T8 – Men’s Sherpa Shorts V2: Τρέξιμο και Τροφοδοσία μαζί!

Κάθε προϊόν έχει πίσω του ανθρώπους που το εμπνεύστηκαν και ιστορίες, που ξεκινάνε από την ονομασία του και καταλήγουν φυσικά στο σκοπό για τον οποίo δημιουργήθηκε. Αντικείμενο του σημερινού άρθρου είναι ένα σορτσάκι για τρέξιμο. Όχι όμως ένα απλό σορτσάκι, αφού είναι θα λέγαμε υβριδικό, καλύπτοντας δυο ανάγκες μαζί, το τρέξιμο και τη μεταφορά υλικών (τροφοδοσία, κινητό, αντιανεμικό, υγρά κτλ…) σε ένα προϊόν. Δοκιμάσαμε το T8 – Men’s Sherpa V2, αλλά πριν προχωρήσουμε στην ανάλυση των χαρακτηριστικών του, έχει ενδιαφέρον να δούμε λίγα πράγματα για την εταιρεία που το παράγει και την φιλοσοφία της ονομασίας του.

 

 

Η εταιρεία λοιπόν, έρχεται από το μακρινό και εξωτικό Hong – Kong και έχει την “περίεργη” ονομασία Τ8. To T8 είναι η μέγιστη προειδοποίηση για ένα από τα πιο έντονα φαινόμενα της φύσης, τον τυφώνα, κάτι συνηθισμένο μεταξύ Ιουνίου και Οκτωβρίου στην περιοχή. Ο συμβολισμός έχει να κάνει με τις δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες και το ότι το σορτς είναι σχεδιασμένο για ζέστη και υγρασία και πιστέψτε με, έχοντας ταξιδέψει και τρέξει στους δρόμους και τα δάση του Hong – Kong, κάθε υλικό και ρούχο μπορεί να φτάσει στα όρια του. Στην ονομασία του σόρτς υπάρχει και η λέξη Sherpa, κάτι που φυσικά αναγνωρίζουμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με τα βουνά, αφού είναι οι οδηγοί των ορειβατικών αποστολών στο Νεπάλ, αλλά φυσικά και μια μεγάλη εθνική ομάδα στις ανατολικές περιοχές του Νεπάλ. Η εταιρεία δίνει το 1% των κερδών από τις πωλήσεις του T8 – Men’s Sherpa που κάνει μέσω της ιστοσελίδας της στο Himalayan Trust Nepal, για να υποστηρίξει το έργο της. Το HTN ιδρύθηκε το 1960 από τον Sir Edmund Hillary και παρέχει βιώσιμη ανάπτυξη με ολιστική κοινότητα στην περιοχή Solukhumbu, με ιδιαίτερη έμφαση στην υγειονομική περίθαλψη, την εκπαίδευση και την ανοικοδόμηση σεισμών.

Το T8 – Men’s Sherpa, όπως αναφέραμε και στον πρόλογο, καλύπτει δυο ανάγκες. Το τρέξιμο με ένα πολύ ελαφρύ σορτσάκι και τη μεταφορά υλικών χωρίς να χρειάζεται πρόσθετη ζώνη ή γιλέκο τροφοδοσίας. Περιμετρικά λοιπόν διαθέτει τέσσερεις (4) τσέπες από ελαστικό δικτυωτό υλικό πυκνής ύφανσης, ελαστικό αλλά και σκληρό όσο χρειάζεται. Οι τσέπες είναι μια μεγάλου μεγέθους μπροστά, δυο πλαϊνές, επίσης αρκετά μεγάλες και μια πίσω σε μέγεθος που χωράει ακριβώς χωρίς να μετακινείται χιλιοστό ένα κινητό τηλέφωνο κανονικού μεγέθους. Κάνοντας διάφορες δοκιμές διαπίστωσα – σε σχέση με τη μετακίνηση πάνω-κάτω καθώς τρέχουμε - ότι μπροστά είναι καλό να τοποθετεί κάποιος ένα ελαστικό φλασκί των 500ml ή δύο των 250ml και στις πλαϊνές τροφοδοσία (gel, μπάρες κτλ..) ή/και ένα ελαφρύ αντιανεμικό μπουφάν.

Είναι εντυπωσιακό το πόσο λίγο αναπηδά η περιοχή περιμετρικά με τις τσέπες, ακόμη και με τόσο βάρος, και αυτό οφείλεται στην πολύ καλή επιλογή ισορροπίας μεταξύ ελαστικότητας και σκληράδας των τσεπών, τις πολύ καλές κάθετες ραφές και την εφαρμογή που κάνει στην περιοχή της μέσης αν το τοποθετήσουμε σωστά.

Η περιοχή των τσεπών περιμετρικά είναι πλατιά και αυτό συντείνει επίσης στην άνεση και την έλλειψη ενόχλησης στην περιοχή της κοιλιάς και των γοφών, ακόμα και μετά από πολλά χιλιόμετρα.

Η εταιρεία προτείνει τη μέθοδο του “παππού – grandpa” για να φορέσει κάποιος το σορτς και η οποία είναι απλή. Το τραβάμε ψηλά στην κοιλιά, δένουμε το κορδόνι τόσο ώστε να “ασφαλίσει” το σορτς πάνω στο σώμα μας και μετά το τραβάμε χαμηλότερα στους γοφούς, στο σημείο που νιώθουμε ότι κάνει ελάχιστη αναπήδηση, κάνοντας 2-3 αλματάκια δοκιμής. Μετά ξεκινάμε να τρέχουμε!

Τα κορδόνι είναι πλατύ και μια ωραία λεπτομέρεια είναι ότι το σορτς έχει θηλιές και μέσα και έξω, ώστε να τα περάσουμε / δέσουμε, όπου μας βολεύει περισσότερο. Είπαμε άλλωστε, δεν μιλάμε για ένα απλό σορτς, αφού υπάρχει προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια μιας και είναι για πιο ultra καταστάσεις σχεδιασμένο, και εκεί κάθε λεπτομέρεια μετράει.

Με το που το πιάνει κάποιος στα χέρια του διαπιστώνει άμεσα το πόσο δροσερό είναι σαν υλικό, αλλά και την ελαστικότητα που έχει (ύφασμα σύνθεσης 80% νάιλον - 20% ελαστάνη, 78 gsm με τέντωμα τεσσάρων κατευθύνσεων και επίστρωση ανθεκτικού υδατοαπωθητικού υλικού). Όταν τρέξει, θα δει ότι είναι και πανάλαφρο (μόλις 79gr), δεν κρατάει εύκολα ιδρώτα και δεν ερεθίζει καθόλου το δέρμα, κάτι αναμενόμενο μιας και έχει σχεδιαστεί και τεσταριστεί για περιοχές με δύσκολες συνθήκες υγρασίας και ζέστης. Να πούμε εδώ ότι δεν έχει εσωτερική επένδυση (σπασουάρ κτλ..), η εταιρεία το προτείνει σε συνδυασμό με το ανδρικό εσώρουχο τρεξίματος Τ8 commandos (αντικείμενο μελλοντικού άρθρου), αλλά προσωπικά το χρησιμοποιώ με κανονικά εσώρουχα, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Όσο αφορά το μέγεθος, επειδή είναι σχεδιασμένα για Άπω Ανατολή, έχουν στενή γραμμή για εμάς τους δυτικούς, οπότε υπολογίστε ένα νούμερο μεγαλύτερο. Για παράδειγμα εγώ φορώντας medium πάντα σε σορτς, στο T8 – Men’s Sherpa τρέχω με το large και έχει πολύ καλό fit πάνω μου.

Η σημασία στη λεπτομέρεια που λέγαμε φαίνεται και στο ότι τα σύμβολα πάνω στο σορτς είναι ανακλαστικά για τρέξιμο τη νύχτα, αλλά και το σκίσιμο στα πλάγια είναι τόσο – όσο ώστε να κάνει άνετη την εφαρμογή και να βοηθάει στην άνεση στις ανηφόρες.

Μπροστά έχει δυο θηλιές με αποσπώμενα κορδόνια για να κρεμαστεί το bib των αγώνων. Το σορτς έρχεται με δυο ανταλλακτικές θηλιές, για την περίπτωση που κοπούν ή χαλάσουν οι αρχικές. Πίσω στο κέντρο έχει ακόμη μια μικρή θηλιά ώστε να τραβάμε άμεσα και άνετα την πίσω κεντρική τσέπη για να τοποθετήσουμε ότι θέλουμε. Και αυτό δείχνει την προσοχή που έδωσε η T8 στην παραγωγή του Men’s Sherpa!

Θα μας άρεσε να είναι λίγο μεγαλύτερη η πίσω τσέπη, ώστε να χωρά και ένα μεγαλύτερο smartphone, αλλά ίσως και να έδινε τη δυνατότητα με δυο γερές θηλιές πίσω να κουβαλάμε και μπατόν, αν και θα αυτό θα ακύρωνε την πίσω και μεγάλο μέρος των πλαϊνών τσεπών. Θα έδινε όμως τη δυνατότητα – για μικρότερες αποστάσεις – να επιλέξει κάποιος τι θέλει να έχει μαζί του.

Το T8 – Men’s Sherpa V2 απλοποιεί την κατάσταση σε αγώνες μέχρι μαραθώνιας απόστασης, καλύπτοντας με ένα σορτς εξαιρετικών χαρακτηριστικών και απόδοσης και τις ανάγκες μεταφοράς υλικών. Σε συνδυασμό με ένα ελαφρύ γιλέκο θα σας πάει και πολύ μακρύτερα, μέχρι και 100 milers, με εξαιρετική κατανομή του βάρους στο σώμα και ένα πολύ ελαφρύ σορτς με αντοχή σε ιδιαίτερα ζεστές και με υγρασία συνθήκες που όπως φαίνεται θα έχουμε από εδώ και πέρα και στη χώρα μας για πολλούς μήνες το χρόνο!

 

Τιμή: 55€

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: borntorun

Δείτε όλα τα προιόντα της T8 τα οποία φέρνει στη χώρα μας η borntorun εδώ.

Μάθετε περισσότερα για τον Πάνο Αλεξάκο και το borntorun στη συνέντευξη του, την οποία είχαμε δημοσιεύσει πριν λίγο καιρό στο Advendure.

 

Δημήτρης Τρουπής

Δημήτρης Τρουπής

Κατάγεται από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας και ζει μόνιμα στην Πάτρα. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Το τρέξιμο στα μονοπάτια των βουνών και η μεταφορά εικόνων και συναισθημάτων μέσα από τα άρθρα του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο και η πεζοπορία στη φύση είναι μια εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου, μας φέρνει πιο κοντά σε αυτήν και μας κάνει να αγαπήσουμε περισσότερο το περιβάλλον.

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ