Σφυρίχτρα έκτακτης ανάγκης Nitecore NWE30!

By 05 Ιουλ 2021

Το βασικότερο ίσως μέλημα σε outdoor δραστηριότητες είναι η ασφάλεια και ο εντοπισμός σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά και χαθούμε ή τραυματιστούμε. Ο ρόλος της σφυρίχτρας σε αυτές τις περιπτώσεις είναι σημαντικός, άλλωστε είναι και βασικός εξοπλισμός σε όλους σχεδόν τους αγώνες ultra trail. Μια αποτελεσματική και έξυπνη λύση σε περιπτώσεις μοναχικών ορεινών διασχίσεων κάθε είδους είναι η σφυρίχτρα NWE30 της Nitecore. Πρόκειται για μια εξαιρετικά συμπαγή ηλεκτρονική σφυρίχτρα έκτακτης ανάγκης με έναν εύχρηστο τρόπο ενεργοποίησης με περιστροφή, η οποία εκπέμπει τον ήχο κυκλικά (360 μοίρες), με ένταση 120dB.


Εκτός του ηχητικού σήματος, εκπέμπει ταυτόχρονα - και αυτόματα - ένα οπτικό σήμα φάρου που αναβοσβήνει προς όλες τις κατευθύνσεις, με ισχύ 2.000 lumens. Η ενεργοποίηση του οπτικού σήματος γίνεται με ενσωματωμένο αισθητήρα ΜΟΝΟ την νύχτα. 

 

 

Ο μέγιστος χρόνος λειτουργίας της φτάνει τις 72 ώρες και στοχεύει στην αξιοποίηση με τον καλύτερο τρόπο της ευκαιρίας για διάσωση.

Η NW30 είναι πολύ μικρή σε μέγεθος (67mm x 25mm με βάρος μόλις 35gr χωρίς την μπαταρία) και εξαιρετικά εύχρηστη, αφού ενεργοποιείται πολύ απλά με περιστροφή και όχι με φύσημα με το στόμα, κάτι που ίσως είναι δύσκολο αν κάποιος έχει σοβαρό τραυματισμό ή υποθερμία. Σε αυτές τις περιπτώσεις η εξοικονόμηση ενέργειας από τον άνθρωπο είναι κρίσιμης σημασίας.

 Μόλις ενεργοποιηθεί η σφυρίχτρα θα παράγει ήχο μία φορά κάθε 10 δευτερόλεπτα. Ενσωματώνει τέσσερα LED Luminus SST-20-W με ένα κυλινδρικό πολυκαρβονικό διαθλαστή και εκπέμπει περιμετρικό (360°) φωτισμό εντοπισμού με ισχύ 2000 Lumens που ενεργοποιείται αυτόματα μόλις νυχτώσει ή σε περιβάλλον με χαμηλό φωτισμό. Μόλις ξημερώσει ο φωτισμός απενεργοποιείται αυτόματα για εξοικονόμηση ενέργειας και αύξηση της διάρκειας λειτουργίας. Μία μπαταρία CR123 που περιλαμβάνεται στην συσκευασία διαρκεί για 72 ώρες συνεχόμενης χρήσης.

Μπορεί να λειτουργήσει σε κάθε είδους περιβάλλον (IP68), ακόμη και υποβρύχια έως και 2 μέτρα βάθος και είναι ανθεκτική σε πτώσεις έως και από 1 μέτρο ύψος.
 
 

                         Γραφική παράσταση δραστηριοτήτων, πόσα dB εκπέμπουν και που βρίσκεται η NWE30

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά:

  • Ηλεκτρονική σφυρίχτρα έκτακτης ανάγκης με διακοπτόμενο ηχητικό σήμα 120dB
  • Σύστημα ομοιόμορφης κατανομής του ήχου κυκλικά (360°)
  • Έξυπνο σύστημα οπτικού σήματος με αισθητήρα που ενεργοποιείται αυτόματα μόλις νυχτώσει και παράγει φωτεινότητα 2000 Lumens. Ο φωτισμός αυτός εκπέμπεται περιμετρικά (360°) μέσω ενός διαθλαστή. 
  • Τροφοδοτείται από μία μπαταρία 1xCR123A (περιλαμβάνεται) που μπορεί να παρέχει ενέργεια για 72 ώρες λειτουργία.
  • Εξαιρετικά μικρό μέγεθος, χαμηλό βάρος και ανθεκτικός σχεδιασμός με πολύ εύκολη λειτουργία περιστροφής.
  • Είναι βαθμολογημένη με IP68  (Υποβρύχιος έως και 2 μέτρα βάθος). 
  • Ανθεκτική σε πτώσεις έως και από 1 μέτρο ύψος.
  • Τιμή λιανικής: 33.90€

 

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος των προιόντων NITECORE στην Ελλάδα είναι η VASILIKOS Import-Trade. Τα προϊόντα NITECORE διατίθενται σε σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα, αλλά μπορείτε να τα προμηθευτείτε και on-line στην ηλεκτρονική διεύθυνση της εταιρείας VASILIKOS Import-Trade. 

 

Δημήτρης Τρουπής

Δημήτρης Τρουπής

Κατάγεται από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας και ζει μόνιμα στην Πάτρα. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Το τρέξιμο στα μονοπάτια των βουνών και η μεταφορά εικόνων και συναισθημάτων μέσα από τα άρθρα του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο και η πεζοπορία στη φύση είναι μια εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου, μας φέρνει πιο κοντά σε αυτήν και μας κάνει να αγαπήσουμε περισσότερο το περιβάλλον.

www.advendure.com