Ντοπαρισμένος βρέθηκε ο νικητής του Sierre Zinal 2022, Κενυάτης Mark Kangogo!

Από 11 Οκτ 2022
H επιβλητική εμφάνιση των Αφρικανών δρομέων στο δημοφιλές Sierre - Zinal τον Αύγουστο (σταθμός του Golden Trail Series 2022), με τις 5 από τις 7 θέσεις των βάθρων, επισκιάστηκε από την ανακοίνωση της AIU (Athletics Integrity Unit) ότι ο νικητής Κενυάτης Mark Kangogo, τέθηκε προσωρινά εκτός αγωνιστικής δραστηριότητας (provisionally suspended) αφού βρέθηκε θετικός στις απαγορευμένες ουσίες (Norandrosterone & Triamcinolone acetonide - Article 2.1 and Article 2.2) και μέχρι να εκδοθεί η οριστική απόφαση.
 
Δεν είναι φυσικά κεραυνός εν αιθρία η ανακοίνωση μιας και όλο και πυκνώνουν οι περιπτώσεις doping ΚΑΙ στο ορεινό τρέξιμο όσο περνούν τα χρόνια και αυξάνουν τα χρηματικά έπαθλα και γενικότερα ο επαγγελματισμός του αθλήματος.
 
Η διοργάνωση του Sierre Zinal έκανε την ακόλουθη ανακοίνωση: "Η διοργάνωση του Sierre-Zinal αγωνίζεται εδώ και χρόνια "κατά κάθε μορφής ντόπινγκ, διατάσσοντας συστηματικά ελέγχους ντόπινγκ. Η τελική κατάταξη των ανδρών για τη διοργάνωση του 2022 αναστέλλεται ως εκ τούτου, εν αναμονή της έκβασης της πειθαρχικής διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη. Η διοίκηση του Sierre-Zinal δεν θα προβεί σε κανένα περαιτέρω σχόλιο σχετικά με την υπόθεση αυτή μέχρι την ολοκλήρωση της πειθαρχικής διαδικασίας".

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ