Jonathan Albon και Yngvild Kaspersen νικητές στο CCC 2023!

Σπουδαία νίκη για τον τρομερό Jonathan ALBON στο CCC με τρομερή επίδοση 10:14:25! Ξεκίνησε αθόρυβα και με έξυπνο αγώνα πέρασε και τον Κινέζο Jiasheng SHEN λίγο μετά το Vallorcine (K-81) ο οποίος προπορευόταν για το μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα. O Jiasheng SHEN τερμάτισε 2ος λίγο μετά σε 10:22:30 ενώ τρομερή προσπάθεια έκανε και ο "παλιός" Dakota Jones δίνοντας μεγάλη μάχη για το βάθρο με τον Αμερικάνο Jonathan REA, τερματίζοντας 3ος σε 10:41:40. Ο REA έκοψε το νήμα λίγα δευτερόλεπτα μετά, σε 10:43:51! Τρομερός αγώνας!

H Νορβηγίδα Yngvild Kaspersen κυριάρχησε από την αρχή της κούρσας και κέρδισε με επίδοση κάτω από 12 ώρες (11.51.22). Στις επόμενες θέσεις για το βάθρο είχαμε μεγάλη μάχη, αλλά και μια επιβεβαίωση του πόσο οικουμενικό άθλημα έχει γίνει το Ορεινό τρέξιμο και μάλιστα στο top level! Δεύτερη λοιπόν η Emily Hawgood από την Ζιμπάμπουε με χρόνο 12.28.19. Η τρίτη θέση είχε μεγάλη μάχη μέχρι να ξεκαθαρίσει και την πολυπόθητη θέση στο βάθρο την κέρδισε η Αμερικανίδα Helen Mind Faukner με χρόνο 12.38.05, μόλις 23 δευτερόλεπτα μπροστά από τη Βιετναμέζα Hau Ha Thi (12.38.29)!
 
Δείτε την εξέλιξη του αγώνα:
 
 
Η ζωντανή μετάδοση του αγώνα: https://youtu.be/tCwSntDeK5Y
 
Διαβάστε το αφιέρωμα του Advendure για τη διοργάνωση στο https://bit.ly/UTMB_2023_by_Advendure
Δημήτρης Τρουπής

Κατάγεται από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας και ζει μόνιμα στην Πάτρα. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Το τρέξιμο στα μονοπάτια των βουνών και η μεταφορά εικόνων και συναισθημάτων μέσα από τα άρθρα του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο και η πεζοπορία στη φύση είναι μια εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου, μας φέρνει πιο κοντά σε αυτήν και μας κάνει να αγαπήσουμε περισσότερο το περιβάλλον.

www.advendure.com