Η Βίκυ Καρπούζα και η Άντζυ Τερζή στην ομάδα smartrun του Ιωάννη Δαγκόγλου!

16 Ιαν 2015

Η Βίκυ Καρπούζα, μια σπουδαία αθλήτρια με μεγάλη ιστορία αλλά και σημαντική ενεργή συμμετοχή στον χώρο του ορεινού τρεξίματος και η Άντζυ Τερζή, μια εξαιρετική ανερχόμενη αθλήτρια με επιτυχίες σε αγώνες υπεραπόστασης τόσο στο βουνό όσο και στην άσφαλτο, γυμνάζονται από τις αρχές του 2015 υπό τις οδηγίες του Ιωάννη Δαγκόγλου, ανήκοντας πλέον στην ομάδα της smartrun.

 

Η Βίκυ Καρπούζα είναι καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, με πολύ μεγάλη αθλητική διαδρομή. Ξεκίνησε από τον στίβο, συνέχισε με επιτυχία στις υπεραποστάσεις ασφάλτου, έζησε πολύ ενεργά την χρυσή εποχή των αγώνων περιπέτειας από το 1999-2005 και μετά επικεντρώθηκε, έχοντας εξαιρετικές επιτυχίες και διακρίσεις, στο ορεινό τρέξιμο με νίκες και θέσεις στο βάθρο σημαντικών αγώνων (Olympus Mythical Trail 2013, Corfu Mountain Trail 2014, Psiloritis Race 2013, Alpamayo Trail Project 2012, Ορεινός Μαραθώνιος Οίτης Ηρακλής 2011 κ.α). Κορυφαία στιγμή για την Βίκυ Καρπούζα, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 100 χιλιομέτρων που πραγματοποιήθηκε στις 8 Αυγούστου 1993, και στο οποίο πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ με 8:38:44, το οποίο παραμένει ακατάρριπτο έως και σήμερα. Από το 1994 είναι κριτής στίβου με πλούσια δραστηριότητα, ενώ έχει δουλέψει και ως προπονήτρια σε αθλητικούς συλλόγους. Το πλήρες βιογραφικό της, αλλά και η φιλοσοφία της ως αθλήτρια με στόχους και όραμα ξεδιπλώνεται στην μεγάλη συνέντευξη που είχε δώσει παλιότερα στο Advendure.

 

 

 

Το 2014 ήταν μια περίεργη χρονιά για μένα, καθώς ένα πρόβλημα υγείας, που ευτυχώς ξεπεράστηκε, με άφησε για αρκετούς μήνες εκτός προπόνησης και αγώνων. Σαν γυμνάστρια και τέως προπονήτρια η ίδια, δεν θα απευθυνόμουν σε προπονητή που δεν θα ήταν και ο ίδιος αναγνωρισμένος ακαδημαϊκά, αθλητικά και προπονητικά.  Φεύγοντας λοιπόν από έναν τέτοιο προπονητή, ο αμέσως επόμενος που θα μπορούσα να εμπιστευτώ για τις δικές μου ανάγκες και απαιτήσεις είναι ο Γιάννης Δαγκόγλου. Στόχοι; Να ξαναμπώ δυναμικά στο καλεντάρι του ορεινού τρεξίματος που είναι και το στοιχείο μου”, εξηγεί η Βίκυ Καρπούζα για την απόφαση της να συνεργαστεί με τον Ιωάννη Δαγκόγλου για την επίτευξη των αγωνιστικών της στόχων.

 

 

 

Η Άντζυ Τερζή συμμετέχει δυναμικά στους αγώνες ορεινού τρεξίματος και ultra-trail με σημαντικές διακρίσεις, όπως οι δυο τρίτες θέσεις το 2010 & 2011 στο Virgin Forest Trail,  η τρίτη θέση το 2011 στον Ορεινό Μαραθώνιο Οίτης Ηρακλής, η δεύτερη θέση στον Psiloritis Race 2013 αλλά και στον εξαιρετικά σκληρό Olympus Mythical Trail 100K την ίδια χρονιά. Ταυτόχρονα έχει ήδη πετύχει σημαντικές διακρίσεις στις υπεραποστάσεις ασφάλτου κατακτώντας την τρίτη θέση το 2012 και την πρωτιά το 2014 στον Ολύμπιο Δρόμο, την τρίτη θέση το 2011 και την δεύτερη το 2014 στα 100 Km της Ψάθας. Πνεύμα ανήσυχο, συμμετέχει ενεργά αρθρογραφώντας μέσα από το Advendure στην εξέλιξη και διάδοση του ορεινού τρεξίματος και των υπεραποστάσεων στην χώρα μας, με κορυφαία στιγμή την σειρά άρθρων “Ο δρόμος προς το Σπάρταθλο”, κάτι καινοτομικό όσο αφορά την αρθρογραφία πάνω στο αγωνιστικό τρέξιμο.

 

 

 

Η Άντζυ Τερζή δήλωσε για την έναρξη της συνεργασία της με τον Ιωάννη Δαγκόγλου: “ Μετά την ανεπιτυχή προσπάθεια τερματισμού του Σπαρτάθλου πέρσι ένιωθα πως ήθελα μια αλλαγή όσων αφορά το στυλ προπόνησής μου. Από καιρό παρακολουθώ την σταθερή αλλά και πετυχημένη προπονητική του Κου Δαγκόγλου και ήταν το πρώτο όνομα που σκέφτηκα λόγω της εμπειρίας του στις υπεραποστάσεις  όταν πήρα την μεγάλη απόφαση πως θα ξαναδοκιμάσω το Σπάρταθλο. Ήδη η έναρξη της συνεργασίας μας μου έδωσε θετικά δείγματα και φυσικά ο μεγάλος στόχος της χρονιάς είναι να φτάσω στην Σπάρτη με κάποιους ενδιάμεσους αγώνες στα πλαίσια αυτής της προετοιμασίας.

 

 

 

Αποτελεί μεγάλο κίνητρο για οποιονδήποτε κόουτς, η προπονητική συνεργασία με αθλήτριες του βεληνεκούς των Βίκυ Καρπούζα και Άντζυ Τερζή. Ελπίζω να μπορέσουμε να πετύχουμε τους αγωνιστικούς μας στόχους και δεν κρύβω ότι αποτελεί τιμή μου, όπως και για οποιονδήποτε προπονητή, το να συνεργάζεται με άτομα με τις αθλητικές ικανότητες αλλά κυρίως με το ήθος και την προσωπικότητα των δυο αυτών αθλητριών. Η ομάδα της smartrun που έχουμε δημιουργήσει ενισχύεται με δυο νέα μέλη, τα οποία δένουν απολύτως με την φιλοσοφία της και μέσα από την οργανωμένη προσέγγιση που ακολουθούμε (προπόνηση, διατροφή, τακτική, τροφοδοσία κτλ.) θεωρούμε σίγουρο ότι θα πετύχουμε τους μελλοντικούς αγωνιστικούς μας στόχους.”, δήλωσε για την συνεργασία του με τις δυο αθλήτριες ο Ιωάννης Δαγκόγλου.

www.smartrun.gr

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

70 χρόνια ΕΕΠΦ - η μνήμη της ελληνικής φύσης – 11/4/2021: https://t.co/YNv3ZZGciT https://t.co/EZnqYeJyzY
@RunMessinia : Στις 5-14 Ιουνίου 2021 - 10 συνολικά μαραθώνιοι σε 10 ημέρες για την ελευθερία:… https://t.co/uK4jSLVgPW
Φαράγγι Ριντόμου, Χαλασμένο, Λαγκάδα ... Ο Γιώργος Μάλαμας μας αποκαλύπτει την άγρια ομορφιά της Μεσσηνιακής Γης:… https://t.co/9KKq7ni5kj
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

70 χρόνια ΕΕΠΦ - η μνήμη της ελληνικής φύσης – 11/4/2021!

Run Messinia: Στις 5-14 Ιουνίου 2021 - 10 συνολικά μαραθώνιοι σε 10 ημέρες για την ελευθερία!

Φαράγγι Ριντόμου, Χαλασμένο, Λαγκάδα ... Ο Γιώργος Μάλαμας μας αποκαλύπτει την άγρια ομορφιά της Μεσσηνιακής Γης!

Mike Horn: Η περιπέτεια και η εξερεύνηση "κυλούν" στο αίμα του!

Ξεκινούν και πάλι από 19 Απριλίου οι αγώνες Ορεινού Τρεξίματος, αλλά με απρόβλεπτες εξελίξεις (Πρωταπριλιάτικο)!

Dick Dorworth: Τελευταία φορά επικεφαλής!

Ορειβατική αποστολή στις Άνδεις, στο εξωτικό Εκουαδόρ (Ισημερινός)!

Barkley Marathons 2021: και πάλι έφαγε τα παιδιά του!!!

Αντώνης Συκάρης: Η πρώτη, ελληνική αποστολή στο βουνό Anapurna (8.091 μ.)!

Κάντε τη νύχτα μέρα στο ποδήλατο με τον NITECORE BR35 !

Τρέξιμο και Οστικοί Τραυματισμοί!

Ζώνη τρεξίματος & soft flask NITECORE !