Νεκρή η Andrea Huser μετά από μοιραίο ατύχημα πτώσης!

Ένα από τα κορυφαία ονόματα της διεθνούς σκηνής του ορεινού τρεξίματος, η Ελβετίδα Andrea Huser, έχασε την ζωή της μετά από πτώση σε πλαγιά ύψους 140 μέτρων, κατά τη διάρκεια προπόνησης της στην περιοχή Saas-Fe. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Andrea εντοπίστηκε νεκρή μετά την πτώση της από ομάδα διάσωσης του καντονίου Valais.

 

 

H ειρωνεία είναι ότι η Andrea είχε ξεπεράσει εδώ και μερικές ημέρες την ασθένεια της από Covid-19, ενώ είχε σταματήσει την ενεργό αθλητική της καριέρα με τις τόσες διακρίσεις το καλοκαίρι, στην ηλικία των 46 ετών. Ήταν νικήτρια του Ultra Trail World Tour 2018, θέση στο βάθρο σε πολύ μεγάλους αγώνες όπως το UTMB, το Transgrancanaria, το Grand Raid La Reunion, το Eiger Ultra Trail του οποίου ήταν και πρεσβευτής, του Lavaredo Ultra Trail και πολλών άλλων. Το 2002 ήταν νικήτρια του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Mountain Bike..

Ξεχώριζε για την σεμνότητα της και το χαμόγελο της, γεγονός που είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε κατά την διάρκεια του Grossglockner Ultra Trail 2019 στην Αυστρία,αλλά και άλλων αγώνων που συζητήσαμε μαζί της.

Πολύ μεγάλη απώλεια για τον χώρο των βουνών .. ας αναπαυθεί η ψυχή της ..

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ