UTMB 2022: Στη χαραυγή μιας νέας εποχής!

Από 22 Αυγ 2022

Κυρίες και Κύριοι, αυτό που όλοι περιμέναμε μια ολόκληρη χρονιά είναι μόλις λίγες ώρες μακριά μας. Η σημαντικότερη και πιο επιδραστική για το άθλημα του Ορεινού Τρεξίματος διοργάνωση ξεκινάει και για άλλη μια χρονιά θα μας καθηλώσει στις οθόνες μας μια ολόκληρη εβδομάδα. Μπορεί με το πέρασμα των χρόνων να έχουν αναδειχθεί δεκάδες ή και εκατοντάδες αγώνες του είδους στον κόσμο, κανείς όμως δεν έχει καταφέρει να φτάσει την αίγλη αλλά και την δημοφιλία του Ultra Trail du Mont Blanc - UTMB®.  Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι όλα τα κορυφαία ονόματα το αθλήματος ταξιδεύουν μέχρι το Chamonix κάθε χρόνο τέτοια εποχή, την «Μέκκα» των ορεινών αθλημάτων, για να αδράξουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στον “τελικό των τελικών”.  Δεκάδες χιλιάδες αθλητές από όλον τον κόσμο ταξιδεύουν μαζί τους για να ζήσουν μια γιορτή σε λάμψη και μέγεθος η οποία δεν συναντάει κανείς σε καμία άλλη διοργάνωση σε όλον τον κόσμο!

Η φετινή χρονιά όμως αποτελεί και ένα ορόσημο. Ένα τέλος εποχής πριν το ξεκίνημα μιας νέας. Ίσως να είναι και η τελευταία φορά που βλέπουμε τόσο μαζική συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων δρομέων από όλον τον κόσμο. Είναι η τελευταία χρονιά που οι πιο δημοφιλείς και πολυπληθείς αγώνες της διοργάνωσης UTMB – CCC – OCC είναι “ανοιχτοί” σε όλους. Από το 2023 μόνο όσοι τρέξουν σε έναν από τους 25 αγώνες του UTMB® World Series με την σφραγίδα “by UTMB” θα μπορούν να συμμετέχουν στην κλήρωση για κάποιον από τους τρεις προαναφερθέντες αγώνες. Εξαίρεση αποτελούν μόνο όσοι λόγω covid είχαν ακυρώσει τη συμμετοχή τους στα δύο προηγούμενα έτη. Μένει λοιπόν να δούμε που θα οδηγήσει την ίδια την διοργάνωση η κίνηση αυτή, και πόσο θα την επηρεάσει τουλάχιστον σε επίπεδο αριθμού συμμετοχών, αφού πλέον φέρει και τη σφραγίδα ενός τεράστιου brand στον χώρο του αθλητισμού, του Ironman.

Στη Θεωρία του Χάους το Φαινόμενο της Πεταλούδας λέει ότι ακόμα και απειροελάχιστες αλλαγές στις αρχικές συνθήκες ενός συστήματος μπορούν να οδηγήσουν σε μεγάλης κλίμακας και απρόβλεπτη μεταβολή στη μελλοντική κατάστασή του. Όπου σύστημα αντικαταστήστε με το UTMB. H συγκεκριμένη αλλαγή στον τρόπο συμμετοχής αλλά και η συνεργασία με το Ironman μόνο ως απειροελάχστη αλλαγή δεν μπορούν να εκληφθούν. Δίχως άλλο, βρισκόμαστε στην απαρχή ενός ντόμινο το οποίο δεν υπάρχει περίπτωση να μην επηρεάσει το άθλημα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Σκεφτείτε μόνο ότι από τα «σπλάχνα» του UTMB γεννήθηκε η ITRA και για ότι στο σύστημα κριτηρίων και βαθμολόγησης όλων των αγώνων παγκοσμίως στηρίχθηκε επί της αρχής η διεθνής ομοσπονδία! Η συνέχεια γνωστή…

Σίγουρα όλα αυτά για τους περισσότερους από εμάς δεν έχουν καμία απολύτως σημασία. Μπορεί ακόμη και κάποιοι να αγαπάνε να μισούν τον αγώνα σνομπάροντάς τον. Όλοι όμως ανεξαιρέτως θα είμαστε κολλημένοι στις οθόνες μας αφού είναι μια μοναδική ευκαιρία να θαυμάσουμε όλα τα κορυφαία ονόματα του αθλήματος μέσα σε λίγες μόνο μέρες!

 

Photo (c): UTMB

Οι αγώνες

UTMB®, o πολυπόθητος αγώνας στόχος για χιλιάδες ultra trailers από όλον τον κόσμο. Μεγάλο ατού του δεν είναι άλλο από το κύριο συστατικό κάθε αγώνα το οποίο δεν είναι άλλο από την διαδρομή του. Το ΤΜΒ (Trail du Mont-Blanc), το μονοπάτι δηλαδή που περιβάλλει το Λευκό Όρος είναι ίσως το πιο πολύ-περπατημένο σε όλο τον κόσμο. Διασχίζοντας μια απόσταση 170 χιλιομέτρων με 10.000 θετικής υψομετρικής ανάβασης, οι δρομείς του αγώνα περνούν από μαγευτικές κοιλάδες, πανέμορφα χωριουδάκια, σκαρφαλώνει ανεμοδαρμένες κορφές, διασχίζει 3 χώρες και όλα αυτά χαρίζοντας εντυπωσιακή θέα στην χιονισμένη κορφή του Mont-Blanc, στις απότομες κορφές που το περιβάλλουν και στους αενάως κινούμενους παγετώνες που κόβουν την ανάσα. Αυτά, συνοδευόμενα από το εκπληκτικό κλίμα που δημιουργούν οι κάτοικοι της περιοχής, συμβάλλουν στο να ζήσει ο αθλητής μια εκπληκτική αγωνιστική –και όχι μόνο- εμπειρία.

Δεύτερος στις προτιμήσεις του κοινού έρχεται ο CCC®, συντομογραφία του Courmayer – Champex – Chamonix, αγώνα 101 χιλιομέτρων που «πατάει» σχεδόν εξ’ ολοκλήρου πάνω στο 2ο μισό του UTMB®.

Το 2014 οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης πέτυχαν μπίνγκο! Θέλοντας να ανεβάσουν τον αριθμό των συνολικών συμμετοχών σκέφθηκαν να δημιουργήσουν πάνω στην κλασική διαδρομή έναν πιο μικρό αγώνα. Έτσι λοιπόν, o OCC (Orsieres – Champex – Chamonix) που έκανε ντεμπούτο εκείνη την χρονιά, συνέχισε φέτος να αποτελεί πόλο έλξης όντας ο πιο εύκολος αγώνας της διοργάνωσης (55χλμ, 3.500 D+).


Τέταρτος σε ζήτηση, αλλά 2ος σε δυσκολία, ο TDS® ο οποίος ζούσε στην σκιά (βάσει προτιμήσεων και δημοφιλιας) CCC®. O Sur les Traces des Ducs de Savoie όπως είναι η πλήρης ονομασία του πλέον κινείται σε νέα διαδρομή εξερευνώντας την κοιλάδα Beaufortain και από το 2019 ανέβηκε τόσο σε απόσταση όσο και υψομετρική αφού πλέον έφτασε τα 145 χιλιόμετρα με 9.100μ υψομετρικής διαφοράς!

Πρόσφατη προσθήκη στο μπουκέτο των αγώνων της διοργάνωσης ήταν ένας αγώνας … «ειδικού ενδιαφέροντος». Αναφερόμαστε στον MCC (Martigny - Combe - Chamonix), αγώνα 40 χλμ, 2300 D+ στον οποίο προτεραιότητα έχουν οι ντόπιοι αθλητές των κοινοτήτων της περιοχής και οι εθελοντές!

Τελευταία προσθήκη, ο φετινός ETC (Experience Trail Courmayer), εισαγωγικός αγώνας 15χλμ και 1.300μ υψομετρικής διαφοράς στην καρδιά των Ιταλικών Άλπεων.

O #YCC, o ... Βενιαμίν των αγώνων για τους ... Βενιαμίν του ορεινού τρεξίματος, ένας αγώνας αποκλειστικά για νέες - νέους 14 - 22 ετών ο οποίος αποτελείται από 3 ξεχωριστές διαδρομές ανάλογα την ηλικιακή τους κατηγορία.

 

Photo (c): UTMB


Στην σκιά όλων των προηγούμενων, μόνο όμως όσον αφορά τον αριθμό των συμμετοχών αφού έχει περισσότερο ορειβατική φιλοσοφία, ο αγώνας που ουσιαστικά … δεν είναι αγώνας αφού δεν έχει κατάταξη, έχει όμως σαφείς κανόνες, ενδιάμεσα όρια, χρονικό όριο τερματισμού, βαρύ υποχρεωτικό εξοπλισμό (κράνος, κραμπόν, bivy shelter, εξοπλισμό via ferrata κ.α) και άλλα αγωνιστικά χαρακτηριστικά, ο PTL® (La Petite Trotte à Léon) των 300 χιλιομέτρων και 25.000 μέτρων υψομετρικής διαφοράς ο οποίος κάθε χρόνο κινείται σε διαφορετική διαδρομή. Οι αθλητές του αγώνα συμμετέχουν σε ομάδες των 2 - 3 ατόμων, κινούνται σε μια διαδρομή η οποία χαρακτηρίζεται από τις μεγάλες υψομετρικές διαφορές, το πολύ σκληρό τερέν, τις εκτεθειμένες κόψεις, τα επικίνδυνα λούκια και αρκετά τμήματα εκτός μονοπατιού. Η διαδρομή δεν είναι σηματοδοτημένη και κινούνται σε αυτήν μόνο με την βοήθεια GPS, χάρτη και πυξίδας, με πλήρη αυτονομία αφού δεν υπάρχουν ενδιάμεσοι σταθμοί τροφοδοσίας παρά μόνο διάσπαρτα καταφύγια τα οποία συναντούν σε αραιά χρονικά διαστήματα. Μπορείτε να πάρετε μία γεύση από την προσπάθεια της ομάδας του Advendure που είχε συμμετάσχει στον PTL 2019!

Τα μεγάλα φαβορί


UTMB

Ανέκαθεν οι αγώνες του Ultra Trail du Mont Blanc αποτελούσαν στόχο δεκάδων κορυφαίων δρομέων από όλον τον κόσμο, όπου ειδικά ο κεντρικός αγώνας έπαιρνε πάντα την μορφή ενός πραγματικού παγκοσμίου πρωταθλήματος του ultra mountain running, όντας ο πιο ανταγωνιστικός αγώνας του είδους. Η φετινή χρονιά δεν αποτελεί εξαίρεση και αν ρίξει κάποιος μια ματιά στις λίστες των «ελιτ» αθλητών που στα σταθούν στην εκκίνηση θα σχηματίσει την εντύπωση ότι πρόκειται για τον πιο ανταγωνιστικό «πεδίο μάχης» όλων των εποχών. Και πράγματι είναι έτσι! 

Γυναίκες

Μπορεί φέτος να μην υπάρχει η φοβερή και τρομερή Courtney Dauwalter, θα υπάρχει όμως η γνωστή μας από τον Olympus Marathon Ragna Debats! Νικήτρια φέτος του Transgrancanaria και του Istria 100 είναι σίγουρα από τις μεγαλύτερες υποψήφιες για το βάθρο! Η Mimmi Kotka, 3η πέρυσι, φέτος έρχεται στον αγώνα μετά από τη νίκη της στο Lavaredo Ultra Trail. Σημειώστε το όνομα Audrey Tanguy. Νικήτρια 2 φορές του TDS ενώ φέτος ήρθε 2η πίσω από την Dauwalter στο Madeira Island Ultra Trail. Άλλες κυρίες που πρόκειται να ξεχωρίσουν είναι η Azara Garcia, Manon Bohard και Hillary Allen, Sabrina Stanley μεταξύ άλλων!

Δείτε την σχετική λίστα με τοις top αθλήτριες του αγώνα βάσει της ITRA βαθμολογίας τους:

Ragna DEBATS, Azara GARCÍA DE LOS SALMONES, Katie SCHIDE, Audrey TANGUY, Manon BOHARD, Marianne HOGAN, Fuzhao XIANG, Brittany PETERSON, Mimmi KOTKA, Kaytlyn GERBIN, Aroa SIO SEIJO, Emily HAWGOOD, Manuela SOCCOL, Hillary ALLEN, Eszter CSILLAG, Anna KARLSSON, Paulina KRAWCZAK, Jocelyne PAULY, Sabrina STANLEY, Katarzyna SOLIŃSKA, Naomi BRAND, Alissa ST LAURENT, Lucie JAMSIN, Emily CALDWELL, Emily VAUDAN, Lou CLIFTON, Isabelle DRAGON, Anete SVILPE, Caroline VELTRI, Maria NIKOLOVA, Eva-Maria SPERGER, Mélanie DELASOIE, Claire BANNWARTH, Anna TROUP, Lotti ZEILER, Kimino MIYAZAKI, Francesca PRETTO, Cornelia OSWALD, Kinga KWIATKOWSKA, Elisabeth BORGERSEN, Lucinda SANTOS SOUSA

Άντρες

Όταν στην λίστα υπάρχει το όνομα Kilian Jornet, τότε τα λόγια είναι περιττά. Ο Kilian παρότι δεν είναι πια ο πιτσιρικάς που μας είχε αφήσει με ανοιχτό το στόμα το 2008 και 2009, αποδεικνύει κάθε χρόνο ότι παραμένει ο πιο ολοκληρωμένος αθλητής βουνού όλων των εποχών. Πρόσφατη απόδειξη η νίκη του στο Hardrock 100. Στο Sierre Zinal έδειξε κουρασμένος ίσως από το Hardrock αλλά το UTMB είναι άλλος αγώνας. Αντίπαλο δέος? Δυστυχώς δεν θα έχουμε την τύχη να θαυμάσουμε τον Francois D’Haene φέτος. Παρόλα αυτά, δεν έχουμε παράπονο. Το όνομα Jim Walmsley σας λέει κάτι? Εμάς λέει ότι φέτος είναι η χρονιά του. Πιο ώριμος και έτοιμος από ποτέ, έχει εγκατασταθεί τους τελευταίους τρεις μήνες στο Chamonix για τον αγώνα των ονείρων του. Και των δικών μας ονείρων! Σφήνα στους δύο μπορεί άνετα να μπει ο Hannes Namberger. H εκκωφαντική νίκη με ρεκόρ στον Lavaredo Ultra Trail ήταν το επιστέγασμα μιας συνεχούς ανοδικής πορείας. Στο UTMB πάει για κάτι πολύ καλό σίγουρα! Για τον Aurélien Dunand-Pallaz, η 2η θέση του πέρυσι στον UTMB μετά την πολύ καλή χρονιά του μόνο τυχαία δεν ήταν. Φέτος θέλει και μπορεί να το επαναλάβει. Μεγάλη επιστροφή φέτος για τον Pau Capell, νικητή το 2019, μετά τον τραυματισμό και το χειρουργείο στο γόνατο πέρυσι το καλοκαίρι. Δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε τους Pablo Villa, Tim Tollefson, Thomas Evans, Sage Canaday μεταξύ άλλων! Μεγάλη απώλεια ο αγαπημένος μας Xavier Thevenanrd ο οποίος φέτος το καλοκαίρι νόσησε με τη νόσο του Lyme και ακόμη δεν έχει συνέλθει... Παρότι η λίστα των ονομάτων είναι ατελείωτη, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε όμως και στα του "οίκου" μας. Ο Φώτης Ζησιμόπουλος θα πάει για τον αγώνα της ζωής του. Έχει τις δυνατότητες για κάτι πάρα πολύ καλό... Μαζί του στην λίστα «ελίτ» και ο Κώστας Γιαννόπουλος ο οποίος μπορεί να πλασαριστεί σε πολύ καλή θέση.

Δείτε την σχετική λίστα με τους top αθλητές του αγώνα βάσει της ITRA βαθμολογίας τους:

Kilian JORNET BURGADA, Jim WALMSLEY, Hannes NAMBERGER, Thibaut GARRIVIER, Jiaju ZHAO, Thomas EVANS, Yanqiao YUN, Pau CAPELL, Pablo VILLA GONZÁLEZ, Aurélien DUNAND-PALLAZ, Tim TOLLEFSON, Ji DUO, Ionel Cristian MANOLE, Germain GRANGIER, Pere AURELL, Jimmy ELAM, Guomin DENG, Zach MILLER, Lluis RUIZ OLLER, Fotis ZISIMOPOULOS, Mathieu BLANCHARD, Robert HAJNAL, David HEDGES, Luis Alberto HERNANDO ALZAGA, Harry JONES, Sebastian KROGVIG, Philipp AUSSERHOFER, Jeff MOGAVERO, Canhua LUO, Erik SORENSON, Beñat MARMISSOLLE, Scott HAWKER, Rod FARVARD, Tyler GREEN, Jason SCHLARB, Gautier AIRIAU, Benoit GIRONDEL, Sage CANADAY, Thibault MARQUET, Jonas RUSSI, Andrew SYMONDS, Francesco CUCCO, Marián PRIADKA, Santos Gabriel RUEDA, Ryan MONTGOMERY, Walter MANSER, Cody REED, Didrik HERMANSEN, Sean VAN HORN, Sangé SHERPA, Hallvard SCHJØLBERG, Arthur JOYEUX-BOUILLON, Hirokazu NISHIMURA, David LANEY, Gediminas GRINIUS, Daniel COLOM MASIP, Sylvain COURT, Mike AIGROZ, Maxime CAZAJOUS, Victor MIER TORRAS, Mark DARBYSHIRE, Juuso SIMPANEN, Maxime GRENOT, Santiago MEZQUITA, Alban BERSON, Mathieu CLÉMENT, Moises JIMENEZ, Sylvain CAMUS, Samir TAZI, Kamil LESNIAK, Alexandre BOUCHEIX, Ho Chung WONG, Guillaume DENEFFE, Avery COLLINS, Rémi BERCHET, Jhon BARRERA, Ivan FAVRETTO, Arnaud LEJEUNE, Roberto MASTROTTO, Diego PAZOS, John Ray ONIFA, Jean-Francois CAUCHON, Gregory VOLLET, Brendon PIERSON, Yeray DURAN LOPEZ, Morgan PILLEY, Christian STERN, Canyon WOODWARD, Marcin ŚWIERC, Petter RESTORP, Jonas BUUD, Jonathan MONCANY, Julien CHORIER, Seth SWANSON, Jose Maria GARRIDO REYES, Esteban GARCÍA RODRÍGUEZ, Ugo FERRARI, Julien JORRO, Gianluca GALEATI, Alexandre BERAUD, Alex DOCTA, Donatello ROTA, Morgan LINDQVIST, Konstantinos GIANNOPOULOS, Jack SCOTT, Tony MOULAI

 

CCC

Γυναίκες

Blandine L'HIRONDEL, Jazmine LOWTHER, Marcela VASINOVA, Caitlin FIELDER, Hannah OSOWSKI, Elisa DESCO, Johanna ANTILA, Abby HALL, Ladia ALBERTSON-JUNKANS, Tara FRAGA, Veronika VADOVICOVA, Ida NILSSON, Taylor NOWLIN, Kathrin GÖTZ, Marion DELESPIERRE, Emily SCHMITZ, Kaci LICKTEIG, Erin CLARK, Helen MINO FAUKNER, Jingyan TANG, Kelly WOLF, Holly PAGE, Henriette ALBON, Sylvia NORDSKAR, Marina CUGNETTO, Angels LLOBERA VICENS, Sandi NYPAVER, Arden YOUNG, Abigail LEVENE, Dominique VAN MECHGELEN, Nancy JIANG, Sunmaya BUDHA, Anna-Mae FLYNN, Megan MACKENZIE, Kenna BROCK, Camilla SPAGNOL, Britta CLARK, Corinne SHALVOY, Liz CANTY, Yngvild KASPERSEN, Tessa CHESSER, Cristina SANTURINO, Landie GREYLING, Catrin JONES, Leticia SALTORI, Catherine BRADLEY, Eva MESADO ORTIZ, Anthea JUIN, Attila STRIFLER, Coralie BLANCHARD, Maria DALZOT, Alex BORSUK, Virginie CLIVAZ, Svenja ESPENHAHN, Federica ZUCCOLLO, Claudia CHMIELOWSKA, Manon CAMPANO, Cecilia MATTAS, Ida-Sophie HEGEMANN, Aina CUSI BATLLE, Tory GRIEVES, Àngela CASTELLÓ NÒRIA, Manon GRAS, Simone SCHWARZ, Magdalena CEJKOVA, Bethan MALE, Carine LOYER, Chiara BOGGIO, Natalia MASTROTA, Jessica SHORT, Audrey VIRGILIO, Mélanie LOUSPLAAS, Lisa MEHL, Irene FUERTES, Chiara GALLI, Emily CAMBIER, Diana BALLET, Sandy PAULET, Flavie BRUYNEEL, Junko YANO, Katerina MATRASOVA, Paula BARBOSA, Sophie GAGNON, Tanja PLAIKNER, Yolanda FERNANDEZ DEL CAMPO, Barbora CICHÁ, Amri WILLIAMSON

Άντρες

Προφανή πονταρίσματα αποτελούν αθλητές όπως οι Jonathan ALBON, David SINCLAIR, Hayden HAWKS, Aritz EGEA, Thibaut BARONIAN, Dakota JONES κ.α. Αν και ο ίδιος, δεν θα το παραδεχόταν αφού είναι σεμνός και ταπεινός, εμείς θα ποντάρουμε για κάτι πολύ καλό στην ελπίδα του ελληνικού trail running, τον 20χρονο Κωνσταντίνο Παραδεισόπουλο ο οποίος φέτος με τη νίκη του στο 57άρι του Grossglockner απέναντι στον Andreas REITERER αλλά και τη διόλου ευκαταφρόνητη 15η θέση στον πολύ ανταγωνιστικό Marathon du Mont-Blanc μας κάνει να ελπίζουμε για κάτι πολύ καλό! Το γεγονός ότι κατέχει την περυσινή εμπειρία από την 21η θέση στο OCC αλλά και το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα προπονείται στο Chamonix ενισχύουν τον ισχυρισμό αυτό. Μόνο ερωτηματικό η ελάχιστη εμπειρία του σε αυτή την απόσταση αφού έχει μόνο έναν αντίστοιχο αγώνα, στην Πορτογαλία το 2020.

Δείτε την σχετική λίστα με τους top αθλητές του αγώνα βάσει της ITRA βαθμολογίας τους:

Jonathan ALBON, David SINCLAIR, Hayden HAWKS, Jiasheng SHEN, Andreas REITERER, Thibaut BARONIAN, Petter ENGDAHL, Anders KJAEREVIK, Andreu SIMON AYMERICH, Damien HUMBERT, Aritz EGEA CACERES, Longfei YAN, Jean-Philippe TSCHUMI, Dakota JONES, Gian Marchet SCHICKTANZ, Benjamin ROUBIOL, Jose Angel FERNANDEZ JIMENEZ, Andre RODRIGUES, Stephen KERSH, Borja FERNÁNDEZ FERNÁNDEZ, Marc CASAL MIR, Matt DANIELS, Konstantinos PARADEISOPOULOS, Manuel ANGUITA BAYO, Peter FRAŇO, Riccardo BORGIALLI, Luca ARRIGONI, Marc PINSACH RUBIROLA, Mathieu DELPEUCH, Clovis CHAVEROT, Juan Jose SOMOHANO, Samuel DÁVILA, Abel CARRETERO ERNESTO, Sergio Gustavo PEREYRA, Baptiste CHASSAGNE, Mario OLMEDO SANCHA, Tobias Dahl FENRE, Simen Hjalmar WÄSTLUND, Remigio HUAMÁN, Valentin BENARD, Raul BUTACI, Tomas FARNIK, Isaac SALVAT, Jordi GAMITO, Josh WADE, Nicolas GOURDON, Mohamed ELMORABITY, Catalin SORECAU, Aleix TODA MAS, Benjamin DUFFUS, Gil PINTARELLI, Yannick NOEL, Mario MENDOZA, Benjamin POLIN, Adam MERRY, Aubin FERRARI, Rodrigo MONASOR ROMERO DE TEJADA, Matthieu SIMON, Yoann STUCK, Nick HANDEL, Peter VAN DER ZON, Caleb OLSON, Remy BRASSAC, Fabien CARRON, Álvaro RAMOS PEÑA, Johan LANTZ, Albert LLONCH EXPÓSITO, Anthony BOUCARD, Francesco RIGODANZA, Bastien QUINODOZ, Kristian AALERUD, Ricardo LUIS TRUJILLO, Mauro RASOM, Leon Diaz OCTAVIO, Jiri PETR, Pablo VILLALOBOS, Tomasz SKUPIEŃ, Julen MARTINEZ DE ESTIBARIZ, Xavier DIEPART, Kane REILLY, Rémy GARDIER, Ben ROBINSON, Daniel CLAASSEN, Alessandro MACELLARO, Paddy O'LEARY, Gus GIBBS, Paul OGIER, Geoffroy BONNET, José David LUTZARDO BARROSO, Jan GUTERMANN, Jarno LEGROS, Jordi BES, Pierre-Arnaud BOURGUENOLLE, Franco PAREDES, Pierre-André RAMUZ, Clément MUGNIER, Thibault LEROY, Diego ANGELLA, Grant BARNETTE, Martin DAGENAIS, Théo ORANGE, René ROVERA, Daniele CALANDRI, Johannes OBERMÜLLER, Kevin ROUX, Sébastien CAPUS, Eli WHITE, Jean-Adrien MICHEL, Alexander OLIVO, Julen OLAIZOLA IZAGUIRRE, Rémi FRANÇAIS, Albert MARTINEZ PONS, Jean-Christophe PLAY, Gvido KALNINS, Paul ZUNINO, Zhenlong ZHANG, Pello BERRIZBEITIA, Guillem CALDÉS BERGAS, Giovanni TACCHINI, Ching CHOU, Luciano PILATTI, William DUPUIS, Enrique GOMIS, Gérald MOUTIAPOULLE, Joris KIREDJIAN, Florent PERROT, Christian MEIER, Emmanuel ANCAY, Michał KASZUBA, Xavier SEMEN, Balint BARTHA, Gregory MOREL-TIVAN, Loren NEWMAN, Benjamin CODOU, Tj DAVID, Clément DIEUDONNÉ, Ludovic CHEVALLIER, Jose Manuel LEON MEDINA, Amador PERENA CABRERA, Jose Antonio CUEVAS VALENZUELA, Vincent SIRINGO, Fedrik VANCRAEYNEST, Brendan LOMBARD, Arnaud REY, Diego CASABONNE, Fabien POGGI, Theo LOTHODE, Kevin RAYMOND, Javier FERRER MARI, Christian NODARI, Chad TRAMMELL, Grobler BASSON, Jérôme GEA, Ryan BAKER, Ellis BLAND, Christophe GRIFGNEE, Christian MALMSTROM, Ramón Nicolás SÁNCHEZ FERNÁNDEZ, Joel PINTO

 

OCC

Γυναίκες

Anaïs SABRIÉ, Marta MOLIST CODINA, Sara ALONSO, Allie MCLAUGHLIN, Sheila AVILÉS CASTAÑO, Mathilde SAGNES, Julia KESSLER, Núria GIL CLAPERA, Eleanor DAVIS, Anna COMET PASCUA, Dani MORENO, Toni MCCANN, Ashley BRASOVAN, Anna-Stiina ERKKILÄ, Kimber MATTOX, Júlia FONT GÓMEZ, Yuri YOSHIZUMI, Jasmin NUNIGE, Mónica VIVES VILA, Virginia PEREZ MESONERO, Anne-Lise ROUSSET SEGURET, Simone TROXLER, Eli Anne DVERGSDAL, Andreea-Alina PISCU, Kim SCHREIBER, Fanny BORGSTRÖM, Anna HAHNER, Kristina RANDRUP, Sanna EL KOTT HELANDER, Sara-Rebekka LINDE, Lucille GERMAIN, Marie GONCALVES, Daniela OEMUS, Mireia PONS, Lina EL KOTT HELANDER, Marine QUINTARD, Esther EUSTACHE, Jessica BRAZEAU, Deborah CHIARELLO, Meryl COOPER, Anne Cécile THÉVENOT, Cristina ARREIOL, Grace STABERG, Charli MCKEE, Johanna HIEMER, Laure PARADAN, Franziska ETTER, Johanna GELFGREN, Anna DARMOGRAI, Renée CARDINAALS, Vivian Camille BOBBITT, Dioni GORLA, Pina DEIANA, Sabine EHRSTROM, Laure DESMURS, Audrey CARRERE DIT COUSTIE, Lea DUHET, Marie JANOD, Anais LEROY, Pirjo SAUKKO, Ginevra CUSSEAU, Holly WOOTTEN, Tereza KUBICKOVA, Lisa ENEROTH, Helene MICHAUX, Susan OSTANO, Aysel YALAÇ, Stephanie REYMOND, Angela TIERI, Polina ZAKHAROVA, Natalie CHIRGWIN, Irita PUKITE, Laura MOUGEL, Aida PEREZ MONCHO, Veronica MARAN, María José GUILLEN NARANJO, Jessica ASENSIO PÉREZ, Serpil BUDAK, Patricia BARREDA BORT, Taryn KING, Mireia BLASCO, Sophie MARTIN, Valentyna HORBAN, Lauren CIOLLI, Emilie LABOYRIE, Anna GRIGNASCHI, Claudia BERNASCONI, Teresita GOMEZ

Άνδρες

Bart PRZEDWOJEWSKI, Manuel MERILLAS, Petro MAMU SHAKU, Frédéric TRANCHAND, Robbie SIMPSON, William BOFFELLI, Thomas CARDIN, Nicolas MARTIN, Martin DEMATTEIS, Oriol CARDONA COLL, Antonio MARTÍNEZ PÉREZ, Kevin VERMEULEN, Anthony FELBER, Benedikt HOFFMANN, Pascal EGLI, Arnaud BONIN, Stephan WENK, Ricardo CHERTA BALLESTER, Julien RANCON, Leonard MITRICA, Mårten BOSTRÖM, Simon GOSSELIN, Moritz AUF DER HEIDE, Antoine THIRIAT, Paul MATHOU, Jakob HERRMANN, Aleix DOMENECH GUIX, Tao LUO, Miguel ARSÉNIO, Gianluca GHIANO, Miguel CABALLERO, Quentin MEYLEU, Henri AYMONOD, Antoine CHARVOLIN, Marcin RZESZÓTKO, Eduard HERNANDEZ, Oscar CASAL MIR, Alejandro FORCADES PUJOL, Jeshurun SMALL, Adrien MICHAUD, Elov OLSSON, Bernard DEMATTEIS, Justin GRUNEWALD, Cesar COSTA, Aziz YACHOU, Mattia BERTONCINI, Élie BESSON-PITHON, Tomas HUDEC, Alejandro DÍAZ DÍAZ, Aymeric DAMOUR, Mario MIRABEL ALVIZ, Thorbergur JONSSON, Alessandro Mario FERRAROTTI, Ji-Sub KIM, Helio FUMO, Christoph LAUTERBACH, Andreas RIEDER, Jordi ROY, Tobias BAGGENSTOS, Pol RODRÍGUEZ, Guangfu MENG, Simone EYDALLIN, Francisco José ANGUITA BAYO, Hugo ALTMEYER, Jérémy NION, Sébastien CARABIN, Álvaro ESCUELA PERDOMO, Jacques CHANOINE, Juwei ZI, Mirko COCCO, Raúl CRIADO SÁNCHEZ, Marcel HOECHE, Athanasios PAGOUNADIS, Andres GARCIA BLANCO, Theo BOURGEOIS, Ruben VELOSO, João Henrique DA CRUZ, Jacob GRANT, Massimo FARCOZ, Michele MERIDIO, Paulo MESQUITA, Dylan RIBEIRO, Alvaro GOMEZ GUITART, Javier HERNANDO DE LEMA, Oscar BASANTES, Wolfgang HOCHHOLZER, Jérémie MARIN, Thibault JEAN, Leandre SANTIN, Borja FERNÁNDEZ, Mestan TURHAN, Ry WEBB, Adrian NISKI, Antonin MARECAILLE, Albi CEDRÈS VIÑOLY, Didier Dario CHANOINE, Maciej DOMBROWSKI, Jose IRUROZQUI SOTO, Romuald BRUN, Jordan CLAY, Juan Jose RODRIGUEZ GARCIA, Patrick PARSEL, Omar EZACRITI, Alvin LAIR, Thomas WANNINGER, Quentin COLOMBET, Sébastien FAYOLLE, Dejan ANGELOSKI, Guzmán GONZÁLEZ MANTECÓN, Simone CORSINI, Robin DAYET, Markus MINGO, Christopher JONES, Jeffrey STERN, Joel MINGUET LOPEZ, Jordi COMELLAS ORÓ, Camille SOLA, Dominique RENDA, Adrien CHOUCHOU, Christopher LÉVESQUE-SAVARD, Wifred LLADÓ HERNÁNDEZ, Mehmet SOYTURK, David AGOGUET, Daniel LUQUE GONZALEZ, Paul FAULKNER, Jared BASSETT, Eric HERAULT, Remi LEROUX, Tony LAZZAROTTO, Juanjo PINILLA, Joaquin NARVAEZ, Andreas SCHINDLER, Francesco MANGANO, Bastien PERES, Francisco Vicente MACIA GARCIA, Diego Ramón SIMON, Benjamin TREMONT, Fabian STOCEK, Alexis COME, Kevin AMADO, Tomasz KOCZWARA, Þorsteinn Roy JOHANNSSON, Juan Maria JIMENEZ LLORENS, Tyler COURVILLE, Markus RANNANKARI, Ianco SLOVAK, Aythami LÓPEZ, Ismael BACAS LÓPEZ, Carlos NEVOT GIL, Dmitri JOURNIST, Alvaro GONZALEZ DEL SALTO, Joan Pol VILÀ FIGUERAS, Yiming DING, Tobias JOHANSSON, Josh BARROW, Aurélien BOVARD, Robert ALERT BALLESTEROS, Fabien BEAUFILS, Joris TRIPIER-MONDANCIN, Alberto GARBUJO, Carlos CARBALLO RODRÍGUEZ, Oğuzhan Emre SINGER, Mickael MAGALHAES, Mickael GUION, Andres OLIVERA SCOLLO, Hugo RALET, Arne HEIRBAUT, Johannes LÖW, Nicolas TABARANT

TDS

Γυναίκες

Agnese VALZ GEN, Claudia TREMPS, Fiona PORTE, Martina VALMASSOI, Katharina HARTMUTH, Esther FELLHOFER, Francesca CANEPA, Gwen RUDY, Wenfei XIE, Julia REZZI, Adriana Vanesa VARGAS, Anastasia DAVYDOVA, Claudia GUTIERREZ LUEJE, Céline FINAS, Stacey MARION, Sylvaine CUSSOT, Monica DALMASSO, Delphine AVENIER, Ildiko WERMESCHER, Claire BERNARD, Mira RAI, Marta MUIXI CASALDALIGA, Katie WRIGHT, Manuela VILASECA, María Victoria SOLER JIMENEZ, Maija ORAVAMÄKI, Therese ARVIK, Aline COQUARD, Alyssa CLARK, Jessica MARION, Lindsey ULRICH, Anna-Marie WATSON, Christine DENIS BILLET, Corrine MALCOM

Άνδρες

Janosch KOWALCZYK, Min QI, Davide CHERAZ, Franco COLLE, Marcos RAMOS GONZÁLEZ, Ludovic POMMERET, Hugo DECK, Cristofer CLEMENTE MORA, Martin KERN, Victor DEL AGUILA PELLICER, Weston HILL, Elias KADI, Dave STEVENS, Yohan VIANI, Tofol CASTANER BERNAT, Joaquin LOPEZ, Estanislao RIVERO GARCÍA, Jean-Francois PUGIN, Matt PALILLA, Sébastien CAMUS, Guillaume BEAUXIS, Michael MCMONAGLE, Alexandre URBINA, Sebastien BUET, Salvador OLIVAS AGUILERA, André PURSCHKE, Alexander DAUTEL, Josh BAKKER-DYOS, Marco GUBERT, Andrea MACCHI, Kevin MICHAUD, Ivan GERONAZZO, Gerard MORALES, Ivan HRASTOVEC, Bin XIE, Bertrand GRAS, Quim DURAN, Carmelo GONZALEZ RODRIGUEZ, Cordis HALL, Fabrice FAUSER, Patrick BOHARD, Kristian JOERGENSEN, Maxime MANHES, Oli JOHNSON, Simon DUGUÉ, Christophe TUTARD, Jakub GALCZYNSKI, Benoît GAILLARD, Cédric MERMET, Judicaël SAUTRON, Alessio VORTI, Maximiliano LÓPEZ  

Οι Έλληνες

O Νίκος Καλοφύρης στο βάθρο του CCC 

Διαχρονικά ο αγώνας αποτέλεσε πόλο έλξης δεκάδων ελλήνων ορεινών δρομέων που ήθελαν να ζήσουν την ατμόσφαιρα αλλά και την μαγεία της μεγαλύτερης γιορτής αγώνων βουνού στον κόσμο. Τον δρόμο άνοιξαν οι πρωτοπόροι Λάζαρος Ρήγος και Δημήτρης Βενετικίδης το 2005 (διαβάστε εδώ την συγκλονιστική μαρτυρία του Λ.Ρήγου), ενώ κάθε χρόνο δεν είναι και λίγοι οι έλληνες αθλητές που ταξιδεύουν μέχρι τις Άλπεις για να λάβουν μέρος σε κάποιον από τους αγώνες. Μεγαλύτερη επιτυχία για τα ελληνικά χρώματα μέχρι σήμερα η 2η θέση του Νίκου Καλοφύρη το 2009 στο CCC® με 12:12:35 και οι 3ες θέσεις πάλι του Νίκου Καλοφύρη στο CCC® το 2010 και 2011 με 12:03:48 και 10:50:17 αντίστοιχα.

Αναμφισβήτητα η εμφάνιση το 2014 του μετρ των 100 μιλίων Νίκου Πετρόπουλου στον UTMB® όπου τερμάτισε σε 26.47.21 καταλαμβάνοντας την 53η θέση στην γενική κατάταξη αποτελεί επίσης μία πολύ σπουδαία σελίδα στην Ιστορία του ελληνικού mountain running και την σημαντικότερη στον δύσκολο αυτό αγώνα. Άξια αναφοράς η 21η θέση γενικής και 1η κατηγορίας για τον 19χρονο πέρυσι Κωνσταντίνο Παραδεισόπουλο στο OCC!

Όπως πάντα έτσι και φέτος η διοργάνωση του UTMB αποτελεί την πιο δημοφιλή ανάμεσα στους Έλληνες ultra trailers. Συνολικά 46 Έλληνες αθλητές φιγουράρουν στις λίστες συμμετοχής ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι για πρώτη φορά στα χρονικά της διοργάνωσης, ελληνικό ενδιαφέρον υπάρχει σε ΟΛΟΥΣ τους αγώνες! Ανάμεσά τους και 4 από αυτούς οι οποίοι συγκαταλέγονται στις λίστες "elite" των αγώνων που συμμετέχουν. Πρόκειται για τους Φώτη Ζησιμόπουλο και Κώστα Γιαννόπουλο στο UTMB, τον Κωνσταντίνο Παραδεισόπουλο στο CCC και τον Θανάση Παγουνάδη στο OCC. Λίγες μέρες πριν ταξιδέψουν στο Chamonix βρήκαν τον χρόνο να μας πουν μερικά σχόλια για το τι περιμένουν.

Φώτης Ζησιμόπουλος - UTMB

Έφτασε η ώρα μετά από πολλές ώρες προπόνησης και πολλές θυσίες να σταθώ στην γραμμή της εκκίνησης του UTMB. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα τρέξω δίπλα σε τόσους πολλούς elite αθλητές και θα μετρήσω τις δυνάμεις μου! Δεν ξέρω τι να περιμένω από τον αγώνα και πρώτη φορά δεν έχω βάλει κάποιο στόχο. Το μόνο που θέλω είναι να ξεκινήσω συγκρατημένα και σιγά σιγά να μπορέσω να βρω τον ρυθμό μου χωρίς να επηρεαστω από τους άλλους αθλητές. Έχω μελετήσει τον αγώνα και ξέρω ότι είναι αρκετά δύσκολος. Θέλω όμως να ελπίζω πως με λίγη τύχη θα έρθει ένα καλό αποτέλεσμα! Ραντεβού την Παρασκευή στις 18.00 για την μεγάλη γιορτή του ορεινού τρεξίματος! Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου Δημήτρη Κασίμη, την Saucony Greece και τα Xtreme stores για την στήριξη τους!! 

Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος - UTMB

Φέτος αποφάσισα να εκμεταλευτώ την υψηλή βαθμολογία που είχα στο σύστημα βαθμολόγισης του UTMB και να συμμετέχω στον αγώνα των 170χλμ χωρίς να μπω στην διαδικασία της κλήρωσης (δε ξερω αν τα επόμενα χρόνια θα έχω μια τέτοια ευκαιρία). Έτσι, απο την αρχή της χρονιάς, αφοσιώθηκα σε αυτόν τον αγώνα και μόνο. Ήδη αρκετές μέρες βρίσκομαι στο Courmayer όπου προσπαθώ να εγκλιματιστώ. Σε εναν αγώνα αυτής της απόστασης, πρώτος στόχος μου θα είναι ο τερματισμός, θέλω να καταφέρω να περάσω την γραμμή του τερματρισμού. Απο εκει και πέρα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός κάτι που σε ωθεί να πιέσεις πολλές φορές παραπάνω τον εαυτό σου, θα προσπαθήσω όμως να συγκρατηθώ και να μη ξεφύγω, ώστε όπως είπα να έχω έναν πιο σίγουρο τερματισμό, ένταντι του να μπω ανταγωνιστηκά. Ο καιρός θεωρώ πως θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια μας. Πολλά τα φαβορί που συμμετέχουν στον αγώνα, ο François D'haene φαίνεται ότι άφησε τον αγώνα για το Echappée Belle. Ο Kilian δείχνει κουρασμένος απο το Hardrock. Οπότε περιμένουμε την έκπληξη νομίζω. Λίγες μέρες ακόμα λοιπόν για να βρεθούμε στην γρααμή της εκκίνησης και ελπίζω και του τερματισμού, ανυπομονώ... 

Κωνσταντίνος Παραδεισόπουλος - CCC

Αρχικα ανυπομονώ να δω πως θα ειναι η εμπειρία στις μεγάλες αποστάσεις. Έχω κάνει την απαραίτητη προετοιμασία και μπορώ να πω πως νιώθω αρκετα έτοιμος αν εξεραίσεις κάποιους τραυματισμούς που είχα τελευταία, ελπίζω όμως να πάνε όλα καλά και να μην έχω θέμα. Δεν έχω κάποιον συγκεκριμένο στόχο γιατί είναι κάτι εντελώς καινούργιο για μένα και δεν ξέρω πως μπορώ να ανταπεξέλθω. Πρώτα απο όλα θέλω να το απολαύσω και φυσικά να τερματίσω. Αν τώρα, καταφέρω να πετύχω και μια καλή επίδοση σίγουρα θα με κάνει πολύ χαρούμενο!

Θανάσης Παγουνάδης - OCC

Η συμμετοχή στην διοργάνωση του UTMB αποτελεί όνειρο του κάθε αθλητή ορεινού τρεξίματος. Γνωρίζουμε πολύ καλά τον κόπο και την αναμονη που χρειάζεται για να συμμετάσχει σε αυτή την διοργάνωση. Είναι η Μέκκα του ορεινού τρεξίματος καθώς έρχονται αθλητές από όλο τον κόσμο ανεβάζοντας το επίπεδο του κάθε αγώνα. Φέτος θα αγωνιστώ κι εγώ στην απόσταση των 55km-3500 (OCC) και ανυπομονώ να βρεθώ στην γραμμή της εκκίνησης. Είχα μία αρκετά καλή χρονιά θα έλεγα στις αποστάσεις 20km-40km και ήθελα να τρέξω και στο UTMB. Έχω κάνει αρκετή προπόνηση Φέτος, χωρίς τραυματισμους και αρχικός στόχος είναι να απολαύσω τον αγώνα. Θα ήθελα να κυνηγήσω μία επίδοση μεταξύ 5:30-5:45 ωρών και να συναγωνιστω με τους κορυφαίους του κόσμου. Το επίπεδο φέτος θα έλεγα είναι πάρα πολύ υψηλό συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές καθώς μετέχουν όλα τα μεγάλα ονόματα σε όλες τις αποστάσεις. Υπάρχουν αθλητές με 890 βαθμολογία itra σε κάθε απόσταση και αυτό θα προσφέρει ένα ωραίο θέαμα στο κοινό αλλά και στους μετέχοντες! Η νίκη πιστεύω θα κριθεί γύρο στις 5:05-510 ώρες και θα είναι μεταξύ του Ισπανού Manuel merillas και του Πολωνού Bart Przedwojewski. O Γάλλος Cardin θα παίξει ρόλο επίσης και μετά ο καθένας ανάλογα με την κατάσταση που θα βρίσκεται εκείνη την ημέρα. 

Ειδική αναφορά επίσης και στην 2η Ελληνική ομάδα στα χρονικά του PTL η οποία αποτελείται από τους Παναγιώτη Μαστροπέρρο, Γιάννη Γκερλέ και Χρήστο Κατσιρόπουλο!

Δείτε αναλυτικά ποιοι είναι ανά αγώνα. Οι σύνδεσμοι πάνω στα BIBs οδηγούν στην προσωπική σελίδα αποτελεσμάτων του κάθε αθλητή.

UTMB

ΒΙΒ Surname First name
2731 AMBATZIS Nicholas
1591 FIKIA Marousa
2519 GALANIS Vasileios
2086 GEORGOULOPOULOS Nikolaos
176 GIANNOPOULOS Konstantinos
1249 KAMPOURIDIS Dimitrios
1952 KERKOULAS Spyridon
1807 KOUMPAKIS Georgios
2024 LIODAKIS Eleftherios
2065 MANOS Georgios
2267 PATSIATZIS Ioannis
2680 THEODORIS Georgios
1902 ZIAGKALOS Dimitrios
43 ZISIMOPOULOS Fotis
 

CCC

ΒΙΒ Surname First name
4429 FARMAKIS Dimitrios
4016 LEONIDAKI Styliani
4999 MANOLIS Konstantinos
4457 NATSIOPOULOS Konstantinos
3825 OIKONOMAKIS Ioannis
3116 PARADEISOPOULOS Konstantinos
5198 TRANOS Emmanouil
3499 TSIAPROUNIS Vasileios
3461 VASILEIOU Christos
5596 ZANAS Nikos

 

TDS

ΒΙΒ Surname First name
9828 BIRMPILIS Nikolaos
9160 CHAIROPOULOU Dimitra
10211 FRAGKIOUDAKIS Eftychios
10904 GKOROS Kliton
10073 KARALIAS Ioannis
10701 KONISTIS Georgios
10145 NIKOLAOU Nikos
10635 PANAGOPOULOS Georgios
9492 PANTERI Vasileia
10475 SKOPAS Athanasios
10728 VLACHOS Spyridon
10052 VRACHAS Panteleimon
 

 

OCC

 
ΒΙΒ Surname First name
6115 PAGOUNADIS Athanasios
6808 STAIKOS Anastasios

PTL
 
ΒΙΒ Team Surname
20291 FLOGA GREECE GKERLES
20292 FLOGA GREECE KATSIROPOULOS
20293 FLOGA GREECE MASTROPERROS
 
MCC
 
ΒΙΒ Surname First name
13248 EFKARPIDI Diana

 

ETC

ΒΙΒ Surname First name
14990 TSIARAS Stylianos

 

Παρακολουθήστε όλους τους αγώνες του UTMB®

Έτσι λοιπόν το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

 • PTL®: 22 Αυγ. στις, 9:00. 290K, +25000, 152:30 ώρες όριο, με 64 ομάδες.
 • MCC: 22 Αυγ, 11:00, 40Κ, +2.300, 10 ώρες όριο, για 1.000 αθλητές
 • TDS®: 23 Αυγ, 00:00, 145K, +9100, 44 ώρες όριο, για 1600 αθλητές
 • ETC: 23 Αυγ, 15:00, 15Κ, +1300, 4 ώρες όριο
 • OCC: 25Αυγ, 9:15, 55Κ, +3500, 14,5 ώρες όριο, για 1200 αθλητές
 • CCC®: 26 Αυγ, 10:00, 101K, +6100, 26:30 ώρες όριο, για 1900 αθλητές.
 • UTMB®: 26 Αυγ, 19:00, 170Κ, +10000, 46:30 ώρες όριο, για 2300 αθλητές.

Για άλλη μια χρονιά θα υπάρχουν πολλές επιλογές live παρακολούθησης της προσπάθειας των αθλητών:

 • Μέσω της διεύθυνσης https://live.utmb.world/utmb η οποία έχει αποδειχθεί ότι αποτελεί την καλύτερη πλατφόρμα live παρακολούθησης αγώνας που έχουμε δει. Θα μπορεί οποιοσδήποτε να παρακολουθεί την πορεία του αθλητή που τον ενδιαφέρει, εισάγοντας το BIB ή το όνομά του στο πεδίο αναζήτησης. Πολύ καλό χαρακτηριστικό το ότι μπορούμε να προσθέσουμε στα "Favorites" της πλατφόρμας τους αθλητές που θέλουμε να παρακολουθούμε. 
 • Μέσω της εφαρμογής LiveTrail (AndroidiOS) με την οποία μπορεί ο ενδιαφερόμενος να ενημερώνεται μέσω Facebook ή Twitter για την πορεία του αθλητή που τον ενδιαφέρει.
 • Μέσω της υπηρεσίας Live SMS, υπηρεσία όμως για την οποία ο ενδιαφερόμενος χρεώνεται ανάλογα με τον αριθμό των αθλητών που θέλει να παρακολουθεί
 • Μέσω του twitter feed του iRunFar όπως μας συνηθίζει όλα αυτά τα χρόνια!
 • Και βέβαια μέσω των social media του Advendure όπου ολόκληρη την βδομάδα θα είμαστε συντονισμένοι με το Chamonix και όλους τους αγώνες της διοργάνωσης!

Η μεγάλη ώρα για την σπουδαιότερη αναμέτρηση ορεινού τρεξίματος έφτασε λοιπόν! Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους έλληνες δρομείς που θα ταξιδέψουν μέχρι το Chamonix για να ζήσουν αυτή την μοναδική εμπειρία!

 

Τάκης Τσογκαράκης

Η αγάπη του για το βουνό ξεκινάει πολλά χρόνια πίσω με τις πρώτες αναβάσεις στην αγαπημένη του Πάρνηθα και μετέπειτα με την σχολή Ορειβασίας του ΕΟΣ Αχαρνών. Το 2007 έτρεξε τον πρώτο του αγώνα ορεινού τρεξίματος και από τότε ονειρεύεται "όλο και ψηλότερα, όλο και μακρύτερα". Ελπίζει να το κάνει για πολλά χρόνια ακόμα...

www.advendure.com

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ