Kasimis Training: Η Ελληνική σημαία στο τερματισμό του υπερμαραθώνιου της ερήμου!

18 Απρ 2016

Marathon des Sables 2016: Μια πολύ μεγάλη επιτυχία για την Ελληνική δρομική κοινότητα ήρθε από τον Δημήτρη Κασίμη και τον Τόλη Βυζαρέλη, που ολοκλήρωσαν τον πολυήμερο υπερμαραθώνιο της άμμου! Οι δύο αθλητές της Kasimis Training Team πραγματοποίησαν μια σπουδαία υπερπροσπάθεια καθ’ όλη την διάρκεια του 31ου Marathon des Sables. Όχι μόνο τερμάτισαν και στις 5 αγωνιστικές ημέρες του αγώνα όπως ήταν ο αρχικός στόχος, αλλά σκαρφάλωσαν και σε υψηλές θέσεις στην τελική γενική κατάταξη ανάμεσα στους συνολικά 1100 αθλητές που ξεκίνησαν τον αγώνα!

 

Ο Δημήτρης Κασίμης κατέκτησε την 64η θέση με συνολικό χρόνο 32 ώρες, 9 λεπτά και 49 δευτερόλεπτα. Ενδεικτική της πολύ καλής εμφάνισης του η 51η θέση που κατέλαβε στην 5η και τελευταία αγωνιστική ημέρα, όπου τερμάτισε με επίδοση 04.28.14, παρά την συσσωρευμένη καταπόνηση των προηγούμενων ημερών! Ο Τόλης Βυζαρέλης πραγματοποίησε και αυτός την καλύτερη του εμφάνιση στο 5ο ετάπ των συμβολικών 42.2 χλμ της απόστασης του μαραθωνίου, τερματίζοντας στην 233η θέση με επίδοση 05.31.10! Κατέλαβε έτσι την 278η θέση της γενικής κατάταξης, με συνολικό χρόνο 42 ώρες 36 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα! Οι δύο Έλληνες αθλητές έτρεξαν μαζί την 6η ημέρα του Marathon des Sables, η οποία είναι αφιερωμένη στην Unicef, και έστειλαν με όλους τους συμμετέχοντες ένα δυνατό μήνυμα για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών όλου του κόσμου.

 Οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στην 31η διοργάνωση του Marathon des Sables συγκαταλέγονται ανάμεσα στις πλέον δύσκολες της ιστορίας του αγώνα.

“Πρώτη ημέρα σήμερα μετά από 7 ημέρες στη Σαχάρα και το μυαλό μας είναι εκεί. Δεν έχουμε ακόμα συνειδητοποιήσει τι έγινε” μας λένε ο Δημήτρης και ο Τόλης.

“Τριάντα δύο και σαράντα δύο ώρες αγωνιστικής προσπάθειας στα όρια, ακόμα και σε 52 βαθμούς κελσίου. Οι αμμοθύελλες των πρώτων ημερών, τα βουνά της άμμου. Οι πολύ σκληρές συνθήκες διαβίωσης στις σκηνές και η αϋπνία. Ελάχιστο νερό, ελάχιστο φαγητό και ένα σακίδιο μόνιμα στην πλάτη… Οι εικόνες είναι ακόμα ανάκατες στο μυαλό… Όσο καλά και αν έχεις προετοιμαστεί, χρειάζεται να αντλήσεις όλες σου τις ψυχικές δυνάμεις για να τερματίσεις έναν τέτοιο αγώνα. Όταν αγωνίζεσαι υπό τέτοιες συνθήκες το μυαλό κάνει διάφορα παιχνίδια για να βγουν από μέσα σου δυνάμεις που δεν γνώριζες ότι έχεις… οι δικοί σου, όλα όσα στερήθηκες και πέρασες για να φτάσεις στην γραμμή της εκκίνησης δε σου επιτρέπουν να σταματήσεις… πριν τον φτάσεις στον τερματισμό.

Ο MdS δεν είναι απλά ένας αγώνας τρεξίματος… Σε φέρνει στα όρια σου, στα όρια της επιβίωσης, σε αλλάζει. Επανεκτιμάς πολλά πράγματα που είχες δεδομένα... Το νερό, το κρεβάτι, το φαγητό.

Αυτό που ζήσαμε στο MDS δεν θα το αφήσουμε πίσω στο Μαρόκο... Θα το κουβαλάμε μια ζωή”

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

February 17th 1980: 40th anniversary of an epic ascent https://t.co/aubDaWU1pf #Winter #Everest https://t.co/7SUUZiB2DA
The results of @taraweraultra, the 2nd race of @ultratrailwtour https://t.co/RpT7dMnS9G #UTWT https://t.co/f3zD6rTbX4
RT @ITRA_trail: The 2nd race of @ultratrailwtour, @taraweraultra will take place this weekend! It implements the @QUARTZprogram The top 5…
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

17 Φεβρουαρίου 1980: 40 χρόνια από την 1η χειμερινή ανάβαση στο Έβερεστ

Τα αποτελέσματα του Tarawera Ultra Marathon

CAT S52, ένα όμορφο smartphone για σκληρή χρήση

Τα αποτελέσματα του Salomon Mountain Cup - Πάρνηθα

Οι αιολικοί σταθμοί απειλή για τη βιοποικιλότητα της Οίτης

Merrell MTL Astrum: Ένα εργαλείο για τρέξιμο σε χειμερινές συνθήκες!

Κύκλωμα διακίνησης ερυθροποιητίνης σε όλη την Ευρώπη εξαρθρώθηκε στην Ισπανία...

PETZL Swift RL

Χορτιάτης Trail Run - Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα

MERRELL Moab 2 GTX: Η γοητεία του κλασικού

Legendary Ultra Trail: Οι κανονισμοί του ultra πρωταθλήματος για το 2020

Montane® Spine® Race: O χειμερινός αγώνας θρύλος στα Βρετανικά fells είχε νικητή τον John Kelly