Ρουχισμός BV Sport® για Ορεινό Τρέξιμο: Παρουσίαση και Δοκιμή! Κύριο

Από 23 Ιουν 2014

Η Γαλλική εταιρεία BV Sport® ειδικεύεται σε ρούχα διαβαθμισμένης συμπίεσης για όλα τα αθλήματα, ενώ διαθέτει πιστοποιημένες πατέντες πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο με την έρευνα των εργαστηρίων της να ξεκινάει πολλά χρόνια πίσω. Στο σημερινό άρθρο θα επιχειρήσουμε μια συνολική παρουσίαση - μετά από εκτεταμένη δοκιμή - των ρούχων της για το ορεινό τρέξιμο, η οποία περιλαμβάνει την μπλούζα ANATOMICAL Shirt Effort, το κολάν ANATOMICAL Tight Effort και δυο συμπιεστικά γάμπας, τα BOOSTER Original και Elite.

Για να καταλάβουμε το υπόβαθρο πάνω στο οποίο στηρίζεται η έρευνα της εταιρείας πάνω στο θέμα της διαβαθμισμένης συμπίεσης πρέπει να γυρίσουμε πίσω στο 1989. Εκείνη την χρονιά, ο Δρ. Serge Couzan ήταν επιβλέπων καθηγητής του Δρ. Michaël Prüfer ο οποίος τότε έκανε το διδακτορικό του με θεματικό αντικείμενο την έρευνα  των προβλημάτων της κυκλοφορίας του αίματος σε αθλητές. Ο Michaël Prüfer δεν ήταν κάποιος τυχαίος ερευνητής αλλά ήταν και πολυνίκης και κάτοχος πολλών ρεκόρ στο σκι κατάβασης,  με μεγαλύτερή του επιτυχία το Χρυσό Μετάλλιο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992 στο Albertville.
 

Οι δύο γιατροί συνδύασαν τις γνώσεις και την εμπειρία τους πάνω στο αντικείμενο και μετά από έρευνες με κορυφαίους αθλητές ανέπτυξαν μία επαναστατική πατέντα σχεδιασμένη να βελτιώνει την απόδοση και την αποκατάσταση των μυών του γαστροκνημίου: μία κάλτσα διαβαθμισμένης συμπίεσης στην περιοχή της γάμπας που  στόχο είχε να επιταχύνει την φλεβική επιστροφή, την ροή δηλαδή του αίματος προς την καρδιά, σε αντίθεση με τα αντίστοιχα προϊόντα της εποχής  που ασκούσαν πίεση στην περιοχή του αστραγάλου. Αυτή η έρευνα είχε σαν αποτέλεσμα την γέννηση της κάλτσας διαβαθμισμένης συμπίεσης.


Ουσιαστικά δηλαδή η ιδέα που έκανε την BV Sport® να στραφεί προς τα προϊόντα διαβαθμισμένης συμπίεσης είναι η λειτουργία των μυών της γάμπας ως “δεύτερη καρδιά”, η οποία σε συνθήκες κούρασης ή έντονης αθλητικής δραστηριότητας λειτουργεί σαν σφουγγάρι σε κατάσταση φλεβικής διαστολής και οδηγεί σε φτωχή οξυγόνωση των μυών, συσσώρευση καματογόνων ουσιών (γαλακτικό οξύ κτλ.) και κατά συνέπεια κούραση, κράμπες και μειωμένη απόδοση αλλά και αργή αποκατάσταση. Οι συνθήκες αυτές αν επαναλαμβάνονται συχνά κάνουν τις μυϊκές ίνες πιο ευαίσθητες σε τραυματισμούς. Η διαβαθμισμένη συμπίεση βοηθώντας λοιπόν τους μύες της γάμπας να λειτουργήσουν ως αντλίες, έχει ως αποτέλεσμα την γρήγορη απομάκρυνση των καματογόνων ουσιών μέσω της υποβοήθησης της κυκλοφορίας του αίματος και λόγω αύξησης της οξυγόνωσης ενισχύει την αθλητική απόδοση. Και εδώ λοιπόν – όπως και στην περίπτωση του Veinoplus Sport της Ostracon όπου είχαμε αναλύσει και πάλι την συγκεκριμένη λειτουργία -  βλέπουμε ότι η ιδέα πίσω από την διαβαθμισμένη συμπίεση της BV Sport®   είναι η λειτουργία της “δεύτερης καρδιάς”.

 
 

Φυσικά, το σύνολο των ρούχων της BV Sport® έχουν και μια σειρά άλλων ιδιοτήτων και χαρακτηριστικών που διαφέρουν ανάλογα με την περιοχή του σώματος που φοριούνται και έχουν ως σκοπό να ενισχύσουν συνολικά πλέον την απόδοση και την αποκατάσταση μετά από έντονες προπονήσεις και αγώνες ορεινού τρεξίματος.


Μπλούζα ANATOMICAL Shirt Effort

H σύνθεση της μπλούζας με την πολύ χαρακτηριστική εμφάνιση – σαν ακτινογραφία του επάνω μέρους του σώματος– είναι 60% Polyamide, 35% Spandex και 5% Polyester, ενώ η πλέξη της είναι φτιαγμένη από ίνες νήματος (Bones Fiber) που λόγω σχήματος βοηθούν στην γρήγορη απαγωγή της υγρασίας του σώματος, και μάλιστα σε τριπλάσιο βαθμό από μια κανονική μπλούζα, σύμφωνα πάντα με την εταιρεία. Το πρώτο λοιπόν σημαντικό χαρακτηριστικό της είναι η απομάκρυνση της υγρασίας με ταχύτατο ρυθμό.


Το σχήμα της μπλούζας και ο διαχωρισμός μυϊκών περιοχών χρησιμοποιώντας διαφορετική συμπίεση και πλέξη, είναι το δεύτερο πολύ βασικό χαρακτηριστικό της και σκοπό έχει την στήριξη του άνω κορμού του δρομέα, ανάλογα με την μυική περιοχή, μειώνοντας τους κραδασμούς και απελευθερώνοντας τις αεροφόρες οδούς ενώ δεν περιορίζεται ούτε στο ελάχιστο η ελευθερία κίνησης του. 

Ο εξαερισμός επιτυγχάνεται με κατάλληλη ύφανση τόσο κάτω από τις μασχάλες όσο και στο πίσω μέρος της μπλούζας, ενώ αποφεύγονται οι ερεθισμοί του σώματος – ιδιαίτερα στα πλάγια του κορμού που είναι ο πλέον επίφοβο σημείο – αφού ραφή υπάρχει μόνο κάτω στην ένωση του κορμού με τα χέρια.


Η μπλούζα είναι έτσι σχεδιασμένη ώστε τόσο στον λαιμό όσο και στο τελείωμα στο κάτω μέρος να είναι εξαιρετικά άνετη και απαλή, ενώ και η ποιότητα κατασκευής της είναι εξαιρετικού επιπέδου.


Κολάν ANATOMICAL Tight Effort

Εδώ έχουμε διαφοροποιημένη σύνθεση σε σχέση με την μπλούζα (Polyamide 60% / Polyester 30%  και Elastane 10%), κάτι που είναι φυσιολογικό μιας και έχουμε ενισχυμένη συμπίεση. Η στόχευση είναι οι μύες περιφερειακά της λεκάνης και ο μηρός (τετρακέφαλος, δικέφαλος, απαγωγοί και προσαγωγοί). Η σχεδίαση έχει σκοπό την αύξηση της τονικότητας των μυών και της μείωσης των κραδασμών μέσω της ελαχιστοποίησης της οριζόντιας ταλάντωσής τους που επιφέρει κούραση, μείωση της απόδοσης όσο περνά ο χρόνος και αργότερα δυσκολότερη αποκατάσταση.


Εάν συνδυαστεί με τα συμπιεστικά γάμπας της εταιρείας ενισχύεται η διαδικασία απομάκρυνσης των καματογόνων ουσιών μέσω του κύκλου του γαλακτικού οξέως και επίσης αυξάνεται η οξυγόνωση των μυών της περιοχής. Εάν ωστόσο φορεθεί μόνο του, βοηθά τοπικά στην ελαχιστοποίηση της ταλάντωσης και την βαθμιαία κούραση που ίσως αργότερα η συσσώρευση της οδηγήσει σε κάποιον τραυματισμό, πάντα σύμφωνα με την έρευνα και τις πατέντες της BV Sport®.
Το κολάν διαθέτει μια μικρή εσωτερική τσέπη για μεταφορά κάποιων μικρο-υλικών,  ενώ υποστηρίζει ψηλά την περιοχή των κοιλιακών αφού διαθέτει μια σχετικά φαρδιά ζώνη υφάσματος που “κρατάει” την περιοχή.


Όπως και στην μπλούζα  ANATOMICAL Shirt Effort είναι σαφής ο διαχωρισμός των μυϊκών περιοχών, ο οποίος έχει ως σκοπό την ενίσχυση κάθε περιοχής κατάλληλα με διαφορετική συμπίεση και πλέξη. Υπάρχει μόνο μια ραφή που διατρέχει εσωτερικά τους μηρούς, ενώ το τελείωμα πάνω από το γόνατο γίνεται με μια επίσης πλατειά ζώνη απαλού υφάσματος.


Συμπιεστικά γάμπας BOOSTER Original & Elite

Όπως αναφέραμε και στην εισαγωγή του άρθρου, η BV Sport®   έχει επενδύσει δεκαετίες έρευνας, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες αιχμής (Eco Dopller ultrasound, MRI, CT venography) ώστε να καταλήξει στην διαβαθμισμένη συμπίεση των συμπιεστικών γάμπας που έχει βγάλει στην παραγωγή. Για τον αναγνώστη που ενδιαφέρεται για περισσότερες επιστημονικές λεπτομέρειες, προτείνουμε να διαβάσει το σχετικό link, όπου μπορεί να δει τις επιστημονικές δημοσιεύσεις αλλά και τις πατέντες που έχει κατοχυρώσει η εταιρεία.


Τα πιο κλασσικά συμπιεστικά γάμπας της εταιρείας είναι τα BOOSTER Original, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν από το 1983 και από την Εθνική Γαλλική ομάδα σκυταλοδρομίας 4x100m, έχοντας κατοχυρώσει τότε και πατέντα ευρεσιτεχνίας. Η βελτίωση της φλεβικής επιστροφής μέσω της λειτουργίας της “δεύτερης καρδιάς” που έχουμε ήδη περιγράψει στην εισαγωγή του άρθρου βοηθάει στην οξυγόνωση των μυών και στην γρήγορη απομάκρυνση των καματογόνων ουσιών. Επίσης μειώνεται η πλευρική ταλάντωση, με όλες τις ωφέλειες που υπάρχουν στην καθυστέρηση μυϊκού κάματου και μικρών ρίξεων μυϊκών ινών και στις οποίες έχουμε αναφερθεί διεξοδικά σε σχέση με την διαβαθμισμένη συμπίεση.


Στο αμέσως υψηλότερο επίπεδο κινούνται οι BOOSTER Elite. H σύνθεση τους είναι Polyamide 69%, Elastane 21% και Thread (ceramic) 10%. Αφορούν πιο συστηματικούς αθλητές με μεγάλο όγκο έντασης και όγκου προπονήσεων, αλλά και συμμετοχή σε μεγάλους και δύσκολους αγώνες ορεινού τρεξίματος μαραθώνιας απόστασης και ιδίως ultra-trail. Η διαβαθμισμένη συμπίεση μέσω της φλεβικής επιστροφής είναι φυσικά το κυριότερο χαρακτηριστικό, ενώ υπάρχει ελαφρότερη πίεση στην περιοχή του αστραγάλου για αποφυγή προβλημάτων στον Αχίλλειο και τους γύρω τένοντες μετά από ώρες χρήσης (πατέντες ευρεσιτεχνίας PCT/FR97/01892 και PCT/FR00/01956).

Σε αντίθεση με άλλα συμπιεστικά γάμπας που κυκλοφορούν στην αγορά εδώ έχουμε μια λιγότερο συμπαγή ύφανση, που εξασφαλίζει σημαντικό αερισμό της περιοχής αλλά και προστασία του περιόστεου και των επιφανειακών νεύρων.
Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι η ασύμμετρη σχεδίαση (G-CONCEPT την ονομάζει η εταιρεία), ώστε τα συμπιεστικά να “κάθονται” όσο το δυνατό πιο αρμονικά με την ανατομία και την φυσιολογία δεξιού και αριστερού ποδιού.


Το SOLEUS PROTECT SYSTEM που έχουν αφορά την προστασία του Αχίλλειου τένοντα, ενώ βοηθάει στην σταθεροποίηση της γάμπας. Τέλος, η κατασκευή τους είναι από λεπτό ελαστικό ύφασμα NextGen  που στην σύνθεσή του περιλαμβάνονται λεπτά ελικοειδή νήματα φορτισμένα με κεραμικά νανοσωματίδια που σύμφωνα με τις μελέτες της εταιρείας ευνοούν τη φλεβική επιστροφή και βελτιώνουν τη θερμορύθμιση.


Είναι πολύ βασικό ότι ΔΕΝ πρέπει να χρησιμοποιούνται σε φάση αποκατάστασης, ούτε κατά την διάρκεια του ύπνου. Είναι σχεδιασμένες ΜΟΝΟ για ορθοστασία, κίνηση και αθλητικές δραστηριότητες. Είναι επίσης ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ σημαντικό να φορεθούν σωστά, με το BV Sport® logo μπροστά και ακριβώς κάτω από το γόνατο, ενώ στα πλάγια το BOOSTER logo πρέπει να είναι στην εξωτερική πλευρά της γάμπας. Είναι ιδιαίτερης σημασίας η τοποθέτηση, όπως και η επιλογή του κατάλληλου μεγέθους με βάση την περίμετρο της γάμπας, του μήκους από το έδαφος έως και την βάση της επιγονατίδας και του μεγέθους του παπουτσιού με βάση τους πίνακες που μπορείτε να βρείτε στο ηλεκτρονικό κατάστημα του AlpamayoPro, που είναι και ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της εταιρείας στην Ελλάδα.


Δοκιμές και συμπεράσματα:

Το σετ ρούχων της BV Sport®  δοκιμάστηκε εξονυχιστικά, σε πολλές προπονήσεις αλλά και αγώνες με διαφορετικό ύφος (Corfu Old Town Trail, Ursa Trail). Επίσης το δοκίμασα τόσο ως ολοκληρωμένο σετ (Μέτσοβο) αλλά και ξεχωριστά (Κέρκυρα και σε αρκετές προπονήσεις).


Αν ξεκινήσουμε από την μπλούζα, θα έλεγα ότι εξασφαλίζει πολύ καλή στήριξη και βοηθάει στην σωστή στάση του σώματος, μέσω των ενισχύσεων που έχει ανάλογα με την περιοχή του κορμού. Μετά τον αγώνα του Μετσόβου φάνηκε ότι επιτυγχάνει τον στόχο της που είναι η προστασία από κραδασμούς και η υποστήριξη των μυών του άνω κορμού και της σπονδυλικής στήλης. Ο εξαερισμός είναι επαρκής, ενώ σίγουρα απομακρύνει γρήγορα την υγρασία από τον ιδρώτα, χαρακτηριστικό που μου φάνηκε ιδιαίτερα χρήσιμο στην ζέστη της Κέρκυρας, στο Old Town Trail. Πολύ ελαφριά, δεν “μαζεύει” τον ιδρώτα στο κάτω μέρος ενώ αφήνει εντελώς ελεύθερη και άνετη την κίνηση. Δεν παρατήρησα κανένα ερεθισμό το δέρμα και μου φάνηκε εξαιρετικά άνετη. Ένα σημείο που προβληματίζει κατά την ζέστη των καλοκαιρινών μηνών είναι το μαύρο χρώμα της, που απορροφά θερμοκρασία, αλλά εμένα το συγκεκριμένο στοιχείο δεν με προβλημάτισε καθόλου, αν και είναι ένα σημείο που ο καθένας το βλέπει διαφορετικά και με βάση τις δρομικές του συνήθειες.

 

Ζώνη εξαερισμού κάτω από την μασχάλη (αριστερή photo) και ζώνες στήριξης και εξαερισμού της ωμοπλάτης-μέσης (δεξιά photo)!Το συμπιεστικό κολάν καταρχάς “κάθεται” πολύ όμορφα και ιδιαίτερα άνετα στο σώμα και αν επιλεγεί το σωστό μέγεθος (να φτάνει η άκρη του λίγο πάνω από το γόνατο όσο αφορά το μήκος ώστε να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του έσω πλατύ μυ) η συμπίεση που παρέχει είναι πολύ ικανοποιητική, προσφέροντας τα πλεονεκτήματα της ελαχιστοποίησης της μυϊκής ταλάντωσης και της αποφυγής του έντονου μυϊκού “πιασίματος” (Delayed Οnset Μuscle Soreness) των επόμενων ημερών του αγώνα αλλά και της καθυστέρησης της κούρασης και των μυϊκών πόνων λόγω ρήξεων μυϊκών ινών κατά την διάρκεια μιας προσπάθειας ultra. Πάντως, για να έχουμε συνολικό αποτέλεσμα καλό είναι να φορεθεί μαζί με συμπιεστικό γάμπας.


Το κολάν στηρίζει καλά και περιφερειακά την λεκάνη, ενώ η ζώνη στήριξης ψηλά παρέχει προστασία στην περιοχή των κοιλιακών και βοηθάει στην υποστήριξη της στάσης του σώματος καθώς τρέχουμε. Βοηθητική η μικρή τσεπούλα στο εσωτερικό, ενώ οι ελάχιστες ραφές βοηθούν όντως στην αποφυγή ερεθισμών. Ένα σημείο που θέλει προσοχή είναι ότι όταν κάποιος φοράει ζώνη υδροδοσίας, μετά από κάποιες ώρες το κολάν “μαζεύει” λίγο προς τα κάτω. Συμβαίνει και με άλλα συμπιεστικά κολάν αυτό, αλλά εδώ είναι λίγο πιο έντονο. Μια απλή πατέντα για να λύσουμε εύκολα και οριστικά αυτό το ζήτημα είναι να προσαρμόσουμε εσωτερικά ένα κορδόνι ή λάστιχο στην ζώνη ψηλά ( το επιτρέπει η κατασκευή της), οπότε να το δέσουμε και να μην φεύγει καθόλου από την θέση του. Τρέχοντας για 2-3 ώρες όμως χωρίς ζώνη υδροδοσίας δεν μου παρουσιάστηκε το ίδιο πρόβλημα, οπότε περιορίζεται μάλλον μόνο στην περίπτωση ζώνης που λόγω ταλάντωσης τραβάει λίγο το κολάν προς τα κάτω.

 


Στο κολάν διακρίνονται οι ζώνες μυικής στήριξης (αριστερή photo) και η μικρή εσωτερική τσεπούλα (δεξιά photo)!Τα συμπιεστικά γάμπας BOOSTER Original & Elite αποτελούν ένα πολύ δυνατό χαρτί για την BV Sport® . Όπως ανέφερα όμως και στην παρουσίαση τους στο πρώτο μέρος του άρθρου, είναι εξαιρετικά κρίσιμο να επιλεγεί το σωστό μέγεθος, αλλά και να τα τοποθετήσουμε σωστά στην θέση τους, ιδιαίτερα τα ELITE που διαχωρίζουν το αριστερό από το δεξί πόδι. Επίσης καθώς τα τραβάμε ώστε να τα “ανοίξουμε” ψηλά μέχρι κάτω από το γόνατο, δεν πρέπει να τα τεντώσουμε υπερβολικά γιατί και πάλι δεν θα πάρουμε το μέγιστο δυνατό από την διαβαθμισμένη συμπίεση. Δεν πρέπει στην τελική τοποθέτηση να φαίνεται δέρμα μέσα από τις τρυπίτσες του υφάσματος, αλλά επίσης πρέπει να είναι σωστά φορεμένα με βάση την τοποθέτηση των logo που περιγράψαμε στην παρουσίαση τους.


Αφού εξασφαλίσουμε ότι φορέθηκαν σωστά θα δούμε ότι η σχεδίαση ύφανσης και ο συνδυασμός υλικών που έχει υιοθετήσει η BV Sport® παρέχει εξαιρετική προστασία από τους κραδασμούς και όλες τις ιδιότητες και την υποστήριξη που προσφέρει η διαβαθμισμένη συμπίεση. Βασικός αγωνιστικός μου στόχος είναι στο πρώτο εξάμηνο το The North Face® Lavaredo Ultra Trail 120K και τρέχοντας στο Μέτσοβο (Ursa-Trail 40Κ) σαν μια μεγάλη προπόνηση, είχα έναν ενδοιασμό αν θα μπορέσω να έχω σωστή αποκατάσταση ώστε να συνεχίσω κανονικά από την επόμενη μέρα το πρόγραμμα μου, μιας και ο αγώνας είχε παρατεταμένες κατηφόρες αλλά κα πολύ λάσπη που ενέτεινε τον μυϊκό κάματο. Τρέχοντας με τις Booster Elite – αλλά και συνολικά τον ρουχισμό της BV Sport® - θεωρώ ότι τελικά είχα μια πρόσθετη σημαντική υποστήριξη ώστε να περιοριστούν οι συνέπειες της επόμενης μέρας και να συνεχίσω κανονικά τις προπονήσεις μου.

 

Ζώνη στήριξης Αχίλλειου τένοντα (αριστερή photo) και διακριτές ζώνες και πλέξεις (δεξιά photo)!Το ύφασμα τους μου άρεσε και ήταν πολύ άνετο, ενώ έχουν εξαιρετικό εξαερισμό για συμπιεστικά γάμπας. Δεν ενοχλούν την περιοχή του αστραγάλου, φοριούνται με οποιαδήποτε κάλτσα, ενώ κρατάνε καλά και την περιοχή του Αχίλλειου τένοντα. Ένα ακόμη θετικό στοιχείο είναι ότι προφυλάσσουν τα πόδια από μικρά κλαδιά και θάμνους κατά το τρέξιμο, ενώ τον χειμώνα προσφέρουν προστασία από το κρύο καθώς καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος των ποδιών αλλά και εξαερισμό το καλοκαίρι λόγω υφάσματος και θερμορύθμισης. Αν δώσουμε σημασία στην σωστή επιλογή μεγέθους, αλλά και στην σωστή τοποθέτηση, είναι ένα απόλυτο εργαλείο για μεγάλους αγώνες ultra-trail αλλά και μαραθώνιες αποστάσεις ορεινού τρεξίματος χωρίς να περιορίζεται η χρήση τους στο τρέξιμο στο βουνό.


Η BV Sport® έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει μια εξαιρετική σειρά ρούχων συμπίεσης, είτε κάποιος αποφασίσει να τα χρησιμοποιήσει ως σετ, είτε ξεχωριστά. Εγώ προσωπικά θα πρότεινα την συνολική χρήση τους, ιδιαίτερα σε αγώνες ultra-trail, ώστε να πάρουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα μιας και τα ρούχα “δένουν” λειτουργικά μεταξύ τους. Θα αποτελέσουν άλλωστε μέρος του ρουχισμού μου στο επερχόμενο The North Face® Lavaredo Ultra Trail 120K 2014, ενώ τα συστήνω ανεπιφύλακτα για αγώνες όπως ο Olympus Marathon 44Km και το The North Face® Zagori Mountain Running (80 ή 42Km). Στην Ελλάδα θα τα βρείτε στο κατάστημα AlpamayoPro που είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της BV Sport® στην Ελλάδα, ενώ η λιανική τους τιμή είναι εξαιρετική σε σχέση πάντα με το επίπεδο των χαρακτηριστικών που διαθέτουν και την ποιότητα τους:


Μπλούζα BV Sport® ANATOMICAL Shirt Effort: 70 ευρώ

Κολάν BV Sport® ANATOMICAL Tight Effort: 65 ευρώ

Συμπιεστικό γάμπας BOOSTER Original: 45,95 ευρώ

Συμπιεστικό γάμπας BOOSTER Elite: 54,90 ευρώ

Δημήτρης Τρουπής

Photo ©: BV Sport®, Δημήτρης Τρουπής


Δημήτρης Τρουπής

Γεννήθηκε στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας το 1969 και ζει στην Πάτρα τα τελευταία 30 χρόνια. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο στην φύση μας βοηθά να ενισχύσουμε την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μας.

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

The dream is alive! An exclusive interview of @AlexiPappas and her coach Ioannis Dagkoglou at @Advendure_Net:… https://t.co/h17u9PrjCT
"Μπόρα είναι ... ", ένα άρθρο του Θεοχάρη Λεζπουρίδη για το @Advendure_Net, όσο αφορά την πανδημία και την συμπεριφ… https://t.co/X7eSKclpux
The Loneliness of the Long Distance Runner: Μια μικρή ιστορία για την μάχη με έναν αόρατο εχθρό αλλά και την απολαυ… https://t.co/udjbiOH0Cw
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Όλα τα φιλμ του BANFF Mountain Film Festival online !

Το όνειρο είναι ζωντανό! Η Αλεξία Παππά και ο Ιωάννης Δαγκόγλου σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Advendure!

Η Ώρα της Στήριξης...

Μπόρα είναι ...

The Loneliness Of The Long Distance Runner

Να ζήσεις Χορτιάτη και χρόνια πολλά!

Ώρα Ευθύνης...

Μπίκα και Παραδεισόπουλος στην λίστα ελίτ του Skyrunner World Series 2020!

SALEWA Alp Trainer Mid GTX

Οι κορυφαίοι της DYNAFIT προτείνουν ρουχισμό και εξοπλισμό

Αυλαία για το Salomon Mountain Cup στον Διόνυσο - αποτελέσματα!

Με τον Transgrancanaria συνεχίζεται το Ultra-Trail® World Tour