ADVENDURE - Instinct Evolution Trail Vest, ένα εξελιγμένο και πρακτικό εργαλείο!

Instinct Evolution Trail Vest, ένα εξελιγμένο και πρακτικό εργαλείο!

Από 08 Φεβ 2017

Δεν είναι πολλά χρόνια πριν όταν οι επιλογές μας για μεταφορά υγρών, τροφής και απαραίτητου εξοπλισμού για μια μεγάλη προπόνηση ή έναν αγώνα μετριούνταν στα δάκτυλα του ενός χεριού. Πολλές φορές με συμβιβασμούς αφού οι λύσεις αυτές ούτε πρακτικές ήταν και μας ανάγκαζαν να καταφεύγουμε σε διάφορες πατέντες για να λύνουμε προβλήματα κατά την χρήση τους. Ο καιρός όμως εκείνος έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Η μεγάλη έκρηξη της ζήτησης για ποιοτικό εξοπλισμό που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έφερε την επανάσταση σε αυτόν τον τομέα. Επανάσταση που όπως φαίνεται ακολουθούν ολοένα και περισσότερες εταιρείες. Τα βαριά και δύσχρηστα σακίδια τρεξίματος αποτελούν πια παρελθόν.

Η νέα τάση τον τελευταίο καιρό επιτάσσει την χρήση ελαφριών και ποιοτικών υλικών και μία σχεδίαση που αγκαλιάζει το σώμα εξαλείφοντας έτσι τις όποιες τριβές και κουραστικές ταλαντώσεις του «σακιδίου» πάνω μας. Τα αγωνιστικά γιλέκα ή racing vests όπως είναι ευρέως γνωστά σήμερα αυτού του τύπου τα «σακίδια» -αδόκιμος πια ο όρος- είναι μία λύση που ο ένας κατασκευαστής μετά τον άλλον ακολουθούν ο καθένας με την δική του πρόταση. Αυτή την πρόταση μίας αξιόλογης νέας Γαλλικής εταιρείας την οποία γνωρίσαμε μέσα από την παρουσίαση του εντυπωσιακού ρουχισμού της σε προηγούμενο άρθρο μας, της Instinct, θα παρουσιάσουμε σήμερα με το Evolution Trail Vest, ένα αγωνιστικό γιλέκο που αναμένεται να «ταράξει τα νερά» αφού εκπλήσσει με τις δυνατότητες και την ποιότητά του!

 

H Instinct είναι μία νέα εταιρεία με έδρα την Γαλλία η οποία ιδρύθηκε από τον Sean Van Court, αθλητής κι ο ίδιος με συμμετοχές σε δεκάδες αγώνες trail και ultra trail, προσανατολισμένη αποκλειστικά στο Ορεινό Τρέξιμο και τις ανάγκες του. Αν ανατρέξουμε στον κατάλογο προϊόντων της θα διαπιστώσουμε του λόγου του αληθές μιας και - όπως διαβάσαμε άλλωστε στην παρουσίαση των προϊόντων ρουχισμού- εισαγάγει μια σειρά από καινοτομίες. Αυτό που θα διαπιστώσει κάποιος περιδιαβαίνοντας τις διαθέσιμες επιλογές είναι ένα: Λίγα και καλά! Κάτι που ισχύει και στην περίπτωση του αγωνιστικού γιλέκου Evolution Trail Vest!

 

Το Evolution ήταν η κατάλληλη λέξη για το μοντέλο το οποίο θα παρουσιάσουμε. Οι Γάλλοι έκαναν το εξής απλό: Κράτησαν και συνδύασαν όλα τα καλά χαρακτηριστικά από όλα τα αντίστοιχα προϊόντα της αγοράς, άκουσαν τις ανάγκες των αθλητών (αφού άλλωστε και η σχεδιαστική ομάδα αποτελείται από έμπειρους αθλητές) και μας παρουσιάζουν ένα εξαιρετικό προϊόν στο οποίο δεν μπορέσαμε όσο κι αν προσπαθήσαμε να βρούμε κάποιο σημαντικό αρνητικό σημείο.

 

Συνήθως το πρώτο χαρακτηριστικό το οποίο θέλουμε να μάθουμε σε ένα αγωνιστικό γιλέκο, είναι η χωρητικότητά του σε λίτρα, κατατάσσοντάς το έτσι σε γιλέκα για μαραθώνιους ή υπερμαραθώνιους αγώνες. Εδώ λοιπόν βρίσκεται και το σημαντικότερό του πλεονέκτημα: οι άπειρες επιλογές και η παραμετροποίησή του ως προς την χρήση του αφού κάλλιστα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε προπονήσεις και αγώνες από μίας έως όσες ώρες αντέχουν τα πόδια και το σώμα σας. Για αυτό άλλωστε και ο κατασκευαστής δεν δίνει κάποιο σταθερό μέγεθος στην ανάλυση των τεχνικών χαρακτηριστικών του αλλά αναφέρει το εύρος του και την συνολική του χωρητικότητα η οποία φτάνει μέχρι και τα 7 λίτρα.

 

Σχεδίαση

Εδώ οι Γάλλοι δεν πρωτοτύπησαν και δεν εντυπωσιάζουν με την σχεδίαση αλλά και τις χρωματικές επιλογές που χρησιμοποίησαν στα υφάσματά τους. Δεν νομίζουμε όμως ότι αυτό θα πτοήσει κάποιον αφού εδώ δεν μιλάμε για ένα προϊόν καθαρά χρηστικό. Το πιο απαραίτητο στοιχείο που έπρεπε να διαθέτει όμως είναι παρών και αυτό δεν είναι άλλο από το έντονο κίτρινο χρώμα του που υπερισχύει και το οποίο θα σας κάνει ορατούς από μεγάλη απόσταση. Το ίδιο ισχύει και για τα αρκετά ανακλαστικά στοιχεία περιμετρικά του γιλέκου που θα σας κάνουν να ξεχωρίζετε με το παραμικρό φως που θα πέσει πάνω σας.

 

Σχεδιαγραμματικά λίγες μόνο από τις εννέα (!!!) τσέπες του γιλέκου

 

Υλικά

Όπως ακριβώς το επιτάσσει η νέα «μόδα». Σχεδόν τα πάντα στο γιλέκο είναι ελαστικά. Ιμάντες, κορδόνια και βέβαια το δικτυωτό αεριζόμενο ύφασμα από το οποίο αποτελείται στο σύνολό, όλα εξαιρετικής ποιότητας και πολύ ελαφριά αφού το βάρος του φτάνει μόλις τα 210 γραμμάρια. Πολύ έξυπνο επίσης το σύστημα των κλιπς που διαθέτει το Evolution Trail Vest. Ένα απλό τράβηγμα του κορδονιού με το ένα χέρι εκεί που θέλουμε να σφίξουμε και είμαστε έτοιμοι.

Αν παρατηρήσετε καλύτερα το γιλέκο θα διαπιστώσετε ότι δεν έχει ούτε ένα φερμουάρ. Τέλος λοιπόν τα μη ηθελημένα και επικίνδυνα για την απώλεια των υλικών μας ανοίγματα των φερμουάρ όταν το γιλέκο είναι πολύ γεμάτο. Δεν χρειάζεται επίσης να ανησυχούμε μήπως έχουμε ξεχάσει ανοιχτό κάποιο φερμουάρ μετά από 15 ή 20 ώρες αγώνα όταν το μυαλό … υπολειτουργεί!

 

Μικρές λεπτομέρειες αλλά σημαντικές λεπτομέρειες. Μία από αυτές όπως βλέπετε στην μεσαία εικόνα το γεγονός ότι όλα τα κορδόνια καταλήγουν σε κουμπώματα τα οποία αν θέλετε τα ανοίγετε, κόβετε το κορδόνι στο επιθυμητό μήκος για να μην περισσεύει τίποτα περιττό. Στην δεξιά εικόνα, τους μπροστά ιμάντες πρόσδεσης οι οποίοι ρυθμίζονται καθ' ύψος

 

Εφαρμογή

Εδώ είναι που το γιλέκο της Instinct κάνει απίστευτα καλή δουλειά. Κάθεται όσο ψηλά στην πλάτη χρειάζεται για να είναι σταθερό και ταυτόχρονα να μην κουράζει την μέση. Διατίθεται σε ένα μόνο νούμερο μιας και είναι τόσο εργονομικό και ευέλικτο ώστε να μπορεί να ταιριάξει σε πολλούς τύπους σώματος.

 

Ψηλά, εκεί που πρέπει κάθεται το γιλέκο της Instinct 

 

Μπροστά μέρος

Εδώ έχετε ότι χρειάζεστε για να μην ξεμείνετε από ενέργεια και υγρά! Δύο γενναίες ελαστικές τσέπες με κορδόνι σφιξίματος για οποιοδήποτε τύπο μεταφοράς υγρών έχετε συνηθίσει ή σας αρέσει. Άλλο ένα πλεονέκτημα του Instinct: μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά που ήδη έχετε. Φλασκιά, στρογγυλά παγούρια, πλατιά παγούρια, τα πάντα. Η Instinct βέβαια έχει τις δικές της προτάσεις φλασκιών 500ml, 326ml και … ml αλλά δεν σας υποχρεώνει να τα χρησιμοποιήσετε. Η ίδια η εταιρεία μάλιστα παρέχει και έναν πίνακα συμβατότητας των πιο γνωστών φλασκιών / παγουριών της αγοράς τα οποία κάλλιστα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Πολύ καλή λεπτομέρεια, η ύπαρξη θηλιάς στην οποία ασφαλίζει το κορδονάκι σύσφιξης για να μην σας ενοχλεί όταν τρέχετε.

 

Αρκετά πρακτικό αφού έχετε άμεση πρόσβαση σε υπεραρκετή υδροδοσία / τροφοδοσία

 

Κάτω από τις θήκες για τα υγρά μας, δύο ελαστικές τσέπες για την μεταφορά της τροφοδοσίας μας είναι ότι ακριβώς χρειαζόμαστε για πολλές ώρες αυτονομίας στο μονοπάτι. Η συνολική χωρητικότητα των δύο τσεπών που δίνει η εταιρεία φτάνει τα 600 ml, σίγουρα όμως μπορούν να χωρέσουν πολύ περισσότερα. Κρυφό bonus: στην δεξιά τσέπη υπάρχει κρυφή ξεχωριστή εσωτερική τσέπη για το κλειδί και τα χρήματά σας. Συνολικά οι τσέπες του γιλέκου φτάνουν τις εννέα εκ των οποίων οι επτά είναι προσβάσιμες χωρίς να βγει από την πλάτη!

 

Φλασκιά ή παγούρια, και μεγάλος αποθηκευτικός χώρος για τροφοδοσία μπροστά

 

Οι δύο ιμάντες πρόσδεσης μπροστά είναι ίσως τα μοναδικά υλικό στο γιλέκο που δεν είναι ελαστικά! Δεν χρειάζεται όμως από την στιγμή που όλο το υπόλοιπο προσαρμόζεται κατευθείαν στο σώμα σας. Κάτι πολύ χρηστικό που συναντούμε σε ολοένα και περισσότερα αγωνιστικά γιλέκα το γεγονός ότι οι ιμάντες είναι ρυθμιζόμενοι καθ’  ύψος. Έτσι μπορείτε να τους ρυθμίσετε όπως εσείς επιθυμείτε ή ακόμη και να αφαιρέσετε τον έναν από τους δύο αφού είναι αφαιρούμενοι!

 

Πολλές οι επιλογές μας, εδώ με δύο παγούρια

 

Τέλος, στον αριστερό ιμάντα πάνω από το παγούρι υπάρχει επιπλέον τσεπούλα για μικροαντικείμενα με εσωτερικό κορδόνι πρόσδεσης κάποιου κλειδιού και βέβαια σφυρίχτρα.

 

Πίνακας συμβατότητας φλασκιών / παγουριών. Βέβαια δεν σταματάει εδώ αφού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι παγούρι θέλετε

 

Πίσω μέρος

Στο κυρίως χώρο του γιλέκου θα βρούμε 2 μεγάλους εσωτερικούς ανεξάρτητους χώρους / τσέπες για καλύτερη κατανομή των υλικών μας. Το ελαστικό του ύφασμα θα μας επιτρέψει να το γεμίσουμε περισσότερο από ότι ίσως αρχικά φαίνεται και θα εκπλαγούμε από αυτά που μπορεί να χωρέσει! Στην μία από τις δύο, αυτή που εφάπτεται στην πλάτη μας, μπορεί να τοποθετηθεί και ασκός / υδροδοχείο μέχρι 1,5λ αν και αυτό θα αφαιρούσε πόντους από την συνολική του χωρητικότητα αλλά και την πρακτικότητά του.

 

Το ... κυρίως πιάτο του γιλέκου της Instinct

 

Η τσέπη η οποία έχει την μορφή μάρσιπου που φαίνεται να προεξέχει στο πάνω μέρος έχει δύο χρήσεις:

- Μπορεί αν είναι πολύ γεμάτο το γιλέκο μας να κρύψουμε εκεί κάποιο ρούχο και να τραβήξουμε πάνω την τσέπη η οποία μεταμορφώνεται σε κουκούλα, αυξάνοντας έτσι την χωρητικότητά του.

- Αν το γιλέκο μας είναι πολύ άδειο, μπορούμε εκεί να αποθηκεύσουμε το αδιάβροχο / αντιανεμικό μας και με μία κίνηση χωρίς να ξε-ζωστούμε να το πάρουμε για να το φορέσουμε!

 

Η εξωτερική πάνω τσέπη είναι πολύ πρακτική για να αποθηκεύουμε κάτι στο οποίο θέλουμε άμεση πρόσβαση πχ αντιανεμικό

 

Η εξωτερική μαύρη ελαστική τσέπη έχει πρόσβαση τόσο από την πάνω μεριά όσο και από τα δύο πλαϊνά, αυξάνοντας κι άλλο την χωρητικότητα του γιλέκου.

 

Πλήρης φόρτος με τα μπατόν δεμένα οριζόντια. Μόνο μειονέκτημα εδώ ότι θα ακουμπάνε οι αγκώνες μας πίσω στα μπατόν όταν τρέχουμε γρήγορα

 

Μεγάλο ατού του γιλέκου οι δύο εναλλακτικοί τρόποι μεταφοράς των μπατόν όταν δεν τα χρειαζόμαστε. Αναφερόμαστε βέβαια σε τρίσπαστα ή Z-Poles μπατόν τα οποία όταν είναι «μαζεμένα», δεν ξεπερνούν τους 40 πόντους. Μπορούμε λοιπόν με μία κίνηση να δέσουμε τα μπατόν στα αντίστοιχα ελαστικά κορδονάκια ή κάθετα στο αριστερό μέρος ή οριζόντια στο κάτω μέρος του γιλέκου!

 

Αριστ: πρόσβαση στα μπατόν με το γιλέκο φορεμένο! Δεξιά: κάθετα τα μπατόν ούτε που θα καταλάβουμε πως τα μεταφέρουμε

 

 

Στο πλάι

Άλλο ένα πλεονέκτημα του Evolution Trail Vest σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Τα ελαστικά κορδονάκια μειώνουν το βάρος, αυξάνουν την διαπνοή στα πλευρά μας και βοηθούν στην καλύτερη εφαρμογή του γιλέκου στο σώμα.  Οι θηλιές όλες είναι ανακλαστικές όπως άλλωστε και όλες οι θηλιές στις οποίες καταλήγουν τα κορδονάκια του γιλέκου. Ένα ερωτηματικό εδώ είναι η αντοχή στον χρόνο καθώς όπου βλέπεις πολλές θηλιές και κορδόνια να είσαι υποψιασμένος. Μία από αυτές να τριφτεί και να κοπεί και το γιλέκο πάει περίπατο. Αυτό όμως είναι κάτι που μένει να αποδειχθεί με την χρήση.

 

Κορδόνια ελαστικά και πλήρως ρυθμιζόμενα στα πλαϊνά

 

Στην χρήση

Το πρώτο που θα νοιώσει κάποιος φορώντας το είναι η ιδανική εφαρμογή. Το γιλέκο στέκεται εκεί που πρέπει, ψηλά χωρίς να κουράσει την μέση και μένει εκεί όσο γρήγορα και να τρέξουμε, όσο γεμάτο ή άδειο είναι αφού αρκούν 2-3 σφιξίματα περιμετρικά για να κολλήσει επάνω μας. Δεν θα μας ενοχλήσει σε καμία κίνηση κατά το τρέξιμο, αφήνοντας μας μεγάλη ελευθερία κινήσεων. Τα χέρια δεν θα ακουμπήσουν σε καμία περίπτωση τα πλαϊνά του γιλέκου αφού όπως είδαμε εκεί δεν προεξέχει τίποτα περιττό.

 

Ο κυρίως αποθευτικός χώρος του γιλέκου ο οποίος ασφαλίζει με κλιπάκι

 

Η θέση των παγουριών / φλασκιών βρίσκεται αρκετά ψηλά και είναι ίσως το μόνο ενοχλητικό στοιχείο του γιλέκου. Θα ήταν τέλειο να μπορούμε να πιούμε από το φλασκί χωρίς να το βγάλουμε κάτι που τώρα δεν είναι δυνατόν, τουλάχιστον με το μεγάλο φλασκί των 500 ml. Από την άλλη, αυτή ακριβώς η θέση τους πάνω στο στέρνο ενισχύει την σταθερότητα του συνόλου και δεν κουράζει καθόλου. Το δοκιμάσαμε με φλασκιά και πλατιά παγούρια χωρίς κανένα πρόβλημα. Με τα κλασικά στρογγυλά δεν τα πήγε και τόσο καλά μιας και μετά από αρκετή ώρα θα κουράσουν το στέρνο μας άρα δεν συνίστανται για πολύωρη χρήση.

 

Στο γιλέκο χώρεσαν άνετα αυτά που βλέπετε στην φωτογραφία: πλήρες φαρμακείο, γιλέκο softshell ελαφρύ, μπλούζα, δυνατό αδιάβροχο / αντιανεμικό, χοντρά γάντια, κάλτσες, μπαντάνα, φακός... κι αυτά μόνο πίσω! Εδώ βέβαια δεν φαίνονται τα μπατόν που δένονται απροβλημάτιστα και τροφή και υγρά στις μπροστινές τσέπες για μεγάλη αυτονομία στα αγαπημένα σας μονοπάτια

 

Τα μπατόν δεμένα πάνω στο γιλέκο δεν θα προβληματίσουν καθόλου, αρκεί να είναι καλά σφιγμένα πάνω του. Σε αντίθετη περίπτωση οι ταλαντώσεις θα σας κουράσουν. Θα χρειαστεί βέβαια λίγη εξάσκηση για να τα βγάλετε ή να τα βάλετε πίσω στην θέση τους πίσω τα μπατόν από την θέση μεταφοράς τους. Όταν εξοικειωθείτε θα εκπλαγείτε από το πόσο εύκολα γίνεται αυτό! Με τα μπατόν δεμένα οριζόντια σε γρήγορο τρέξιμο οι αγκώνες σας θα βρίσκουν πίσω οπότε προτείνεται το κάθετο δέσιμο.

 

Η εξωτερική πάνω τσέπη ασφαλίζει με ελαστικό κορδονάκι για πιο εύκολο χειρισμό με το ένα χέρι

 

Το υλικό που ακουμπάει στην πλάτη μας είναι πολύ μαλακό και αεριζόμενο. Βέβαια από την στιγμή που θα τοποθετήσουμε μέσα κάποιο ρούχο σε νάιλον σακούλα, η διαπνοή της πλάτης πάει περίπατο και η πλάτη μας θα ιδρώσει, όπως συμβαίνει με όλα τα σακίδια / γιλέκα τρεξίματος. Τόσο όμως το γεγονός ότι στο πλάι αεριζόμαστε επαρκώς όσο και από το ότι το γιλέκο είναι στημένο ψηλά αφήνοντας μικρό "αποτύπωμα" στην πλάτη, η εφίδρωση περιορίζεται όσο είναι δυνατόν.

 

Λεπτομέρεια από την εσωτερική πλέξη του υλικού που χρησιμοποείται σε όλο το γιλέκο. Η κυψελωτή πλέξη θα αφήσει ένα μικρό περιθώριο αερισμού ανάμεσα στην πλάτη μας και το γιλέκο

 

Συμπέρασμα

Μία μικρή ευχάριστη έκπληξη ήταν αυτό το γιλέκο της Instict. Θα σας λύσει τα χέρια αφού συνδυάζει τα πλεονεκτήματα πολλών προκατόχων του στον ανταγωνισμό σε αρκετά ανταγωνιστική τιμή. Μπορεί να αποτελέσει κάλλιστα το εργαλείο σας για προπονήσεις και αγώνες από μία ώρα έως και μία μέρα. Για παραπάνω ώρες θα χρειαστούν κάποιες παραχωρήσεις ή υπερελαφρύς εξοπλισμός. Αν επίσης χρειαστεί να περάσετε δεύτερη νύχτα ή ο καιρός απαιτεί πιο βαρύ ρουχισμό τότε το γιλέκο δείχνει τα όριά του.

 

Χαρακτηριστικά

Μπροστά

  • 2 θήκες για φλασκιά / παγούρια 650 ml η κάθε μία
  • 2 θήκες για μεταφορά τροφοδοσίας 600 ml + 1 κρυφή τσέπη
  • 1 θήκη στον ώμο 100 ml
  • 4 ελαστικές θηλιές + 2 θηλιές ασφάλισης σωληναρίου ασκού στους ιμάντες ώμου
  • 2 θηλιές για πολλαπλή χρήση
  • Σφυρίχτρα        

Πίσω

  • 1 οριζόντια θήκη ψηλά 750ml
  • 1 οριζόντια θήκη χαμηλά 1.250ml
  • 2 κυρίως χώροι μεταφοράς εξοπλισμού. Ο ένας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ασκό.
  • 3 ελαστικές θηλιές για μεταφορά μπατόν ή ρουχισμού.

Χωρητικότητα: 1 έως 7 λίτρα

Βάρος: 210γρ

Συνολικές θήκες: 9 (Μπροστά 5, πίσω 4)

Τιμή (χωρίς φλασκιά): 85€ μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2017, 100.00€ λιανική

Τιμη φλασκιών: 500ml: 15€ (διαθέσιμα τέλη Φεβρουαρίου 2017), 326ml: 12€, 148ml (για gels): 8€ 

Μέγεθος: για όλα τα μεγέθη

Ιστοσελίδα: New-Life.com.grwww.instincttrail.com

 

Αποκλειστική διάθεση των προϊόντων Instinct από την New-Life την οποίο και ευχαριστούμε για την διάθεση του γιλέκου για τις ανάγκες της δοκιμής 

 

Τάκης Τσογκαράκης

Η αγάπη του για το βουνό ξεκινάει πολλά χρόνια πίσω με τις πρώτες αναβάσεις στην αγαπημένη του Πάρνηθα και μετέπειτα με την σχολή Ορειβασίας του ΕΟΣ Αχαρνών. Το 2007 έτρεξε τον πρώτο του αγώνα ορεινού τρεξίματος και από τότε ονειρεύεται "όλο και ψηλότερα, όλο και μακρύτερα". Ελπίζει να το κάνει για πολλά χρόνια ακόμα...

www.advendure.com

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

Mizuno Wave Rider GTX: Ένα παπούτσι παντός καιρού, για άσφαλτο και χωμάτινες επιφάνειες, αναλυτικό review του… https://t.co/7J7ZFvrTGy
@RunMessinia : 421 χιλιόμετρα! 10 συνολικά μαραθώνιοι σε 10 ημέρες, στο μεγαλύτερο stage race της Ελλάδας:… https://t.co/iJFtWaRykf
"Αν δεν υποφέρεις, τότε δεν είναι @TDG_trail ", το βιωματικό άρθρο της Dragana Cejovic από την συμμετοχή της στο φε… https://t.co/QIPpNbVUIV
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Mizuno Wave Rider GTX: Ένα παπούτσι παντός καιρού, για άσφαλτο και χωμάτινες επιφάνειες!

Run Messinia: 421 χιλιόμετρα! 10 συνολικά μαραθώνιοι σε 10 ημέρες, στο μεγαλύτερο stage race της Ελλάδας!

Αν δεν υποφέρεις, τότε δεν είναι TOR…

Γιατί πεζοπορία με Μπατόν ;

Run Messinia: Συγκινητικές στιγμές στον αγώνα για την Ελευθερία!

O Άρκαλος ... μας μιλάει για το Sfakia Sky Marathon & Vertical Run!

Motorola Defy 2021 - Όμορφο και ανθεκτικό!

Το Run Messinia τιμά τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση: Το πρόγραμμα – Οι αθλητές – Οι διαδρομές!

O Φώτης Ζησιμόπουλος έγραψε ιστορία στο φετινό Σπάρταθλο!

To UTMB απαγορεύει όλα τα παυσίπονα από το 2022!

To 4ο Chianti Ultra Trail έρχεται στις 26 -27 Μαρτίου 2022 με νέο αγώνα 100Km και πολλές εκπλήξεις – Ο Matteo Matteuzzi, τεχνικός διευθυντής του CUT, σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Advendure!

Tor des Geants 2021: Με Ελληνικό ενδιαφέρον επιστρέφουν οι Γίγαντες των Άλπεων!