Δοκιμή Παπουτσιών: Newton Terra Momentum

Από 24 Δεκ 2012

Η Newton είναι μια Αμερικανική εταιρία με έδρα το Boulder του Κολοράντο. Παρότι η έδρα της βρίσκεται σε μια περιοχή που η καρδιά της χτυπάει έντονα για το mountain running, τα παπούτσια τριάθλου και δρόμου αποτελούν το δυνατό της σημείο. Μεγάλοι επαγγελματίες πρωταθλητές του τριάθλου - Ironman (Graig Alexander, Rachel Joyce κτλ.) τρέχουν με τα παπούτσια της, και μάλιστα με εξαιρετική επιτυχία. Το Terra Momentum, που αποτελεί το αντικείμενο του review που παρουσιάζουμε σήμερα, είναι η πρόταση της Newton για off-road διαδρομές.

Αν θα θέλαμε με δυο λέξεις να παρουσιάσουμε την στόχευση του Terra Momentum, αυτές θα ήταν το Urban-Trail και το mid-foot / fore-foot στυλ τρεξίματος. Την χρονιά που μας πέρασε φάνηκε ήδη η τάση από μεγάλες εταιρίες του χώρου, αλλά και από διοργανωτές αγώνων, για τρέξιμο σε αστικό περιβάλλον που θα συνδυάζει μονοπάτια σε πάρκα αλλά και κάποια χιλιόμετρα σε άσφαλτο και πεζοδρόμια. Η τάση αυτή είτε λέγεται Urban Trail είτε Door-to-Trail όπως την ονομάζει η Salomon, ενισχύθηκε και από την διοργάνωση αντίστοιχων αγώνων σε μεγαλουπόλεις, όπως το Ecotrail ultra στο Παρίσι και to Royal Parks ultra στο Λονδίνο.

To Terra Momentum είναι ένα παπούτσι που "ωθεί" τον αθλητή να πατήσει στο μέσο (mid-foot) ή μπροστινό μέρος του ποδιού (fore-foot), εφαρμόζοντας μια τεχνολογία που η Newton την ονομάζει Action / Reaction™ lug technology, και η οποία αποτελεί μια καινοτομία στον σχεδιασμό του πέλματος του παπουτσιού. Το συγκεκριμένο ζήτημα του σημείου προσγείωσης του ποδιού αποτελεί ένα καυτό θέμα συζήτησης και σχεδιαστικών πατεντών, αφού οι υποστηρικτές αυτού του τρόπου τρεξίματος υποστηρίζουν ότι είναι και ο πλέον “φυσικός” τρόπος με βάση την ανθρώπινη Φώτο 1: Τα επιθέματα (lugs) της τεχνολογίας Action / Reaction™βιομηχανική τρεξίματος. Στις φωτογραφίες 1 και 2 διακρίνονται οι προεξοχές - επιθέματα (lugs) που αποτελούν μια καινούργια πρόταση cushioning σε σχέση με τους παραδοσιακούς τρόπους όπου υπάρχει υλικό απορρόφησης (αφρός EVA, gel ή αέρας) στην μεσαία σόλα. Σε κάθε πάτημα στο έδαφος, τα επιθέματα βυθίζονται στους εσωτερικούς θαλάμους, παρέχοντας απορρόφηση κραδασμών, και αντέχοντας περισσότερο από τον παραδοσιακό τρόπο αφού μετά από πολλά χιλιόμετρα χρήσης το παραδοσιακό υλικό “κάθεται” και έτσι μειώνεται η αποτελεσματικότητα cushioning του παπουτσιού. Φυσικά τόσο μπροστά όσο και στο πίσω μέρος του παπουτσιού υπάρχει και υλικό EVA για ενίσχυση του cushioning που προσφέρουν τα επιθέματα.

Η διαφορά ύψους μεταξύ της σόλας και της “μπάλας” του ποδιού (heel-to-toe drop) είναι 4.5 mm, και επίσης ωθεί σε τρέξιμο mid-foot ή fore-foot. Ταυτόχρονα, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία αρ. 2, η Newton υποστηρίζει ότι το πλαίσιο που παρέχει την τεχνολογία Action / Reaction™ επιτρέπει την μεγαλύτερη αίσθηση του εδάφους σε σχέση με τον παραδοσιακό τρόπο που χρησιμοποιεί παχύ υλικό απορρόφησης κραδασμών και έτσι βελτιώνει τόσο το στυλ τρεξίματος όσο και την ευστάθεια και την ταχύτητα απόκρισης στις εδαφικές αλλαγές.

Φώτο 2: Η τεχνολογία Action / Reaction™Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Terra Momentum είναι επίσης ότι τα κορδόνια αλλά και τα εξωτερικά υλικά που είναι ανακυκλώσιμα και επίσης ότι χρησιμοποιεί ειδική αντιβακτηριδιακή τεχνολογία (ETC®) για προφύλαξη των ποδιών από μολύνσεις.

 

Ο Δημήτρης Τρουπής δοκιμάζει...

Δοκίμασα το παπούτσι σε μια ποικιλία τρεξιμάτων που περιελάμβανε περίπου 100 χιλιόμετρα σε αστικές διαδρομές με μίξη ασφάλτου και χωμάτινων μονοπατιών, χωμάτινες διαδρομές single-track έντονων κλίσεων, τεχνικά βουνίσια μονοπάτια με έντονη παρουσία πέτρας και ριζών, αλλά και μέσα σε λάσπες και νερό αρπάζοντας την ευκαιρία μιας έντονης βροχόπτωσης. Τα τρεξίματα που έκανα για την δοκιμή κάλυψαν ικανοποιητικό εύρος ταχύτητας και διάρκειας, με το μεγαλύτερο να είναι δίωρο και το πιο γρήγορο με ένα ρυθμό tempo κοντά στο 4.15 pace.

Φώτο 3: Εξαιρετικά στιβαρή κατασκευή στο πίσω μέρος του παπουτσιούΗ πρώτη μου εντύπωση όταν τα έβγαλα από το κουτί τους ήταν εξαιρετική όσο αφορά την ποιότητα κατασκευής. Το μαύρο χρώμα των παπουτσιών της δοκιμής τα αδικεί λίγο σε σχέση με το πολύ όμορφο πράσινο / κίτρινο που επίσης κυκλοφορεί στην αγορά. Θυμίζει λίγο ρετρό καταστάσεις σχεδιαστικά, και είναι πανέμορφα, αλλά όλα αυτά είναι φυσικά και θέμα γούστου. Σίγουρα όμως ποιοτικά η κατασκευή τους (σόλες, ραφές, πλαστικά, κορδόνια) είναι εξαιρετικού επιπέδου. Με εντυπωσίασε η στιβαρότητα του τακουνιού, αλλά και το πώς ανοίγει το εύρος πηγαίνοντας από πίσω προς τα εμπρός. Προσωπικά έχω λεπτό κουντεπιέ και εύρος πέλματος, αλλά το μέγεθος του θαλάμου των δακτύλων σίγουρα θα βοηθήσει αθλητές με ευρύ πέλμα.

Τα πρώτα βήματα με τα Terra Momentum μου έφεραν στον νου παλιές ιστορίες από τον στίβο, μιας και λόγω των μπροστινών επιθεμάτων (lugs) ένιωσα σαν να πατάω σε spikes. Οι δυνατότητες απορρόφησης κραδασμών ήταν εμφανείς από το περπάτημα ήδη, αλλά η πρώτη αίσθηση ήταν σίγουρα περίεργη, όπως συμβαίνει και με κάθε καινοτομία ή ιδιαίτερη σχεδίαση. Επίσης το παπούτσι είναι όντως ελαφρύ για την κατηγορία του (λαμβάνοντας υπόψη το cushioning και την προστασία που προσφέρουν), ιδιότητα που επίσης βοηθά το πιο γρήγορο τρέξιμο σε συνδυασμό με την τάση που έχει να “σπρώχνει” τον αθλητή για fore-foot running.

Μετά από αρκετά χιλιόμετρα σε άσφαλτο, πλάκες πεζοδρομίου και χωμάτινες διαδρομές μέσα στην πόλη, διαπίστωσα ότι είναι γρήγορο, εκπληκτικά άνετο και η άσφαλτος δεν το προβληματίζει καθόλου. Σημαντικό πλεονέκτημα για Urban-Trail διαδρομές με εναλλαγές εδάφους. Τα Terra Momentum είναι από τα πιο άνετα και ξεκούραστα παπούτσια που έχω φορέσει, ιδιότητα ιδιαίτερα χρήσιμη σε μεγάλους σε διάρκεια αγώνες και προπονήσεις. Σίγουρα πάντως θα χρειαστεί εξοικείωση από τον αθλητή και σταδιακή αύξηση του χιλιομετρικού όγκου μιας και η αλλαγή πατήματος οδηγεί σίγουρα σε “πιάσιμο” των γαστροκνημίων την επόμενη μέρα. Το πάτημα μου είναι από την φύση του mide-foot/fore-foot οπότε δεν είχα πρόβλημα να “φορτώσω” χιλιόμετρα άμεσα. Εκτίμησα δε πολύ την άνεση που προσφέρουν, αναλογιζόμενος μάλιστα ότι πρόκειται για παπούτσι off-road.

Ένα σημείο που παρατήρησα είναι ότι τα επιθέματα (activator lugs) δρουν ως “βεντούζες” τόσο στην άσφαλτο όσο και στο χώμα, με αποτέλεσμα να γλιστράνε δύσκολα τα παπούτσια. Επίσης, εντύπωση μου είναι ότι το σύστημα αυτό βοηθά πολύ στην επιστροφή ενέργειας μετά από κάθε πάτημα, γεγονός πολύ σημαντικό για την δρομική οικονομία του αθλητή. Το παπούτσι είναι για neutral / mild ovepronator τύπους ποδιού, και έχοντας σχεδόν ουδέτερο πάτημα, το εκτίμησα ιδιαίτερα. Η στιβαρή κατασκευή του πίσω μέρους στο τακούνι (ειδικό πλαίσιο) και του μεσαίου μέρους, δρα σωστά όσο αφορά την ευστάθεια (stability) του παπουτσιού. Η πλατφόρμα που προσφέρει η κατασκευή του υποστηρίζει σωστά το πόδι, χωρίς έξτρα υλικό stability όπως άλλα παπούτσια, κατά συνέπεια και λιγότερο βάρος.

Φώτο 4: Εξαιρετική κατασκευή με την γλώσσα να "αγκαλιάζει" το πόδιΤο εξωτερικό τους υλικό, αλλά και ο τρόπος που η γλώσσα αγκαλιάζει το πόδι (φωτογραφία αρ. 4) βοηθούν να μην διεισδύουν στο παπούτσι χαλικάκια, κλαδάκια και γενικότερα χώμα. Για δοκιμή, τα πέρασα και από ποτάμι και διαπίστωσα ότι το νερό απομακρύνεται γρήγορα με αποτέλεσμα λίγη ώρα μετά να νιώθεις ότι τρέχεις κανονικά και όχι πλατσουρίζοντας το πόδι μέσα στο παπούτσι. Οι περιμετρικές μικρές τρυπίτσες που διαθέτει κάνουν καλή δουλειά. Την επόμενη το πρωί ήταν δε εντελώς στεγνά.

Το τρέξιμο σε περιοχές που είχαν χαλίκια, ή μονοπάτια με μικρές πέτρες, φανέρωσαν μια μικρή αδυναμία του παπουτσιού, αφού διεισδύουν μερικές φορές στο ενδιάμεσο των προεξοχών και χρειάζεται να σταματήσει ο αθλητής για να τις βγάλει. Η αδυναμία αυτή αποτελεί κοινό τόπο για όλα τα μοντέλα που στο πέλμα φέρουν αντίστοιχα μέρη.

Η δοκιμή σε μονοπάτια με μικρή τεχνική δυσκολία, αλλά μεγάλες κλίσεις έδειξε ότι συμπεριφέρονται πολύ καλά στην ανηφόρα, μιας το traction που έχουν είναι ικανοποιητικό (βοηθάνε και τα μπροστινά επιθέματα σε αυτό), αλλά κρατάνε και το πόδι σε γρήγορα κατηφορικά τρεξίματα. Η λάσπη δεν τα προβλημάτισε ιδιαίτερα, αλλά δεν μπορώ να πω ότι κάνουν την ίδια δουλειά σε πολύ λασπερό έδαφος σε σχέση με τα εξειδικευμένα για τέτοιες καταστάσεις μοντέλα, όπως άλλωστε είναι φυσικό. Πάντως, η εντύπωση που μου άφησαν για τρέξιμο σε λασπώδη μονοπάτια ήταν θετική. Δεν θα προβληματίσουν τον αθλητή.

Τα επιθέματα (lugs) είναι εμφανή στην μπροστά όψη του παπουτσιούΤα πολύ τεχνικά μονοπάτια, το έντονα πετρώδες έδαφος και η κλίση του μονοπατιού προς την μια πλευρά αποτελούν σημεία προσοχής για τον αθλητή που τρέχει με τα Newton. Η εξωτερική προστασία των δακτύλων είναι ελάχιστη αφού τα παπούτσια δεν είναι σχεδιασμένα για τέτοιου τύπου τερέν (λείπει η σκληρή προστασία της περιοχής των δακτύλων) και τα χτυπήματα σε πέτρες αποτελούν σίγουρα ένα πρόβλημα. Επίσης, το υψηλό προφίλ τους αλλά και τα μπροστινά επιθέματα (lugs) δυσκολεύουν κάπως την ευστάθεια σε γρήγορες καταβάσεις πολύ τεχνικού μονοπατιού. Το ίδιο συμβαίνει και στο τρέξιμο σε μονοπάτι που δεν είναι ευθεία αλλά “γέρνει” προς την μια πλευρά. Φυσικά το Terra Momentum δεν είναι σχεδιασμένο για παρατεταμένη χρήση σε τέτοιες διαδρομές, οπότε τα πιο πάνω συμπεράσματα είναι φυσιολογικά. Είναι ένα Urban Trail παπούτσι και όχι mountain, ώστε να το αντιπαραθέσουμε με τα “σκληρά” μοντέλα της βουνίσιας κατηγορίας, παρόλα αυτά με λίγη προσοχή θα ανταπεξέλθει και σε περάσματα από τεχνικά μονοπάτια. Πιστεύω πως αν κάποιος εξοικειωθεί με τον καιρό με το σύστημα του πάτου της Newton σίγουρα μπορεί να βελτιώσει και την απόκριση τους σε πολύ τεχνικά εδάφη. Αξιοσημείωτο, ότι δεν νιώθει ο αθλητής την πίεση στα πέλματα μετά από πολύωρο τρέξιμο σε χαλίκια και πέτρες (λόγω των lugs) που υπάρχει σε άλλα μοντέλα και αυτό είναι ένα αναμφισβήτητα θετικό στοιχείο.

Τα Terra Momentum είναι εξαιρετικά κατάλληλα – ενδεικτικά - για αγώνες όπως, το μονοπάτι των Αρκάδων Ποιμένων, αγώνες σε εδάφη παρόμοια της Ροδόπης (με μια επιφύλαξη για αγώνες υπεραποστάσεων όπως τα VFUT, ROUT μιας και δεν τα έχω δοκιμάσει σε τόσο πολύωρο τρέξιμο, αν και δεν πιστεύω να συναντήσουν προβλήματα), ο δρόμος Υμηττού, η Σφενδάμη και γενικά διαδρομές χωμάτινες ή trail με όχι ιδιαίτερα υψηλό βαθμό τεχνικής δυσκολίας λόγω πετρώδους εδάφους όπως π.χ. ο Olympus Marathon ή το Zagori Mountain running.

 

Ο Τάκης Τσογκαράκης δοκιμάζει...

Όταν τα δοκίμασα στο μαγαζί, στην αρχή με ξένισαν. Τα επιθέματα (lugs, φωτό 1) που χρησιμοποιεί η Newton σε όλα τα παπούτσια της σε κάνουν να νιώθεις κάπως περίεργα, σαν να έχει κολλήσει ένα βότσαλο κάτω από το παπούτσι. Έτσι λοιπόν ήμουν περίεργος να τα βάλω για τρέξιμο.


Η ίδια η εταιρεία συστήνει προοδευτική αύξηση του όγκου των χιλιομέτρων με το παπούτσι μιας και η κατασκευή του σε ωθεί να πατήσεις με το μπροστινό μέρος του ποδιού, χρησιμοποιώντας έναν πιο φυσικό τρόπο τρεξίματος (forefoot running). Συνηθίζω να πατάω με το μέσο (midfoot) ή ακόμα και με την φτέρνα όταν αφαιρούμαι ή κουράζομαι, έτσι θα ήταν και ένα πείραμα για να δω κατά πόσο αλλάζοντας το πάτημα και πατώντας μπροστά θα με καταπονούσε.


Το Terra Momentum σε κερδίζει κατευθείαν. Ελαφρύ και ξεκούραστο, ήταν σαν να είχα κάνει ήδη πάνω από έναν μήνα προπόνηση με αυτό. Παρέκλινα λίγο της συμβουλής της Newton και δεν αύξησα προοδευτικά τα χιλιόμετρα όπως σύστηνε η εταιρεία. Το αποτέλεσμα; Κανένα πρόβλημα! Την πρώτη μέρα, μετά από 15Κ γρήγορου τρεξίματος σε μικτό τερέν, μία ελαφριά ενόχληση κάτω από το μετατάρσιο η οποία έφυγε την επόμενη, καθώς και λίγο παραπάνω πιάσιμο στο γαστροκνήμιο μετά από ένα 2,5ωρο τρέξιμο σε χωματόδρομους της Πάρνηθας. Το παπούτσι εκεί βρίσκεται στο φυσικό του στοιχείο. Τα lugs έχουν εξαιρετική απορρόφηση κραδασμών στο μετατάρσιο, που σε κάνει όχι μόνο να ξεχνάς αλλά να θέλεις να πατάς μπροστά. Ειδικά σε κατηφορικές κλίσεις είναι το κάτι άλλο. Εντελώς αντίθετη αίσθηση με πολλά μοντέλα παπουτσιών βουνού τα οποία έχουν ρίξει όλο το βάρος της προστασίας του πέλματος στο πίσω μέρος τους. Τα Newton βέβαια δεν υστερούν ούτε εκεί αν χρειαστεί, μιας και μια ματιά μόνο στο πλαίσιο από σκληρό πλαστικό που αγκαλιάζει το μεσαίο (ειδικά) αλλά και το πίσω μέρος του παπουτσιού αρκεί για να σε κάνει να πειστείς για την σταθερότητα και την προστασία του. Προστασία όμως που απουσιάζει περιμετρικώς του παπουτσιού, αλλά και στο εμπρός μέρος των δακτύλων κάτι που κάνει το παπούτσι ακατάλληλο για πολύωρη χρήση σε σκληρά τερέν με μεγάλες κλίσεις. Ενοχλητικό επίσης ως ένα βαθμό το γεγονός ότι πετραδάκια διάφορων μεγεθών τρυπώνουν στα lugs και σε αναγκάζουν πολλές φορές να σταματήσεις για να βγάλεις, πρόβλημα που απαντάται και σε άλλα παπούτσια με αραιό και βαθύ pattern σόλας.


Η πρόσφυση σε γλιστερό ή λασπώδες έδαφος κρίνεται ικανοποιητική για την χρήση για την οποία προορίζονται τα συγκεκριμένα Newton μιας και όπως ανέφερα οι μεγάλες κλίσεις δεν είναι το ατού τους. Αυτό βέβαια αφορά μόνο την κατηφόρα. Στις ανηφορικές κλίσεις τα lugs εκτός του ότι προσφέρουν πολύ καλό traction, βοηθάνε τα μέγιστα λόγω της πολύ καλής επιστροφής ενέργειας που παρέχουν σε κάθε πάτημα, δίνοντας την εντύπωση ότι σε ωθούν μπροστά. Ο χώρος του θαλάμου το μπροστινό μέρος του πέλαμτος και τα δάκτυλα είναι άνετος αν και το πέλμα μου σε εκείνο το σημείο είναι φαρδύ, μένει βέβαια να δοκιμαστεί και σε πολύωρα τρεξίματα κατά πόσο είναι επαρκής αφού το πόδι πρηστεί.


Πολύ καλή ποιότητα κατασκευής με ορισμένες λεπτομέρειες που μπορεί όμως να κάνουν την διαφορά. Η γλώσσα του παπουτσιού (φωτό 4) είναι έτσι σχεδιασμένη έτσι ώστε να αποτρέπει τα κάθε είδους ενοχλητικά πετραδάκια να εισχωρούν στο παπούτσι. Πολύ καλή η ιδέα της Newton να περνάς τα δύο τελευταία περάσματα των κορδονιών μέσα από την γλώσσα προσθέτοντας αναγκάζοντάς την να μένει στην θέση της και όχι να φεύγει δεξιά και αριστερά. Για όσους τρέχουν σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού τις νυχτερινές ώρες της ημέρας, τα αντανακλαστικά του παπουτσιού είναι ίσως τα καλύτερα που έχω δει σε παπούτσι, ανεξαρτήτως χρήσης. Αποκλείεται να μην γίνετε αντιληπτοί στο σκοτάδι! Σχεδιαστικά το συγκεκριμένο χρώμα ουδέτερο έως υποτονικό, κάτι το οποίο δεν ισχύει για τα άλλα δύο χρωματικά μοντέλα των Terra Momentum.


Έτρεξα συνολικά περίπου 80 χιλιόμετρα με το παπούτσι, σχεδόν σε όλα τα τερέν: άσφαλτος, τσιμεντόδρομος, χωματόδρομος, σκληρός χωματόδρομος και λίγο κακοτράχαλο μονοπάτι. Η αλήθεια είναι δεν χρειάζεται και πολύ για να καταλάβεις που στοχεύουν τα Terra Momentum: το τρέξιμο σε χωματόδρομους και πάρκα χωρίς να σε κουράσουν αν χρειαστεί να κάνεις και λίγα χιλιόμετρα ασφάλτινα μέχρι να φτάσεις ως εκεί. Κοινώς, ιδανικά για την τάση που πρόκειται να επικρατήσει τα επόμενα χρόνια και αυτή δεν είναι άλλη από το λεγόμενο Urban Trail.

 

Συμπεράναμε...

Τα Newton Terra Momentum αποτελούν μια εξαιρετική πρόταση για Urban Trail διαδρομές σε πάρκα και γενικότερα αστικό περιβάλλον. Δεν θα προβληματίσουν όμως και σε πιο “μονοπατίσιες” διαδρομές στο βουνό, ενώ είναι κατάλληλα και για αγώνες όλων των αποστάσεων σε ήπια δασικά μονοπάτια. Έχουν εξαιρετική ποιότητα κατασκευής, είναι ελαφριά και έχουν καινοτομικό σύστημα προστασίας κραδασμών (Action / Reaction™ lug technology) που υποβοηθά έναν πιο φυσικό τρόπο τρεξίματος (mid-foot, fore-foot) που μειώνει τις πιθανότητες τραυματισμών. Ξεχωριστή ιδιότητα τους είναι ότι ωθούν τον αθλητή να τρέξει πιο γρήγορα, ενώ με την άνεση που προσφέρουν μειώνεται η καταπόνηση και η κούραση σε σημαντικό βαθμό. Μπορούν κάλλιστα να αποτελέσουν ένα παπούτσι "μετάβασης" σε μινιμαλιστικά μοντέλα για καθαρό fore-foot τρέξιμο. Δεν “αγαπούν” ιδιαίτερα τα πολύ πετρώδη τεχνικά μονοπάτια, αλλά ανταποκρίνονται σε λάσπες και νερά με πολύ καλό τρόπο. Η τιμή τους ανέρχεται στα 159 € (Bikeme.gr – online shop). Έχουν υψηλή τιμή γεγονός που όμως δικαιολογείται από μια άποψη από τις καινοτόμες τεχνολογίες τους και την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής τους. Σίγουρα αποτελούν καινοτομικό προϊόν και αξίζουν να τους δοθεί η ευκαιρία από αθλητές που λατρεύουν το τρέξιμο σε πάρκα, χωματόδρομους, άσφαλτο και ήπια χωμάτινα μονοπάτια.

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

 • Επάνω Μέρος:
  • Κλειστό διχτυωτό πλέγμα για να μην μπαίνουν βρωμιές στο εσωτερικό μέρος του παπουτσιού
  • Μινιμαλιστικό αλλά ταυτόχρονα ανατομικό δέσιμο
  • Ελαστικά πλαίσια στο μέρος του μεταταρσίου
  • Μεταβλητή εφαρμογή
  • Κορδόνια που δεν γλιστράνε με διπλές τρύπες για καλύτερη εφαρμογή του αστραγάλους
  • Ανακλαστικό λογότυπο στη φτέρνα
 • Εσωτερικό Μέρος:
  • Τεχνολογία Action/Reaction™ στο μπροστινό μέρος
  • Βιο-μηχανικό πλέγμα στο μετατάρσιο
  • Υψηλής απόκρισης αφρώδες υλικό τύπου EVA
  • Αντί-βακτηριδιακό ύφασμα στο εσωτερικό μέρος
  • Συμβατό με ορθοπεδικούς πάτους
 • Σόλα:
  • Υψηλής ανθεκτικότητας ελαστικό στο εμπρόσθιο μέρος
  • Ελαφρύ αφρώδες υλικό στη φτέρνα τεχνολογίας EVA
 • Βάρος: 318γρ (EU 45, US 11.5)
 • Heel-to-Toe Drop: 4.5mm

 

Ευχαριστούμε την εταιρία Bikeme για την παραχώρηση δυο ζευγαριών Terra Momentum για τις ανάγκες του review. H Bikeme αποτελεί τον αποκλειστικό αντιπρόσωπο της Newton στην Ελλάδα.

 

Δημήτρης Τρουπής

Δημήτρης Τρουπής

Κατάγεται από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας και ζει μόνιμα στην Πάτρα. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Το τρέξιμο στα μονοπάτια των βουνών και η μεταφορά εικόνων και συναισθημάτων μέσα από τα άρθρα του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο και η πεζοπορία στη φύση είναι μια εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου, μας φέρνει πιο κοντά σε αυτήν και μας κάνει να αγαπήσουμε περισσότερο το περιβάλλον.

www.advendure.com

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ