Κωπηλατώντας προς το αδύνατο!

Από 26 Δεκ 2019

Ποιος είπε ότι τελείωσαν οι μεγάλες περιπέτειες; Τα βουνά και οι ωκεανοί κρύβουν ακόμη πολλές συναρπαστικές ιστορίες, βάζοντας συνεχώς νέα πετραδάκια στην αέναη θέληση του ανθρώπου να εξερευνήσει το άγνωστο και τις δυνάμεις του. Ανήμερα τα Χριστούγεννα, στις 10.55 ώρα Χιλής, η απίθανη ομάδα κωπηλατών που αποτελείτο από τους  Colin O’Brady (αρχηγός αποστολής), Fiann Paul, Cameron Bellamy, Jamie Douglas-Hamilton, Andrew Towne και John Petersen πάτησε στην Ανταρτική, ολοκληρώνοντας ένα ασύλληπτο κατόρθωμα, διασχίζοντας κωπηλατικά με το εξαθέσιο – 29 ποδών - σκάφος Ohana (που σημαίνει οικογένεια στα Χαβανέζικα), χωρίς υποστήριξη, μόνο με τα κουπιά τους, τα 700 μίλια της περίφημης θάλασσας του Drake.

 

 

Το πέρασμα του Drake αποτελεί μια από τις πιο άγριες θάλασσες στον πλανήτη, πηγή προσπαθειών διάσχισης αλλά και ναυτικών δραμάτων, όσο ο άνθρωπος ταξιδεύει στις θάλασσες.

Η ομάδα ξεκίνησε την προσπάθεια με την ονομασία “The Impossible Row” πριν από 13 ημέρες, από το ακρωτήριο Horn στην Νότια Αμερική. Ο αρχικός υπολογισμός ήταν να διασχίσουν το πέρασμα σε 21 ημέρες, αλλά κατάφεραν τις πρώτες 2 ½ ημέρες να διανύσουν 111 μίλια και έτσι κέρδισαν πολύ χρόνο, ώστε να υπερπηδήσουν τα πολύ δύσκολα εμπόδια που τους έβαλε μετά η θάλασσα με κύματα ύψους 6-8 μέτρων και ισχυρούς ανέμους. Για ξεκούραση χρησιμοποιούσαν τις δυο μικρές καμπίνες του ειδικά διαμορφωμένου σκάφους. Να τονίσουμε ότι τα 6 μέλη του πληρώματος αποτελούσαν κάποιοι άντρες με τεράστια κωπηλατική εμπειρία σε θάλασσες, αλλά και άλλοι που ξεκίνησαν να κωπηλατούν πριν 6 μήνες, όπως ο αρχηγός της αποστολής!

 

 

Τα λόγια του επικεφαλής, Colin O’Brady, μόλις πάτησαν το πόδι τους στην αφιλόξενη Ανταρκτική, τα λένε όλα:

“Είμαι βαθιά και ειλικρινά περήφανος που ήμουν μέλος αυτής της απίθανης ομάδας. Αυτά τα παιδιά είναι σίγουρα μερικά από τα πιο σκληροτράχηλα άτομα στον πλανήτη. Μου είπαν ότι σπάσαμε 5 παγκόσμια ρεκόρ, με 3 από αυτά να είναι πραγματικά πρώτα σε όλο τον πλανήτη. Ολοκληρώσαμε τον τολμηρό μας στόχο, που πολλοί έλεγαν ότι είναι αδιανόητος.

Αλλά δεν είναι τα παγκόσμια ρεκόρ ή οι διακρίσεις που σημαίνουν πολλά για μένα. Για μένα η επιτυχία έρχεται από τη συνεχή προσπάθεια να σπρώχνουμε τα όρια του εφικτού, να πηγαίνουμε πέρα από την ζώνη άνεσης, να αγγίζουμε το μυαλό του πρωτάρη που μόλις ξεκινάει, ανακαλύπτοντας περισσότερο τη δυναμική μας και μοιράζοντας το ταξίδι. Και ίσως το πιο σημαντικό απ’όλα, να εμπνέουμε τον κόσμο να βάζει το «αδύνατο» στη ζωή του. Ποιες πεποιθήσεις σε περιορίζουν και σε κρατάνε στη ζωή σου; Ποιό είναι αυτό που πείθεις τον εαυτό σου ότι είναι αδύνατο; Ποιο θα είναι το πρώτο «αδύνατο» που θα ολοκληρώσεις;

Μέχρι πριν λίγους μήνες, δεν είχα κωπηλατήσει σε σκάφος ποτέ στη ζωή μου! Δεν είχα βρεθεί εκτεθειμένος στον ωκεανό με κανένα τρόπο. Σήμερα, στέκομαι στις όχθες της Ανταρκτικής. Είστε ικανοί για τόσα πολλά, πολύ περισσότερα από όσα νομίζετε. Διώξτε την αμφιβολία και ξεκινήστε το ταξίδι στο αδύνατο σήμερα κιόλας"

 

 

Στις σελίδες facebook ή instagram του Colin O’Brady, μπορείτε να βρείτε το χρονικό του μεγάλου κατορθώματος, αλλά και όλες τις πληροφορίες για την αποστολή.

 

Δημήτρης Τρουπής

Photo copyright: Discovery Channel / Colin O’Brady

#BePossible #TheImpossibleRow @discovery 

Δημήτρης Τρουπής

Γεννήθηκε στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας το 1969 και ζει στην Πάτρα τα τελευταία 30 χρόνια. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο στην φύση μας βοηθά να ενισχύσουμε την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μας.

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

February 17th 1980: 40th anniversary of an epic ascent https://t.co/aubDaWU1pf #Winter #Everest https://t.co/7SUUZiB2DA
The results of @taraweraultra, the 2nd race of @ultratrailwtour https://t.co/RpT7dMnS9G #UTWT https://t.co/f3zD6rTbX4
RT @ITRA_trail: The 2nd race of @ultratrailwtour, @taraweraultra will take place this weekend! It implements the @QUARTZprogram The top 5…
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

17 Φεβρουαρίου 1980: 40 χρόνια από την 1η χειμερινή ανάβαση στο Έβερεστ

Τα αποτελέσματα του Tarawera Ultra Marathon

CAT S52, ένα όμορφο smartphone για σκληρή χρήση

Τα αποτελέσματα του Salomon Mountain Cup - Πάρνηθα

Οι αιολικοί σταθμοί απειλή για τη βιοποικιλότητα της Οίτης

Merrell MTL Astrum: Ένα εργαλείο για τρέξιμο σε χειμερινές συνθήκες!

Κύκλωμα διακίνησης ερυθροποιητίνης σε όλη την Ευρώπη εξαρθρώθηκε στην Ισπανία...

PETZL Swift RL

Χορτιάτης Trail Run - Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα

MERRELL Moab 2 GTX: Η γοητεία του κλασικού

Legendary Ultra Trail: Οι κανονισμοί του ultra πρωταθλήματος για το 2020

Montane® Spine® Race: O χειμερινός αγώνας θρύλος στα Βρετανικά fells είχε νικητή τον John Kelly