Ένα "Virtual Expo" στο Advendure!

Από 09 Σεπ 2014

Κάπου εκεί κοντά στα μέσα του Αυγούστου, καθώς βρισκόμασταν στην καρδιά των διακοπών στην Ελλάδα, διάβασα στο διαδίκτυο κάποια δημοσιεύματα και παρακολούθησα κάποια βίντεο από το καθιερωμένο κάθε καλοκαίρι στις Ηνωμένες Πολιτείες (Salt Lake city) Summer Outdoor Retail show 2014, σχετικά με όλο τον καινούργιο εξοπλισμό ορεινού τρεξίματος – αλλά και όλων των outdoor activities – που θα βγει στην αγορά τους επόμενους μήνες.

Μάλιστα αν θυμάστε, είχαμε παρουσιάσει και τον καθιερωμένο διαγωνισμό που διοργανώνει το περιοδικό Trail Runner, στήνοντας διαδρόμους στον χώρο της expo και προκαλώντας όλα τα αστέρια του αθλήματος να πάρουν μέρος σε ένα uphill challenge 15 λεπτών.

Η Αμερική όμως είναι η “Μέκκα” του outdoor, ενώ στην Ελλάδα δεν έχουμε για την ώρα την ευκαιρία να δούμε κάτι αντίστοιχο σε οργανωμένο επίπεδο, με παρουσιάσεις του εξοπλισμού των εταιρειών που ασχολούνται με το άθλημα μας.


Σκεφτήκαμε λοιπόν ότι θα ήταν πολύ ενδιαφέρον για την κοινότητα του ορεινού τρεξίματος, να φτιάξουμε μια virtual διαδικτυακή expo στο Advendure, που να δίνει την δυνατότητα στις εταιρείες να μας παρουσιάσουν τα νέα – αλλά και τα ήδη υπάρχοντα μοντέλα τους – αλλά ταυτόχρονα να μάθουμε και μερικά πράγματα για την ιστορία τους, την φιλοσοφία τους, το πώς βλέπουν το ορεινό τρέξιμο και τις εξελίξεις στον χώρο! Να τις φέρουμε λίγο πιο κοντά στην κοινότητα μας.


Αυτό υλοποιήθηκε με μια σειρά ερωτήσεων – συνέντευξη – για κάθε μια εταιρεία ξεχωριστά, η οποία δίνει την ευκαιρία να έχουμε όλη την πληροφορία που προαναφέραμε, σε άρθρα που θα μπορεί ο αναγνώστης να ανατρέχει σε καθημερινή βάση. Το εφαρμόζουμε φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε πιλοτικό στάδιο, και θα το τελειοποιήσουμε έτσι ώστε να γίνεται σε ετήσια βάση από εδώ και πέρα – τουλάχιστον διαδικτυακά! Σαν πιλοτική εφαρμογή ξεκινάμε φέτος με το ορεινό τρέξιμο, που είναι και η κύρια θεματολογία του Advendure, αλλά θα εξετάσουμε σοβαρά και το ενδεχόμενο επέκτασης και σε άλλες outdoor δραστηριότητες.Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι όλες οι εταιρείες που απευθυνθήκαμε υποδέχτηκαν την ιδέα αυτή με ενθουσιασμό, και απάντησαν με καταπληκτικά άρθρα και φωτογραφικό υλικό που νομίζω ότι και αυτές θα τις βοηθήσει ώστε να τις γνωρίσουμε καλύτερα, αλλά και εμάς ως αθλητές να επιλέξουμε τον εξοπλισμό μας και να μάθουμε την φιλοσοφία τους.

Ανά 2-3 ημέρες, ξεκινώντας εντός της εβδομάδας που διανύουμε, θα δημοσιεύουμε ένα άρθρο / συνέντευξη / παρουσίαση εταιρείας και έτσι στο τέλος του αφιερώματος θα έχετε μια πολύ καλή εικόνα της αγοράς. Η παρουσίαση θα γίνει για λόγους δεοντολογίας με την σειρά με την οποία μας απάντησαν οι εταιρείες στην συνέντευξη και μας απέστειλαν το υλικό. Έτσι και αλλιώς όμως, όλα τα άρθρα θα βρίσκονται αμέσως μετά την δημοσίευση τους κάτω από το μενού "εξοπλισμός / virtual expo" του Advendure.

The North Face, Salomon, Mizuno, Technica, inov8, Dynafit, Medicore, La Sportiva, Nikos Maniatopoulos S.A (Pearl Izumi, Camelbak, Scott), On Trail (Ultraspire), Ostracon, Alpamayo (Gore Running Gear, BV Sport), New Life (Hoka, Compressport) είναι τα brands και οι retailers (με αποκλειστικές αντιπροσωπείες) που συμπεριλαμβάνονται στο μεγάλο αυτό virtual expo.

Τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την προθυμία που έδειξαν για να συνεργαστούμε σε αυτήν την καινοτομική προσπάθεια, αλλά και για την ποιότητα των άρθρων τους, ώστε να ενημερωθείτε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.


Καλό Φθινόπωρο!

Δημήτρης Τρουπής

Δημήτρης Τρουπής

Κατάγεται από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας και ζει μόνιμα στην Πάτρα. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Το τρέξιμο στα μονοπάτια των βουνών και η μεταφορά εικόνων και συναισθημάτων μέσα από τα άρθρα του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο και η πεζοπορία στη φύση είναι μια εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου, μας φέρνει πιο κοντά σε αυτήν και μας κάνει να αγαπήσουμε περισσότερο το περιβάλλον.

www.advendure.com

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ