Jessed Hernandez: Από την Καταλονία στα βουνά του Μετσόβου! Κύριο

Γυρίζοντας πίσω το χρόνο στο 2008, θυμάμαι τις έντονες συζητήσεις που είχαμε όλοι όσοι ασχολούμασταν με το ορεινό τρέξιμο για το τι μπορεί να κάνει στον Olympus Marathon ο Jessed Hernandez, αυτός ο λεπτοκαμωμένος Καταλανός που μαζί με τον Christophe Jaquerod, τον Dawa Sherpa και την Corrine Favre  άνοιγαν ουσιαστικά τον κύκλο των μεγάλων ξένων αθλητών του ορεινού τρεξίματος που θα έρχονταν να τρέξουν τα επόμενα χρόνια σε αγώνες της χώρας μας. Μετά τον αγώνα όμως τις συζητήσεις μας μονοπώλησε η απορία αν κάποιος – ή ο ίδιος βέβαια – θα κατάφερνε κάποτε να καταρρίψει το εκπληκτικό 4:33:37 που είχε πετύχει ο απίστευτος αυτός αθλητής στο βουνό των Θεών!

 

Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και ο Jessed καθιερώθηκε σε διεθνές επίπεδο ως ένας από τους καλύτερους αθλητές ορεινού τρεξίματος και μάλιστα με κορυφαίες διακρίσεις σε μεγάλη ποικιλία αγώνων, από αγώνες κάθετου χιλιομέτρου μέχρι και ultra-trail. Κορυφαίες θέσεις και επιδόσεις σε σπουδαίους αγώνες όπως το περίφημο Zegama Aizkorri, το Ultra Trail De Barcelona, to Ice Trail Tarentaise αλλά και ο δικός μας Olympus Marathon όπου το 2015 πλησίασε το ρεκόρ του με επίδοση 4:36:44. Έχει στεφθεί δυο φορές δευτεραθλητής κόσμου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ορεινού τρεξίματος, πρωταθλητής Ισπανίας σε  αγώνες κάθετου χιλιομέτρου (vertical), έχει κερδίσει το πρωτάθλημα Ισπανίας στους αγώνες ορεινού τρεξίματος και έχει δυο τρίτες θέσεις στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ορεινού τρεξίματος.

 

Photo copyright: Carlos II Fotografia 

 Ο Jessed Hernandez θα επισκεφτεί τον Μάιο και πάλι την χώρα μας, αλλά αυτή τη φορά για να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στον αγώνα του Νίκου Καλοφύρη, το Ursa-Trail. Και επιστρέφει με άγριες διαθέσεις όπως θα διαβάσετε στην εκτενή και αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στο Advendure. Δεν έρχεται για να θαυμάσει μόνο τα τοπία του Μετσόβου, αλλά για να κερδίσει και να κάνει ρεκόρ διαδρομής!

 

Μας μιλάει για το πώς ξεκίνησε και εξελίχτηκε σε κορυφαίο αθλητή του ορεινού τρεξίματος, για τον τρόπο που προπονείται, για τους αγώνες που του αρέσουν, για αντιπάλους που τον δυσκόλεψαν στην καριέρα του, για τις εξελίξεις στο άθλημα μας, αλλά φυσικά και για το ελληνικό ορεινό τρέξιμο και τις μεγάλες του εμφανίσεις στον Olympus Marathon τον οποίο έχει τρέξει τέσσερεις φορές μέχρι σήμερα.

 

[Advendure]: Jessed, μίλησε μας λίγο για την επιλογή σου να ασχοληθείς με το ορεινό τρέξιμο. Τι είναι αυτό που σε τραβάει σε αυτό το άθλημα; Πως βλέπεις την μεγάλη εξάπλωση που έχει σε παγκόσμιο επίπεδο;

[Jessed Hernandez]: Ξεκίνησα την επαφή μου με τα βουνά από πολύ μικρός, αφού γεννήθηκα σε μια περιοχή όπου το βουνό είναι έξω από την πόρτα μου. Ζω σε μεγάλο υψόμετρο αφού κατάγομαι από αγροτική οικογένεια η οποία ζει σε ένα χωριό στις παρυφές της Ανδόρας. Η συμμετοχή μου σε αγώνες βουνού ξεκίνησε  όταν ήμουν 17-18 χρονών. Αλλά απλά μόνο ως συμμετοχή χωρίς πίεση και άγχος. Ουσιαστικά απλά το διασκέδαζα. Λόγω όμως της επαφής μου με το βουνό και χωρίς να το έχω κάνει συστηματικά, ερχόντουσαν οι νίκες με αποτέλεσμα να με πλησιάσει η ομοσπονδία ορεινού τρεξίματος της Καταλονίας και να με εντάξει στην ομάδα  της.

Πραγματικά έχω παρατηρήσει ότι τα τελευταία χρόνια έχει εξαπλωθεί σε όλη την Ευρώπη, και όχι μόνο, αυτή η τρέλα με τους  αγώνες ορεινού τρεξίματος! Κάτι το οποίο μου δημιουργεί περίεργα συναισθήματα, από τη μία διότι μπορούν πλέον πολλοί άνθρωποι να καταλάβουν και να δουν την ομορφιά του βουνού αλλά και της φύσης  έξω από στάδια και τις πόλεις, αλλά από την άλλη επειδή έχω γνωρίσει και ανθρώπους σε διάφορες χώρες όπου έχω ταξιδέψει οι οποίοι συμμετέχουν σε αυτή την μόδα χωρίς όμως να αισθάνονται την ομορφιά της φύσης. Δυστυχώς το κάνουν μόνο και μόνο επειδή είναι μόδα. Επίσης παρατηρώ ότι πλέον έχουν δημιουργηθεί πάρα, μα πάρα πολλοί αγώνες, κάτι το οποίο δε μου αρέσει διότι κάποιοι το έχουν κάνει επάγγελμα και δυστυχώς το αποτέλεσμα  είναι να βλέπουμε αγώνες πολύ χαμηλού επιπέδου, αγώνες οι οποίοι αντί να αναδείξουν την ομορφιά ενός βουνού έχουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα, σε αντίθεση με άλλους που είναι πραγματική διαφήμιση της φύσης της εκάστοτε περιοχής, αγώνες που έχουν κρατήσει το αρχικό τους σκοπό να αναδείξουν την ομορφιά της φύσης.

 

Photo copyright: Elena Mate Fotografia 


[Advendure]: Διακρίνεσαι τόσο σε αγώνες ορεινού τρεξίματος μικρών αποστάσεων, όσο και σε αγώνες ultra-trail. Ποιες αποστάσεις και τύποι αγώνων πιστεύεις ότι σου ταιριάζουν περισσότερο, τόσο σαν φιλοσοφία όσο και σωματικά; Με ποια κριτήρια επιλέγεις την συμμετοχή σου σε κάποιον αγώνα ορεινού τρεξίματος;

[Jessed Hernandez]: Εμένα μου αρέσουν οι αγώνες οι οποίοι είναι δύσκολοι, τεχνικοί και αποτελούνται από μονοπάτια. Δε μου αρέσουν αγώνες που έχουν άσφαλτο ή αγροτικούς δρόμους. Θέλω να είναι μονοπάτια σε βουνά. Ένας από τους αγαπημένους μου αγώνες είναι ο γνωστός σε όλους Zegama Aizkorri Marathon. Θέλω να συμμετέχω σε αγώνες όπου οι διοργανωτές θα προσέξουν όλους τους δρομείς, από τον πρώτο έως τον τελευταίο. Κοινώς, να τιμούν τους συμμετέχοντες. Τέτοια συμπεριφορά έχω διαπιστώσει σε αγώνες όπου σχεδιάζονται και πραγματοποιούνται από αθλητές – δρομείς βουνού - διότι αυτοί ξέρουν την ψυχολογία μας, ξέρουν τι να σου προσφέρουν και πώς να σου συμπεριφερθούν. Πρώτα από όλα αυτό με ενδιαφέρει, τώρα όσον αφορά τις αποστάσεις συμμετέχω σε όλες από αγώνες κάθετου χιλιόμετρου έως και ultra-trail.

 

Photo copyright: PedrojosHernandez.blogspot.com 

[Advendure]: Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μας δώσεις μια εικόνα της προπονητικής σου φιλοσοφίας. Άλλοι σπουδαίοι αθλητές  χρησιμοποιούν συμβατικές μεθόδους προπόνησης, όπως διαλειμματικές σε στάδιο, τρεξίματα κατωφλίου (tempo), ενώ άλλοι προπονούνται σε πιο ελεύθερο στυλ με καθημερινά τρεξίματα στα μονοπάτια χωρίς “καλούπια” στην προπόνηση τους. Εσύ τι προτιμάς περισσότερο και γιατί;

[Jessed Hernandez]: Προσωπικά δεν έχω μπει ποτέ σε στάδιο για να προπονηθώ. Προετοιμάζομαι  πάντα στο βουνό ότι και  εάν περιέχει αυτό. Η προπόνηση μου στο βουνό δε ξεπερνάει ποτέ τις 2 με 2,30 ώρες μάξιμουμ, με ενδιαφέρει να έχει απλά υψομετρική. Όταν πρέπει να κάνω προπόνηση πολλών χιλιομέτρων την κάνω πάντα με το ποδήλατο. Δε βγάζω πρόγραμμα μακροπρόθεσμο απλά κοιτώ μέσα στην εβδομάδα τι θέλω να κάνω. Δε κάνω ποτέ διατροφή. Ακούω πάντα το σώμα μου και όχι το πρόγραμμα. Αυτό θα μου πει τι χρειάζομαι . Δεν μπορώ να καταλάβω ένας αθλητής βουνού σε προετοιμασία για αγώνα βουνού, τι κάνει μέσα στο γήπεδο. Φυσικά παίζει ρόλο εάν εκεί που ζει έχει τη δυνατότητα να προπονηθεί σε βουνό, εάν δεν έχει τότε το κατανοώ.

 

Photo copyright: Miguel Galero (EFE) 

[Advendure]: Το τρέξιμο σε ανηφόρα θέλει πολύ καλή φυσική κατάσταση, ενώ η τεχνική αλλά και τα δυνατά πόδια κάνουν κάποιον αθλητή να ξεχωρίζει στην κατηφόρα. Στον Olympus Marathon σε θαυμάσαμε για την απίστευτη τεχνική σου στην κατάβαση. Είναι αυτό το δυνατό σου σημείο και πως το προπονείς;

[Jessed Hernandez]: Είναι λογικό. Παλιά ήταν αρκετό εάν ανέβαινες δυνατά ή κατέβαινες δυνατά, να πας καλά σε έναν αγώνα. Αυτό όμως έχει αλλάξει , το επίπεδο έχει ανέβει πάρα μα πάρα πολύ, πλέον πρέπει να ανεβαίνεις πολύ καλά, να κατεβαίνεις γρήγορα, να τα έχεις δηλαδή και τα δύο. Φυσικά το μεγαλύτερο ρόλο παίζει ο αγώνας, το προφίλ του αγώνα, τα υψομετρικά, το τερέν, αλλά όλα αυτά ανατρέπονται την ίδια μέρα στον αγώνα με το πώς ξυπνάς, πώς κοιμήθηκες και τι διάθεση έχεις στην εκκίνηση, αν νιώθεις καλά, αν νιώθεις δυνατός,  αν μπορείς να πιέσεις στην ανηφόρα, αν περιμένεις να πιέσεις στην κατηφόρα, εξαρτάται από το πώς είσαι εκείνη τη μέρα.

 

Photo copyright: Selu Vega Transvulcania 

[Advendure]: Έχεις μεγάλη αγωνιστική εμπειρία τρέχοντας σε σπουδαίους αγώνες και με πολύ έντονο συναγωνισμό. Ποια θεωρείς την μεγαλύτερη επιτυχία σου μέχρι τώρα και ποιος αγώνας ή αντίπαλος σε δυσκόλεψε πάρα πολύ;

[Jessed Hernandez]: Τα τελευταία χρόνια έχω αρκετές επιτυχίες. Δε μπορώ να ξεχωρίσω κάποια γιατί όλες είναι ξεχωριστές, όλες σου αφήνουν κάτι όμορφο στο μυαλό. Έχω στεφτεί 2 φορές δευτεραθλητής κόσμου στο πρωτάθλημα κόσμου, έχω στεφτεί πρωταθλητής Ισπανίας σε  αγώνες κάθετου χιλιομέτρου (vertical), έχω κερδίσει το πρωτάθλημα Ισπανίας στους αγώνες ορεινού τρεξίματος, έχω κερδίσει 2 τρίτες θέσεις στο πρωτάθλημα της Ευρώπης, έχω αρκετές νίκες με ρεκόρ διαδρομής (κάτι που θα κάνω και στον αγώνα του Νίκου Καλοφύρη φέτος), έχω νίκες σε Γαλλία, Ιταλία, Ελλάδα αλλά δε μπορώ να ξεχωρίσω καμία. Έχω συναγωνιστεί με αρκετούς δυνατούς αθλητές ορεινού τρεξίματος. Στο μυαλό μου έρχεται ο Ισπανός  Raul Garcia ο οποίος έπρεπε να ιδρώσεις για να τον κερδίσεις, επίσης ο  Ionut Zinca ένας αθλητής πολύ σκληρός, ο Ιταλός Marco De Gasperi, ένα τρεχαντήρι των βουνών πολύ σκληρός αθλητής, επίσης ο γνωστός σε όλο τον κόσμο Kilian Jornet, και τα τελευταία χρόνια ο Ισπανός Luis Alberto Hernando o οποίος είναι μια πραγματική μηχανή.

 

Photo copyright: Skyrace Vallibiema 

[Advendure]: Οι αγώνες ultra-trail πολλαπλασιάζονται με ραγδαίους ρυθμούς, ενώ πλέον υπάρχουν και σειρές πρωταθλημάτων για τέτοιους αγώνες, όπως το Skyrunner® Ultra World Series από την ISF®, αλλά και το  Ultra-Trail World Tour®. Πως βλέπεις την τάση αυτή της διεξαγωγής πρωταθλημάτων αγώνων ultra-trail;

[Jessed Hernandez]: Μου αρέσει, είναι μια σειρά αγώνων παγκοσμίως οι οποίοι είναι μοναδικοί του είδους τους και επιλεγμένοι για τις ιδιαιτερότητές τους, τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά, τα τοπία τους. Εγώ όμως δεν έχω μπει σε αυτή την διαδικασία να ακολουθήσω αυτή τη σειρά των αγώνων γιατί δεν μου αρέσουν  όλοι. Προτιμώ να επιλέγω τους αγώνες με τα δικά μου κριτήρια και όχι με τα κριτήρια μιας ομοσπονδίας. Προτιμώ τους ανεξάρτητους αγώνες και όχι αυτού του είδους τις σειρές, όπως αγώνες τύπου Zegama Aizkorri, Olympus Marathon, Transvulcania και άλλους, αγώνες σε μαγικά μέρη με τις ιδιαιτερότητές τους .

 

Photo copyright: Km Vertical® Fuente Dé 

[Advendure]: Η Διεθνής Ομοσπονδίας Skyrunning (International Skyrunning Federation, ISF) και η Διεθνής Ομοσπονδία Ορειβασίας&Αναρρίχησης (International Climbing and Mountaineering Federation, UIAA) ένωσαν τις δυνάμεις τους από την αρχή του 2016, ενώ βλέπουμε πλέον στο διεθνές καλεντάρι να δημιουργούνται αγώνες που συνδυάζουν το ορεινό τρέξιμο με την αναρρίχηση. Όχι μόνο διεθνώς με την δημιουργία της κατηγορίας extreme από την ISF®, αλλά και στην Ελλάδα. Ποια η άποψη σου για αυτή την διεθνή τάση; Θα συμμετείχες σε έναν τέτοιο αγώνα;

[Jessed Hernandez]: Η αλήθεια είναι ότι αυτό δεν το γνώριζα! Αλλά είναι κάτι το οποίο μου αρέσει σαν ιδέα!  Οι αγώνες ορεινού τρεξίματος πιστεύω ότι συνδυάζονται με λίγη αναρρίχηση! Είναι κάτι το οποίο σίγουρα προσδίδει παραπάνω κίνδυνο και ίσως μειώσει στην αρχή τη συμμετοχές, αλλά σίγουρα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα μπει κι αυτός ο τύπος αγώνων στο διεθνές καλεντάρι. Πιθανόν να συμμετείχα εάν φυσικά υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις και επεξηγήσεις.

 

Photo copyright: Josep Maria Montaner 


[Advendure]: Μίλησε μας λίγο για το πώς βλέπεις τις χορηγίες αθλητών στο ορεινό τρέξιμο και τις ομάδες που σχηματίζουν οι μεγάλες εταιρείες. Ποιός είναι ο χορηγός σου για το 2016 και με ποια φιλοσοφία εντάσσεσαι σε μια ομάδα;

[Jessed Hernandez]: Είμαι σύμφωνος με τη συμμετοχή των χορηγών σε αθλητές, διότι δεν είναι όλοι οι αθλητές σε οικονομική θέση να ακολουθούν κάποιους αγώνες και έτσι με τις χορηγίες γίνεται αυτό εφικτό. Φυσικά τα κέρδη είναι και για τις δύο πλευρές γιατί και οι εταιρείες έτσι γίνονται γνωστές στο ευρύ κοινό, μέσω των επιτυχιών των αθλητών που σπονσοράρουν! Εδώ στην Ισπανία υπάρχει και ομοσπονδία αθλητών ορεινού τρεξίματος στην οποία και είμαι μέλος, με την οποία συμμετέχουμε σε ένα πρωτάθλημα εθνικών χωρών, και μας  βοηθάει χρηματικά ως μέλη εθνικής ομάδας. Φυσικά αυτό εξαρτάται από τα αποτελέσματα που έχεις.  Εγώ αυτή τη στιγμή έχω δυο χορηγούς, την Inov8 σε παπούτσια και ρουχισμό και την ισπανική Inverse σε αγωνιστικά ρούχα, τους οποίους και ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθειά τους σε αθλητικό εξοπλισμό. Το πως εντάσσεσαι σε μια ομάδα εξαρτάται αποκλειστικά το πόσο πραγματικά σε θέλει μια ομάδα.

 

[Advendure]: Πετυχημένη χρονιά το 2015, με διακρίσεις σε σημαντικούς αγώνες , όπως οι Olympus Marathon (1ος), Ultra Trail De Barcelona (1ος),  Zegama Aizkorri (6ος), Ice Trail Tarentaise (6ος).  Διανύουμε ήδη τους πρώτους μήνες του 2016, οπότε θα θέλαμε να μας δώσεις μια εικόνα των φετινών σου στόχων όσο αφορά το ορεινό τρέξιμο.

[Jessed Hernandez]: Το 2016 έχω σαν πρωταρχικό στόχο να κερδίσω ή έστω να είμαι μέσα στη τριάδα στο Zegama Aizkorri. Επίσης να πάω πολύ καλά στο Ultra Pirineu, στο πρωτάθλημα Ισπανίας, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το οποίο φέτος γίνεται στην Καταλονία και φυσικά στον αγώνα Ursa Trail στο Μέτσοβο.

 

Photo copyright: Barrades.com 

[Advendure]: Η πρώτη σου γνωριμία με το ελληνικό ορεινό τρέξιμο ήταν το 2008, όπου με την πρώτη σου κιόλας συμμετοχή στον Olympus Marathon πέτυχες την καταπληκτική επίδοση 4:33:37, η οποία αποτελεί το ρεκόρ διαδρομής μέχρι και σήμερα! Από τότε έτρεξες άλλες τρείς φορές τον αγώνα με ιδιαίτερη επιτυχία. Ποιες οι εντυπώσεις σου από το ελληνικό ορεινό τρέξιμο μέσα από αυτές τις συμμετοχές σου;

[Jessed Hernandez]: Η αλήθεια είναι ότι από την Ελλάδα μέχρι τώρα έχω γνωρίσει μόνο τον Olympus Marathon, αλλά τον έχω γνωρίσει καλά! Αγώνας όμως που όποτε τον έχω τρέξει μου έχει βγάλει μοναδικά συναισθήματα! Το να τρέχεις στο σπίτι του ΔΙΑ και μόνο σαν ιδέα είναι μοναδική. Πόσα πράγματα έχουμε ακούσει για τον Όλυμπο! Ποιος άλλωστε στον κόσμο δε γνωρίζει τον Όλυμπο. Για μένα μπορώ να πω ότι είναι ο αγαπημένος μου αγώνας μέχρι σήμερα! Φαντάζομαι πως και οι άλλοι αγώνες στην Ελλάδα θα είναι του ίδιου επιπέδου διότι οι Έλληνες φημίζονται για την φιλοξενία τους.  

Από Έλληνες αθλητές γνωρίζω το Νίκο Καλοφύρη ο οποίος με έκανε να ιδρώνω οπότε τον πετύχαινα σε αγώνα, αθλητής που σε ξεγελούσε με την ηρεμία του πριν τον αγώνα σε σχέση με την μαχητικότητα που έβγαζε κατά την διάρκεια του! Και φυσικά τον Δημήτρη Θεοδωρακάκο έναν αθλητή παγκοσμίου επιπέδου, με απίστευτες επιδόσεις και όπως λέμε εδώ στην Ισπανία polivaliente (πολυεργαλείο), καθώς από ότι μαθαίνω εκτός από τις απίστευτες επιδόσεις του σε αγώνες βουνού τα πάει εξαιρετικά και στην άσφαλτο, στον μαραθώνιο κι από ότι μου είπε ο Σάκης Δασκαλόπουλος κυνηγάει το όριο για τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς αγώνες. Θέλω να του ευχηθώ να τα καταφέρει και να κάνει αυτό το τεράστιο βήμα στην ήδη μεγάλη αθλητική του διαδρομή.

 

Photo copyright: Advendure 

[Advendure]: Φέτος την Άνοιξη θα αγωνιστείς και πάλι στην Ελλάδα, αλλά αυτή τη φορά σε μια άλλη ορεινή περιοχή της χώρας μας και έναν αγώνα που διοργανώνει ο Νίκος Καλοφύρης, με τον οποίο έχεις δώσει επικές μάχες στον Olympus Marathon. Μίλησε μας λίγο για την γνωριμία σου με τον Νίκο, για το πώς επέλεξες το Ursa Trail και τι περιμένεις να συναντήσεις στα βουνά του Μετσόβου.

[Jessed Hernandez]: Τον Νίκο τον γνώρισα το 2008 όταν μαχόμασταν για το ποιος θα κερδίσει τον Olympus Marathon. Πρόκειται για έναν αθλητή ήρεμης δύναμης, άνθρωπος που τον συμπαθείς με τη πρώτη ματιά κι έτσι  απέκτησα μια φιλία μαζί του. Για τον αγώνα Ursa Trail έμαθα  στην τελευταία μου επίσκεψη - νίκη στον Olympus Marathon, το 2015. Εκεί μετά από μια συνομιλία που είχαμε, με προσκάλεσε να έρθω να τρέξω στον αγώνα του, κάτι που δε μπορούσα να αρνηθώ καθώς εκτιμώ αφάνταστα τον Νίκο σαν αθλητή.

 

Στα βουνά του Μετσόβου και στο Ursa Trail 2016 θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του ο Jessed Hernandez - Photo copyright: Babis Giritziotis - GOexperience

 

Το σίγουρο είναι ότι εάν τον αγώνα τον έχει στήσει ο ίδιος ο Νίκος τότε σίγουρα θα έχει πολλές εκπλήξεις και δε θα είναι εύκολος. Είμαι βέβαιος ότι όσοι συμμετέχουν θα είναι ευχαριστημένοι καθώς ο Νίκος επειδή είναι αθλητής ξέρει τι χρειάζεται ένας δρομέας για να είναι ευχαριστημένος, οπότε θα είναι ακόμα ένας αγώνας διαμάντι για το ελληνικό ορεινό τρέξιμο. Τώρα όσον αφορά των αγώνα για μένα το αποτέλεσμα θα δείξει! Φυσικά έρχομαι για να τον διασκεδάσω πάνω από όλα, αλλά δεν έρχομαι μόνο για το πανέμορφο τοπίο όπως μου έχει πει και ο φίλος μου Σάκης Δασκαλόπουλος. Έρχομαι με δυο σκοπούς, πρώτον να κερδίσω και δεύτερον να κάνω ρεκόρ διαδρομής το οποίο θα μείνει όπως και αυτό στον Olympus Marathon, που θα το κατεβάσω κι άλλο!

Θα ‘ήθελα να ευχαριστήσω τον Νίκο Καλοφύρη για την πρόσκλησή που μου έκανε και που δε μπορούσα να αρνηθώ, παρόλο το πολύ δύσκολο φετινό μου πρόγραμμα! Εξάλλου όλοι πρέπει να έχουμε λίγο χρόνο ώστε να επισκεφτούμε την Ελλάδα, που γέννησε τη δημοκρατία και πολλά πολλά άλλα πράγματα και ιδέες. θέλω μέσα από αυτή τη συνέντευξη να καλέσω όλους τους Έλληνες και μη  δρομείς να έρθουν να τρέξουμε μαζί, στον σίγουρα όμορφο αγώνα του αθλητή & δρομέα Νίκου Καλοφύρη! Σας ευχαριστώ πολύ!

 

[Advendure]: Jessed και εμείς σε ευχαριστούμε πολύ και σου ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην συνέχεια της καριέρας σου και μια εξαιρετική εμφάνιση στο Ursa Trail! Ραντεβού στο Μέτσοβο!


Δημήτρης Τρουπής

Photo ©: Carlos II Fotografia, Elena Mate Fotografia, PedrojosHernandez.blogspot.com, Miguel Galero (EFE), Selu Vega Transvulcania, Josep Maria Montaner, Barrades.com, Advendure, Babis Giritziotis - GOexperience

Δημήτρης Τρουπής

Κατάγεται από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας και ζει μόνιμα στην Πάτρα. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Το τρέξιμο στα μονοπάτια των βουνών και η μεταφορά εικόνων και συναισθημάτων μέσα από τα άρθρα του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο και η πεζοπορία στη φύση είναι μια εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου, μας φέρνει πιο κοντά σε αυτήν και μας κάνει να αγαπήσουμε περισσότερο το περιβάλλον.

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ