Κωπηλατώντας προς το αδύνατο!

Από 26 Δεκ 2019

Ποιος είπε ότι τελείωσαν οι μεγάλες περιπέτειες; Τα βουνά και οι ωκεανοί κρύβουν ακόμη πολλές συναρπαστικές ιστορίες, βάζοντας συνεχώς νέα πετραδάκια στην αέναη θέληση του ανθρώπου να εξερευνήσει το άγνωστο και τις δυνάμεις του. Ανήμερα τα Χριστούγεννα, στις 10.55 ώρα Χιλής, η απίθανη ομάδα κωπηλατών που αποτελείτο από τους  Colin O’Brady (αρχηγός αποστολής), Fiann Paul, Cameron Bellamy, Jamie Douglas-Hamilton, Andrew Towne και John Petersen πάτησε στην Ανταρτική, ολοκληρώνοντας ένα ασύλληπτο κατόρθωμα, διασχίζοντας κωπηλατικά με το εξαθέσιο – 29 ποδών - σκάφος Ohana (που σημαίνει οικογένεια στα Χαβανέζικα), χωρίς υποστήριξη, μόνο με τα κουπιά τους, τα 700 μίλια της περίφημης θάλασσας του Drake.

 

 

Το πέρασμα του Drake αποτελεί μια από τις πιο άγριες θάλασσες στον πλανήτη, πηγή προσπαθειών διάσχισης αλλά και ναυτικών δραμάτων, όσο ο άνθρωπος ταξιδεύει στις θάλασσες.

Η ομάδα ξεκίνησε την προσπάθεια με την ονομασία “The Impossible Row” πριν από 13 ημέρες, από το ακρωτήριο Horn στην Νότια Αμερική. Ο αρχικός υπολογισμός ήταν να διασχίσουν το πέρασμα σε 21 ημέρες, αλλά κατάφεραν τις πρώτες 2 ½ ημέρες να διανύσουν 111 μίλια και έτσι κέρδισαν πολύ χρόνο, ώστε να υπερπηδήσουν τα πολύ δύσκολα εμπόδια που τους έβαλε μετά η θάλασσα με κύματα ύψους 6-8 μέτρων και ισχυρούς ανέμους. Για ξεκούραση χρησιμοποιούσαν τις δυο μικρές καμπίνες του ειδικά διαμορφωμένου σκάφους. Να τονίσουμε ότι τα 6 μέλη του πληρώματος αποτελούσαν κάποιοι άντρες με τεράστια κωπηλατική εμπειρία σε θάλασσες, αλλά και άλλοι που ξεκίνησαν να κωπηλατούν πριν 6 μήνες, όπως ο αρχηγός της αποστολής!

 

 

Τα λόγια του επικεφαλής, Colin O’Brady, μόλις πάτησαν το πόδι τους στην αφιλόξενη Ανταρκτική, τα λένε όλα:

“Είμαι βαθιά και ειλικρινά περήφανος που ήμουν μέλος αυτής της απίθανης ομάδας. Αυτά τα παιδιά είναι σίγουρα μερικά από τα πιο σκληροτράχηλα άτομα στον πλανήτη. Μου είπαν ότι σπάσαμε 5 παγκόσμια ρεκόρ, με 3 από αυτά να είναι πραγματικά πρώτα σε όλο τον πλανήτη. Ολοκληρώσαμε τον τολμηρό μας στόχο, που πολλοί έλεγαν ότι είναι αδιανόητος.

Αλλά δεν είναι τα παγκόσμια ρεκόρ ή οι διακρίσεις που σημαίνουν πολλά για μένα. Για μένα η επιτυχία έρχεται από τη συνεχή προσπάθεια να σπρώχνουμε τα όρια του εφικτού, να πηγαίνουμε πέρα από την ζώνη άνεσης, να αγγίζουμε το μυαλό του πρωτάρη που μόλις ξεκινάει, ανακαλύπτοντας περισσότερο τη δυναμική μας και μοιράζοντας το ταξίδι. Και ίσως το πιο σημαντικό απ’όλα, να εμπνέουμε τον κόσμο να βάζει το «αδύνατο» στη ζωή του. Ποιες πεποιθήσεις σε περιορίζουν και σε κρατάνε στη ζωή σου; Ποιό είναι αυτό που πείθεις τον εαυτό σου ότι είναι αδύνατο; Ποιο θα είναι το πρώτο «αδύνατο» που θα ολοκληρώσεις;

Μέχρι πριν λίγους μήνες, δεν είχα κωπηλατήσει σε σκάφος ποτέ στη ζωή μου! Δεν είχα βρεθεί εκτεθειμένος στον ωκεανό με κανένα τρόπο. Σήμερα, στέκομαι στις όχθες της Ανταρκτικής. Είστε ικανοί για τόσα πολλά, πολύ περισσότερα από όσα νομίζετε. Διώξτε την αμφιβολία και ξεκινήστε το ταξίδι στο αδύνατο σήμερα κιόλας"

 

 

Στις σελίδες facebook ή instagram του Colin O’Brady, μπορείτε να βρείτε το χρονικό του μεγάλου κατορθώματος, αλλά και όλες τις πληροφορίες για την αποστολή.

 

Δημήτρης Τρουπής

Photo copyright: Discovery Channel / Colin O’Brady

#BePossible #TheImpossibleRow @discovery 

Δημήτρης Τρουπής

Γεννήθηκε στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας το 1969 και ζει στην Πάτρα τα τελευταία 30 χρόνια. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο στην φύση μας βοηθά να ενισχύσουμε την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μας.

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

Η νέα γενιά παπουτσιών της @thenorthface για ορεινό τρέξιμο, με χρήση της πρωτοποριακής αδιάβροχης μεμβράνης FUTURE… https://t.co/ZX1BCFgeKa
@nitecorelight UT32: Ένας high-end φακός κεφαλής για νυχτερινές ultra-trail καταστάσεις παντός καιρού, αναλυτική πα… https://t.co/rxFmfFk0om
"Ορεινό Τρέξιμο - Μετά την επόμενη μέρα", ένα άρθρο για ζητήματα υγιεινής αλλά και συμπεριφορών στους αγώνες, που θ… https://t.co/xhyeXWhbPT
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Η νέα γενιά παπουτσιών της The North Face για ορεινό τρέξιμο

NITECORE UT32: Ένας high-end φακός κεφαλής για νυχτερινές ultra-trail καταστάσεις παντός καιρού!

Ορεινό Τρέξιμο - Μετά την επόμενη μέρα…

Tales from the trails: Ιστορίες καραντίνας στην “Ζώνη του Λυκόφωτος”!

Με εξομοίωση αγώνων απαντάει στην πανδημία το Skyrunner® World Series για το 2020!

Όλα τα φιλμ του BANFF Mountain Film Festival online !

Το όνειρο είναι ζωντανό! Η Αλεξία Παππά και ο Ιωάννης Δαγκόγλου σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Advendure!

Η Ώρα της Στήριξης...

Μπόρα είναι ...

The Loneliness Of The Long Distance Runner

Να ζήσεις Χορτιάτη και χρόνια πολλά!

Ώρα Ευθύνης...