Φορητό ηλιακό panel Nitecore FSP30: Ιδανική και προσιτή λύση παροχής ενέργειας σε outdoor δραστηριότητες!

Καθώς η τάση για δραστηριότητες στη φύση αυξάνεται συνεχώς, ιδιαίτερα μετά την πανδημία, συσκευές που δίνουν φορητή ενέργεια γίνονται όλο και πιο περιζήτητες. Μεγάλες διασχίσεις στα βουνά, εξορμήσεις με βάρκα σε ποτάμια ή θάλασσες, κάμπινγκ, υπαίθρια φωτογραφία και βιντεοσκόπηση στη φύση, υποστήριξη σταθμών ανεφοδιασμού σε μεγάλους αγώνες ultra σε απομονωμένα σημεία και άλλες παρόμοιες δραστηριότητες απαιτούν τη χρήση ηλεκτρονικού εξοπλισμού, όπως φακοί, ρολόγια και συσκευές GPS, λάμπες, laptop, drone, κάμερες, monitors και κινητά τηλέφωνα. Τη λύση δίνουν ελαφριά φορητά ηλιακά panels, όπως το Nitecore FSP30 που παρουσιάζουμε στο άρθρο, το οποίο μάλιστα έρχεται σε πολύ καλή τιμή σε σχέση με την ποιότητα και τις δυνατότητες του.

 

Ένα από τα κυριότερα σημεία που πρέπει να προσέξει κάποιος όταν διαλέγει ένα φορητό ηλιακό panel είναι ο βαθμός απόδοσης του, ο οποίος είναι μια μέτρηση του πόσο καλά μετατρέπει την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική. Μια τιμή πάνω από 20% είναι επιθυμητή και το FSP30 έρχεται με απόδοση 24%, μιας από τις υψηλότερες στην αγορά. Ταυτόχρονα, λόγω της κατασκευής του από μονοκρυσταλλικό πυρίτιο μπορεί να πετύχει σταθερή μετατροπή ενέργειας ακόμη και σε μια συννεφιασμένη ημέρα, αυξάνοντας έτσι την ποιότητα του σε συνδυασμό με τον υψηλό βαθμό απόδοσης των κυψελών του.

Είναι εφοδιασμένο με δύο θύρες εξόδου USB-A και μία θύρα εξόδου USB-C που διαθέτει και δυνατότητα γρήγορης φόρτισης 18W PD. Με επαρκή ηλιοφάνεια η μέγιστη συνολική ισχύς του είναι 30W και είναι 42% περισσότερη από αυτή των κοινών ηλιακών πάνελ που συνήθως βρίσκεται στα 21Watt. Επίσης, η μονάδα σταθεροποίησης της τάσης που περιλαμβάνει μπορεί να ρυθμίσει την τάση εξόδου σε συνάρτηση με την συγκέντρωση ηλιακού φωτός έτσι ώστε να εξασφαλίζει σταθερή έξοδο και ασφαλή διαδικασία φόρτισης για τις συσκευές.

Βασικότατα χαρακτηριστικά ενός φορητού ηλιακού panel είναι επίσης το βάρος του και οι διαστάσεις του. Το FSP30 ζυγίζει μόλις 625g (57g ελαφρύτερο από ένα iPad Pro 12.9″) και είναι εύκολο στη μεταφορά, όπως αναδιπλώνεται. Οι διαστάσεις του είναι: Κλειστό 295mm x 880mm x 4mm και ανοιχτό 295mm x 170mm x 45mm.

Άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά του FSP30 είναι:

 • Eίναι καλυμμένο με λεπτό και ελαφρύ υλικό προστασίας PET, χαρίζοντας μεγάλη αντοχή στις γρατζουνιές και την διάβρωση.
 • Διαθέτει βολική θήκη για Power Bank, κινητό τηλέφωνο κτλ.
 • Διαθέτει μεταλλικούς κρίκους στις γωνίες έτσι ώστε να μπορεί να δεθεί με ασφάλεια σε σακίδια ή να κρεμαστεί από τέντες.
 • Παρέχει αδιαβροχότητα σε επίπεδο IPX5, οπότε είναι ΟΚ σε βροχερό καιρό ή έντονη υγρασία.

 

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά:

 • Διαστάσεις: Κλειστό 295mm x 880mm x 4mm - Ανοιχτό 295mm x 170mm x 45mm
 • Βάρος: 625gρ +/-5gρ
 • Αριθμός πάνελ : Τέσσερα (4)
 • Αποδοτικότητα κυψελών: 24%
 • Συνολική ισχύς εξόδου: 30W
 • Θύρες εξόδου: USB-A x 2, USB-C
 • Έξοδος USB-A: Συνολικά 5V – 3.1A
 • Έξοδος USB-B: 5V – 3A / 9V – 2A
 • Τιμή πώλησης: 149€

 

Για κάτι ακόμη ισχυρότερο μπορείτε να δείτε το φορητό ηλιακό panel Nitecore SFP100, το οποίο έχουμε παρουσιάσει παλιότερα στο Advendure.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος των προιόντων NITECORE στην Ελλάδα είναι η VASILIKOS Import-Trade. Τα προϊόντα NITECORE διατίθενται σε σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα, αλλά μπορείτε να τα προμηθευτείτε και on-line στην ηλεκτρονική διεύθυνση της εταιρείας VASILIKOS Import-Trade.

 

Δημήτρης Τρουπής

 

Δημήτρης Τρουπής

Κατάγεται από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας και ζει μόνιμα στην Πάτρα. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Το τρέξιμο στα μονοπάτια των βουνών και η μεταφορά εικόνων και συναισθημάτων μέσα από τα άρθρα του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο και η πεζοπορία στη φύση είναι μια εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου, μας φέρνει πιο κοντά σε αυτήν και μας κάνει να αγαπήσουμε περισσότερο το περιβάλλον.

www.advendure.com

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ