Φακοί κεφαλής NITECORE

Από 16 Οκτ 2017

Από την στιγμή που έκανε την εμφάνισή της η τεχνολογία LED (Light Emitting Diode) στον φωτισμό επήλθε μια πραγματική επανάσταση. Την περασμένη δεκαετία, συντελέστηκαν τεράστιες εξελίξεις στην τεχνολογία των LED, με τα σημερινά LED υψηλής απόδοσης λευκού χρώματος που χρησιμοποιούνται συνήθως στον φωτισμό αυτοκινήτων / ποδηλάτων, στην αεροπλοΐα, στους φορητούς υπολογιστές και στις τηλεοράσεις, ακόμη και στον οικιακό φωτισμό. Η τεχνολογία LED σήμερα αντικαθιστά με γοργό ρυθμό τις παλαιότερες τεχνολογίες πυρακτώσεως αφού παρέχει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις πηγές φωτισμού πυρακτώσεως, συμπεριλαμβανομένης της χαμηλότερης κατανάλωσης ενέργειας, μεγαλύτερης διάρκειας ζωής και μικρότερου μεγέθους εκτός των άλλων. Επιπροσθέτως, το γεγονός ότι είναι πιο ενεργειακά αποδοτικές τις κατατάσσει στις πιο περιβαλλοντικά «ευαίσθητες» συσκευές. Εν μέσω των εξελίξεων αυτών, εταιρείες με αποκλειστικό αντικείμενο την παραγωγή εξειδικευμένων φακών που χρησιμοποιούν την τεχνολογία LED άρχισαν να δημιουργούνται προσφέροντας λύσεις για ένα ευρύ πεδίο εφαρμογών. Μία από αυτές τις εταιρείες είναι και η NITECORE η οποία από το 2007 οπότε και ιδρύθηκε πρωτοπορεί στο πεδίο του φορητού φωτισμού για χρήση από στρατιωτικά ή αστυνομικά σώματα, ομάδες διάσωσης, υποβρύχια χρήση και βέβαια χρήση στην ύπαιθρο, συγκεντρώνοντας πολυάριθμα παγκόσμια βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του βιομηχανικού σχεδιασμού "Oscar" βραβείο Red Dot design, βραβείο ISPO, ISPO outdoor Gold Winner κ.α

Η γκάμα της NITECORE περιλαμβάνει φακούς για οποιαδήποτε σκληρή χρήση, εμάς βέβαια στην παρούσα φάση μας απασχολεί η σειρά ελαφριών φακών κεφαλής προσανατολισμένη στα αθλήματα υπαίθρου και βέβαια στο ορεινό τρέξιμο, η σειρά NUΔείτε εδώ την πλήρη σειρά φακών κεφαλής που φέρνει στην Ελλάδα η αντιπροσωπεία. Ας δούμε όμως τα χαρακτηριστικά και τις ιδιότητες των βασικότερων μοντέλων που την απαρτίζουν καθώς και κάποιες λεπτομέρειες και ορολογίες για την τεχνολογία LED.

NU30

 


Eπαναφορτιζόμενος φακός LED κεφαλής μεγάλης ισχύος 400 Lumens. Με βοηθητικά High CRI και κόκκινα LED και έναν εξαιρετικό ανακλαστήρα στο κεντρικό LED που αποδίδει μέγιστη ένταση 3700 κεριά και απόσταση έως και 121 μέτρα. Η ενσωματωμένη επαναφορτιζόμενη μπαταρία Li-ion 1800mAh φορτίζει μέσω USB και παρέχει ενέργεια για λειτουργία έως και 330 ώρες. Ζυγίζει μόνο 84,8g (μαζί με την μπαταρία), βάρος που είναι 50% χαμηλότερο από τον ανταγωνισμό. Η ικανότητα του να επαναφορτίζεται μέσω USB είναι ιδιαίτερα φιλική προς το περιβάλλον και ιδιαίτερα οικονομική για τον χρήστη. Με τις επιλογές φωτισμού που παρέχει (κεντρικό LED, Βοηθητικά κόκκινα LED και Βοηθητικά CRI LED) είναι ικανός να λειτουργήσει σε πολλά και διαφορετικά περιβάλλοντα. Το κεντρικό LED είναι ιδανικό για κοντινές και μεσαίες αποστάσεις με άνοιγμα δέσμης 100°. Τα κόκκινα βοηθητικά LED προστατεύουν αποτελεσματικά την νυχτερινή όραση. Ο κόκκινος φωτισμός χρησιμοποιείται στην παρατήρηση της άγριας ζωής το βράδυ, στην αστρονομία, στην νυχτερινή φωτογράφιση και σε επείγουσες καταστάσεις. Τα λευκά High CRI βοηθητικά LED έχουν την δυνατότητα να παρέχουν φωτισμό που δεν αλλοιώνει τα χρώματα των αντικειμένων που φωτίζει. Ο φωτισμός τους προσομοιάζει το φως της ημέρας ώστε τα μάτια να καταπονούνται λιγότερο. Σταθερό ηλεκτρικό κύκλωμα παρέχει ισορροπημένο φωτισμό που σε παρατεταμένη χρήση δεν προκαλεί ζάλη. Μπορεί να κινηθεί στην βάση του σε γωνία που φθάνει τις 60° για να μην μένουν σημεία που δεν μπορεί να φωτιστούν. Σε περίπτωση που συνδεθεί σε παροχή ρεύματος USB μπορεί να παρέχει αδιάκοπο φωτισμό ανεξάρτητα από την κατάσταση της μπαταρίας του. Διαθέτει ενσωματωμένη ενδεικτική λυχνία κάτω από τον κεντρικό διακόπτη που ενημερώνει για το ποσό ενέργειας που έχει απομείνει στην μπαταρία. Πατώντας και τα δύο κουμπιά του κεντρικού διακόπτη ο φακός κλειδώνει για να αποφευχθεί ατυχής ενεργοποίηση. Είναι αδιάβροχος και ανθεκτικός στην σκόνη με πιστοποίηση IP67 καθώς επίσης είναι ανθεκτικός σε πτώσεις έως και από 1,5 μέτρα ύψος.


Τον NU30 τον έχουμε στα χέρια μας για μία αναλυτική δοκιμή και ομολογουμένως οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ καλές με τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά του να είναι η μεγάλη διάρκεια της μπαταρίας και το χαμηλό κόστος αγοράς σε σχέση με την δυναμικότητά του.

 

 

Χαρακτηριστικά

- Υψηλής απόδοσης επαναφορτιζόμενος φακός κεφαλής
- Λευκά και κόκκινα βοηθητικά LED
- Ενσωματώνει ένα κεντρικό LED CREE XP-G2 S3 με μέγιστη απόδοση 400 Lumens
- Διαθέτει την τεχνολογία ψηφιακών οπτικών ακριβείας
- Τα δύο βοηθητικά λευκά High CRI LED >90 παρέχουν φωτισμό 35 Lumens
- Βοηθητικά κόκκινα LED
- Ενσωματωμένη επαναφορτιζόμενη μπαταρία LI-ion1800mAh υψηλής απόδοσης 6,66Wh που παρέχει ενέργεια έως και 330 ώρες.
- Η φόρτιση γίνεται μέσω Θύρας USB και του ενσωματωμένου κυκλώματος φόρτισης.
- Ενσωματωμένη ενδεικτική λυχνία ισχύος (Πατέντα ZL201220057767.4)
- 4 επίπεδα φωτεινότητας για το κεντρικό LED και δύο ειδικές λειτουργίες.
- Ρυθμιζόμενη γωνία στην βάση του κατά 60°
- Κατασκευασμένος από ανθεκτικό πολυκαρβονικό (PC) υλικό
- Συμπαγής και ελαφρύς
- Ανθεκτικός σε πτώσεις έως και από 1,5 μέτρα βάθος.Διαστάσεις
Μέγεθος: 6,3 x 4,35 x 3,15 mm
Βάρος: 84,8g

Τιμή με ΦΠΑ 44,90 €

 

View this photo set on Flickr

 NU20 

 

 

Φακός κεφαλής LED, επαναφορτιζόμενος με ενσωματωμένη μπαταρία Li-ion, ελαφρύς, ιδανικός ορεινό τρέξιμο όπως προτείνει η εταιρεία. Ειδικά σχεδιασμένος να λειτουργεί για μεγάλο χρονικό διάστημα που φθάνει και τις 100 ώρες. Φορτίζει την ενσωματωμένη μπαταρία του μέσω μίας θύρας micro USB που καλύπτεται από ελαστικό κάλυμμα για προστασία από σκόνη και υγρασία. Διαθέτει τέσσερα επίπεδα φωτεινότητας και δύο ειδικές λειτουργίες. Η δέσμη του έχει εύρος 100 μοιρών για να καλύπτει μεγάλο ορατό πεδίο και η βάση του επιτρέπει την κίνηση στο κάθετο άξονα κατά 52 μοίρες. Κατά την διάρκεια της φόρτισης έχει την δυνατότητα να λειτουργεί κανονικά. Μία ενσωματωμένη ενδεικτική λυχνία ενημερώνει για την ισχύ της μπαταρίας. Ένα προστατευτικό κάλυμμα αποτρέπει την ενεργοποίηση από λάθος. Ανθεκτικός σε πτώσεις από ύψος έως και 1,5 μέτρα και αδιάβροχος με πιστοποίηση IPX7 (υποβρύχιος έως και 1 μέτρο βάθος). Ο ιμάντας κεφαλής διαθέτει μεγάλη ελαστικότητα.

 

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά

- Εξαιρετικά φορητός φακός κεφαλής
- Είναι διαθέσιμες πολλές επιλογές θερμοκρασίες χρώματος φωτισμού.
- Ο NU20: Διαθέτει LED CREE XP-G2 S3
- Ο NU20CRI: Διαθέτει ένα LED Nichia 219B, CRI>90
- Ενσωματωμένη επαναφορτιζόμενη μπαταρία Li-ion που εξασφαλίζει διάρκεια λειτουργίας έως και 100 ώρες.
- Ενσωματωμένο στην πλακέτα κύκλωμα φόρτισης micro USB
- Σχεδιασμός λειτουργίας με μονό διακόπτη παρέχει εύκολη λειτουργία με το ένα χέρι.
- Ενσωματωμένη ενδεικτική λυχνία ισχύος (Πατέντα ZL201220057767.4)
- Τέσσερα επίπεδα φωτεινότητας και Δύο ειδικές λειτουργίες.
- Ειδική προστασία για τον διακόπτη που αποτρέπει την ενεργοποίηση από λάθος
- Ανακλαστήρας με μικρό-υφή.
- Ρυθμιζόμενη γωνία φωτισμού κατά 52 μοίρες
- Κατασκευασμένος από ανθεκτικό πολυκαρβονικό (PC) υλικό.
- Ελαφρύς και με μικρές διαστάσεις.
- Ανθεκτικός σε πτώσεις έως και από 1,5 μέτρα ύψος.Διαστάσεις
Μέγεθος: 5,54cm x 3,28cm x 2,08cm
Βάρος: 47g

Τιμή με ΦΠΑ 34,90 €

 

View this photo set on Flickr

 


NU10Ελαφρύς φακός κεφαλής με ενσωματωμένη επαναφορτιζόμενη μπαταρία Li-ion. Μεγάλο εύρος φωτισμού έως και 170 μοίρες και ρυθμιζόμενος καθ' ύψος έως και 60 μοίρες, ιδανικός για εργασίες και νυχτερινό περπάτημα. Μικρό βάρος 65 gr και μεγάλη διάρκεια λειτουργίας έως και 150 ώρες χρησιμοποιεί 5 LED με μέγιστη ισχύ 160 Lumens και κόκκινο φωτισμό. Διατηρεί την ικανότητα φωτισμού κατά την διάρκεια φόρτισης. Η ενσωματωμένη κα΄τω από τον διακόπτη ενδεικτική λυχνία ενημερώνει για την ισχύ που έχει απομείνει στην μπαταρία. Πατώντας και τους δύο διακόπτες μαζί ενεργοποιείται η προστασία από ατυχή ενεργοποίηση. Αδιάβροχος και ανθεκτικός στην σκόνη σύμφωνα με το πρότυπο IP66 και ανθεκτικός σε πτώσεις έως και από 1,5 μέτρα ύψος.

 

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά 

- Ελαφρύς και φορητός φακός κεφαλής
- Εφοδιασμένος με 5 LED υψηλής απόδοσης
- Διπλός φωτισμός, Λευκός και Κόκκινος
- Η ενσωματωμένη επαναφορτιζόμενη μπαταρία Li-ion παρέχει λειτουργία έως και 150 ώρες
- Ενσωματωμένο κύκλωμα φόρτισης USB
- Λειτουργία μέσω διπλού διακόπτη για εύκολη χρήση με το ένα χέρι
- Τρία επίπεδα φωτεινότητας και δύο ειδικές λειτουργίες (SOS, Location Beacon).
- Ενσωματωμένη ενδεικτική λυχνία ισχύος (Πατέντα ZL201220057767.4)
- Φωτισμός διάχυσης με κάθετη ρύθμιση 60 μοιρών
- Κατασκευασμένος από ανθεκτικά πολυκαρβονικά υλικά (PC)
- Ανθεκτικός σε πτώσεις έως και από 1,5 μέτρα ύψος.Διαστάσεις
- Μέγεθος ..................................................... 2,38" x 1,38" x 1,15"
- Βάρος ........................................................ 65g

Τιμή με ΦΠΑ 28,50 €

 

View this photo set on Flickr

 


NU05

 

Επαναφορτιζόμενος φακός κεφαλής (Συμπληρωματικός / Βοηθητικός / Δευτερεύων). Είναι ένας πολυχρηστικός, φορητός και επαναφορτιζόμενος προειδοποιητικός φακός που βελτιώνει την ασφάλεια στις νυχτερινές δραστηριότητες μέσα από τις τέσσερις επιλεγόμενες λειτουργίες του. Προσαρμόζεται με τον ελαστικό του ιμάντα είτε στο κεφάλι, είτε στο κράνος είτε αλλού ώστε να λειτουργεί ως προειδοποιητικός κόκκινος φωτισμός για τα αυτοκίνητα,τα ποδήλατα ή τους ανθρώπους στο πίσω μέρος του χρήστη με σκοπό τη ασφάλεια το βράδυ. Είναι πολύ ευέλικτος ώστε να τοποθετείται σε διάφορα σημεία και να εξυπηρετεί διάφορες καταστάσεις (Στην τσάντα πλάτης, Στη τσέπη, Στο γείσο καπέλου, Στο κράνος, Στο πίσω μέρος ενός φακού κεφαλής, Στον καρπό, Κάτω από την σέλα του ποδηλάτου κ.α.). Διαθέτει τέσσερα υψηλής απόδοσης LED που προσφέρουν τέσσερις ειδικές λειτουργίες (Κόκκινος καταδείκτης, Κόκκινος φωτισμός με αργό αναβόσβημα, Κόκκινος φωτισμός με γρήγορο αναβόσβημα, Λευκός φωτισμός με αργό αναβόσβημα). Ο κόκκινος φωτισμός με αργό αναβόσβημα λειτουργεί ως προειδοποιητικό φως και μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε ως φωτισμός προειδοποίησης. Επίσης ο κόκκινος φωτισμός με αργό αναβόσβημα είναι ιδανικός για νυχτερινές αθλητικές δραστηριότητες χαμηλών ταχυτήτων, όπως προπομπός ομάδας νυχτερινής πεζοπορίας (λειτουργεί ως οδηγός απόστασης). Ο κόκκινος φωτισμός γρήγορου αναβοσβήματος είναι ιδανικός για μοναχική νυχτερινή αθλητική δραστηριότητα γρήγορης ταχύτητας, όπως νυχτερινό τρέξιμο ή νυχτερινή ποδηλασία με σκοπό την προειδοποίηση των αυτοκινήτων ή πεζών στο πίσω μέρος του αθλητή (Εξυπηρετεί ως σημάδι εντοπισμού μεγάλων αποστάσεων). Ο λευκός φωτισμός με αργό αναβόσβημα χρησιμεύει ως σημάδι εντοπισμού μικρών αποστάσεων και ατομικές δραστηριότητες. Σε ειδικές περιπτώσεις ανάγκης ο NU05 μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως εμπρόσθιος φακός κεφαλής λευκού σταθερού φωτισμού ή ως εφεδρικός του κύριου φακού κεφαλής προσφέροντας λευκό φωτισμό 35 Lumens. Ελαφρύς σαν πούπουλο ζυγίζει μόνο 10,4 γραμμάρια (χωρίς τον ιμάντα) και μικρός με διαστάσεις 29,5mm x 30,3mm x 16,3mm ! Η λειτουργία του επιτυγχάνεται με την χρήση ενός κεντρικού διακόπτη. Μέσα σε διάστημα 3 δευτερολέπτων από την ενεργοποίηση του φακού, πατώντας τον διακόπτη συνεχόμενα κινήστε κυκλικά στις 5 επιλογές φωτισμού. Συνοδεύεται από αξεσουάρ που τον κάνουν ευέλικτο στην τοποθέτηση του σε διάφορα σημεία (Ελαστικός Ιμάντας Κεφαλής/Καρπού, Βάση στήριξης σε σωλήνα ποδηλάτου, Καλώδιο USB για την φόρτιση). Ο ίδιος ο φακός από μόνος του μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιονδήποτε ιμάντα κεφαλής άλλου φακού. Η ενσωματωμένη επαναφορτιζόμενη μπαταρία Ιόντων Λιθίου (Li-ion) φορτίζει εύκολα από οποιαδήποτε πηγή ρεύματος USB και διαρκεί έως 20 ώρες λειτουργίας. Είναι κατασκευασμένος από ανθεκτικό πολυκαρβονικό υλικό ανθεκτικο στην τριβή. Μικρή ενσωματωμένη κόκκινη ενδεικτική λυχνία καταδεικνύει την ενέργεια που έχει απομείνει στην μπαταρία. Ανθεκτικός σύμφωνα με το πρότυπο IP66 και σε πτώσεις έως και από 1,5 μέτρα ύψος.Χαρακτηριστικά

- Διαθέτει 4 Led υψηλής απόδοσης
- Διπλός κόκκινος και λευκός φωτισμός
- Ενσωματωμένη επαναφορτιζόμενη μπαταρία Ιόντων Λιθίου, μέγιστης διάρκειας λειτουργίας 20 ωρών
- Ενσωματωμένο έξυπνο κύκλωμα φόρτισης της μπαταρίας μέσω θύρας micro-USB
- Απλός μονός διακόπτης για έλεγχο του φακού με το ένα χέρι.
- Τέσσερις ειδικές λειτουργίες για επιλογή.
- Ενσωματωμένη ενδεικτική λυχνία ισχύος που καταδεικνύει την ενέργεια που έχει απομείνει στην μπαταρία
(Ευρεσιτεχνία Νο.: ZL201220057767.4)
- Κατασκευασμένος από ανθεκτικό πολυκαρβονικό υλικό .
- Εξαιρετικά ελαφρύς σχεδιασμένος για να είναι φορητός χωρίς να κουράζει.
- Ανθεκτικός σε πτώσεις έως και από 1,5 μέτρα ύψος.

Τιμή με ΦΠΑ 24,80 €

 

 

View this photo set on Flickr


Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να γνωρίζουμε κάποια πράγματα σχετικά με την τεχνολογία και την ορολογία των φακών LED. Η NITECORE είναι ένας από τους μεγάλους παραγωγούς φακών που ακολουθεί το πρότυπο ANSI/NEMA FL 1-2009, ένα πρότυπο που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την ANSI (American National Standards Institute) και 14 μεγάλων εταιρειών του χώρου με μοναδικό αντικείμενο την εισαγωγή ορισμών και μεθόδων δοκιμών για τις βασικές επιδόσεις ενός φακού. Ας δούμε λοιπόν με λίγο μεγαλύτερη λεπτομέρεια τα έξι χαρακτηριστικά και τις παραμέτρους του προτύπου αυτού για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης τόσο μεταξύ των συγκεκριμένων φακών όσο και για τον ανταγωνισμό ο οποίος είναι συμβατός το πρότυπο ANSI FL1 όπως συνηθίζεται να αποκαλείται εν συντομία.


Light Output [Lumen]
Είναι η μονάδα της φωτεινής ροής. Μετρά την δύναμη του φωτός όπως γίνεται αντιληπτό από το ανθρώπινο μάτι. Η φωτεινή ροή διαφέρει από τη ροή ακτινοβολίας, Μετρά την εκπεμπόμενη συνολική ισχύ του φωτός.


Peak Beam Intensity [Candela]
Είναι μια μέτρηση της φωτεινής έντασης στο μέσο της δέσμης του φακού. Η μονάδα φωτεινής έντασης, candela, μετρά την δύναμη του φωτός, που εκπέμπεται από μια πηγή σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Ένα κοινό κερί εκπέμπει περίπου μια candela.


Beam Distance [Meter]
Ορίζεται ως η απόσταση από το φακό όπου η φωτεινότητα είναι ισοδύναμη με την πανσέληνο σε μια καθαρή νύχτα.


Runtime [Hours]
Η ποσότητα συνεχούς χρόνου λειτουργίας (σε λεπτά) έως ότου η ένταση του φωτός πέσει στο 10% της αρχικής τιμής (μετρούμενη 30 δευτερόλεπτα μετά την ενεργοποίηση του φωτός).


Water Resistance [IPX Rating]
Τρείς βασικοί επιμέρους δείκτες οσον αφορά την αδιαβροχοποίηση
- IPX4 – ανθεκτικό στο νερό
- IPX7 – αδιάβροχο, λειτουργεί προσωρινά 1 μέτρο κάτω από το νερό για 30 λεπτά
- IPX8 – αδιάβροχο και υποβρύχιο σε καθορισμένο βάθος για 4 ώρες


Impact Resistance [Meter]
Δοκιμάζεται με ρίψεις πάνω σε επιφάνεια από τσιμέντο στο καθορισμένο ύψος με όλα τα προβλεπόμενα εξαρτήματα, συμπεριλαμβανομένων των μπαταριών, που έχουν εγκατασταθεί.

 

Γιατί είναι σημαντικές οι παράμετροι Light Output & Peak Beam Intensity και πως σχετίζονται

Αν και ένας υψηλότερος δείκτης Light Output φαίνεται να αντιστοιχεί σε υψηλότερη ένταση, ένας φακός με περισσότερα lumens δεν είναι απαραιτήτως "φωτεινότερος". Εξηγούμε:

Ο αριθμός των lumens (Light Output) καθορίζεται από τη συνολική ποσότητα φωτός που εξέρχεται από το μπροστινό μέρος του φακού και σχετίζεται με την απόδοση της λυχνίας LED και με τη δύναμη που χρησιμοποιεί. Ο δείκτης Peak Beam Intensity (candela) αντιπροσωπεύει τη φωτεινότητα όπως την αντιλαμβάνεται το ανθρώπινο μάτι και σχετίζεται με το πώς η δέσμη εστιάζεται από το οπτικό σύστημα που χρησιμοποιεί ο φακός (τυπικά έναν ανακλαστήρα ή κάποιον «μεγεθυντικό» φακό).

 

Έτσι λοιπόν, τι είναι το πιο σημαντικό; Τα lumens μπορεί να θεωρηθούν ως "πρώτη ύλη", αλλά πολλές φορές ο τρόπος που διαχέεται το φως καθορίζει τη χρησιμότητά του. Για παράδειγμα, ένας λαμπτήρας φθορισμού έχει υψηλή απόδοση, αλλά χαμηλή ένταση (μια διασκορπισμένη ή πλημμυρισμένη δέσμη), ενώ ένα λέιζερ έχει χαμηλή απόδοση, αλλά υψηλή ένταση (εστιασμένη ή σημειακή δέσμη).

 

Και οι δύο τιμές είναι χρήσιμες για τους επιδιωκόμενους σκοπούς τους, αλλά καμία από τις δύο μόνες της δεν θα συνιστούσε έναν καλό φακό! Έτσι λοιπόν είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε για έναν φακό την αναλογία candela per lumen (cd / lm) έτσι ώστε να μπορούμε να προσδιορίσουμε κατά πόσο το φως που παράγει έχει δέσμη τύπου “spot” ή διαχεόμενη. Μεγαλύτερη τιμή cd / lm «δείχνει» ότι μιλάμε για έναν “spot” φακό ενώ μικρότερη τιμή δείχνει ότι μιλάμε για έναν φακό με περισσότερο διαχεόμενο φως.

 

Βέβαια τις περισσότερες φορές οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν διάφορες τεχνικές για να εξισορροπήσουν αυτούς τους δύο δείκτες όπως για παράδειγμα δύο διαφορετικά LEDs ή περίπλοκα συστήματα ανάκλασης του παραγόμενου φωτός.

 

 

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος των φακών NITECORE στην Ελλάδα η NITECORE Ελλάδος. Τα προϊόντα Nitecore διατίθενται σε δεκάδες σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα. Δείτε περισσότερα στην ιστοσελίδα της αντιπροσωπείας.

 

 

Τάκης Τσογκαράκης

Η αγάπη του για το βουνό ξεκινάει πολλά χρόνια πίσω με τις πρώτες αναβάσεις στην αγαπημένη του Πάρνηθα και μετέπειτα με την σχολή Ορειβασίας του ΕΟΣ Αχαρνών. Το 2007 έτρεξε τον πρώτο του αγώνα ορεινού τρεξίματος και από τότε ονειρεύεται "όλο και ψηλότερα, όλο και μακρύτερα". Ελπίζει να το κάνει για πολλά χρόνια ακόμα...

www.advendure.com

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ