La Sportiva store στην Κάλυμνο!

09 Σεπ 2020

Arco και Finale Ligure στην Ιταλία, μετά Rodellar και Siurana στην Ισπανία και σήμερα Κάλυμνος στην Ελλάδα: Η μάρκα από την Val di Fiemme, παγκόσμιος ηγέτης στην παραγωγή υποδημάτων και ρουχισμού για outdoor δραστηριότητες, με παρουσία σε πάνω από 70 χώρες στον κόσμο και με τις κεντρικές της εγκαταστάσεις στους πρόποδες του ορεινού συγκροτήματος των Δολομιτών, συνεχίζει την επέκταση του δικτύου των mono-brand καταστημάτων στις κύριους Ευρωπαϊκούς αναρριχητικούς προορισμούς.

 

Πράγματι, στα τέλη Ιουλίου, το αναρριχητικό κατάστημα με την επωνυμία La Sportiva άνοιξε στην Κάλυμνο με σκοπό να καταστεί σημείο αναφοράς όχι μόνο για τους αναρριχητές στην περιοχή αλλά όλους όσους επισκέπτονται το νησί και τις βραχώδεις ορθοπλαγιές του κάθε χρόνο, προσελκυόμενοι από τα ήδη φημισμένα αναρριχητικά πεδία όπως “La Grande Grotta”, “Odyssey and Arxi” που εξακολουθούν να συναρπάζουν χιλιάδες ενθουσιώδεις επισκέπτες που επιζητούν να συνδυάσουν το βράχο και την θάλασσα σε έναν συνδυασμό άθλησης και χαλάρωσης που όμοιο του δύσκολα θα βρεις αλλού.

«Αυτή είναι μία στρατηγική περιοχή για την μάρκα μας – σχολιάζει ο Andrea Bonetto, εμπορικός διευθυντής λιανικής – που ταιριάζει τέλεια στο εξελικτικό μονοπάτι της εταιρίας και ταυτόχρονα μας θυμίζει την ιδιαίτερη σύνδεση της με την ιστορική παράδοση στον κόσμο της αναρρίχησης: η Κάλυμνος είναι ένας από τους αναρριχητικούς προορισμούς που η Ευρωπαϊκή αναρριχητική κοινότητα δείχνει ιδιαίτερη αδυναμία, όπου οργανώνονται αναρριχητικές διακοπές σε αναζήτηση των ομορφότερων και απαιτητικότερων αναρριχητικών διαδρομών»

Ιδρύθηκε το 1928 από τον Narciso Delladio και έγινε διάσημη σε όλο τον κόσμο από τον Francesco Delladio, ακόμη σήμερα μία 100% οικογενειακή επιχείρηση, διευθύνεται από τον CEO και Πρόεδρο Lorenzo Delladio και από την 4η γενιά της οικογένειας, Giulia Delladio, η La Sportiva έχει εξελιχθεί τα πρόσφατα χρόνια από μία εταιρία υποδημάτων σε παγκόσμιο εμπορικό οίκο μέσω της προσφοράς πλήρους γκάμας ειδών που καλύπτουν όλες τις μορφές ορειβασίας και που συγκροτείται από σειρές ρουχισμού και υποδημάτων για  τεχνική απαιτητική χρήση ή απλή χρήση αναψυχής. «Η La Sportiva σήμερα απευθύνεται σε εκατομμύρια λάτρεις διαφόρων μορφών υπαίθριων δραστηριοτήτων – αναφέρει ο Umberto Camuffo τοπικός εμπορικός διευθυντής αρμόδιος για την Ελλάδα – η αναρρίχηση και η ολοένα αναπτυσσόμενη κοινότητα αντιπροσωπεύει τον κορμό των εργασιών μιας εταιρίας που ακολούθησε την εξέλιξη της από την πρώτη ημέρα, στην αυγή της αναρριχητικής κίνησης από τη δεκαετία του ’70. Για τους λόγους αυτούς το άνοιγμα του καταστήματος La Sportiva στην Κάλυμνο, τη Μέκκα της παγκόσμιας αναρρίχησης έχει πολύ ιδιαίτερη σημασία».


Στρατηγικός εταίρος στο εγχείρημα για το νέο κατάστημα στην Ελλάδα είναι η εταιρία ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ Α.Ε. επίσημος αντιπρόσωπος της εταιρίας La Sportiva από την περιοχή Trentino.

« H Κάλυμνος είναι o φυσικός προορισμός για την La Sportiva – λέει η Σοφία Λαγούδη, franchiser του καταστήματος – Έχω συνεργασία με τον οίκο La Sportiva για περισσότερα από 15 χρόνια,  χρειάζεται μόνο να σταματήσεις για λίγα λεπτά και να παρατηρήσεις τα βράχια που μας περιβάλλουν για να καταλάβεις το πάθος που έχουμε για την αναρρίχηση εδώ πέρα. Αποφάσισα να μετακομίσω εδώ το 2003 ανοίγοντας το πρώτο αναρριχητικό κατάστημα στο νησί και ξεκίνησα τη συνεργασία με την La Sportiva από το 2006. Η ιδέα να ανοίξω κατάστημα La Sportiva γεννήθηκε πριν από μερικά χρόνια μιλώντας με τον Umberto και από τον Οκτώβριο 2019 η ιδέα είχε ήδη μετατραπεί σε σαφές εγχείρημα. Ούτε, ακόμη και η πανδημία COVID, δεν μπόρεσε να κάμψει τον ενθουσιασμό: αναβάλλαμε τα επίσημα εγκαίνια για μερικούς μήνες σε συμμόρφωση με όλους τους κανονισμούς ασφαλείας και εδώ είμαστε τώρα, το “Kaly Store” είναι πλέον ανοιχτό.

Το κατάστημα βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο στο Μασούρι και είναι το νέο σημείο αναφοράς για του λάτρεις της αναρρίχησης, δημιουργήθηκε από αναρριχητές για τους αναρριχητές.

#ForYourMountain

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

"Συσκευή Θερμικής Απεικόνισης Pulsar AXION XQ38", παρουσίαση από το @Advendure_Net : https://t.co/GFWgnKWZ3E… https://t.co/cdzOppnSxD
"Race For Liberty: Ένας νέος αγώνας δρόμου 100 μιλίων σε ορεινό περιβάλλον: https://t.co/R4wjlm3zv7 https://t.co/oUnDU1VSON
The @thenorthface Vectiv™: H νέα τεχνολογία για δρομείς βουνού ... και όχι μόνο: https://t.co/wMS6amGaeS… https://t.co/kTx5YRNSqE
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Annapurna I (8.091μ.): Η πρώτη, ελληνική ανάβαση στην υψηλότερη κορυφή του πιο επικίνδυνου βουνού της Γης!

Συσκευή Θερμικής Απεικόνισης Pulsar AXION XQ38!

The North Face Vectiv™: H νέα τεχνολογία για δρομείς βουνού ... και όχι μόνο!

70 χρόνια ΕΕΠΦ - η μνήμη της ελληνικής φύσης – 11/4/2021!

Run Messinia: Στις 5-14 Ιουνίου 2021 - 10 συνολικά μαραθώνιοι σε 10 ημέρες για την ελευθερία!

Φαράγγι Ριντόμου, Χαλασμένο, Λαγκάδα ... Ο Γιώργος Μάλαμας μας αποκαλύπτει την άγρια ομορφιά της Μεσσηνιακής Γης!

Mike Horn: Η περιπέτεια και η εξερεύνηση "κυλούν" στο αίμα του!

Ξεκινούν και πάλι από 19 Απριλίου οι αγώνες Ορεινού Τρεξίματος, αλλά με απρόβλεπτες εξελίξεις (Πρωταπριλιάτικο)!

Dick Dorworth: Τελευταία φορά επικεφαλής!

Ορειβατική αποστολή στις Άνδεις, στο εξωτικό Εκουαδόρ (Ισημερινός)!

Barkley Marathons 2021: και πάλι έφαγε τα παιδιά του!!!

Αντώνης Συκάρης: Η πρώτη, ελληνική αποστολή στο βουνό Anapurna (8.091 μ.)!