ASOLO Tahoe GTX, ιδανικό για τις πρώτες πεζοπορίες σας

H ASOLO για τους παροικούντες των ορεινών δραστηριοτήτων μόνο άγνωστη μάρκα δεν είναι. Ειδικά για τον γράφοντα, έχει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία μιας και ήταν η μάρκα του πρώτου σκληρού και άκαμπτου ορειβατικού ζευγαριού στις πρώτες χειμερινές αναβάσεις. Μία μάρκα συνώνυμο με την ορειβασία και την πεζοπορία, η οποία εξειδικεύεται απόλυτα σε αυτό που κάνει μιας και κατασκευάζει μόνο παπούτσια, με ιστορία χρόνων και αποδοχή από το σύνολο της ορειβατικής κοινότητας παγκοσμίως. Η παρουσίασή μας αφορά κάτι πιο ... γήινο! Ένα χαμηλό πεζοπορικό all around trekking παπούτσι, το Tahoe GTX, το οποίο μπορεί να αποτελέσει ένα εργαλείο τόσο στις πρώτες βουνίσιες αναζητήσεις σας, όσο και στις εκδρομές στην ύπαιθρο ή τις χειμωνιάτικες βόλτες στη πόλη.

Εκ πρώτης όψεως κάποιος θα έλεγε ότι βλέπει μπροστά του ένα παπούτσι για ορεινό τρέξιμο! Άλλωστε και το βάρος του (362 γραμμάρια) δεν απέχει και πολύ από αυτό, ενώ κάποιες λεπτομέρειες όπως για παράδειγμα η “αγωνιστική” λεπτή γλώσσα μπορεί να μπερδέψουν. Θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να χρησιμοποιηθεί και για αυτόν τον σκοπό! Το δοκιμάσαμε και έτσι αλλά ήταν φανερό στις πρώτες κατηφόρες ότι το παπούτσι δεν έχει προοριστεί για κάτι τέτοιο.


Στον τομέα της προστασίας πάντως παίρνει άριστα. Μπροστά στα δάκτυλα σκληρό καουτσούκ αναλαμβάνει να καλύψει τα δάκτυλα, ενώ περιμετρικά μια λεπτή ελαστική ταινία είναι υπεύθυνη για την πλαϊνή προστασία του ποδιού.

 

Το άνω μέρος από πολυεστέρα ενισχυμένο με υλικό TPU προσφέρει προστασία και άνεση, ενώ η επένδυση Gore-Tex Extended Comfort Footwear εγγυάται αδιαβροχοποίηση και διαπνοή.

 

 

Στη μεσόσολα, το EVA υλικό μονής πυκνότητας προσφέρει καλή απορρόφηση κραδασμών, δυνατή προστασία στο πέλμα από τις αιχμηρές πέτρες και το σκληρό τερέν αλλά δίνει και μια αίσθηση σκληράδας, λογικό θα λέγαμε για πεζοπορικό παπούτσι.

 

Για την καλύτερη σταθερότητα του παπουτσιού στις πλάγιες απότομες κλίσεις, η ASOLO έχει εφαρμόσει, όπως σε όλα τα fastpacking παπούτσια της, το σύστημα AS-Tech, μια λωρίδα σκληρού πλαστικού που εκτείνεται από τη μέση του πέλματος μέχρι τη φτέρνα. Συνολικά μπορείτε να δείτε στο παρακάτω διάγραμμα τον «σκελετό» των σημαντικότερων σημείων του παπουτσιού.

  1. Προστασία στα δάκτυλα με σκληρό πλαστικό
  2. AS-Tech για σταθερότητα 
  3. Μεσόσολα αποτελούμενη από 2 κομμάτια στο εμπρός και το πίσω μέρος του παπουτσιού
  4. Σόλα Asolo Cross με διαφορετικά σημεία τριβής 

Η σόλα, εξ’ολοκλήρου κατασκευή της ASOLO (Asolo Cross με Sigma Grip), είναι αρκετά επιθετική, με διαφορετική σχεδίαση στο μπροστινό και στο πίσω μέρος της για καλή πρόσφυση τόσο στις ανηφόρες όσο και στις κατηφόρες. Πολύ καλό grip με καλή συμπεριφορά σε όλα τα τερέν, τόσο σε στεγνό όσο και σε βρεγμένο έδαφος ενώ στις λάσπες είχε ικανοποιητική αλλά όχι κορυφαία απόδοση αφού απέβαλε τις λάσπες γρήγορα σχεδόν από το σύνολο του παπουτσιού.

 

Συνολικά, πρόκειται για ένα παπούτσι που σίγουρα θα το ευχαριστηθείτε στις πρώτες πεζοπορίες και βόλτες σας στο βουνό. Μία ιδανική είσοδο στον απέραντο βουνίσιο κόσμο της ASOLO!

Χαρακτηριστικά

  • Πάνω μέρος: Πολυεστέρα ενισχυμένος με υλικό TPU
  • Αδιαβροχοποίηση: Gore-Tex Extended Comfort Footwear
  • Σόλα: Asolo Cross με Sigma λάστιχο (rubber-Eva)
  • Βάρος: 362 γρ (42, ανδρικό)
  • Τιμή: 189,95€

 

Αποκλειστικός Αντιπρόσωπος της ASOLO στην Ελλάδα είναι η MV Trade. Τα προϊόντα της ASOLO μπορείτε να τα βρείτε στα παρακάτω καταστήματα:

Τάκης Τσογκαράκης

Η αγάπη του για το βουνό ξεκινάει πολλά χρόνια πίσω με τις πρώτες αναβάσεις στην αγαπημένη του Πάρνηθα και μετέπειτα με την σχολή Ορειβασίας του ΕΟΣ Αχαρνών. Το 2007 έτρεξε τον πρώτο του αγώνα ορεινού τρεξίματος και από τότε ονειρεύεται "όλο και ψηλότερα, όλο και μακρύτερα". Ελπίζει να το κάνει για πολλά χρόνια ακόμα...

www.advendure.com

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ