Ο Κενυάτης Patrick Kipngeno και Αμερικανίδα Allie McLaughlin παγκόσμιοι πρωταθλητές στο WMTRC 2023 στην Ταϊλάνδη!

Ξεκίνησε το 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ορεινού Τρεξίματος και Trail Running (WMTRC) στο Chiang Mai της Ταϋλάνδης και ο Patrick Kipngeno από την Κένυα έβαλε την τελική πινελιά σε μια καταπληκτική σεζόν, κερδίζοντας τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή στο Chiang Mai και στο αγώνισμα Classic Uphill (8,5χλμ, 1014 μέτρα υψομετρικής διαφοράς. Ο νικητής το έκανε να φαίνεται πολύ εύκολο, τερματίζοντας 90 δευτερόλεπτα μπροστά από τον συμπατριώτη του Philemon Kiriago, με τον Alex Garcia από την Ισπανία στην 3η θέση.

Ο αγώνας των γυναικών ήταν πιο κλειστός, με την παγκόσμια πρωταθλήτρια μεγάλων αποστάσεων του 2014 Allie McLaughlin να παίρνει τη νίκη 26 δευτερόλεπτα μπροστά από την 6 φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια Andrea Mayr από την Αυστρία. Η Maude Mathys από την Ελβετία, 5 φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης, πήρε το χάλκινο μετάλλιο.

Η νίκη της McLaughlin οδήγησε την ομάδα των ΗΠΑ στο χρυσό μετάλλιο στις γυναίκες, με την Μεγάλη Βρετανία και την Ελβετία να ισοβαθμούν σε βαθμούς πίσω της. Η ισοβαθμία λύνεται από τη θέση του 3ου δρομέα κάθε ομάδας, με την 15η θέση της Holly Page να ξεπερνά την 25η θέση της Selina Burch, που σημαίνει ότι είναι αργυρό για την Μεγάλη Βρετανία και χάλκινο για την Ελβετία.

Στο ομαδικό των ανδρών, η Ιταλία κατέκτησε με μικρή διαφορά την πρώτη θέση, με την Ελβετία 2η και με την Ισπανία στην 3η θέση. Είναι ο πρώτος ομαδικός τίτλος των Ιταλών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανδρών από το 2015.

Δείτε τα συνολικά αποτελέσματα ατομικού κα ομαδικού:

Female Individual
Female Teams
 
Male Individual 
Male Teams

Δείτε το full replay του livestream:

 

Δημήτρης Τρουπής

Κατάγεται από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας και ζει μόνιμα στην Πάτρα. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Το τρέξιμο στα μονοπάτια των βουνών και η μεταφορά εικόνων και συναισθημάτων μέσα από τα άρθρα του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο και η πεζοπορία στη φύση είναι μια εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου, μας φέρνει πιο κοντά σε αυτήν και μας κάνει να αγαπήσουμε περισσότερο το περιβάλλον.

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ