Two dots and a shoe print: Η ανάβαση στον Όλυμπο!

15 Ιουν 2023

Την άνοιξη του 2021 δημιουργήθηκε η ιδέα της αυτόνομης ανάβασης μελών της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου ακρωτηριασμένων στο βουνό του Ολύμπου. Μετά τον πρώτο ενθουσιασμό ξεκίνησε σειρά προπονήσεων στον Υμηττό για προσαρμογή των μελών μας στην κίνηση και προσαρμογή σε ορεινό πεδίο, πλην όμως λόγω σειράς προβλημάτων υγείας καθώς και περιορισμών λόγω Covid η ανάβαση μεταφέρθηκε για τον Σεπτέμβρη του 2022. Έτσι στις 15-18 Σεπτεμβρίου 2022 ξεκινήσαμε για το βουνό των θεών.

 

Η αποστολή αποτελούνταν από τον Τάσο Τσίγκα και τον Βασίλη Πανίδη (μέλη της εθνικής ομάδας), καθώς και τους Πανταζόπουλο Δημήτρη και Μπολώση Κωνσταντίνο ως οδηγούς και κινηματογραφιστές.

Ακολουθήσαμε την διαδρομή Γκορτσιά-Πετροστρουγκα-Λαιμός-Οροπέδιο-Καταφύγιο Αποστολίδη, η οποία πραγματοποιήθηκε σε 8 ώρες από Γκορτσια - καταφύγιο Αποστολιδη. Η ανάβαση,διαμονή και κατάβαση διήρκησε 3 ημέρες κατά την οποία τα μέλη μας απόλαυσαν την διαδρομή αλλά και την παραμονή τους στο βουνό, το οποίο αποτελεί μια από τις πρώτες (αν όχι την πρώτη απ’ όσο γνωρίζουμε) αυτόνομη ανάβαση ατόμων με παρόμοιες κινητικές δυσκολίες.

Όλα εξελίχθηκαν άρτια και ασφαλή σύμφωνα με το πρόγραμμα της ανάβασης που είχε οργανωθεί και σχεδιαστεί απο τους οδηγούς της ανάβασης.

Ελπίζουμε σε παρόμοια συνέχεια σε βουνά της χώρας μας και ευχόμαστε το mini documentary διάρκειας 16 λεπτών, που θα ανέβει σύντομα στο κανάλι του Δημήτρη Πανταζόπουλου στο youtube, να εμπνεύσει όλους μας να έρθουμε πιο κοντά στη φύση και τα βουνά της πατρίδας μας.

Για την ώρα δείτε το video trailer της αποστολής: https://www.youtube.com/watch?v=KkPC05XcO6w

 

 

Κωνσταντίνος Μπολώσης

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ