Η πεζοπορία γίνεται πλέον KAI γυναικεία υπόθεση, με το νέο Abisko Trekking Tights PRO από τη Fjällräven!

By 06 Μάι 2022

Κάτι νέο εμφανίστηκε για όλες εμάς τις γυναίκες που λατρεύουμε τις πεζοπορίες, το οποίο σίγουρα δεν θα μας αφήσει αδιάφορες. Είναι το trekking κολάν της Fjällräven!! Ένα κολάν για όλες τις εποχές, διαφορετικό απ' ότι έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα.

Είναι φτιαγμένο από ένα μείγμα ανακυκλωμένου πολυεστέρα και ελαστικού stretch υφάσματος υψηλής αντοχής που απορροφά την υγρασία, ενώ η ενίσχυση που διαθέτει στα γόνατα και στο πίσω μέρος του σίγουρα το κάνουν πιο ανθεκτικό σε ποικίλες καιρικές συνθήκες, αλλά και σε κλαδιά και πέτρες που μπορεί να συναντήσει κάποιος όταν διασχίζει δύσβατα σημεία, ακόμη και σε πιθανά πεσίματα.  Το τονίζω αυτό μιας και είμαι επιρρεπής σε αυτά, όπως ξέρουν όσοι με γνωρίζουν!

Διαθέτει δυο αρκετά μεγάλες τσέπες, η μία με «κλείσιμο» ασφαλείας με φερμουάρ και διαπνέον διχτυωτό εσωτερικό ύφασμα, οι οποίες μπορούν άνετα να χωρέσουν έναν πεζοπορικό χάρτη, το κινητό σου ή/και μπάρες ενέργειας για παράδειγμα.

Το δοκίμασα στην τελευταία μου ανάβαση στην Πεντέλη. Η αλήθεια είναι πως στην αρχή οι αρκετές - σε σχέση με τα δρομικά κολάν -  ραφές που έχει με ξένισαν. Αλλά είναι κάτι που συνηθίζεται εύκολα με τον καιρό και άλλωστε παίζει ρόλο στην αντοχή του κολάν.

Αυτό που μου άρεσε ιδιαίτερα όμως είναι η εφαρμογή του. Το φαρδύ λάστιχο που έχει στη μέση αγκαλιάζει το σώμα και δεν ενοχλεί στην κοιλιά, ενώ η εξαιρετική ελαστικότητα του υφάσματος σου δίνει μια άνεση κινήσεων, που σίγουρα χρειάστηκα σε διάφορα σημεία που έπρεπε να σκαρφαλώσω! 

Η ενίσχυση που έχει στα γόνατα εκτός του ότι βοηθά να μην φθείρεται το ύφασμα αλλά και να μην γδέρνεσαι σε τριβές, σου δίνει την αίσθηση ασφάλειας μιας και νιώθεις πως σου κρατά το γόνατο σταθερό.

Highlight είναι σίγουρα οι 2 τσέπες, οι οποίες με βόλεψαν πάρα πολύ! Πρώτα απ' όλα είχα άμεση πρόσβαση στο κινητό - όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν ότι μου αρέσει όταν βρίσκω κάτι όμορφο το φωτογραφίζω – ενώ χρησίμευσαν και για σνακ για τις λιγούρες, αντί για χάρτη που σίγουρα δεν χρειαζόμουν εκεί!

Και κάτι σημαντικό…. Είναι κολάν! Δεν πιάνει παρά ελάχιστο χώρο και μπαίνει άνετα σε ένα backpack για τις πολυήμερες αποδράσεις στο βουνό! 

 

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά:

  • Υλικό: 71% polyester, 29% elastane
    90% polyamide, 10% elastane
  • Επιπλέον ενίσχυση σε γόνατα και πίσω μέρος
  • Βάρος: 245gr, (μέγεθος small)
  • Τσέπες: 2
  • Τιμή λιανικής: 169,95€

 

Μπορείτε να βρείτε το AbiskoTrekkingTightsPro, καθώς και όλη τη συλλογή της Fjällräven στο www.fjallraven.com και στα καταστήματα (κατόπιν παραγγελίας):

 

Ιωάννα Δρακάτου

Ιωαννα Δρακατου

Γεννημένη στην Αθήνα το 1978, φωτογράφος στις σπουδες και το επαγγελμα, με κλίση στην αρχιτεκτονική και το τοπίο. Από μικρή έπαιζε στις αλάνες ως γνήσιο αγοροκόριτσο και τις άρεσε να δοκιμάζειδιάφορα αθλήματα όπως, ιππασια, kick boxing, mountain-bike αναρρίχηση κα. Τυχαία μετά από ένα προσωπικό στοίχημα ξεκινησε πριν 7 χρόνια να τρέχει και από τότε δεν έχει σταματημό. Η λατρεία της για την φύση την οδηγησε στο ορεινο τρεξιμο και τις πεζοπορίες που πλεον έχουν γίνει τρόπος ζωης.

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ