Ο Steve Fisher έρχεται στην Αθήνα για να ταράξει τα νερά!

25 Νοε 2013

O Steve Fisher, ο κορυφαίος αθλητής καγιάκ της RedBull και o άνθρωπος ο οποίος κατάφερε να δαμάσει τα πιο άγρια ορμητικά νερά στον πλανήτη, θα βρεθεί στην Αθήνα για να μοιραστεί τις εμπειρίες του στη φετινή διοργάνωση TEDxAthens με θέμα “Uncharted Waters” αλλά και να συναντήσει φίλους του καγιάκ και των extreme sportsσε μια ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο The Wall.

Δύο μέρες μετά την εμφάνιση του στο TEDxAthens,  στις 29 Νοεμβρίου, όπου θα μιλήσει για το όνειρο ζωής που κατάφερε να πραγματοποιήσει, ένα ταξίδι που δεν έχει ξανατολμήσει κανένας άλλος, την κατάβαση των περιβόητων καταρρακτών Inga, ο θαρραλέος αθλητής καγιάκ θα μοιραστεί τις αγωνίες και τις προκλήσεις που συνάντησε στην προσπάθεια του να κατακτήσει τα πιο άγρια ορμητικά νερά του πλανήτη μαζί με ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο πάθος για περιπέτεια. Συγκεκριμένα, στο αναρριχητικό κέντρο “The Wall” στην Παλλήνη, τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου στις 19:00, οι λάτρεις της περιπέτειας θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί του αλλά και να παρακολουθήσουν την ταινία του με τίτλο “Congo-The Grand Inga Project” (http://ingaproject.com/).

 
Λίγα λόγια για τoν Steve Fisher:


Γεννημένος το 1976, o Steve ανακάλυψε το πάθος του για το kayak σε ηλικία 6 χρονών, όταν ξεκίνησε κωπηλασία στον ποταμό Bushmans, κοντά στην αγροτική περιοχή που μεγάλωσε, στο Estcourt της Νότιου Αφρικής. Από τότε έχει διασχίσει ορμητικά νερά και έχει κατέβει καταρράκτες σε περισσότερες από 50 χώρες, ενώ οι κορυφαίοι του είδους τον έχουν ανακηρύξει 3 φορές ως το μεγαλύτερο ταλέντο στο χώρο του καγιάκ.


Εδώ και αρκετά χρόνια ο Steve έχει εγκαταλείψει την αγωνιστική δράση και έχει περάσει πλέον στην εξερεύνηση των πιο συναρπαστικών ορμητικών νερών που υπάρχουν στον πλανήτη, με εξαιρετικά δύσκολες αποστολές οι οποίες περιλαμβάνουν τον ποταμό Irrawaddy στη Μιανμάρ, τον Salween στην Κίνα, τον Yarlung Tsang Po στο Θιβέτ (όπου υπάρχει το βαθύτερο φαράγγι στον κόσμο) και την πρόσφατη κατάβαση για πρώτη φορά των άγριων και περιβόητων καταρρακτών Inga, του ποταμού Κονγκό.

 

 

 

Πριν το τελευταίο και πιο επικίνδυνό εγχείρημα του ο Steve είχε δηλώσει: «Τα media και οι χορηγοί μου φοβούνται πως δεν θα τα καταφέρω και θα σκοτωθώ. Αυτό είναι ένα ρίσκο το οποίο παίρνω αρκετά συχνά, αυτοί βέβαια το βλέπουν από διαφορετική οπτική γωνία. Για μένα προσωπικά, το αποτέλεσμα είναι ίδιο». Αυτοπεποίθηση, αποφασιστικότητα και ταχύτητα είναι τα βασικά όπλα του Steve όταν έχει να αντιμετωπίσει τόσο σημαντικές προκλήσεις.

 

 


Για περισσότερες πληροφορίες: www.redbull.gr

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ