Στην εξαιρετική 15η θέση και 2ος στην κατηγορία του ο Κώστας Παραδεισόπουλος στο Marathon du Mont Blanc!

Από 27 Ιουν 2022

Στο ιστορικό και πολύ δημοφιλές Marathon du Mont Blanc είχαμε την συμμετοχή του Κωνσταντίνου Παραδεισόπουλου,  αθλητή της Dynafit Greece, ο οποίος έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση τερματίζοντας στην υψηλότερη θέση που έχει πάρει μέχρι στιγμής σε αγώνα του Golden Trail Series, την 15η, με επίδοση 04:01:23. Μάλιστα, πλησίασε λίγα χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό την δεκάδα, για να τερματίσει τελικά 15ος και 2ος στην κατηγορία του, αφού έδωσε μια μεγάλη μάχη με τον Ισπανό Daniel Castillo, αλλά τελικά στην τελευταία κατάβαση δεν μπόρεσε να τον ακολουθήσει τερματίζοντας 2ος στην κατηγορία του. Ο Κώστας μας μίλησε για τον αγώνα του αλλά και τους επόμενους στόχους του:

Κωνσταντίνος Παραδεισόπουλος: Προσωπικά μου αρέσει να τρέχω σε αγώνες πολύ υψηλού ανταγωνισμού, γι’ αυτό και επέλεξα το Marathon du Mont Blanc που ανήκει στο Golden Trail World Series. Τις τελευταίες εβδομάδες είχα πολύ καλή αίσθηση στις προπονήσεις μου και ήξερα ότι θα μπορέσω να αποδώσω πολύ καλά στον αγώνα αυτό. Έτσι μετά από μια καλή ξεκούραση την τελευταία εβδομάδα κατάφερα να μπω πολύ φρέσκος και έτοιμος να παλέψω με ότι είχα στον αγώνα.

Ο αγώνας ξεκινούσε με αρκετά ήπιες κλίσεις τα πρώτα 12 χιλιόμετρα και εκεί πλασαρίστηκα περίπου στους πρώτους 30 αθλητές μετά από το 12ο χιλιόμετρο, μέχρι το 18ο όπου ήταν η μεγάλη απότομη ανάβαση για το Aiguille des Posettes όπου είχα πάρα πολύ καλή αίσθηση και κατάφερα να ανέβω στην κορυφή 15ος και μάλιστα πολύ κοντά στην πρώτη 10άδα. Ο αγώνας από εκεί και πέρα δεν είχε πολλές αλλαγές αφού σε αυτή την θέση έφτασα μέχρι και τον τερματισμό. Επίσης είχα πολύ μεγάλη μάχη και στην κατηγορία μου, αφού από την αρχή μέχρι το τέλος ήμασταν πολύ κοντά εγώ ο Ισπανός Daniel Castillo και ο Omi Ryunosuke που είναι πάρα πολύ γνωστά ονόματα στο ορεινό τρέξιμο. Τέλος όταν έφτασα στον τερματισμό πραγματικά με συγκίνησε που εντυπωσίασα πολύ καλούς αθλητές, διοργανωτές και πολλούς άλλους!

Επόμενος μεγάλος στόχος είναι το Sierre Zinal αλλά ενδιάμεσα θα τρέξω και το Grossglockner 56km.

Δημήτρης Τρουπής

Κατάγεται από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας και ζει μόνιμα στην Πάτρα. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Το τρέξιμο στα μονοπάτια των βουνών και η μεταφορά εικόνων και συναισθημάτων μέσα από τα άρθρα του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο και η πεζοπορία στη φύση είναι μια εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου, μας φέρνει πιο κοντά σε αυτήν και μας κάνει να αγαπήσουμε περισσότερο το περιβάλλον.

www.advendure.com

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ