ADVENDURE - The North Face Endurus TR: Για πολλά ξεκούραστα χιλιόμετρα

The North Face Endurus TR: Για πολλά ξεκούραστα χιλιόμετρα

Από 08 Μαρ 2017

Όπως έχουμε ξαναγράψει κάθε έκδοση νέου παπουτσιού της The North Face για ορεινό τρέξιμο δεν μπορεί παρά να αποτελεί και μία σπουδαία είδηση. Για 2η χρονιά φέτος και ίσως με ακόμη μεγαλύτερη έμφαση, συνεχίζει την ολική της επαναφορά στα παπούτσια trail running εμπλουτίζοντας ακόμη περισσότερο την σειρά της Ultra Series προσφέροντας έτσι μία γκάμα που έρχεται να καλύψει τις ανάγκες και τις προτιμήσεις κάθε δρομέα. Δεν θυμόμαστε στο παρελθόν η μία εκ των κορυφαίων εταιρειών outdoor εξοπλισμού και ένδυσης να έχει παρουσιάσει ξανά στο κοινό μία τόσο πλήρης σειρά παπουτσιών κάτι που σαφώς δείχνει την στροφή της προς τον χώρο του ορεινού τρεξίματος και πόσο έχει πια επενδύσει σε αυτόν. Πήραμε στα χέρια μας … ή καλύτερα στα πόδια μας, το Endurus TR ξεκινώντας όπως σας είχαμε υποσχεθεί και στην παρουσίαση της Ultra σειράς παπουτσιών και το δοκιμάσαμε για να δούμε κατά πόσο οι προσδοκίες για ένα παπούτσι που συνδυάζει όλες τις αρετές και την τεχνογνωσία της εταιρείας θα πραγματοποιούνταν και δεν διαψευστήκαμε!

Σχεδίαση

Δεν εντυπωσιάζει εκ πρώτης όψεως σχεδιαστικά και χρωματικά το μοντέλο που πήραμε στα χέρια μας (μαύρο - πορτοκαλί, πάνω αριστερά στην κάτω φωτογραφία), ενώ και το «σουλούπι» σίγουρα παραπέμπει σίγουρα σε κάποιο βαρύ μοντέλο που όπως θα δούμε παρακάτω δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Σε αυτό συνηγορεί το υψηλό συνολικά προφίλ του που φτάνει τα 31mm στο τακούνι και 26mm στα δάκτυλα. Το γυναικείο ακολουθεί την σίγουρη λύση του συνδυασμού μπλε-γαλάζιου-σομόν όντας αρκετά πιο όμορφο. Το γκρι αντρικό και το σκούρο γυναικείο κρίνονται αρκετά ουδέτερα χρωματικά. Σίγουρα δεν θα τραβήξουν τα ανυποψίαστα βλέμματα στο ράφι αλλά ένας ορεινός δρομέας που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να είναι … υποψιασμένος για όλα και όχι μόνο από την εμφάνιση!

 

Οι χρωματικές επιλογές του Endurus TR. Πάνω τα αντρικά, κάτω τα γυναικεία

 

Αίσθηση

Ξεχάστε ότι βλέπατε. Αυτό που βάλατε στα πόδια σας δεν έχει καμία σχέση με αυτό που νομίζατε. Το «βαρύ σουλούπι» μετατρέπεται σε μία ανάλαφρη αίσθηση, και θα αισθανθείτε ότι φοράτε παπούτσι αρκετά ελαφρύτερο από τα 317 γραμμάρια (Νο. 42) τα οποία ζυγίζει και τα οποία βέβαια δεν είναι μεγάλο βάρος για τον σκοπό τον οποίο προορίζονται και δεν είναι άλλος από … τα πολλά χιλιόμετρα! Ο λόγος αυτής της αίσθησης οφείλεται βέβαια στην μεσόσολα αποκάλυψη που ακούει στο όνομα XtraFoam™! Το Endurus θα το δοκιμάσετε στο μαγαζί στο νούμερο που έχετε να συνηθίσει να φοράτε χωρίς εκπλήξεις καθώς είναι «true-to-size», δεν θα χρειαστεί δηλαδή να ανεβείτε σε μεγαλύτερο νούμερο ή να πέσετε σε μικρότερο.

 

Φωνάζει ότι προορίζεται για πολλά χιλιόμετρα!

 

Πάνω μέρος

Ξεκινώντας από το πίσω μέρος θα διακρίνουμε ένα μικρό και άκαμπτο πλαστικό πλαίσιο που η The North Face ονομάζει CRADLE™ και έχει σαν σκοπό την στρεπτική ακαμψία και προστασία της φτέρνας σε απότομες πλάγιες κινήσεις σε τεχνικά μονοπάτια. Σε αντίθεση με άλλα παπούτσια αυτής της κατηγορίας δεν θα δούμε την περιοχή αυτή ντυμένη ολόκληρη με κάποιο σκληρό υλικό συμβάλλοντας έτσι στον καλύτερο αερισμό του παπουτσιού. Υπάρχει βέβαια ενίσχυση για προστασία της φτέρνας και σταθερότητα σε απότομες εναλλαγές πορείας με μαλακό πλαστικό περιμετρικά του αστραγάλου αφήνοντας όμως περιθώρια αερισμού στο πίσω μέρος. Αρκετά ψηλά πίσω στην φτέρνα φτάνει το παπούτσι ενισχύοντας την αίσθηση προστασίας αλλά και την εικόνα βαριού παπουτσιού. Κάτω από τον αστράγαλο το ντύσιμο του παπουτσιού στο «κολλάρο» είναι «πλούσιο» και άνετο τόσο όσο χρειάζεται για να μην ερεθίζει μετά από πολλά χιλιόμετρα. Ντυμένο με την παντεταρισμένη από την The North Face τεχνολογία FlashDry™ όπως άλλωστε όλο το παπούτσι, υπόσχεται γρήγορη αποβολή της υγρασίας, χαμηλό βάρος και αντοχή στον χρόνο.

 

Πολλή προστασία στο πίσω μέρος του Endurus

 

Προχωρώντας προς την μέση, το πλέγμα που χαρακτηρίζει όλα τα TNF παπούτσια, το Endurus είναι ντυμένο με δέρμα suede για αυξημένη αντοχή και υποστήριξη του μέσου του ποδιού προσθέτοντας έτσι λίγο αχρείαστο βάρος, και αφαιρώντας λίγο από τον απαραίτητο αερισμό. Αποτελεί όμως δείγμα των υψηλών στανταρντ ποιότητας που θέτει η TNF καθώς το suede έχει κάποιο κόστος σε σχέση με κάποιο πλαστικό υλικό. Αυτό το πλέγμα καταλήγει στην περιοχή των κορδονιών όπου ενισχύεται για λόγους αντοχής στον χρόνο από ημίσκληρο πλαστικό TPU, υλικού δηλαδή από θερμοπλαστική πολυουρεθάνη (συνδυασμός 2 υλικών: σκληρού πλαστικού και μαλακής σιλικόνης). Το δέρμα suede φθάνει χαμηλά μέχρι το υλικό προστασίας των δακτύλων για περιμετρική προστασία από χτυπήματα και κοψίματα.

 

Το δέρμα suede κυριαρχεί και στο Endurus

 

Για την γλώσσα δεν έχουμε κάτι ιδιαίτερο να αναφέρουμε … και αυτό μερικές φορές είναι καλό μιας και όπως θα διαπιστώσουμε και πολύ μαλακή αίσθηση έχει χωρίς να προκαλεί ερεθισμούς, και στην θέση της θα μείνει και θα κρατήσει έξω σκόνη και χώμα. Δηλαδή δεν θα μας απασχολήσει καθόλου! Οι άνθρωποι της TNF δεν επέλεξαν κάποιο ιδιαίτερο σχεδιασμό όπως για παράδειγμα στα Endurance ή στα ΜΤ και ίσως έπραξαν σοφά! Είναι επενδυμένη εσωτερικά με υλικό FlashDry™ για άνεση και και εξωτερικά με δέρμα suede για μεγαλύτερες τριβές έτσι ώστε να μένει στην θέση της. Ωραίο χαρακτηριστικό επίσης που βοηθάει την γλώσσα να μένει στην θέση της, η μία πλέξη των κορδονιών μέσα από αυτήν.

 

Η γλώσσα θα παραμείνει στην θέση της ενώ και τα κορδόνια δεν θα λυθούν εύκολα. Παρόλα αυτά, κάντε και έναν 2ο κόμπο για να μην μπλεχτούν σε κλαδάκια ή θάμνους

 

Για τα κορδόνια επιλέχθηκε για πρώτη φορά σε παπούτσι TNF αν δεν κάνουμε λάθος η «ημιτονοειδής» ή -ακόμη πιο χαρακτηριστικά- «λουκανικοειδής» σχεδίαση που συναντούμε και σε άλλους κατασκευαστές έτσι ώστε να μην λύνονται εύκολα. Είναι αρκετά μεγάλα και ίσως χρειαστεί να κάνετε και 2ο κόμπο για να μην πετάνε ενοχλητικά.

 

Προχωρώντας μπροστά θα διαπιστώσουμε ότι η The North Face εδώ έκανε έναν συμβιβασμό όσον αφορά την προστασία στα δάκτυλα καθώς σε αντίθεση με το σκληρό πλαστικό TPU που χρησιμοποιήθηκε στα Endurance, εδώ έχει χρησιμοποιηθεί ένα πιο «ελαστικό» και ημίσκληρο υλικό θυσιάζοντας την προστασία για χάρη του βάρους. Αρκετά αεράτο το υλικό δικτυωτό υλικό που ντύνει το παπούτσι, αφήνει το πόδι να αναπνεύσει και συμβάλλει στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ελαχιστοποίηση του βάρους. Η Vibram σόλα που φτάνει μέχρι πολύ μπροστά, έρχεται και προσθέτει άλλο ένα στρώμα προστασίας και πρόσφυσης στην κορυφή του πέλματος δίνοντας μας την δυνατότητα να «σκάβουμε» στις μεγάλες ανηφορικές κλίσεις χωρίς πρόβλημα ακόμη και σε γλιστερά τερέν.

 

Αρκετά καλή η προστασία στα δάκτυλα αλλά όχι στα κορυφαία επίπεδα του Endurance

 

Μεσόσολα

Λίγη θεωρία: Το EVA (Ethylene Vinyl Acetate) εδώ και χρόνια αποτελεί το κυριότερο υλικό βάσει του οποίου οι μεγαλύτερες outdoor εταιρείες κατασκευάζουν τα παπούτσια τους αφού τα πλεονεκτήματά του είναι αναμφισβήτητα: αδιαβροχοποίηση, αντοχή στη διάβρωση, ευκολία στην επεξεργασία, αντικραδασμικότητα, μόνωση. Αυτό που αλλάζει τις περισσότερες φορές είναι η σκληρότητά του βάσει της απορρόφησης (cushioning) που θέλει να προσδώσει ο κατασκευαστής στο παπούτσι καθώς και ο συνδυασμός της με άλλη μεσόσολα διαφορετικής σκληρότητας ή μίας «φλοίδας» σκληρού πλαστικού (rock plate) για μεγαλύτερη προστασία από χτυπήματα του πέλματος. Εδώ η The North Face έχει αυτοσχεδιάσει όσο δεν πάει άλλο θέλοντας να προσδώσει άνεση και προστασία για πολλά χιλιόμετρα θυσιάζοντας λίγο το βάρος αφού αυτό το παπούτσι θα μπορούσε να είναι ελαφρύτερο αλλά και το συνολικό προφίλ του παπουτσιού. Στην μέση του πέλματος έχει χρησιμοποιήσει ένα μαλακό EVA υλικό για απορρόφηση κραδασμών ενώ περιμετρικά του πέλματος ένα πιο σκληρό για να προσδώσει σταθερότητα και αντοχή. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έχει προσθέσει μία φλοίδα από τη νέα της EVA μεσόσολα XtraFoam™ και μην ξεχνάμε βέβαια και την προσθήκη του rockplate ESS Snake Plate™ στην μέση και στο μπροστά μέρος του πέλματος. Όπως έχουμε ξανά αναφέρει, η καινοτομία του ESS Snake Plate™ έγκειται στο γεγονός ότι δεν είναι ένα μονοκόμματο θερμοπλαστικό rockplate μέσα στη μεσόσολα αλλά μία κυματοειδής κατασκευή που καλύπτει το παπούτσι σε όλο το πλάτος του θυμίζοντας φίδι (εξ ‘ ου και η ονομασία του) με αποτέλεσμα να συμβάλλει στην ευλυγισία του παπουτσιού μπρος και πίσω αλλά και προς το πλάι όπου συστρέφεται στα δύσκολα πατήματα στο μονοπάτι. Τώρα καταλαβαίνετε γιατί το παπούτσι έχει τόσο «ψωμί» όσο φαίνεται. Απευθύνεται σε δρομείς με ουδέτερο (neutral) πάτημα καθώς δεν υπάρχει κάποια επιπλέον υποστήριξη για δρομείς που υπερπρηνίζουν (overpronators) αλλά έτσι κι αλλιώς στα μονοπάτια που θα χρησιμοποιήσετε το παπούτσι δεν θα καταλάβετε την ανάγκη για την εξτρά αυτή προστασία.

 

Εδώ μέσα που δυστυχώς δεν βλέπουμε κρύβεται όλη η μαγεία του Endurus

 

Σόλα

Σε όλη την γκάμα Ultra για ορεινό τρέξιμο η The North Face έχει εμπιστευθεί την εμπειρία και την τεχνογνωσία του ειδικού στις σόλες που δεν είναι άλλος από την Vibram®. Στην συγκεκριμένη υλοποίηση έχει επιλέξει μία all-around σόλα με μετριοπαθές προφιλ 3,5mm και σχετικά πυκνή πλέξη για όσο το δυνατόν καλύτερη απόδοση σε όλα τα τερέν προσπαθώντας να πετύχει τον καλύτερο μέσο όρο παντού δικαιολογώντας με αυτόν τον τρόπο την ιδιότητα ενός all-around παπουτσιού, ενός παπουτσιού δηλαδή για όλες τις δουλειές. Έτσι τουλάχιστον αναφέρει η ίδια η Vibram® για την σόλα XS Trek που έχει χρησιμοποιηθεί στο Endurus. Ωστόσο αν ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στον σχεδιασμό της σόλας θα δούμε επιπλέον διάφορα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά. Το πιο σημαντικό από όλα δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι η Vibram® δεν καλύπτει όλο το παπούτσι αλλά αφήνει την «ραχοκοκαλιά» του πέλματος να «αναπνεύσει». Περισσότερο στο πίσω μέρος του πέλματος και λιγότερο όσο φτάνουμε προς τα δάκτυλα. Αυτό έχει σχεδιαστεί για τρεις πιθανολογούμενους λόγους: ο σημαντικότερος είναι η ευκαμψία του πέλματος και η καλύτερη «ανάγνωση» του εδάφους από το πόδι, ο δεύτερος η μείωση του βάρους και ο τρίτος η ακόμη καλύτερη απορρόφηση κραδασμών στην φτέρνα αφού το «ψωμί» φτάνει μέχρι κάτω, στην επαφή με το έδαφος. Εδώ μένει ένα ερωτηματικό κατά πόσο θα αντέξει στον χρόνο και στις καταπονήσεις αφού τα EVA υλικά είναι αρκετά ευάλωτα.

 

Συνδυασμός της σόλας και EVA υλικού σε καίρια σημεία του πέλματος

 

Εντυπώσεις

Το πρώτο πράγμα που θα απολαύσει κανείς φορώντας το είναι η ανάλαφρη αίσθησή του, αίσθηση αντιστρόφως ανάλογη από την εικόνα του. Με το παπούτσι τρέξαμε σε όλα τα τερέν εκεί όμως που πραγματικά το ευχαριστηθήκαμε είναι σε πετρώδες μονοπάτι όπου έδειξε πραγματικά ότι δεν πήγε χαμένο το αρκετά μεγάλο του προφίλ. Κορυφαία απορρόφηση κραδασμών και καταπληκτική βουτυρένια αίσθηση σε όλο το πέλμα και ιδιαίτερα στην φτέρνα. Αν θέλετε ένα παπούτσι για να πατάτε με μανία πάνω σε πέτρες, πάρτε το Endurus! Η σχεδίαση της σόλας θα σας δώσει έναν βαθμό ευελιξίας και «ανάγνωσης» του τι είναι αυτό που πατάτε. Σίγουρα δεν διαθέτει τον «αέρα» και την ευελιξία άλλων πιο γρήγορων μοντέλων, το Endurus όμως προορίζεται για πολλά χιλιόμετρα και μετά από 10 ή παραπάνω ώρες την αίσθηση αυτή θα την ζητάτε. Ένα ζητούμενο εδώ είναι το κατά πόσο αυτή η βουτυρένια αίσθηση θα παραμείνει για πολλές ώρες και η μεσόσολα δεν θα «κάτσει», αυτό είναι κάτι όμως που πρέπει να δοκιμαστεί.

 

Προσοχή στις ανεπιθύμητες (και δυστυχώς αναπόφευκτες) κλωτσιές σε πέτρες και κλαδιά καθώς η προστασία τόσο στα στα δάκτυλα όσο και περιμετρικά στο πέλμα χωρίς να είναι άσχημη, σαφώς δεν είναι στα κορυφαία επίπεδα του Endurance.

 

Σε χωματόδρομο το Endurus τρέχεται άνετα παρόλο το βάρος του χωρίς βέβαια να είναι ένα παπούτσι που κάποιος θα το φόραγε αποκλειστικά και μόνο για τρέξιμο σε τέτοιο τερέν. Σε αυτό συνηγορεί και το σχετικά χαμηλό για την κατηγορία drop των 6mm αφού αν θέλετε μπορείτε να πατήσετε με το μπροστινό ή το μέσο του πέλματος για πιο γρήγορο τρέξιμο.

 

Προστασία, προστασία, προστασία!

 

Η γλώσσα θα μείνει στην θέση της –δεν είναι κάτι δεδομένο για όλα τα παπούτσια αυτό -ενώ και τα κορδόνια δεν θα λυθούν αν και ίσως χρειαστεί εκεί και 2ος κόμπος αφού όντας αρκετά μεγάλα, μπορεί να σας ενοχλούν ή να πιαστούν σε κάποιο κλαδάκι.

 

Ο χώρος στα δάκτυλα είναι ικανοποιητικός και δεν θα κουράσει μετά από πολύωρο τρέξιμο. Δεν έχει τα επίπεδα άνεσης χώρου του Endurance οπότε θα πρέπει αν έχετε πολύ πλατύ πέλμα μπροστά να είστε προσεκτικοί και να το δοκιμάστε όσο το δυνατόν καλύτερα στο μαγαζί.

 

Σε βρεγμένο τερέν ή σε τερέν με βρεγμένα φύλλα η all-around σόλα της Vibram® συμπεριφέρθηκε αρκετά καλά. Το έχουμε επαναλάβει και δεν θα σταματήσουμε να το γράφουμε: Καμία δοκιμή και για κανένα παπούτσι δεν μπορεί να σας πείσει να πατάτε με φόρα σε γλιστερά βράχια, ρίζες και κορμούς, τα οποία αποτελούν τον νούμερο ένα εχθρό του δρομέα βουνού. Θα πρέπει σε κάθε παπούτσι να μάθετε τα όριά του σιγά σιγά και με προσοχή. Προφανώς και δεν αποτελεί παπούτσι για τα λασπωμένα fells Σκωτίας καθώς οι χαμηλές τάπες του (3,5mm) σε συνδυασμό με την σχετικά πυκνή πλέξη τους δεν θα αποβάλλουν την λάσπη πολύ εύκολα, για αυτό μην τα προτιμήσετε σε πηχτή λάσπη.

 

Η σόλα Vibram® XS Trek από άλλη οπτική γωνία

 

Ακόμα και σε άσφαλτο όταν χρειάστηκε να τρέξουμε 8 χιλιόμετρα συνεχόμενα δεν κούρασε όπως άλλα παπούτσια βουνού για αυτό μην φοβάστε να συνδέσετε μονοπάτια και διαδρομές που έχετε βάλει κατά νου συμβάλλοντας στην αίσθηση ότι αποτελεί ένα all-around μοντέλο.

 

Ο αερισμός είναι ικανοποιητικός αλλά θα ήταν αρκετά καλύτερος πιστεύουμε αν το δέρμα suede περιμετρικά ήταν λιγότερο, κάτι που ίσως μείωνε και το βάρος του. Το suede ήταν και το τελευταίο που στέγνωσε όταν το παπούτσι χρειάστηκε να μπει όλο σε ένα ρέμα.

 

Συμπέρασμα

Αποτελεί την ιδανική λύση για ένα παπούτσι all-around. Ένα παπούτσι δηλαδή που θα αποδώσει εξίσου καλά σε ένα πετρώδες μονοπάτι και σε έναν μαλακό χωματόδρομο ή ακόμη και σαν door-to-trail. Προορίζεται βεβαίως για πολλά χιλιόμετρα αλλά δεν θα κουράσει σε έναν γρήγορο ημιμαραθώνιο. Θα λέγαμε ότι αποτελεί την ιδανική λύση αν θέλετε «να την βγάλετε» με ένα παπούτσι όλη τη σεζόν. Δεν έχει την τραχύτητα και την προστασία περιμετρικά του Endurance ούτε και την τόσο ελαφριά αίσθηση του Cardiac καθώς σαφώς είναι ένα προϊόν που προσπαθεί να συνδυάσει τις αρετές και των δύο αυτών παπουτσιών και τα καταφέρνει θαυμάσια. Θα ρωτήσει ίσως κάποιος, ποιό παπούτσι να προτιμήσει για μεγάλους αγώνες, το Endurus ή το Endurance καθώς ίσως θεωρηθεί ότι η TNF έφτιαξε δύο παρόμοια παπούτσια, όπως παρόμοια είναι και η ονομασία τους, βάζοντάς μας σε δίλλημα. Το Ultra Endurance έχει καλύτερο grip, μεγαλύτερη άνεση στα δάκτυλα, λίγο χαμηλότερο προφίλ, λίγο χαμηλότερο βάρος, και κορυφαία προστασία στα δάκτυλα καθώς και στην περιφέρεια του πέλματος, υστερεί όμως σε απορρόφηση κραδασμών σε πετρώδη τερέν, ενώ το Endurus προσφέρει κορυφαία απορρόφηση κραδασμών και προστασία του πέλματος για πιο βραχώδη τερέν, μεγαλύτερο προφίλ, είναι ελαφρώς βαρύτερα και πιο προστατευτικά στην ευαίσθητη περιοχή της φτέρνας, τίμιο grip σε όλα τα τερέν. Κοινώς; Προτιμήστε το Endurus για Mythical, TeRA, Olympus Marathon και το Endurance για ROC, NTR, Ursa Trail. Για το ROUT ή το VFUT επειδή οι πιθανότητες να αλλάξουμε παπούτσια μέσα στον αγώνα είναι μεγάλες, ο συνδυασμός αυτών των δύο μοντέλων συστήνεται ανεπιφύλακτα!

 

Σχόλιο Νίκου Καλοφύρη

Endurus: όπως προκύπτει και από το όνομά του είναι παπούτσι αντοχής. Τα χαρακτηριστικά του μας δίνουν την δυνατότητα να καλύπτουμε μεγάλες αποστάσεις έχοντας μεγάλη προστασία στους κραδασμούς και άνεση στο εσωτερικό του ποδιού καθώς τα μαλακά υλικά του δεν θα ταλαιπωρήσουν τα δάχτυλα μας. Η εξωτερική σόλα προσφέρει πολύ καλή πρόσφυση σε μικτά εδάφη όπου εναλλάσσονται βρεγμένες πέτρες, χώμα, άσφαλτος, τσιμεντόδρομος. Θα μας προβληματίσουν λίγο τα μικρά επιθέματα στην σόλα γιατί δεν παρέχουν μεγάλη πρόσφυση σε λασπωμένο έδαφος. Το πλεονέκτημα όμως το νιώθουμε στη μικρή ποσότητα λάσπης που μένει στο πέλμα. Το Endurus θα μας συντροφεύει για πολλά χιλιόμετρα στην προπόνηση και στους αγώνες.

 

Χαρακτηριστικά

 • Πάνω μέρος: Συνδυασμός πλέγματος ελαστικού TPU με δέρμα suede και FlashDry αεριζόμενου δικτυωτού υλικού
 • Πάνω μέρος: TPU σκληρό πλαστικό μπροστά για προστασία στα δάκτυλα
 • Πάνω μέρος: FlashDry™ υλικό μέσα στο παπούτσι για μαλακή αίσθηση και γρήγορη αποβολή της υγρασίας
 • OrthoLite® πάτος
 • Μεσόσολα XtraFoam™
 • ESS Snake Plate™ (rockplate) στο εμπρός και μεσαίο τμήμα του πέλματος
 • Σόλα: Vibram® XS Trek με 3.5 mm τάπες
 • Συνολικό προφίλ (stack height): 31mm/25mm
 • Προφίλ μεσόσολας: 20mm/14mm
 • Drop: 6mm
 • Βάρος: 317γρ αντρικό – 273γρ γυναικείο
 • Pronation: Ουδέτερο (neutral)
 • Προτεινόμενη λιανική τιμή: 130€

 

View this photo set on Flickr

 

Ευχαριστούμε την VF Hellas για την παραχώρηση των The North Face Endurus TR για τις ανάγκες της δοκιμής

Τάκης Τσογκαράκης

Η αγάπη του για το βουνό ξεκινάει πολλά χρόνια πίσω με τις πρώτες αναβάσεις στην αγαπημένη του Πάρνηθα και μετέπειτα με την σχολή Ορειβασίας του ΕΟΣ Αχαρνών. Το 2007 έτρεξε τον πρώτο του αγώνα ορεινού τρεξίματος και από τότε ονειρεύεται "όλο και ψηλότερα, όλο και μακρύτερα". Ελπίζει να το κάνει για πολλά χρόνια ακόμα...

www.advendure.com

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

Φώτης Θεοχάρης: Το χρονικό της αποστολής στα Κ2 (8611m) & Broad Peak (8047m): https://t.co/eQaUBkqkbv #k2… https://t.co/WpdnWEASuL
Mizuno Wave Rider GTX: Ένα παπούτσι παντός καιρού, για άσφαλτο και χωμάτινες επιφάνειες, αναλυτικό review του… https://t.co/7J7ZFvrTGy
@RunMessinia : 421 χιλιόμετρα! 10 συνολικά μαραθώνιοι σε 10 ημέρες, στο μεγαλύτερο stage race της Ελλάδας:… https://t.co/iJFtWaRykf
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Φώτης Θεοχάρης: Το χρονικό της αποστολής στα Κ2 (8611m) & Broad Peak (8047m)!

Mizuno Wave Rider GTX: Ένα παπούτσι παντός καιρού, για άσφαλτο και χωμάτινες επιφάνειες!

Run Messinia: 421 χιλιόμετρα! 10 συνολικά μαραθώνιοι σε 10 ημέρες, στο μεγαλύτερο stage race της Ελλάδας!

Αν δεν υποφέρεις, τότε δεν είναι TOR…

Γιατί πεζοπορία με Μπατόν ;

Run Messinia: Συγκινητικές στιγμές στον αγώνα για την Ελευθερία!

O Άρκαλος ... μας μιλάει για το Sfakia Sky Marathon & Vertical Run!

Motorola Defy 2021 - Όμορφο και ανθεκτικό!

Το Run Messinia τιμά τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση: Το πρόγραμμα – Οι αθλητές – Οι διαδρομές!

O Φώτης Ζησιμόπουλος έγραψε ιστορία στο φετινό Σπάρταθλο!

To UTMB απαγορεύει όλα τα παυσίπονα από το 2022!

To 4ο Chianti Ultra Trail έρχεται στις 26 -27 Μαρτίου 2022 με νέο αγώνα 100Km και πολλές εκπλήξεις – Ο Matteo Matteuzzi, τεχνικός διευθυντής του CUT, σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Advendure!