ADVENDURE - La Sportiva store στην Κάλυμνο!

La Sportiva store στην Κάλυμνο!

09 Σεπ 2020

Arco και Finale Ligure στην Ιταλία, μετά Rodellar και Siurana στην Ισπανία και σήμερα Κάλυμνος στην Ελλάδα: Η μάρκα από την Val di Fiemme, παγκόσμιος ηγέτης στην παραγωγή υποδημάτων και ρουχισμού για outdoor δραστηριότητες, με παρουσία σε πάνω από 70 χώρες στον κόσμο και με τις κεντρικές της εγκαταστάσεις στους πρόποδες του ορεινού συγκροτήματος των Δολομιτών, συνεχίζει την επέκταση του δικτύου των mono-brand καταστημάτων στις κύριους Ευρωπαϊκούς αναρριχητικούς προορισμούς.

 

Πράγματι, στα τέλη Ιουλίου, το αναρριχητικό κατάστημα με την επωνυμία La Sportiva άνοιξε στην Κάλυμνο με σκοπό να καταστεί σημείο αναφοράς όχι μόνο για τους αναρριχητές στην περιοχή αλλά όλους όσους επισκέπτονται το νησί και τις βραχώδεις ορθοπλαγιές του κάθε χρόνο, προσελκυόμενοι από τα ήδη φημισμένα αναρριχητικά πεδία όπως “La Grande Grotta”, “Odyssey and Arxi” που εξακολουθούν να συναρπάζουν χιλιάδες ενθουσιώδεις επισκέπτες που επιζητούν να συνδυάσουν το βράχο και την θάλασσα σε έναν συνδυασμό άθλησης και χαλάρωσης που όμοιο του δύσκολα θα βρεις αλλού.

«Αυτή είναι μία στρατηγική περιοχή για την μάρκα μας – σχολιάζει ο Andrea Bonetto, εμπορικός διευθυντής λιανικής – που ταιριάζει τέλεια στο εξελικτικό μονοπάτι της εταιρίας και ταυτόχρονα μας θυμίζει την ιδιαίτερη σύνδεση της με την ιστορική παράδοση στον κόσμο της αναρρίχησης: η Κάλυμνος είναι ένας από τους αναρριχητικούς προορισμούς που η Ευρωπαϊκή αναρριχητική κοινότητα δείχνει ιδιαίτερη αδυναμία, όπου οργανώνονται αναρριχητικές διακοπές σε αναζήτηση των ομορφότερων και απαιτητικότερων αναρριχητικών διαδρομών»

Ιδρύθηκε το 1928 από τον Narciso Delladio και έγινε διάσημη σε όλο τον κόσμο από τον Francesco Delladio, ακόμη σήμερα μία 100% οικογενειακή επιχείρηση, διευθύνεται από τον CEO και Πρόεδρο Lorenzo Delladio και από την 4η γενιά της οικογένειας, Giulia Delladio, η La Sportiva έχει εξελιχθεί τα πρόσφατα χρόνια από μία εταιρία υποδημάτων σε παγκόσμιο εμπορικό οίκο μέσω της προσφοράς πλήρους γκάμας ειδών που καλύπτουν όλες τις μορφές ορειβασίας και που συγκροτείται από σειρές ρουχισμού και υποδημάτων για  τεχνική απαιτητική χρήση ή απλή χρήση αναψυχής. «Η La Sportiva σήμερα απευθύνεται σε εκατομμύρια λάτρεις διαφόρων μορφών υπαίθριων δραστηριοτήτων – αναφέρει ο Umberto Camuffo τοπικός εμπορικός διευθυντής αρμόδιος για την Ελλάδα – η αναρρίχηση και η ολοένα αναπτυσσόμενη κοινότητα αντιπροσωπεύει τον κορμό των εργασιών μιας εταιρίας που ακολούθησε την εξέλιξη της από την πρώτη ημέρα, στην αυγή της αναρριχητικής κίνησης από τη δεκαετία του ’70. Για τους λόγους αυτούς το άνοιγμα του καταστήματος La Sportiva στην Κάλυμνο, τη Μέκκα της παγκόσμιας αναρρίχησης έχει πολύ ιδιαίτερη σημασία».


Στρατηγικός εταίρος στο εγχείρημα για το νέο κατάστημα στην Ελλάδα είναι η εταιρία ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ Α.Ε. επίσημος αντιπρόσωπος της εταιρίας La Sportiva από την περιοχή Trentino.

« H Κάλυμνος είναι o φυσικός προορισμός για την La Sportiva – λέει η Σοφία Λαγούδη, franchiser του καταστήματος – Έχω συνεργασία με τον οίκο La Sportiva για περισσότερα από 15 χρόνια,  χρειάζεται μόνο να σταματήσεις για λίγα λεπτά και να παρατηρήσεις τα βράχια που μας περιβάλλουν για να καταλάβεις το πάθος που έχουμε για την αναρρίχηση εδώ πέρα. Αποφάσισα να μετακομίσω εδώ το 2003 ανοίγοντας το πρώτο αναρριχητικό κατάστημα στο νησί και ξεκίνησα τη συνεργασία με την La Sportiva από το 2006. Η ιδέα να ανοίξω κατάστημα La Sportiva γεννήθηκε πριν από μερικά χρόνια μιλώντας με τον Umberto και από τον Οκτώβριο 2019 η ιδέα είχε ήδη μετατραπεί σε σαφές εγχείρημα. Ούτε, ακόμη και η πανδημία COVID, δεν μπόρεσε να κάμψει τον ενθουσιασμό: αναβάλλαμε τα επίσημα εγκαίνια για μερικούς μήνες σε συμμόρφωση με όλους τους κανονισμούς ασφαλείας και εδώ είμαστε τώρα, το “Kaly Store” είναι πλέον ανοιχτό.

Το κατάστημα βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο στο Μασούρι και είναι το νέο σημείο αναφοράς για του λάτρεις της αναρρίχησης, δημιουργήθηκε από αναρριχητές για τους αναρριχητές.

#ForYourMountain

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

Τι προσμέναμε και τι μας έλειψε από το @Rout100miles Classic 100 miles 2021; Μια άλλη οπτική γωνία για τον ακυρωθέ… https://t.co/myWvp7FbVm
To @Rout100miles Classic 100 miles δεν έγινε φέτος... ή μήπως έγινε; Ένα άρθρο του Νικηφόρου Στειακάκη για τη φετι… https://t.co/pIaKYh2kdY
#sheisoutdoors, the first European award dedicated to women's outdoor sports products returns in a winter version:… https://t.co/Kzy9h5y7Xm
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Η Hoka One One βασικός χορηγός του UTMB®!

Τι προσμέναμε και τι μας έλειψε από το Rout Classic 100 miles 2021!

To ROUT Classic 100 miles δεν έγινε φέτος... ή μήπως έγινε;

#sheisoutdoors, the first European award dedicated to women's outdoor sports products returns in a winter version!

Φώτης Θεοχάρης: Το χρονικό της αποστολής στα Κ2 (8611m) & Broad Peak (8047m)!

Mizuno Wave Rider GTX: Ένα παπούτσι παντός καιρού, για άσφαλτο και χωμάτινες επιφάνειες!

Run Messinia: 421 χιλιόμετρα! 10 συνολικά μαραθώνιοι σε 10 ημέρες, στο μεγαλύτερο stage race της Ελλάδας!

Αν δεν υποφέρεις, τότε δεν είναι TOR…

Γιατί πεζοπορία με Μπατόν ;

Run Messinia: Συγκινητικές στιγμές στον αγώνα για την Ελευθερία!

O Άρκαλος ... μας μιλάει για το Sfakia Sky Marathon & Vertical Run!

Motorola Defy 2021 - Όμορφο και ανθεκτικό!