The North Face Vectiv™: H νέα τεχνολογία για δρομείς βουνού ... και όχι μόνο!

12 Απρ 2021

H The North Face έχει προσφέρει διαχρονικά στο οπλοστάσιο των ορεινών δρομέων παπούτσια τα οποία ξεχώρισαν σε χιλιάδες πόδια ανά τον κόσμο. Φέρνοντας στη μνήμη παπούτσια άλλων εποχών όπως τα Rucky Chucky ή τα πιο πρόσφατα πολύ επιτυχημένα Endurance, Endurance II, Ultra MT και Endurus μεταξύ άλλων, δεν έχουμε παρά να θυμηθούμε κορυφαία ποιότητα κατασκευής, αντοχή στον χρόνο και άνεση. Η κορυφαία εταιρεία outdoor εξοπλισμού κάνοντας ένα εντυπωσιακό comeback, έρχεται φέτος να δυναμώσει τη θέση της στο ορεινό τρέξιμο παρουσιάζοντας μετά από δύο χρόνια ανάπτυξης, την τεχνολογία VECTIV™, η οποία μετατρέπει την ενέργεια σε δυναμική επιτάχυνση υπόσχοντας να εξασφαλίζει κορυφαία ώθηση, αντικραδασμική προστασία και πλευρική στήριξη για δρομείς για hikers ολων των κατηγοριών. 

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ VECTIV™;

O μεγαλύτερος φόβος των δρομέων όλων των επιπέδων είναι ο φόβος τραυματισμού. Αποτρέπει τους ανθρώπους να αρχίσουν να τρέχουν. Σταματά τους ανθρώπους να συνεχίσουν να τρέχουν. Η ανάλυση μιας έρευνας έδειξε ότι το ποσοστό τραυματισμού των δρομέων δεν έχει αλλάξει τα τελευταία 40 χρόνια (το ετήσιο ποσοστό τραυματισμού των δρομέων είναι 40%). Μια άλλη έρευνα έδειξε ότι από τους δρομείς που δεν καταφέρνουν να ολοκληρώσουν αγώνες όπως το UTMB, το 40% υποφέρουν από εξάντληση στα πόδια. Εδώ είναι που έρχεται η Vectiv να δώσει την καλύτερη δυνατή λύση σε αυτό το πρόβλημα.

 

 

Η νέα τεχνολογία VECTIV™ ουσιαστικά πρόκειται για μια εξ' ολοκλήρου σχεδίαση από την αρχή σε λευκό χαρτί, βάση της οποίας αποτελούν δύο διαφορετικά και κρίσιμα σημεία του παπουτσιού. Το 3D VECTIV™ "rock plate" και η VECTIV™ Rocker ενδιάμεση σόλα με καμπυλωτό σχήμα υπόσχονται καλύτερη προστασία, πλευρική στήριξη, απορρόφηση κραδασμών και μεγαλύτερη ώθηση κατά το τρέξιμο σε μονοπάτια. Σε συνδυασμό με τη νέα σόλα SurfaceCTRL η οποία ντύνει τα μοντέλα του 2021 αλλά και το νέο ύφασμα από Matryx στο πάνω μέρος μας κάνει να καταλάβουμε ότι πλέον η The North Face ξαναμπαίνει για τα καλά στο "παιχνίδι" καινοτομώντας με τελικούς νικητές όλους εμάς που θέλουμε όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά. 

 

3D VECTIV™

 

Ουσιαστικά το 3D VECTIV™ είναι ένα "rock plate" εξολοκλήρου κατασκευασμένο με 3D printing. Ποια είναι τα δύο χαρακτηριστικά της επιφάνειας άνθρακα VECTIV™ που την καθιστούν καινοτόμο τεχνολογία; To πρώτο είναι η γεωμετρία 3D (η επιφάνεια άνθρακα έχει σχεδίαση 3D που προσφέρει αποτελεσματική πλευρική σταθερότητα). Το δεύτερο είναι η ιδιαίτερη θέση στην οποία είναι τοποθετημένο αυτό το "rock plate". Η The North Face τοποθετώντας όχι μέσα αλλά πάνω από την ενδιάμεση σόλα, προσφέρει καλύτερη αντικραδασμική προστασία αφού έτσι το παπούτσι εκμεταλλεύεται όλο το ύψος του ενδιάμεσου αφρώδους υλικού να απορροφήσει τους κραδασμούς. Ο συνδυασμός αυτών των δύο στοιχείων παρέχει μεγαλύτερη ώθηση και πλευρική σταθερότητα σε οποιοδήποτε έδαφος. Οι επιφάνειες άνθρακα έχουν χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν στα παπούτσια για τρέξιμο, αλλά η επιφάνεια VECTIV™ είναι η πρώτη επιφάνεια άνθρακα που χρησιμοποιείται σε παπούτσια για τρέξιμο σε ορεινά μονοπάτια.

Το 3D VECTIV™ έρχεται με τρεις διαφορετικές παραλλαγές υλικών της επιφάνειάς του:

 • Ανθρακονήματα (Flight VECTIV™). Ειδικά κατασκευασμένο για υψηλές ταχύτητες, το Flight VECTIV™ παρέχει ώθηση σε κάθε βήμα και μειώνει τους κραδασμούς κατά 10%.
 • Pebax (VECTIV™ Infinite). Ειδικά σχεδιασμένο για ομαλό και σταθερό βηματισμό, το VECTIV™ Infinite προσφέρει σταθερότητα 360 μοιρών σε κάθε βήμα, τις μέρες που οι διαδρομές σου στα μονοπάτια διαρκούν λίγο παραπάνω.
 • TPU (VECTIV™ Enduris). Το VECTIV™ Enduris προσφέρει βέλτιστη αντικραδασμική προστασία και σταθερότητα 360 μοιρών, εξασφαλίζοντας άνετο βηματισμό σε χωμάτινα μονοπάτια

 

Ενδιάμεση σόλα VECTIV™ Rocker

 

Η ενδιάμεση σόλα VECTIV™ με καμπυλωτό σχήμα υποστηρίζει την κίνηση του ορεινού δρομέα σε ανηφορικές και κατηφορικές επιφάνειες. Στόχος αυτής της σχεδίασης είναι η καλύτερη υποστήριξη σε όλες τις φάσεις του πατήματος εξασφαλίζοντας δυναμική ώθηση. Συνεργαζόμενη αρμονικά με το 3D VECTIV™ εξασφαλίζει σταθερότητα και απορρόφηση κραδασμών. Σε σύγκριση με τα προηγούμενα αφρώδη υλικά της The North Face (όπως τον XtraFoam ή τον FastFoam), το αφρώδες υλικό στην ενδιάμεση σόλα του VECTIV™ είναι πιο ελαφρύ, πιο μαλακό και έχει μεγαλύτερη ανταπόκριση. Στα μοντέλα VECTIV™ για τρέξιμο σε μονοπάτια χρησιμοποιούνται δύο πυκνότητες ενδιάμεσης σόλας υψηλής αναπήδησης. Το υλικό που έχει ελαφρώς μεγαλύτερη πυκνότητα χρησιμοποιείται για στήριξη και προστασία, ενώ το υλικό με χαμηλή πυκνότητα χρησιμοποιείται για να παρέχει πιο μαλακό, ελαστικό βηματισμό. 
 

Εξωτερική σόλα SurfaceCTRL


Όσοι έχετε τρέξει με παπούτσια The North Face θα έχετε εκτιμήσει το λάστιχο Vibram Megagrip που φορούσαν. Τα νέα μοντέλα της εταιρείας έρχονται εξοπλισμένα πλέον με τη νέα σόλα SurfaceCTRL. Η νέα εξωτερική σόλα υψηλής πρόσφυσης εξασφαλίζει σταθερή, αξιόπιστη εφαρμογή στα πόδια σε οποιαδήποτε επιφάνεια. Το SurfaceCTRL αποτελείται από μια ενιαία σύνθεση μαλακού καουτσούκ και διαθέτει περιεχόμενο βασισμένο κατά 40% σε βιολογικά στοιχεία, σε σύγκριση με την 0% περιεκτικότητα που συναντάμε στις εξωτερικές σόλες Vibram Megagrip. Η εξωτερική σόλα διαθέτει σχεδίαση με προεξοχές "οπλής" που συναντάμε από το μπροστινό μέρος του πέλματος και τη φτέρνα, για βελτιστοποίηση της πρόσφυσης σε ανηφορικές και κατηφορικές επιφάνειες.
 

Πλεκτό πάνω μέρος από Matryx

 

Στο επάνω μέρος επιλεγμένων παπουτσιών VECTIV™ χρησιμοποιείται το Matryx, ένα υλικό που διαθέτει νήματα Kevlar άρα προφανώς πολύ ανθεκτικό με αντοχή στη τριβή. Δεν συγκρατεί το νερό, είναι απίστευτα αεριζόμενο και εξασφαλίζει εξαιρετικό πάτημα.
Το επάνω μέρος του Flight VECTIV™ διαθέτει επίσης μια ενσωματωμένη γλώσσα που τοποθετείται χωρίς ραφές ως μέρος του ίδιου υλικού, συμβάλλοντας στην άψογη εφαρμογή. Σε συνδυασμό με το υλικό Matryx, το επάνω μέρος των μοντέλων VECTIV™ παρέχει εκπληκτικό πάτημα που προσφέρει ανάλαφρη προστασία. Τα κυριότερα χαρακτηστικά του:

 • Εξαιρετικά ανθεκτικό
 • Απίστευτα αεριζόμενο
 • Υδρόφοβο (δεν συγκρατεί το νερό)
 • Ανάλαφρη
 • Στήριξη
 • Ελαστικότητα
 • Διαπνοή

Σχηματική αναπαράσταση ενός παπουτσιού The North Face Vectiv™

 

Παπούτσια Ορεινού Τρεξίματος The North Face Vectiv™

Την τεχνολογία VECTIV™ την συναντάμε ούτε σε ένα ούτε σε δύο αλλά σε οκτώ διαφορετικά μοντέλα τρεξίματος, hiking & fast hiking για άντρες και γυναίκες! Ας επικεντρωθούμε λίγο στα παπούτσια για ορεινό τρέξιμο παρουσιάζοντας τα βασικότερα χαρακτηριστικά τους. 

 

 

Συνδυάζοντας μια επιφάνεια 3D άνθρακα, τη γεωμετρία της ενδιάμεσης καμπυλωτής σόλας VECTIV™ Rocker και την πρόσφυση SurfaceCTRL, η νέα τεχνολογία VECTIV™ έχει σχεδιαστεί για να μετατρέπει την ενέργεια σε δυναμική επιτάχυνση που εξασφαλίζει κορυφαία ώθηση. Επιπλέον, τα Flight VECTIV™ είναι τα παπούτσια με την καλύτερη ανταπόκριση σε όλη την γκάμα των ελίτ μοντέλων της The North Face για τρέξιμο σε ανώμαλο δρόμο. Οι αθλητές της εταιρείας τα έχουν φορέσει, δοκιμάσει και εμπιστευτεί, διαπιστώνοντας ότι προσφέρουν ελαφριά εφαρμογή και ενέργεια. Είναι σχεδιασμένα για πολύ μεγάλες αποστάσεις, είναι απίστευτα ανθεκτικά χάρη στα υφάσματα Kevlar®, πολυαμίδιο και Matryx® που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή τους και έχουν ενισχυμένα καλύμματα στην περιοχή των δαχτύλων. Το πλεκτό επάνω μέρος προσφέρει διαπνοή και στήριξη, ενώ το drop των 6 χλστ. δίνει την απαραίτητη ώθηση.

Επάνω μέρος 

 • Πάνελ Matryx για σταθερή εφαρμογή στο μέσο του πέλματος
 • Πλεκτό επανω μέρος με νήματα πολυουρεθανης για διαπνοή και στήριξη
 • Διαμορφωμένο προστατευτικό φτερνας 3D για εξαιρετική συγκράτηση του ποδιού<
 • Ανακλαστικές λεπτομέρειες για υψηλή ορατότητα
 • Εσωτερική σόλα ΤPE για ανθεκτικότητα και ανταπόκριση

Χαρακτηριστικά σόλας

 • Επιφάνεια άνθρακα 3D για καθοδηγούμενη προώθηση και σταθερότητα
 • Η ενδιάμεση σόλα με καμπυλωτό σχήμα βελτιστοποιεί τον βηματισμό και εξασφαλιζει δυναμική ώθηση
 • Διπλής πυκνότητας, υψηλής αναπήδησης ενδιάμεση σόλα VECTIV™ απο αφρό
 • Surfacectrl απο σύνθεση καουτσούκ για εξαιρετική πρόσφυση
 • Ειδικά κατασκευασμενες προεξοχες 3,5 mm. για πρόσφυση

Drop: 6mm

Βάρος: 288 γρ (αντρικό), 247γρ (γυναικείο)

 


Με τον απαλό και σταθερό βηματισμό που εξασφαλίζει το VECTIV™ INFINITE, οι διαδρομές στα ορεινά μονοπάτια θα ολοκληρώνονται μόνο με τους δικούς σου όρους. Συνδυάζοντας την επιφάνεια 3D Pebax® διπλής πυκνότητας, τη γεωμετρία της ενδιάμεσης καμπυλωτής σόλας και την πρόσφυση SurfaceCTRL, η νέα τεχνολογία VECTIV™ έχει σχεδιαστεί για να μετατρέπει την ενέργεια σε δυναμική επιτάχυνση που εξασφαλίζει κορυφαία ώθηση. Για το VECTIV™ Infinite, αυτό μεταφράζεται σε τέλεια ισορροπία ανταπόκρισης και προστασίας στα παπούτσια για ορεινές διαδρομές μεγάλων αποστάσεων. Το Kevlar® και το Matryx® από πολυαμίδιο εξασφαλίζουν ανθεκτικότητα, ενώ το drop 6 mm. σου δίνει ώθηση για να ξεκινήσεις τον επόμενο κύκλο βηματισμού σου.

Επάνω μέρος

 • Σε ολη την επιφάνεια στο επάνωμέρος χρησιμοποιείται υλικο Matryx με νήματα Kevlar για προστασία και στήριξη
 • Διαπνοή για τις θερμές καιρικές συνθήκες
 • Διαμορφωμένο προστατευτικό φτερνας 3d για εξαιρετική συγκράτηση του ποδιού και εφαρμογή στη φτέρνα
 • Επεένδυση και διατρήσεις στη γλώσσα για άνεση και διαπνοή
 • Εσωτερική σόλα Οrtholite X55 για ανεση

Χαρακτηριστικά σόλας

 • Επιφάνεια Pebax διπλής πυκνότητας για ώθηση και σταθερότητα
 • Η ενδιάμεση σόλα με καμπυλωτό σχήμα βελτιστοποιεί τον βηματισμό και εξασφαλιζει δυναμική ωθηση
 • Διπλής πυκνότητας, υψηλής αναπήδησης ενδιάμεση σόλα VECTIV™ απο αφρό
 • Η επιφανεια SurfaceCTRL απο σύνθεση καουτσούκ εξασφαλιζει σταθερή εφαρμογή στα πόδια σε οποιαδήποτε επιφάνεια
 • Ειδικά κατασκευασμένες προεξοχές 3,5 mm για πρόσφυση.

Drop: 6mm

Βάρος: 307γρ (αντρικό), 273γρ (γυναικείο)

 

 

Το VECTIV™ ENDURIS είναι το παπούτσι για ορεινό τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων αφού διαθέτει τη μεγαλύτερη αντικραδασμική προστασία ανάμεσα στη νέα γκάμα παπουτσιών, που σε βοηθά να βγαίνεις από τη ζώνη άνεσής σου. Συνδυάζοντας μια επιφάνεια TPU 3D διπλής πυκνότητας, τη γεωμετρία της ενδιάμεσης καμπυλωτής σόλας VECTIV™ Rocker και την πρόσφυση SurfaceCTRL, η νέα τεχνολογία VECTIV™ μετατρέπει την ενέργεια σε δυναμική επιτάχυνση που εξασφαλίζει κορυφαία ώθηση. Για το VECTIV™ Enduris, αυτό μεταφράζεται σε ένα παπούτσι με βέλτιση αντικραδασμική προστασία και σταθερότητα 360 μοιρών που εξασφαλίζει άνετο βηματισμό σε χωμάτινα μονοπάτια. Έχει ελαφριά εφαρμογή και αντικραδασμική προστασία, για άνεση που διαρκεί και στήριξη ακόμη και στα πιο δύσβατα εδάφη. Τα εσωτερικά στηρίγματα στη φτέρνα παρέχουν πιο σφιχτή εφαρμογή και διαπνοή, ενώ το ευέλικτο επάνω μέρος από διχτυωτό υλικό χαρίζει ελαστικότητα. Το drop 6 mm σου δίνει ώθηση για να ξεκινήσεις τον επόμενο κύκλο βηματισμού σου.

Επάνω μέρος

 • Ειδικά κατασκευασμένο διχτυωτό υλικό τύπου sandwich για διαπνοή και άνεση
 • Ενισχύσεις στα δάχτυλα και στη φτέρνα για προστασία απο τη φθορά και στήριξη
 • Εσωτερικό προστατευτικό στην περιοχή φτερνας για σταθερή εφαρμογή της φτερνας
 • Ενισχυμένη γλωσσα για απαλή αίσθηση · 
 • Εσωτερική σόλα Ortholite x55 για άνεση

Χαρακτηριστικά σόλας

 • Επιφάνεια TPU διπλής πυκνότητας που εξασφαλίζειώθηση και σταθερότητα
 • Η ενδιάμεση σόλα VECTIV™ με καμπυλωτό σχήμα βελτιστοποιεί τον βηματισμό και εξασφαλιζει δυναμική ώθηση
 • Διπλής πυκνότητας, υψηλής αναπήδησης ελαφριά ενδιάμεση σόλα αφρού VECTIV™
 • Φαρδύτερο αποτύπωμα με μεγαλύτερο ύψος ενδιάμεσης σόλας για επιπλέον προστασία κάτω απο το πέλμα
 • Η επιφανεια Surfacectrl απο σύνθεση καουτσουκ εξασφαλιζει σταθερή εφαρμογή στα πόδια σε οποιαδήποτε επιφάνεια
 • Ειδικά κατασκευασμένες προεξοχές 3,5 mm για πρόσφυση

Drop: 6mm

Βάρος: 317γρ (αντρικό), 278γρ (γυναικείο)

 

Γνωρίστε περισσότερα για τη νέα τεχνολογία The North Face VECTIV™

Μείνετε συντονισμένοι για αναλυτικά reviews και δοκιμές των παπουτσιών VECTIV™ της The North Face !

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ