Θρίαμβος της Κένυας στο Sierre – Zinal 2022 με νίκες του Mark Kangogo και της Esther Chesang!

Από 13 Αυγ 2022

Θρίαμβος της Κένυας στο Sierre – Zinal, τόσο στους άντρες, όσο και στις γυναίκες, με 4 από τις έξι θέσεις στο βάθρο και μάλιστα σε αγώνα με την πλειοψηφία των μεγάλων φαβορί παρούσα! Στους άντρες, με μια εκπληκτική κούρσα από το ξεκίνημα κιόλας ο Mark Kangogo (αθλητής με επιδόσεις 1.02.45 στον ημιμαραθώνιο και 2.14.08 στον Μαραθώνιο, ka κα με διακρίσεις στο βουνό, αλλά όχι τόσο μεγάλες όπως σήμερα), με χρόνο 2.27.31 κέρδισε τον αγώνα, χωρίς όμως να σπάσει το ρεκόρ διαδρομής του Kilian Jornet (2.25.35 – 2019), ο οποίος τερμάτισε πέμπτος σήμερα με χρόνο 2.30.19. Δεύτερος τερμάτισε ο Bianes Reig Αndreu με χρόνο 2.29.19, με ένα φοβερό ντεμαράζ στα τελευταία μέτρα όπου πέρασε τον Κενυάτη Patrick Kipngneo, ο οποίος τελικά τερμάτισε τρίτος σε χρόνο 2.29.35, μόλις λίγα δευτερόλεπτα πίσω του.

Στις γυναίκες έγινε τρομερή μάχη μεταξύ της Κενυάτισσας Esther Chesang Kakuri και του μεγάλου φαβορί και κατόχου του ρεκόρ διαδρομής, της Ελβετίδας Maude Mathys. Η Chesang από την αρχή έδωσε ξέφρενο ρυθμό και προς το τέλος δέχτηκε την επίθεση από την Mathys, η οποία μείωνε συνεχώς τη διαφορά, χωρίς όμως να καταφέρει να την φτάσει. Χρόνος για τη νικήτρια 2.52.01 και για την δεύτερη Mathys 2.52.32. Στην τρίτη θέση η επίσης Κενυάτισσα Kisang Philiaries με χρόνο 2.58.05.

Στον αγώνα συμμετείχε και ο Κωνσταντίνος Παραδεισόπουλος, ο οποίος τερμάτισε με χρόνο 3.03.45 στην 103η θέση της γενικής κατάταξης.

Το Sierre-Zinal στην Ελβετία, είναι ο 4ος (και πιο “δρομικός” και γρήγορος) σταθμός του φετινού Golden Trail Series, ενώ είναι και ο παλιότερος αγώνας ορεινού τρεξίματος στην Ευρώπη, αφού φέτος πραγματοποιήθηκε για 47η φορά. Ο αγώνας έχει ονομαστεί "The race of the five 4.000m peaks" μιας και στην διαδρομή των 31 χιλιομέτρων του (+2.200m) οi αθλητές βλέπουν γύρω τους πέντε κορυφές με πάνω από 4.000 μέτρα υψόμετρο ( Weisshorn - 4506 m, Zinalrothorn - 4221m, Bergabelhorn - 4073 m, Matterhorn - 4478 m) και Dent Blanche - 4357 m). Επόμενος σταθμός του GTS 2022 το ιστορικό και εμβληματικό Pikes Peak στις 17 Σεπτεμβρίου στο Manitou Springs στο Colorado των Ηνωμένων Πολιτειών.

Δείτε τα αποτελέσματα εδώ

 

Δημήτρης Τρουπής.

Δημήτρης Τρουπής

Κατάγεται από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας και ζει μόνιμα στην Πάτρα. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Το τρέξιμο στα μονοπάτια των βουνών και η μεταφορά εικόνων και συναισθημάτων μέσα από τα άρθρα του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο και η πεζοπορία στη φύση είναι μια εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου, μας φέρνει πιο κοντά σε αυτήν και μας κάνει να αγαπήσουμε περισσότερο το περιβάλλον.

www.advendure.com

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ