Pikes Peak Marathon & Ascent στις 17 & 18/09 στις ΗΠΑ με συμμετοχή του Κωνσταντίνου Παραδεισόπουλου!

Tο Σαββατοκύριακο 17 & 18 Σεπτεμβρίου διεξάγεται στις ΗΠΑ ένας από τους ιστορικότερους αγώνες ορεινού τρεξίματος, το περίφημο Pikes Peak Marathon & Ascent, το οποίο έγινε για πρώτη φορά το μακρινό 1956!
Ο αγώνας ξεκινάει από το Manitou Springs και καταλήγει μετά από 21Km (το Ascent) στην κορυφή Pikes Peak στα 4.302m υψόμετρο, ενώ ο Marathon επιστρέφει (out and back αγώνας) και τερματίζει στη βάση.
 
Εδώ τα ρεκόρ διαδρομής είναι από τα πιο "στοιχειωμένα" στην ιστορία του αθλήματος μιας και τα κατέχει ο θρυλικός Matt Carpenter από το 1993, με επιδόσεις 2.01.06 (Ascent) και 3.16.39 (Marathon), παρά τις προσπάθειες πολλών, όπως του Kilian Jornet, αλλά και άλλων μεγάλων αθλητών να τα καταρρίψουν.
 
Στις γυναίκες το ρεκόρ ανάβασης το έχει η Αμερικανίδα Kim Dobson με επίδοση 2.24.58 (2012), ενώ το ρεκόρ στο marathon το πέτυχε to 2018 η επίσης Αμερικανίδα Megan Kimmel με χρόνο 4.15.06.
 
Φέτος το Ascent είναι σταθμός του Golden Trail Series 2022, με σχεδόν όλα τα αστέρια του πρωταθλήματος να συμμετέχουν, μεταξύ των οποίων και ο Κωνσταντίνος Παραδεισόπουλος, που πάει εξαιρετικά φέτος στους αγώνες του GTS και στον οποίο ευχόμαστε καλή επιτυχία!
 
Θερμά συγχαρητήρια στον κ. Θωμά Ρούμπα για την βοήθεια που προσφέρει σε νεαρούς αθλητές ταλέντα, όπως τον Κωνσταντίνο Παραδεισόπουλο, να εκπληρώσουν το όνειρο τους και να τρέξουν σε αγώνες σπουδαίους, σε μακρινά μέρη από την Ελλάδα! Το να "επιστρέφεις" πράγματα στο άθλημα είναι πολύ σημαντικό!
Δημήτρης Τρουπής

Κατάγεται από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας και ζει μόνιμα στην Πάτρα. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Το τρέξιμο στα μονοπάτια των βουνών και η μεταφορά εικόνων και συναισθημάτων μέσα από τα άρθρα του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο και η πεζοπορία στη φύση είναι μια εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου, μας φέρνει πιο κοντά σε αυτήν και μας κάνει να αγαπήσουμε περισσότερο το περιβάλλον.

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ