Αποκλεισμός των Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών και από το Skyrunner® World Series!

Από 02 Μαρ 2022

Μετά το UTMB και το Skyrunner® World Series προχώρησε σήμερα σε αποκλεισμό των αθλητών από τη Ρωσία και Λευκορωσία από τις διοργανώσεις του. Η ανακοίνωση της διοργάνωσης έχει ως εξής:

Το Skyrunner® World Series προσθέτει τη συλλογική του φωνή στις παγκόσμιες εκκλήσεις για ειρήνη. H επίσημη διοργάνωση ανακοίνωσε ότι οι αθλητές από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία θα αποκλείονται από όλους τους επίσημους αγώνες του Skyrunner World Series για το προσεχές μέλλον.

Η απόφαση αυτή ελήφθη σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΟΕ στις 28 Φεβρουαρίου και σε συνεργασία με τη Διεθνή Ομοσπονδία Skyrunning.

Με τον τρόπο αυτό, η SWS δεν έχει ως στόχο να τιμωρήσει τους Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές που δεν έχουν καμία ανάμειξη, αλλά να δείξει αλληλεγγύη στην Ουκρανία και να σταθεί ενωμένη με άλλες Διεθνείς Αθλητικές Ομοσπονδίες που επίσης προωθούν την ειρήνη μέσω του αθλητισμού.

Η SWS καταδικάζει έντονα τη ρωσική επίθεση και τη χρήση στρατιωτικής βίας στην Ουκρανία και ελπίζει ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί δραστικά.

Επιπλέον, η SWS θα ήθελε να εκφράσει την πλήρη συμπόνια της στο λαό της Ουκρανίας, σε όσους πλήττονται από τον πόλεμο αλλού, καθώς και στους Ρώσους αθλητές skyrunning που επίσης ζητούν ειρήνη.

Η SWS συνεχίζει να παρακολουθεί στενά την κατάσταση και θα ενεργήσει αναλόγως.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ