La Sportiva store στην Κάλυμνο!

09 Σεπ 2020

Arco και Finale Ligure στην Ιταλία, μετά Rodellar και Siurana στην Ισπανία και σήμερα Κάλυμνος στην Ελλάδα: Η μάρκα από την Val di Fiemme, παγκόσμιος ηγέτης στην παραγωγή υποδημάτων και ρουχισμού για outdoor δραστηριότητες, με παρουσία σε πάνω από 70 χώρες στον κόσμο και με τις κεντρικές της εγκαταστάσεις στους πρόποδες του ορεινού συγκροτήματος των Δολομιτών, συνεχίζει την επέκταση του δικτύου των mono-brand καταστημάτων στις κύριους Ευρωπαϊκούς αναρριχητικούς προορισμούς.

 

Πράγματι, στα τέλη Ιουλίου, το αναρριχητικό κατάστημα με την επωνυμία La Sportiva άνοιξε στην Κάλυμνο με σκοπό να καταστεί σημείο αναφοράς όχι μόνο για τους αναρριχητές στην περιοχή αλλά όλους όσους επισκέπτονται το νησί και τις βραχώδεις ορθοπλαγιές του κάθε χρόνο, προσελκυόμενοι από τα ήδη φημισμένα αναρριχητικά πεδία όπως “La Grande Grotta”, “Odyssey and Arxi” που εξακολουθούν να συναρπάζουν χιλιάδες ενθουσιώδεις επισκέπτες που επιζητούν να συνδυάσουν το βράχο και την θάλασσα σε έναν συνδυασμό άθλησης και χαλάρωσης που όμοιο του δύσκολα θα βρεις αλλού.

«Αυτή είναι μία στρατηγική περιοχή για την μάρκα μας – σχολιάζει ο Andrea Bonetto, εμπορικός διευθυντής λιανικής – που ταιριάζει τέλεια στο εξελικτικό μονοπάτι της εταιρίας και ταυτόχρονα μας θυμίζει την ιδιαίτερη σύνδεση της με την ιστορική παράδοση στον κόσμο της αναρρίχησης: η Κάλυμνος είναι ένας από τους αναρριχητικούς προορισμούς που η Ευρωπαϊκή αναρριχητική κοινότητα δείχνει ιδιαίτερη αδυναμία, όπου οργανώνονται αναρριχητικές διακοπές σε αναζήτηση των ομορφότερων και απαιτητικότερων αναρριχητικών διαδρομών»

Ιδρύθηκε το 1928 από τον Narciso Delladio και έγινε διάσημη σε όλο τον κόσμο από τον Francesco Delladio, ακόμη σήμερα μία 100% οικογενειακή επιχείρηση, διευθύνεται από τον CEO και Πρόεδρο Lorenzo Delladio και από την 4η γενιά της οικογένειας, Giulia Delladio, η La Sportiva έχει εξελιχθεί τα πρόσφατα χρόνια από μία εταιρία υποδημάτων σε παγκόσμιο εμπορικό οίκο μέσω της προσφοράς πλήρους γκάμας ειδών που καλύπτουν όλες τις μορφές ορειβασίας και που συγκροτείται από σειρές ρουχισμού και υποδημάτων για  τεχνική απαιτητική χρήση ή απλή χρήση αναψυχής. «Η La Sportiva σήμερα απευθύνεται σε εκατομμύρια λάτρεις διαφόρων μορφών υπαίθριων δραστηριοτήτων – αναφέρει ο Umberto Camuffo τοπικός εμπορικός διευθυντής αρμόδιος για την Ελλάδα – η αναρρίχηση και η ολοένα αναπτυσσόμενη κοινότητα αντιπροσωπεύει τον κορμό των εργασιών μιας εταιρίας που ακολούθησε την εξέλιξη της από την πρώτη ημέρα, στην αυγή της αναρριχητικής κίνησης από τη δεκαετία του ’70. Για τους λόγους αυτούς το άνοιγμα του καταστήματος La Sportiva στην Κάλυμνο, τη Μέκκα της παγκόσμιας αναρρίχησης έχει πολύ ιδιαίτερη σημασία».


Στρατηγικός εταίρος στο εγχείρημα για το νέο κατάστημα στην Ελλάδα είναι η εταιρία ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ Α.Ε. επίσημος αντιπρόσωπος της εταιρίας La Sportiva από την περιοχή Trentino.

« H Κάλυμνος είναι o φυσικός προορισμός για την La Sportiva – λέει η Σοφία Λαγούδη, franchiser του καταστήματος – Έχω συνεργασία με τον οίκο La Sportiva για περισσότερα από 15 χρόνια,  χρειάζεται μόνο να σταματήσεις για λίγα λεπτά και να παρατηρήσεις τα βράχια που μας περιβάλλουν για να καταλάβεις το πάθος που έχουμε για την αναρρίχηση εδώ πέρα. Αποφάσισα να μετακομίσω εδώ το 2003 ανοίγοντας το πρώτο αναρριχητικό κατάστημα στο νησί και ξεκίνησα τη συνεργασία με την La Sportiva από το 2006. Η ιδέα να ανοίξω κατάστημα La Sportiva γεννήθηκε πριν από μερικά χρόνια μιλώντας με τον Umberto και από τον Οκτώβριο 2019 η ιδέα είχε ήδη μετατραπεί σε σαφές εγχείρημα. Ούτε, ακόμη και η πανδημία COVID, δεν μπόρεσε να κάμψει τον ενθουσιασμό: αναβάλλαμε τα επίσημα εγκαίνια για μερικούς μήνες σε συμμόρφωση με όλους τους κανονισμούς ασφαλείας και εδώ είμαστε τώρα, το “Kaly Store” είναι πλέον ανοιχτό.

Το κατάστημα βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο στο Μασούρι και είναι το νέο σημείο αναφοράς για του λάτρεις της αναρρίχησης, δημιουργήθηκε από αναρριχητές για τους αναρριχητές.

#ForYourMountain

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

Μια αποκλειστική συνέντευξη του @Advendure_Net τον Λάζαρο Ρήγο, για όλα τα θέματα που αφορούν την H.A.R.T.A:… https://t.co/g7WX8aHdcG
"Ο ρόλος του λεπτού Fleece στην Πεζοπορία", ο Δημήτρης Δεσποινιάδης αναλύει την χρήση και τα επιθυμητά χαρακτηριστι… https://t.co/cpo88T6DAw
"Χωρίς Ίχνη" - Παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Λάμπρη, από τον Γιώργο Βουτυρόπουλο, για το @Advendure_Net :… https://t.co/cM2dapetpL
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Μια αποκλειστική συνέντευξη με τον Λάζαρο Ρήγο, για όλα τα θέματα που αφορούν την H.A.R.T.A!

Ο ρόλος του λεπτού Fleece στην Πεζοπορία!

Η βελτίωση των νευρομυικών ικανοτήτων των δρομέων αντοχής – Ιδιαιτερότητες των γυναικών δρομέων!

Η πρώτη χειμερινή ανάβαση στο Κ2 είναι γεγονός!

Η HARTA ανακοίνωσε το πρώτο (δοκιμαστικό) πρωτάθλημα της για το 2021!

Ada Blackjack: Μια ξεχασμένη επική ιστορία διαβίωσης στον Αρκτικό κύκλο!

Το αγαπημένο μου Παντελόνι Πεζοπορίας!

7+1 ερωτήσεις, 1 χρόνο μετά την ολοκλήρωση του 7 summits! Μια “διαφορετική” συζήτηση με την Χριστίνα Φλαμπούρη!

Οργάνωση Φαρμακείου Ορειβατικών Αποστολών!

Μπορούμε μέσα από το μονοπάτι της φύσης να φτάσουμε πιο κοντά στο νόημα της ζωής;

Ο Αντώνης Συκάρης αλλά και ο Colin O’Brady έφτασαν στο Basecamp του K2!

Αδιάβροχα jacket SALEWA