Στις 18 Ιουνίου το 10o Mozart100 by UTMB και με ελληνικές συμμετοχές!

By 10 Ιουν 2022

Η 10η επετειακή έκδοση του Mozart100 by UTMB έρχεται στις 18 Ιουνίου, με έδρα την πατρίδα του Mozart, το Salzburg και πεδίο “δράσης” τα δάση, τα λιβάδια, τα βουνά και τα μονοπάτια γύρω από τις εντυπωσιακές λίμνες της SalzburgerLand. Η διοργάνωση από φέτος είναι σταθμός του UTMB® World Series.

Πάνω από 2.000 αθλητές (αριθμός ρεκόρ) από 50 χώρες θα συμμετάσχουν σε έναν από τους 9 διαφορετικούς αγώνες της διοργάνωσης. Μεταξύ αυτών, ο Ισπανός Andreu Simon Aymerich με πάνω από 15 νίκες σε μεγάλους αγώνες ultra-trail, o Γερμανός Florian Neuschwander, ο οποίος μάλιστα κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ 100Km σε διάδρομο με 6:26, ο κάτοχος του Αυστριακού ρεκόρ μαραθωνίου ασφάλτου Karl Aumayr που αρχίζει να τρέχει πλέον και στα βουνά, ο Αυστριακός Reinhold Schager που θα συμπληρώσει 10 συμμετοχές στην διοργάνωση, η Ισπανίδα Azara García de los Salmones με πολλές εξαιρετικές εμφανίσεις τα τελευταία χρόνια που θα κοντραριστεί με την Αυστραλή Louise Clifton για το ψηλότερο σκαλί στο βάθρο. Εκτός από αυτούς υπάρχουν τουλάχιστον άλλοι 20 αθλητές που αν βρεθούν στην μέρα τους μπορούν να μπουν στην πρώτη εξάδα των αγώνων.

Την λίστα των elite αθλητών μπορείτε να την δείτε εδώ.

Photo copyright: Asmin Walter

 

Στην διοργάνωση όμως – όπως σχεδόν κάθε χρονιά - θα συμμετάσχουν και έλληνες αθλητές:

 

Mozart100 (105 km; +/- 5.000 m - 18/06 – 05:00 – εκκίνηση Salzburg):

  • Γιώργος Αλεβίζος
  • Δημήτρης Ζιάγκαλος
  • Θόδωρος Καμπούρης
  • Άντζελα Τερζή
  • Μαρούσα Φίκια

 

Mozart Ultra (75 km; +/- 4.000 m - 18/06 – 07:00 – εκκίνηση Fuschl am See):

  • Νίκος Ζάνας
  • Βασιλική Καρπούζα

 

Mozart Marathon (41 km; + 1.800/- 1.900 m - 18/06 – 09:00- εκκίνηση St. Gilgen):

  • Δημήτρης Τρουπής

 

Mozart Half Marathon (21 km, + 750 m/- 1.000 m - 18/06 – 12:00 – εκκίνηση Koppl)

  • Δημήτρης Πατσαλής

 

Photo copyright: Jasmin Walter

 

Συνολικά την λίστα συμμετοχών μπορείτε να την δείτε εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για το Mozart100 by UTMB μπορείτε να βρείτε στην συνέντευξη που μας είχε δώσει πριν λίγο καιρό ο επικεφαλής της διοργάνωσης Josef Mayerhofer.

Το Advendure είναι για μια ακόμη χρονιά ένας από τους χορηγούς επικοινωνίας της διοργάνωσης, στην οποία συμμετέχει αγωνιστικά και καλύπτει αρθρογραφικά.

 

Δημήτρης Τρουπής

Δημήτρης Τρουπής

Κατάγεται από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας και ζει μόνιμα στην Πάτρα. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Το τρέξιμο στα μονοπάτια των βουνών και η μεταφορά εικόνων και συναισθημάτων μέσα από τα άρθρα του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο και η πεζοπορία στη φύση είναι μια εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου, μας φέρνει πιο κοντά σε αυτήν και μας κάνει να αγαπήσουμε περισσότερο το περιβάλλον.

www.advendure.com

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ