“Virtual Expo 2014”: The North Face® Κύριο

Η The North Face® εδώ και δεκαετίες αποτελεί ένα από τα πιο βαριά ονόματα στον χώρο του outdoor, αλλά φυσικά και του ορεινού τρεξίματος. Σε διεθνές επίπεδο, στηρίζει χορηγικά κάποιους από τους σημαντικότερους αγώνες, όπως το The North Face Ultra-Trail du Mont Blanc®, το The North Face® Lavaredo Ultra Trail και άλλους, ενώ και στην Ελλάδα έχει πλέον σημαντική παρουσία στην στήριξη διοργανώσεων, όπως είδαμε το καλοκαίρι στο πολύ πετυχημένο The North Face® Zagori Mountain Running. Στηρίζει χορηγικά μια σειρά σπουδαίων αθλητών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ενώ προμηθεύει την αγορά με προϊόντα outdoor που αποτελούν πλέον από μόνα τους σημαντικά brand, όπως π.χ. η σειρά Flight Series! Στο Advendure έχουμε παρουσιάσει και δοκιμάσει προιόντα της εταιρείας, όπως τα παπούτσια ορεινού τρεξίματος Ultra-Guide και το σακίδιο για αγώνες ultra-trail FLrace Vest. Ο κ. Μανώλης Μαυροειδής, Brand Manager της The North Face®, μας μιλάει για την αγορά, τις εξελίξεις στο ορεινό τρέξιμο αλλά και την διαχρονική πορεία της εταιρείας στον χώρο του outdoor.


[Advendure]: Δώστε μας μια σύντομη εικόνα της πορείας της εταιρείας σας στην ελληνική αγορά καθώς και των προϊόντων που υποστηρίζει όσο αφορά το ορεινό τρέξιμο και τις υπεραποστάσεις. Ποια είναι τα 2-3 βασικότερα προϊόντα της παρουσία σας στην Ελλάδα την χρονιά που διανύουμε;

[Μανώλης Μαυροειδής]: Εδώ και 47 χρόνια η The North Face® προμηθεύει με πρωτοποριακά και εξελιγμένα προιόντα ένδυσης, υπόδησης και εξοπλισμού την παγκόσμια αγορά, καλύπτοντας τους λάτρεις των εξορμήσεων στην φύση, αλλά και τις πιο απαιτητικές αποστολές στο Έβερεστ. Η επιτυχία της εταιρείας μας οφείλεται στο πλούσιο χαρτοφυλάκιο της από καινοτόμα προϊόντα outdoor και όχι μόνο εξοπλισμού, αλλά και στις στρατηγικές μάρκετινγκ που εφαρμόζει στην διάρκεια κάθε έτους, με χορηγίες σε κορυφαίους αγώνες και την στήριξη διάσημων αθλητών. Όλα τα είδη που προσφέρει η εταιρεία μας διακρίνονται για την υψηλή ποιότητά και την ασφάλεια τους, δίνοντας το επιπλέον πλεονέκτημα που έχει ανάγκη ο καταναλωτής. Αυτό έχει ως συνέπεια η ζήτηση να μην εστιάζει σε μόνο ένα ή δύο προϊόντα μας, αλλά σε όλη, την πλούσια γκάμα των προϊόντων μας.


[Advendure]: Ενώ το τρέξιμο είτε σε αστικές διαδρομές είτε στα μονοπάτια των βουνών είναι από την φύση του πολύ απλό και γίνεται κατά βάση για την αγάπη προς την φύση και την άσκηση, με την έκρηξη των αγώνων και των συμμετοχών βλέπουμε ότι η τάση από τους κατασκευαστές είναι προς την απόλυτη εξειδίκευση σχεδόν για όλες τις μορφές εξοπλισμού που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος είτε απλά τρέχει είτε συμμετέχει σε κάποιον αγώνα. Υπάρχει πραγματικά η ανάγκη για τόσο μεγάλη εξειδίκευση; Η μεγάλη διαφοροποίηση των τιμών σε μερικά μοντέλα αντικατοπτρίζει πραγματικά την μεγάλη διαφορά ποιότητας μεταξύ τους;

[Μανώλης Μαυροειδής]: Όντως η  αγορά ξεπέρασε την bear foot πρόοδο και στρέφεται προς προϊόντα εξειδικευμένα και υψηλότερης ποιότητας. Εξ’ άλλου θα σκεφτόσασταν να χρησιμοποιήσετε ένα ποδήλατο δρόμου σε mountain trail μονοπάτια ενώ δεν έχει σχεδιαστεί γι’ αυτά; Με την ίδια λογική χρειάζεστε το ανάλογο παπούτσι για πρόσφυση, για ευελιξία και σταθερότητα αλλά και για περισσότερη προστασία στο τραχύ μονοπάτι ή ακόμα και στον πάγο. Το κατάλληλο παπούτσι κλειδώνει την φτέρνα σε τραχιά μονοπάτια, έχει καλύτερη εξοικονόμηση και κατανομή βάρους, καλύτερη διαπνοή αλλά και τεχνολογίες για την απαγωγή υγρασίας. Τα superior προϊόντα βέβαια συνηθίζονται των  ψηλότερων τιμών και κατευθύνονται από τις τιμές των πρώτων υλών που συννήθως είναι υψηλότερες. Εάν λοιπόν κάποιος ξέρει τι είναι πιο λειτουργικό γι’ αυτόν ή αν ακούσει τις συμβουλές μας δεν είναι απαραίτητο να επιλέξει το ακριβότερο.


[Advendure]: “Γρήγορο και ελαφρύ”, είναι το  βασικό μότο που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια η βιομηχανία εξοπλισμού για δραστηριότητες στο βουνό (outdoor). Ποιες τάσεις βλέπετε να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην αγορά όσο αφορά τον εξοπλισμό για ορεινό τρέξιμο και trail running στο άμεσο μέλλον; Τι καινούργιο θα δούμε σε σχέση με τον εξοπλισμό που προμηθεύει η εταιρεία σας; Μπορείτε να μας δώσετε κάποιες πληροφορίες για τυχόν νέα μοντέλα που θα λανσάρετε στην αγορά την σεζόν 2014-2015;

[Μανώλης Μαυροειδής]: Η τάση του μινιμαλιστικού σχεδιασμού με γρήγορα και ελαφριά προϊόντα ξεκίνησε πριν αρκετά χρόνια από εμάς. Με το πέρασμα των χρόνων, μια ολόκληρη συλλογή έχει σχεδιαστεί λαμβάνοντας το όνομα της γνωστής συλλογής Flight Series. Η The North Face ως παγκοσμίου βεληνεκούς brand, σχεδιάζει όλα τα προϊόντα σύμφωνα με τις ανάγκες/ζήτηση της αγοράς. Καταλαβαίνετε το πόσο μεγάλη βαρύτητα έχει και η τεράστια αμερικανική αγορά. Πολύ σημαντικά μοντέλα έχουν ήδη σχεδιαστεί και μπορείτε να τα βρείτε στα καταστήματα από την σεζόν «Άνοιξη - Καλοκαίρι» 2015.

 




[Advendure]: Το ορεινό τρέξιμο γνωρίζει στην χώρα μας τεράστια άνθηση, με πάνω από 100 αγώνες και χιλιάδες αθλητές να συμμετέχουν φέτος σε αυτούς, γεγονός που θα αποτυπωθεί στο τέλος της χρονιάς και επίσημα με την δημοσίευση της “Ετήσιας Έκθεσης Ορεινού Τρεξίματος 2014” του Advendure. Πως βλέπετε αυτή την έκρηξη και που πιστεύετε ότι μπορεί να φτάσει;

[Μανώλης Μαυροειδής]: Είναι πολύ ευχάριστο αυτό που πραγματικά συμβαίνει τα τελευταία χρόνια για το ορεινό τρέξιμο αλλά και γενικότερα για τους αγώνες στην Ελλάδα οι οποίοι έχουν μετατραπεί σε αθλήματα αναψυχής. Νέοι άνθρωποι με αυξανόμενη συνειδητοποίηση για υγιή και δραστήριο τρόπο ζωής, βγαίνουν από το σπίτι και ανακαλύπτουν δραστηριότητες που πραγματικά είναι πηγή έμπνευσης για το αθλητικό ιδεώδες. Επίσης, η αναζήτηση της μέσης ευεξίας θα φέρει μία από τις μεγαλύτερες εκρήξεις στον τρόπο ζωής μας. Εμείς επικροτούμε την ανάπτυξη του τρεξίματος από όλους τους διοργανωτές και τους συλλόγους όταν απώτερο στόχο έχουν να οδηγήσουν τους ανθρώπους και ειδικότερα τους νέους στον αθλητισμό. Με αυτό τον τρόπο πιστεύουμε ότι θα αποκτήσουμε ακόμα περισσότερο πάθος, καθώς σαν χώρα φημιζόμαστε για την εκπληκτική φύση που διαθέτουμε. Το που μπορούμε να φτάσουμε ποσοτικά θα μας το δείξει ο χρόνος, το σίγουρο είναι ένα: “The sky is the limit”.

Δημήτρης Τρουπής

Δημήτρης Τρουπής

Κατάγεται από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας και ζει μόνιμα στην Πάτρα. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Το τρέξιμο στα μονοπάτια των βουνών και η μεταφορά εικόνων και συναισθημάτων μέσα από τα άρθρα του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο και η πεζοπορία στη φύση είναι μια εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου, μας φέρνει πιο κοντά σε αυτήν και μας κάνει να αγαπήσουμε περισσότερο το περιβάλλον.

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ