχεδόν σε παγκόσμιο επίπεδο.

 


[Advendure]: Δώστε μας μια εικόνα της γκάμας των προϊόντων που παράγει η Gialousis I. ΕΠΕ.

[Γιάννης Γιαλούσης]: Παράγουμε ροφήματα σοκολάτας σε όλη την γκάμα όπως κλασικό ρόφημα σοκολάτας από πρωτογενές και όχι από στιγμιαίο κακάο, σοκολάτα bitter, σοκολάτα οργανική και fair trade , λευκή σοκολάτα, single origin σοκολάτα, σοκολάτα σε ρόφημα με βιταμίνες για συμπλήρωμα παιδικής διατροφής, marchoc αρωματική σοκολάτα καθώς και marchoc σοκολάτα χωρίς ζάχαρη με στέβια και βότανα φυτικά σε βραβευμένες συσκευασίες , αλλά και μια σειρά από ροφήματα τύπου milk sake σε 12 απίθανες γεύσεις, παγωμένα ροφήματα βανίλιας και μόκα freddito, ice-teas χωρίς ζάχαρη με διάφορες γεύσεις, καθώς και κρέμες για Παρασκευή mousse και gel.

 


[Advendure]: Σε γνωρίζω προσωπικά πολλά χρόνια, έχουμε συνεργαστεί και στο παρελθόν και μου είναι φυσικά γνωστή η συνεχής προσπάθεια σου για ποιότητα στο προϊόν, η μεθοδικότητα που προσεγγίζεις νέα πράγματα και φυσικά η τόλμη σου για καινοτομία. Αν και θεωρώ ότι ο χώρος των ζεστών ροφημάτων και ιδιαίτερα της σοκολάτας δεν είναι καθόλου άσχετος με το αθλητικό κομμάτι - κάτι που θα αναλύσουμε σε μελλοντική αρθρογραφία -  τι είναι αυτό που σε “έσπρωξε” ως κίνητρο για να μπεις στην διαδικασία παραγωγής προϊόντων αθλητικής διατροφής;

[Γιάννης Γιαλούσης]: Κυρίως η τεχνογνωσία που αποκτήσαμε στην τεχνολογία τροφίμων νέας γενιάς, μας έδινε τη δυνατότητα να χρησιμοποιούμε άριστες πρώτες ύλες και να παράγουμε αποτελέσματα που είναι χρήσιμα είτε σε επαγγελματίες είτε σε αθλητές για εξειδικευμένες χρήσεις , όπως επίσης όταν εκτεθήκαμε στις διεθνείς αγορές και ανακαλύψαμε ότι υπάρχει ζήτηση για εταιρείες με την υποδομή τη δική μας προς τον τομέα του sports nutrition, τομέας που παρουσιάζει μεγάλη ανάπτυξη σε κάθε του μορφή.

 


[Advendure]: Airgon πρωτεΐνη 90% είναι το πρώτο προϊόν αθλητικής διατροφής που η εταιρεία Gialousis I. ΕΠΕ παράγει στις εγκαταστάσεις της στην Βιομηχανική Ζώνη της Πάτρας. Εκτός από το γεγονός ότι είναι καθαρά Ελληνική πρωτεΐνη, γεγονός πολύ σημαντικό από μόνο του,  ποια είναι τα χαρακτηριστικά που την κάνουν να ξεχωρίζει; Τα ποιοτικά της σημεία και τα καινοτομικά της χαρακτηριστικά;

[Γιάννης Γιαλούσης]: Μια σειρά από χαρακτηριστικά που δύσκολα συναντάς σε ένα ενιαίο προϊόν, όπως η μη προσθήκη ζάχαρης με την χρήση στέβιας, πράγμα που την καθιστά αξιοποιήσιμη και από ανθρώπους με ειδικές ανάγκες και μάλιστα στην αγορά συναντάς πολύ σπάνια τέτοιο προϊόν . Έπειτα είναι πρωτεΐνη από πιστοποιημένη παραγωγή βιολογικού γάλακτος καθώς και 100% grass feed cows, gmo free (απαλλαγμένο από γενετικά τροποποιημένα συστατικά), πράγμα που την καθιστά ανώτερης αξίας για καθημερινή χρήση . Απόλυτη διαλυτότητα και σε γκάμα 6 γεύσεων για καθημερινή απόλαυση ή ακόμα και χρήση της σε μαγειρική η ζαχαροπλαστική και έναν από τους μεγαλύτερους  δείκτες BCAA (Branch Chain Amino Acids) που σημαίνει ότι η απορροφητικότητα της είναι εξαιρετική και εύκολη από τον οργανισμό και τέλος η συσκευασία της σε composite can περιέκτη, που είναι αυτή τη στιγμή 100% οικολογική και ανακυκλώσιμη.

 


[Advendure]: H πρωτεΐνη Airgon 90% προφανώς είναι ιδανική για αποκατάσταση, ιδιαίτερα μετά από επίπονες προπονήσεις, αφού δίνει έμφαση και στα αμινοξέα της αλυσίδας BCAA.  Έχει ενδιαφέρον πιστεύω να ρωτήσουμε αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στα προχωρημένα στάδια πολύωρων αγώνων υπεραπόστασης, όπου από κάποιο σημείο και πέρα υπάρχει μεγάλη καταστροφή μυϊκών ινών. Θα βοηθήσει πιστεύεις; Ποιά η διαφορά με το να καταναλώνουμε καθαρό ρόφημα BCAA αντί της Airgon 90% μετά την προπόνηση;

[Γιάννης Γιαλούσης]: Σαφώς και ενδείκνυται για μετά από επίπονα στάδια άσκησης, όπως χαρακτηριστικά είναι οι υπεραποστάσεις και μάλιστα η χρήση αποκλειστικά και μονο BCAA( δηλαδή καθαρών αμινοξέων) αντιμετωπίζει μόνο την επούλωση των αναλωθέντων ιστών, και συνήθως δεν υποστηρίζεται επαρκώς από την συνηθισμένη πέψη του ανθρώπου, επομένως η συνδυαστική χρήση πρωτεΐνης υψηλής αξίας με υψηλό δείκτη BCAA γίνεται πιο εύκολα αφομοιώσιμη από τον ανθρώπινο οργανισμό και μάλιστα ξεκινά την διαδικασία της αναδόμησης του πιο ήπια ή με πιο φυσιολογικό τρόπο, ενεργοποιώντας τον ίδιο τον οργανισμό σιγά σιγά. Όλα τα παραπάνω είναι στοιχεία που σε μεγάλη έκταση αντιμετωπίζεις μετά το πέρας των υπεραποστάσεων .

 


[Advendure]: Βιολογικό προϊόν, με ορό γάλακτος από αγελάδες που τρέφονται αποκλειστικά με χορτάρι, χωρίς ορμόνες, χωρίς γενετικά τροποποιημένα συστατικά, οικολογική συσκευασία η οποία έχει βραβευτεί, καθόλου γλυκαντικά, γενικά δίνετε μεγάλη έμφαση στο κομμάτι της καθαρότητας του προϊόντος αλλά και του οικολογικού αποτυπώματος. Ταυτόχρονα καταφέρνετε να κρατάτε μια εξαιρετική σχέση ποιότητας και τιμής, κάτι όχι εύκολο και σίγουρα ριψοκίνδυνο. Δώσε μας μια εικόνα της φιλοσοφίας που σας οδήγησε σε αυτές τις επιλογές.

[Γιάννης Γιαλούσης]: Είναι καθαρά οι επιλογές που ανέφερα στην αρχή ότι για την ομάδα μας και τους ανθρώπους μας αποτελούν δέσμευση, δηλαδή  μόνο καθαρό , μόνο καινοτόμο, και φυσικά ΚΑΤ επιλογήν ναι και οικολογικό προϊόν όσον αφορά τη συσκευασία του. Τώρα με την παραγωγή της πρόσθετης αξίας στην χώρα μας δεν θα μπορούσε η τιμή του να μην είναι ανταγωνιστική γιατί στόχος μας είναι να αποκτήσει το μερίδιο του και γιατί όχι να υποκαταστήσει αντίστοιχες εισαγωγές προϊόντων .

 


[Advendure]: Σε ποιες γεύσεις και συσκευασίες βγαίνει η Airgon 90% στην αγορά; Αν μη τι άλλο ο αθλητής δεν θα βαρεθεί αφού υπάρχουν πολλές επιλογές, όπως παρατηρούμε. Σε ποια γκάμα τιμών μπορεί κάποιος να την αγοράσει;

[Γιάννης Γιαλούσης]: Airgon σε γεύσεις βανίλια -σοκολάτα και σε συσκευασία κουτιού 420gr σε τιμή 16,90 και Airgon σε γεύσεις cappuccino-φράουλα -ρόδι- cookies&cream σε συσκευασία 250gr και τιμή στα 9.90 ευρώ.

 

[Advendure]: Ξεκινήσατε με μια πρωτεΐνη 90%. Να υποθέσουμε ότι θα προχωρήσετε και στην παραγωγή πρωτεΐνης με διαφορετικές αναλογίες πρωτεϊνών/υδατανθράκων, αλλά και διαφορετικών προϊόντων όπως οι ηλεκτρολύτες; Αν θέλεις, δώσε μας μια εικόνα του οράματος σου για την εταιρεία όσο αφορά την παραγωγή προϊόντων αθλητικής διατροφής.

[Γιάννης Γιαλούσης]: Ναι φυσικά, με σταθερά βήματα έχουμε στόχο κάθε χρόνο να αυξάνουμε την γκάμα των προϊόντων μας και να φτάσουμε να μπορούμε να καλύπτουμε κάθε ανάγκη αθλητική, είτε ερασιτεχνική είτε επαγγελματική. Επομένως η επιστημονική μας ομάδα έρευνας και ανάπτυξης προϊόντων αυτή την περίοδο βρίσκεται σε διαρκή προπόνηση!

 


[Advendure]: Το να εμπιστεύεται το προϊόν σου μια ομάδα μπάσκετ που βρίσκεται φέτος στην πρώτη τετράδα του Πρωταθλήματος της Α1, σαν τον Προμηθέα Πατρών, είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Το ορεινό τρέξιμο είναι όμως και αυτό κάτι που αναπτύσσεται ραγδαία, όπως και συνολικά οι outdoor δραστηριότητες. Σκέφτεσαι να μπεις μελλοντικά ενεργά και στο κομμάτι αυτό, με την χορηγία κάποιων σημαντικών αγώνων και την στήριξη αθλητών;

[Γιάννης Γιαλούσης]: Οι outdoor δραστηριότητες και κυρίως το ορεινό τρέξιμο είναι κάτι που ταιριάζει με την φιλοσοφία μας, αλλά και το μείγμα μάρκετινγκ που έχουμε για τα προϊόντα μας όπως το εξαιρετικό ρόφημα πλούσιας σοκολάτας, τόσο απαραίτητο και ταιριαστό  σε outdoor δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα οι δραστηριότητες του βουνού. Επομένως είναι μέσα στις σκέψεις μας και να αγκαλιάσουμε και να βοηθήσουμε χορηγικά τέτοιες διοργανώσεις .


[Advendure]: Ο καταναλωτής μπορεί να βρει άμεσα την πρωτεΐνη Airgon 90% στο e-shop τη εταιρείας. Σκέφτεσαι να παραμείνετε σε αυτό ή θα δούμε τα προϊόντα σας και σε εξειδικευμένα αθλητικά καταστήματα;

[Γιάννης Γιαλούσης]: Προς το παρών το προμηθεύονται άμεσα με παραγγελία από το e-shop μας gialousis.gr αλλά έχουμε ξεκινήσει και εμπορικές επαφές, προκειμένου το προϊόν να βρει την θέση του και σε άλλα καταστήματα , κυρίως αθλητικού εξοπλισμού.

 

 


[Advendure]: Τελειώνοντας την συζήτηση μας, θα ήθελα την γνώμη σου σχετικά με την έκρηξη που γνωρίζει το τρέξιμο - ορεινό είτε σε στάδια και δρόμους - στην χώρα μας αλλά φυσικά και παγκόσμια. Είναι μόδα πιστεύεις και θα περάσει ή ήρθε για να μείνει;

[Γιάννης Γιαλούσης]: Δεν νομίζω ότι αποτελεί σε καμία περίπτωση μόδα, αντιθέτως πιστεύω ότι είναι ανάγκη και επιλογή του κόσμου να κρατάει επίπεδα υγιεινής διαβίωσης μέσω του τρεξίματος, είτε σε πόλεις είτε σε μέρη με υπέροχα φυσικά τοπία, για τα οποία μάλιστα η χώρα μας και άφθονα αλλά και μοναδικά διαθέτει, και αυτό αποδεικνύεται από την καθολική συμμετοχή κάθε ηλικίας αλλά και όλων των κοινωνικών στρωμάτων σε τέτοιες διοργανώσεις, επομένως είμαι πεπεισμένος ότι ο  κόσμος το λατρεύει και θα το ακολουθεί και στο μέλλον όλο και περισσότερο.

 

Δημήτρης Τρουπής

Δημήτρης Τρουπής

Κατάγεται από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας και ζει μόνιμα στην Πάτρα. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Το τρέξιμο στα μονοπάτια των βουνών και η μεταφορά εικόνων και συναισθημάτων μέσα από τα άρθρα του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο και η πεζοπορία στη φύση είναι μια εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου, μας φέρνει πιο κοντά σε αυτήν και μας κάνει να αγαπήσουμε περισσότερο το περιβάλλον.

www.advendure.com

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ