SCARPA GOLDEN GATE KIMA RT – Το ανθρακόνημα στην υπηρεσία του Ορεινού Τρεξίματος!

Το όνομα του παπουτσιού δεν είναι τυχαίο. Εμπνευσμένο από τον θρυλικό Skyrunning αγώνα Trofeo Kima με τα 52 χιλιόμετρα, 4200 μέτρα υψομετρικής, 7 περάσματα πάνω από τα 2.500μ και το γνήσια βουνίσιο τεχνικό τερέν, το SCARPA Golden Gate KIMA RT έρχεται να συμπληρώσει τη σειρά παπουτσιών της Ιταλικής εταιρείας με ένα μοντέλο που απευθύνεται σε έμπειρους δρομείς με μικρό βάρος και ελαφρύ πάτημα που θέλουν να κινηθούν γρήγορα σε αντίστοιχα τερέν.

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε την ολοένα και μεγαλύτερη βελτίωση στα παπούτσια της SCARPA τα τελευταία χρόνια. Υπεύθυνος για αυτό δεν είναι άλλος από τον πολύ καλό φίλο και θρυλικό skyrunner, Marco de Gasperi ο οποίος ως Brand Manager τα τελευταία χρόνια έχει βάλει την υπογραφή του σε αυτήν την εξέλιξη του mountain running τμήματος της εταιρείας.

O Marco de Gasperi στη διαδρομή του Trofeo Kima

Στον τομέα της εφορμογής το παπούτσι παίρνει άριστα! Μόλις το φορέσεις το αισθάνεσαι δικό σου. Εφαρμογή σαν κάλτσα, κάτι τόσο απαραίτητο σε τεχνικά τερέν. Ταυτόχρονα δεν είναι σε κανένα σημείο σφιχτό ώστε να δημιουργεί τριβές ή ενοχλήσεις ενώ και ο χώρος στο πέλμα μπροστά δεν θα προβληματίσει όσους έχουν πιο φαρδύ πέλμα.


Μπροστά στα δάκτυλα η προστασία από σκληρό καουτσούκ εξαιρετική, δεν είναι το ίδιο εξαιρετική όμως περιμετρικά παρότι ενισχύεται από micro nubuck δέρμα μιας και το βάρος έπρεπε να μείνει χαμηλά (265 γραμμάρια).

 

Το ύφασμα του παπουτσιού μαλακό και αεριζόμενο, δεν θα προβληματίσει τους καλοκαιρινούς μήνες. Η περιοχή της φτέρνας είναι εξαιρετικά παραγεμισμένη και φτάνει ασυνήθιστα ψηλά προσφέροντας την απόλυτη άνεση και προστασία.

 

 

Η γλώσσα, όπως φαίνεται κι από τις φωτογραφίες, άκρως “αγωνιστική”, με μαξιλαράκι όσο μαλακό χρειάζεται ούτε να κουράζει αλλά και να δίνει και την απαραίτητη εφαρμογή για γρήγορο τρέξιμο χωρίς να φεύγει από τη θέση της.

 

 

Όσον αφορά τη μεσόσολα που δίνει 6mm drop (22mm πίσω, 16mm μπροστά), η απορρόφηση είναι ασυνήθιστη. Δεν είναι ούτε μαλακά ούτε σκληρά, αλλά κάθονται κάπου όμορφα στη μέση προσφέροντας μια εξαιρετική αίσθηση και ακρίβεια στο πάτημα. Παρόλα αυτά βέβαια τα αιχμηρά βράχια και οι πέτρες «περνάνε» στο πέλμα, καθιστώντας το παπούτσι ακατάλληλο για πιο δρομείς αρχάριους δρομείς και μεγάλες αποστάσεις. Το carbon plate, η πλάκα από ανθρακόνημα, το (2) που βλέπετε παρακάτω στην εικόνα, δίνει μια εκπληκτικά ακριβή αίσθηση και «οδήγηση» που προσθέτει ενέργεια στο τρέξιμο. Δεν ξέρω πώς τα κατάφερε η Scarpa, αλλά τα κατάφερε! Αυτό το παπούτσι έχει αίσθηση του εδάφους, ακρίβεια, άνεση και ανάκτηση ενέργειας σε ένα πακέτο που μοιάζει ελαφρύ και γρήγορο.

Αν και παρέχουν ουδέτερο πάτημα, υπάρχει η αίσθηση ότι υπάρχει λίγη επιπλέον υποστήριξη στην καμάρα του ποδιού. Είναι αισθητή, αλλά όχι δυσάρεστη. Αυτό οφείλεται αναμφίβολα στο συνδυασμό της εφαρμογής που μοιάζει με κάλτσα, της διπλής αντικραδασμικής προστασίας και της πλάκας άνθρακα.


Για την σόλα, η SCARPA έχει επενδύσει στο δικό της λάστιχο PRESA® TRN-03/SuperGum + Waterlock με πολυεπίπεδη σχεδίαση ανάλογα το πάτημα του ποδιού και τις αντίστοιχες ανάγκες πρόσφυσης και φρεναρίσματος. Όπως καταλαβαίνει κανείς από τη σχεδίαση αλλά και το ύψος των ταπών, η σόλα αποδίδει εξαιρετικά σε σκληρό τερέν, όπως άλλωστε το απέδειξε και στην Ύδρα. Οι συμβιβασμοί έρχονται σε λασπωμένο έδαφος, οι τάπες της εξωτερικής σόλας δεν είναι αρκετά ψηλές για να αποδώσουν σε χωμάτινο και λασπωμένο τερέν. Το KIMA RT είναι ένα παπούτσι βουνού σχεδιασμένο για σκληρά μονοπάτια και βράχια, είτε αυτά είναι βρεγμένα είτε στεγνά και αποδίδουν άριστα σε αυτά.

 


Χαρακτηριστικά

  • Βάρος: 265 γραμμάρια
  • Drop: 6mm (22mm πίσω, 16mm μπροστά)
  • Σόλα: PRESA® TRN-03/SuperGum + Waterlock
  • Τιμή: 199€

View this photo set on Flickr

 

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος των προϊόντων SCARPA στην Ελλάδα η εταιρεία POLO. Δείτε περισσότερα outdoor προϊόντα στο online shop https://www.polocenter.gr/ και στον πλήρη κατάλογο https://www.polo.gr/outdoor/

Τάκης Τσογκαράκης

Η αγάπη του για το βουνό ξεκινάει πολλά χρόνια πίσω με τις πρώτες αναβάσεις στην αγαπημένη του Πάρνηθα και μετέπειτα με την σχολή Ορειβασίας του ΕΟΣ Αχαρνών. Το 2007 έτρεξε τον πρώτο του αγώνα ορεινού τρεξίματος και από τότε ονειρεύεται "όλο και ψηλότερα, όλο και μακρύτερα". Ελπίζει να το κάνει για πολλά χρόνια ακόμα...

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ