Οι κορυφαίοι της DYNAFIT προτείνουν ρουχισμό και εξοπλισμό

Στο ορεινό τρέξιμο πριν μερικά χρόνια οι επιλογές μας σε παπούτσια, ρουχισμό και εξοπλισμό ήταν απείρως λιγότερες. Ένα ζευγάρι παπούτσι για ορεινό 10άρι, το ίδιο για ορεινό 100άρι. Πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει άρδην και οι ανάγκες χιλιάδων αθλητών έφεραν και την εξειδίκευση ακόμα και μέσα στα «σπλάχνα» της κοινότητας των ορεινών δρομέων. Πλέον κάθε εταιρεία έχει τουλάχιστον 5-6 διαφορετικές επιλογές σε παπούτσια ενώ το ίδιο πλέον συμβαίνει και στον τομέα του ρουχισμού και εξοπλισμού. Υλικά υπερελαφριά με ιδιότητες που μέχρι πριν μερικά χρόνια φάνταζαν «εξωτικά», πλέον είναι διαθέσιμα σε όλους. Η DYNAFIT διαθέτει σειρές ρούχων και εξοπλισμού τα οποία πραγματικά εντυπωσιάζουν με την εφαρμογή και την ποιότητά τους. Κατάλληλα για όλες τις μορφές τρεξίματος στο βουνό, από ultra-trail και vertical running μέχρι sky-running αφού πλέον κάθε αγώνισμα έχει και διαφορετικές απαιτήσεις. Ποιοι θα ήταν πιο κατάλληλοι για να μας προτείνουν κάποια από αυτά από τους κορυφαίους δρομείς της διεθνής ομάδας της εταιρείας; ΟΙ Hannes Namberger, Maria Koller, Oriol Cardona Coll και Igone Campos μας προτείνουν μερικά από τα αγαπημένα τους κομμάτια! 

 

HANNES NAMBERGER

Μεγάλες αποστάσεις

Ο 30χρονος Γερμανός Hannes Namberger  πρωταγωνιστούσε αγώνες ορειβατικού σκι μέχρι να ανακαλύψει το τρέξιμο βουνού το 2015.  Μεγαλύτερες επιτυχίες του η νίκη του στο 75άρι του Grossglockner Ultra Trail αλλά και η πρωτιά του στον Transalpine Run (όπου πλέον μεγάλος χορηγός είναι η Dynafit) το 2018. Αγαπημένες του αγωνιστικές αποστάσεις τα μεσαία ultra trail από 70 – 120 χλμ, έτσι μας προτείνει τις επιλογές του για μεγάλους αγώνες και προπονήσεις.

 

GLOCKNER ULTRA GORE-TEX SHAKEDRYTM PRINT M JACKET

Το jacket αυτό είναι η καλύτερη επιλογή όταν ο καιρός αγριέψει ενώ μεγάλο του πλεονέκτημα το γεγονός ότι μπορεί να φορεθεί πάνω από το σακίδιο”

Διαθέτοντας την γνωστή πλέον μεμβράνη SHAKEDRY™ της GORE, το αδιάβροχο αυτό μπουφάν είναι ικανό να ανταπεξέλθει σε πολύωρη κακοκαιρία. Μινιμαλιστικό και τρομερά ελαφρύ αφού δεν ξεπερνάει τα 150 γραμμάρια ενώ σχεδιαστική καινοτομία αποτελεί το γεγονός ότι διαθέτει φερμουάρ πίσω στην πλάτη το οποίο αν ανοιχτεί αυξάνει το μέγεθός του και μπορεί να φορεθεί πάνω από το σακίδιο / vest πλάτης!

Μεγέθη: 46/S – 54/XXL | Βάρος: 150 g | Τιμή: 350 Euro


GLOCKNER ULTRA 2IN1 M SHORTS

“Χωρίς ζώνη μέσης με το shorts αυτό μπορείτε να μεταφέρετε τα βασικά όπως ένα soft flask, gel ή μπάρα, κινητό και ένα ελαφρύ αντιανεμικό”

Ένα εκπληκτικός έξυπνος συνδυασμός σορτς – κολάν με ιδιαίτερο look. Στο εσωτερικό του η DYNAFIT έχει επιλέξει το ελαφρύ υλικό S-Tech χωρίς ραφές για την αποφυγή ενοχλητικών τριβών ενώ έχει ιδανική εφαρμογή για ώρες. Το εξωτερικό σορτς από αεριζόμενο υλικό προσφέρει διαπνοή και αερισμό κάνοντάς ιδανικό ακόμη και για καλοκαιρινούς αγώνες και προπονήσεις. Τρομερό χαρακτηριστικό του το φαρδύ ελαστικό διχτάκι περιφερειακά το οποίο ουσιαστικά παίζει τον ρόλο ζώνης μέσης αφού μπορείτε να μεταφέρετε τα απαραίτητα για μια μεγάλη προπόνηση ή έναν ορεινό μαραθώνιο.

Μεγέθη: S – XL | Βάρος: 130 g | Τιμή: 120 Euro


VERT 6 BACKPACK

Ιδανική επιλογή για σχεδόν όλους τους αγωνιστικούς στόχους σας και σταθερός σύντροφος στην προπόνηση. Μπορεί να χωρέσει ότι χρειάζεστε χωρίς να κουνάει ή να γλιστράει.

Με χωρητικότητα 6 λίτρα, πολύ καλή διαπνοή και βάρος μόλις 186 γραμμάρια, το Vert 6 είναι ο ιδανικός σύντροφος για τις πολύωρες προπονήσεις σας, τους ορεινούς μαραθωνίους σας ή τα πρώτα σας ultra. Πολύ ελαστικό για τέλεια εφαρμογή χωρίς να κουνάει ενώ πολύ πρακτικό είναι το πλαϊνό άνοιγμα το οποίο κάνει την πρόσβαση στο εσωτερικό του πολύ εύκολη. Συμβατό με όλων των ειδών τα φλασκιά και με αρκετές τσέπες δεν θα προβληματίσει ενώ υπάρχει και η δυνατότητα πρόσδεσης μπατόν.

Μεγέθη: S - M/L | Βάρος: 186 g | Τιμή: 80 Euro

 

MARIA KOLLER

Αλπικό Τερέν

“Να περνάς καλά τρέχοντας”. Αυτό είναι το μυστικό της 29χρονης αθλήτριας της DYNAFIT από τη Βαυαρία, Maria Koller. Ενεργή trail runner για χρόνια με σημαντικότερες επιτυχίες της τη νίκη της στον Madeira Skyrace του Skyrunning World Series αλλά και στα Lichtenstein Skyrace και Zugspitz Trailrun Challenge. Προτιμάει τα πολύ τεχνικά τερέν.

 

ALPINE PRO 2IN1 W SHORTS

“Απίστευτα άνετο! Το shorts αυτό ταιριάζει ιδανικά με το εσωτερικό κοντό κολάν και δεν ενοχλεί ούτε στις μεγάλες ανηφορικές κλίσεις ούτε και στα γρήγορα downhills”

Ιδανικό για τους καλοκαιρινούς μήνες το Alpine Pro 2in1 είναι κατασκευασμένο από ιδιαίτερα ελαφρύ υλικό ενώ το εσωτερικό κολάν του από δικτυωτό διαπνέον ύφασμα απαλείφει τις τριβές και προσφέρει τρομερή άνεση. Στην άνεση συμβάλλει και το φαρδύ λάστιχο στη μέση ενώ στις τσέπες του μεταφέρετε άνετα ένα μικρό φλασκί, τζελ, μπάρες ή ένα smartphone.

Μεγέθη: 40/34 – 48/42 | Βάρος: 102 g | Τιμή: 80 Euro

 

ALPINE WIND W JACKET

“Σούπερ ελαφρύ αντιανεμικό ιδανικό τόσο για τρέξιμο όσο και για βόλτα. Χώρια που ταιριάζει αφάνταστα και με τζιν!”

Συμπαγής προστασία από τον καιρό σε μόλις 78 γραμμάρια! Το υπερελαφρύ Alpine Wind Jacket είναι διαπνέον και παρέχει προστασία στην ελαφριά βροχή ενώ μπορεί να χωρέσει οπουδήποτε καταλαμβάνοντας ελάχιστο χώρο. Μια μικρή δόση ελαστικότητας δίνει στο ρούχο την κατάλληλη εφαρμογή ενώ στο μανίκια η τρύπα για τον αντίχειρα δεν θα το αφήσει να ανέβει ενοχλητικά. Πολύ καλή η εφαρμογή της κουκούλας για να μην κουνιέται όταν τρέχουμε παρέχοντας προστασία ενώ στην πλάτη το ύφασμα είναι διάτρητο για μεγαλύτερη διαπνοή.

Μεγέθη: 40/34 – 48/42 | Βάρος: 78 g | Τιμή: 130 Euro

 

ALPINE W T-SHIRT

“Καλή διαπνοή, γρήγορο στέγνωμα και ιδανικό fit!”

Ένα πολύ καλό δρομικό τεχνικό μπλουζάκι για μικρές και μεσαίες αποστάσεις. Στεγνώνει γρήγορα ενώ κάθεται τέλεια στο σώμα. Σε στρατηγικά μέρη η εφαρμογή δικτυωτού υφάσματος προσφέρει καλύτερη διαπνοή ενώ η υψηλή του ελαστικότητα προσθέτει πόντους στην ελευθερία κινήσεων και την εφαρμογή.

Μεγέθη: 40/34 – 48/42 | Βάρος: 101 g | Τιμή: 60 Euro

 

ORIOL CARDONA COLL

Skyraces


H ειδικότητα του το skyrunning, κάτι που μαρτυρά και η 2 θέση του Migurun Skyrunner World Series το 2019! Μέλος της ομάδας της DYNAFIT από το 2013, ο 25χρονος Ισπανός είναι πλέον από τους πιο επιτυχημένους skyrunners στον κόσμο.
 

VERT M SHORTS

“Λατρεύω τις τσέπες του! Μπορώ να μεταφέρω ότι χρειάζομαι για έναν αγώνα και παρόλα αυτά το σορτσάκι μένει στη θέση του!”

Γερό, ελαφρύ, αθλητικό. Αυτά είναι που παίρνετε με το Vertical Shorts για αγώνες και προπονήσεις ειδικά όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία. Κοντό όσο χρειάζεται με ενσωματωμένο δικτυωτό ύφασμα είναι αρκετά minimal ζυγίζοντας 92 γραμμάρια. Το ύφασμα υπόσχεται άριστη ελευθερία κινήσεων και ιδανικό αερισμό ενώ η διάτρητη, ρυθμιζόμενη ζώνη μέσης προσθέτουν επιπλέον πόντους. Μια πίσω τσέπη για gel ή φλασκί φιάλη καθώς και μια τσέπη με φερμουάρ για το smartphone σας ολοκληρώνουν τις πρακτικές λεπτομέρειες ενώ οι flat ραφές του δεν θα ερεθίσουν το δέρμα σας.

Μεγέθη: 46/S – 54/XXL | Βάρος: 92 g |Τιμή: 60 Euro

 

ALPINE WATERPROOF 2.5L M JACKET

“Πολύ ελαφρύ και το φερμουάρ στη πλάτη το κάνει ακόμα πιο εκπληκτικό! Δεν είναι πολύ ζεστό και ταυτόχρονα είναι πολύ αδιάβροχο, τέλειο για τις βροχερές μέρες στις οποίες έχεις μια σκληρή προπόνηση.”

Σε μόλις 191 γραμμάρια το Alpine Waterproof Jacket είναι εξαιρετικά ελαφρύ, διαπνέον και εντελώς αδιάβροχο χάρις και στις αδιάβροχες ραφές του. Στην πλάτη το σύστημα φερμουάρ ZipOver Pack σας δίνει τη δυνατότητα να το φορέσετε πάνω από σακίδιο / vest. To ύφασμα έχει μαλακή υφή, είναι λεπτό και έχει τόσο ελαστικότητα όσο χρειάζεται για να μεγαλύτερη άνεση κατά την διάρκεια του τρεξίματος.

Μεγέθη: 46/S – 54/XXL | Βάρος: 191 g |Τιμή: 220 Euro


ULTRA ARM GUARD

“Ελαφριά και πρακτικά! Μπορείς να βγεις για τρέξιμο με ένα απλό t-shirt και αν η θερμοκρασία πέσει σηκώνεις τα μανίκια και συνεχίζεις χωρίς jacket.”

Ιδανικό για μεταβαλλόμενες συνθήκες στο βουνό αυτά τα arm warmers της DYNAFIT είναι εξαιρετικά χάρις στην απουσία ραφών αλλά και του 4-way stretch υφάσματός τους.

Μεγέθη: S/M – L/XL | Βάρος: 34 g | Τιμή: 25 Euro

 


IGONE CAMPOS

Transalpine Run

To 2018 η Igone Campos είχε κερδίσει στον διαγωνισμό Mountopia Challenge της DYNAFIT και έκτοτε αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας της. Της αρέσει τόσο το ορεινό τρέξιμο όσο και το ορειβατικό σκι ενώ η μεγάλη της πρόκληση για το 2020 είναι η συμμετοχή της μαζί με την Anna Comet στον αγώνα –πλέον με την DYNAFIT μεγάλο χορηγό – Transalpine Run με 7 ετάπ, 255.2 χιλιόμετρα with 16,498 υψομετρικής.

ALPINE 2IN1 W TANK

“Μου αρέσει πολύ ο ενσωματωμένος στηθόδεσμος. Εξαιρετικά άνετο και με πολύ εφαρμογή για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες. Το λατρεύω!”

Ιδανικό τεχνικό φανελάκι όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν ψηλά από πολύ διαπνέον υλικό που στεγνώνει γρήγορα. Ο ενσωματωμένος στηθόδεσμος προσθέτει πόντους στην εφαρμογή κατά την έντονη άσκηση ενώ το γεγονός ότι είναι πολύ ελαστικό δίνει απόλυτη ελευθερία κινήσεων.

Μεγέθη: 40/34 – 48/42 | Βάρος: 128 g |Τιμή: 60 Euro

 


VERT POLE

“Ελαφριά και πακετάρονται εύκολα. Ιδανικά για πολλές υψομετρικές, τόσο στην ανηφόρα όσο και στην κατηφόρα.”

Τα τρισπαστα (z-pole) μπατόν Vert Pole είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο σταθερού μήκους. Με το πάτημα ενός κουμπιού μαζεύονται εύκολα ενώ το υλικό στο πιάσιμο εκτείνεται μέχρι χαμηλά για καλύτερη εφαρμογή σε όλες τις κλίσεις.

Μήκος: 110 – 135 cm | Βάρος: 215 g | Τιμή: 115 Euro


PERFORMANCE DRY SLIM HEADBAND

To σχήμα του ταιριάζει στο κεφάλι μου τέλεια. Το headband μπορεί να φορεθεί σε όλες τις θερμοκρασίες, ένα αξεσουάρ τόσο μικρό μα και τόσο απαραίτητο!”

To Performance Dry Slim Headband είναι ένα πολύ πρακτικό «γκατζετάκι». Πολύ ελαστικό και διαπνέον θα συγκρατήσει τον ιδρώτα σας, χωρίς ραφές, δεν θα ερεθίσει το κεφάλι σας. Τις λίγο πιο κρύες μέρες θα σας ζεστάνει όσο χρειάζεται ενώ με μόλις 11 γραμμάρια ούτε θα καταλάβετε ότι το φοράτε και προφανώς … χωράει παντού!

Μέγεθος: One size | Βάρος: 11 g | Τιμή: 18 Euro

 

Δείτε περισσότερα DYNAFIT προϊόντα στο https://www.klaoudatos-skishop.gr/byBrand-8

Τάκης Τσογκαράκης

Η αγάπη του για το βουνό ξεκινάει πολλά χρόνια πίσω με τις πρώτες αναβάσεις στην αγαπημένη του Πάρνηθα και μετέπειτα με την σχολή Ορειβασίας του ΕΟΣ Αχαρνών. Το 2007 έτρεξε τον πρώτο του αγώνα ορεινού τρεξίματος και από τότε ονειρεύεται "όλο και ψηλότερα, όλο και μακρύτερα". Ελπίζει να το κάνει για πολλά χρόνια ακόμα...

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ