Fjällräven Abisko 35 M/L - Εργονομία, κορυφαία ποιότητα κατασκευής, στιβαρότητα, άψογη εφαρμογή!

By 28 Ιουν 2023

Για την Σουηδική Fjällräven δεν χρειάζεται να μπούμε σε πολλές λεπτομέρειες αφού το τελευταίο διάστημα έχετε γνωρίσει (όσοι δεν γνωρίζατε ήδη δηλαδή), κάποια κορυφαία προϊόντα της από τις «σελίδες» του Advendure. Οτιδήποτε κατασκευάζει η εταιρεία δεν μπορεί να αφήνει αδιάφορο κανέναν λάτρη του outdoor. Τα πεζοπορικά σακίδια δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση. Όταν έπεσε στα χέρια μας (ή καλύτερα ... ανέβηκε στη πλάτη μας!) λοιπόν δεν θα μπορούσαμε να μην το ταξιδέψουμε στον αγαπημένο μας Όλυμπο. Εργονομία, κορυφαία ποιότητα κατασκευής, στιβαρότητα, άψογη εφαρμογή. Δεν ζητάμε πολλά, μας τα δίνει μόνο του το Abisko Hike M/L!

Συνοψίζοντας για αρχή, το Abisko Hike M/L είναι ευέλικτο σακίδιο χωρητικότητας 35 λίτρων ιδανικό για πεζοπορίες από καταφύγιο σε καταφύγιο και ελαφριά ημερήσια πεζοπορία. Βρίθει από χαρακτηριστικά τα οποία θα αναλύσουμε παρακάτω.


Αίσθηση – Εφαρμογή

H εμπειρία ετών στην κατασκευή σακιδίων αντικατοπτρίζεται ευθύς αμέσως όταν βάλει κάποιος το σακίδιο στη πλάτη του. Όλα είναι στη θέση τους. Η ζώνη ακουμπά στη μέση ιδανικά και οι ιμάντες σφίγγουν για να έρθει το σακίδιο όσο το δυνατόν πιο κοντά και ψηλά στη πλάτη. Το αφρώδες υλικό είναι όσο μαλακό χρειάζεται για να μην κουράσει στην πολύωρη χρήση.


Το αλουμινένιο πλαίσιο θα βοηθήσει στη σταθερότητα όταν κουβαλάμε μεγάλο βάρος, ενώ οι ιμάντες μέσης είναι φαρδιοί, λεπτοί με ένα μεγάλο κενό στη μέση για να μην ιδρώνετε σε εκείνο το σημείο που αποτελεί και το κυριότερο σημείο επαφής του σακιδίου με το σώμα. Είπαμε, πρώτα σφίγγουμε εκεί και μετά όλους τους υπόλοιπους ιμάντες. Το σακίδιο δεν κρέμεται στη πλάτη, σφίγγει στη μέση.

 

 

Η πλάτη μπορεί να ρυθμιστεί καθ’ ύψος με δυνατό Velcro φτάνοντας από 47 έως 53 εκατοστά. Απαραίτητο χαρακτηριστικό για τη ιδανική εφαρμογή σε όλους τους σωματότυπους.

 

 

Ο αερισμός στη πλάτη δεν βρίσκεται σε κορυφαία επίπεδα αφού δεν διαθέτει κάποιο πλέγμα, παρ’ όλα αυτά το πίσω μέρος του σακιδίου είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να αφήνει να περνάει λίγος αέρας.

 

Εργονομία

Εδώ είναι που το σακίδιο παίρνει άριστα με τόνο. Είναι δύσκολο να βρεις από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις. Ξεκινάμε από αυτό που κάνει τη διαφορά. Δεν διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας βέβαια, αλλά στη συγκεκριμένη υλοποίηση οι Σουηδοί το απογείωσαν. Αναφερόμαστε στο μπροστινό φερμουάρ που αποκαλύπτει όλο το εσωτερικό του σακιδίου για άμεση, γρήγορη και εύκολη πρόσβαση σε οτιδήποτε θελήσετε χωρίς να τα βγάλετε όλα για να βρείτε αυτό που θέλετε! Όποιος δεν έχει χρησιμοποιήσει κάτι αντίστοιχο δεν μπορεί να καταλάβει το πόσο χρήσιμο είναι. Στο πάνω μέρος κλείνει με ένα ισχυρό Velcro οπότε δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα.

 

Άριστα παίρνουν και οι πλαϊνές τσέπες που όμοιές τους σε μέγεθος (σε αναλογία με το μέγεθος του σακιδίου) δεν έχουμε δει. Το ελαστικό δίκτυ από το οποίο αποτελούνται, σφίγγει με ένα κλιπ έτσι ώστε να μην ανησυχείτε μήπως χάσετε κάτι στη πορεία.

 

Πάρα πολύ καλές και ευρύχωρες και οι δύο δικτυωτές θήκες στη ζώνη μέσης για τις μπάρες σας ή ότι άλλο νομίζετε ότι μπορεί να χρειαστείτε άμεσα. Σημαντικό πλεονέκτημα ότι βάσει σχεδιασμού τους, δεν χάνουν το σχήμα τους ούτε όταν σφίξει η ζώνη στη μέση.


Πολύ πρακτική η εξωτερική τσέπη στο πάνω μέρος που κλείνει με φερμουάρ αλλά και η εσωτερική στην οποία συνήθως ασφαλίζουμε τα πιο πολύτιμά μας αντικείμενα όπως πχ το πορτοφόλι.


Οι λάτρεις της χειμερινής πεζοπορίας θα εκτιμήσουν την θηλιά και τον ελαστικό ιμάντα για το πιολέ ενώ τα μπατόν θα μπορούν άνετα να μπουν στις πλαϊνές τσέπες μαζί με το παγούρι.


Προφανώς υπάρχει στο εσωτερικό πρόβλεψη για αγκίστρωση ασκού υδροδοσίας, ενώ το λιγότερο προφανές είναι άλλο! Η εσωτερική τσέπη στο πλαϊνό μέρος του σακιδίου! Άλλη μια εσωτερική τσέπη στη πλάτη θα βοηθήσει στην καλύτερη οργάνωση του εσωτερικού χώρου.


Από ένα σοβαρό πεζοπορικό σακίδιο, δεν θα μπορούσε να λείπει και το ενσωματωμένο αδιάβροχό του το οποίο μαζεύεται στον εαυτό του σε μια μικρή τσεπούλα και αποθηκεύεται όπου εσείς θεωρείτε χρήσιμο. Το πιο λογικό σημείο μεταφοράς για εύκολη πρόσβαση είναι η εξωτερική τσέπη στο πάνω μέρος του σακιδίου.


Εν κατακλείδι, ένα σοβαρό πεζοπορικό σακίδιο για ημερήσιες πεζοπορίες, με τρομερή εργονομία και κορυφαία ποιότητα κατασκευής που θα σας συντροφεύει στο βουνό για χρόνια!

 

Χαρακτηριστικά

  • Ύψος60 cm
  • Μήκος28 cm
  • Βάθος20 cm
  • Ελαχ. Ύψος πλάτης 47 cm
  • Μεγ. Ύψος πλάτης: 53 cm
  • Χωρητικότητα: 35 l
  • Βάρος: 1400 g
  • Τσέπες: 9
  • Τιμή: 229,99€
Τάκης Τσογκαράκης

Η αγάπη του για το βουνό ξεκινάει πολλά χρόνια πίσω με τις πρώτες αναβάσεις στην αγαπημένη του Πάρνηθα και μετέπειτα με την σχολή Ορειβασίας του ΕΟΣ Αχαρνών. Το 2007 έτρεξε τον πρώτο του αγώνα ορεινού τρεξίματος και από τότε ονειρεύεται "όλο και ψηλότερα, όλο και μακρύτερα". Ελπίζει να το κάνει για πολλά χρόνια ακόμα...

www.advendure.com