Σειρά Ρούχων Dynafit Enduro: Παρουσίαση και Δοκιμή! Κύριο

Από 12 Οκτ 2015

Η Ιταλική Dynafit, με έδρα το Νότιο Τυρόλο στους Ιταλικούς Δολομίτες, είναι πλέον πολύ γνωστή και δημοφιλής στην χώρα μας, ενώ παπούτσια της εταιρείας για ορεινό τρέξιμο έχουμε παρουσιάσει και δοκιμάσει κατά καιρούς στο Advendure (Dynafit Feline SL, Feline Superlight και Pantera). Η εταιρεία όμως διαθέτει και σειρές ρούχων τα οποία είναι κατάλληλα για όλες τις μορφές τρεξίματος στο βουνό, από ultra-trail και vertical running μέχρι sky-running. Ορισμένα δε από τα ρούχα της μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλες αυτές τις δραστηριότητες, ενώ άλλα έχουν απόλυτη εξειδίκευση. Αντικείμενο της σημερινής παρουσίασης και δοκιμής είναι η σειρά Enduro, και συγκεκριμένα το Enduro shorts, η κοντομάνικη μπλούζα Enduro T-shirt men και το ελαφρύ μπουφάν Enduro Jacket. Και τα τρία ρούχα δοκιμάστηκαν σε πολλούς αγώνες κάθε μορφής, όπως αγώνες υπεραπόστασης ασφάλτου (Ευχίδειος άθλος, Κρόνιο πέρασμα), ultra-trail  (Lost Trail), ορεινού τρεξίματος (Orliakas Adventure race, Hydra’s trail event), ακόμη και σε αγώνες city-trail (Syros City Trail), όπως και σε πολλές προπονήσεις.

Σορτσάκι Enduro Shorts


Πρόκειται για ένα πολύ ελαφρύ (102 gr) σορτσάκι, με ενσωματωμένο εσώρουχο, το οποίο ανήκει στην σειρά της Dynafit που έχει σχεδιαστεί για vertical running. Τα ρούχα αυτά έχουν πολύ υψηλό δείκτη σχέσης απόδοσης προς βάρος, οπότε μπορούμε να πούμε ότι είναι στοχευμένα για καθαρά αγωνιστικό τρέξιμο κάθε απόστασης. Η τεχνολογία κατασκευής είναι το Dry'ton Dry Lightweight 94 (Πολυεστέρας και Ελαστάνη), το οποίο εξασφαλίζει πολύ καλό εξαερισμό αλλά και απομάκρυνση της υγρασίας. Είναι κυρίως στοχευμένο στο vertical running, αλλά φυσικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάλλιστα και σε αγώνες ultra-trail και sky-running, όπως άλλωστε και άλλα ρούχα της σειράς Enduro. Το πλέον ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι η ελαστική ζώνη πάχους περίπου 4 εκατοστών, η οποία εφαρμόζει στην μέση του αθλητή και δεν χρειάζεται κορδόνι για σφίξιμο. Το σορτς διαθέτει ενσωματωμένο εσώρουχο από δικτυωτό υλικό, επίσης φτιαγμένο από Πολυεστέρα και Ελαστάνη, με διαφορετικές όμως αναλογίες (κυρίως σώμα ή ενσωματωμένο εσώρουχο). Στο πίσω μέρος διαθέτει μια ευρύχωρη τσέπη με φερμουάρ και στα πλάγια δυο άλλες τα τσέπες μεγάλου πλάτους από δικτυωτό υλικό. Το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο εξασφαλίζει καλή αντιανεμική προστασία και αντίσταση στο νερό (χωρίς να είναι αδιάβροχο). Η τιμή λιανικής του Enduro Shorts Men είναι 50 ευρώ.

 Τεχνικά Χαρακτηριστικά:


- Weight: 102g
- Gender: Male
- Age group: Adult
- Clothing fit: Athletic
- Main material: Dry'ton Dry Lightweight 94
- Insert: Dry'ton PL mesh thermocool fresh 110
- Lining: Dry'ton air mesh 140
- Finishing: DWR (durable water-repellent)
- Sizes: 46/S - 48/M - 50/L - 52/XL - 54/2X
- Colors: carbon/4490, legion/3520Δοκιμή και Συμπεράσματα

Χρησιμοποιώντας για πολλούς μήνες το σορτσάκι Enduro, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι πρόκειται για ένα από τα καλύτερα αγωνιστικά σορτς της αγοράς, κατάλληλο για τρέξιμο κάθε είδους. Εξαιρετική εφαρμογή, ψηλό εργονομικό κόψιμο στα πλαϊνά, πολύ ελαφρύ και με τον εξαερισμό του να κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Οι τρείς τσέπες που διαθέτει είναι πολύ σωστά κατανεμημένες και μπορούν να μεταφέρουν ότι θα χρειαστούμε στην προπόνηση ή στον αγώνα μας. Το φερμουάρ της πίσω τσέπης είναι πολύ ανθεκτικό και εκεί μπορούμε να τοποθετήσουμε υλικά που δεν είναι άμεσης χρήσης την ώρα που τρέχουμε, τοποθετώντας π.χ. τα τζελάκια μας στις πλαϊνές δικτυωτές τσέπες.

 

 

Η ελαστική του ζώνη που το κρατάει σφιχτό στην μέση έχει πολύ καλή εφαρμογή και δεν ενοχλεί καθόλου στην κοιλιά - όντας ένα από τα πολύ δυνατά χαρακτηριστικά του αφού κάθεται σαν γάντι στο σώμα - αλλά με τον καιρό και την εκτεταμένη πολύμηνη χρήση χαλαρώνει λίγο και αυτό μειώνει την δυνατότητα μεταφοράς υλικών στις τσέπες μιας και με το βάρος “κάθεται” το σορτς. Επίσης σίγουρα δεν μπορεί να σηκώσει μεγάλο βάρος, οπότε αν θέλουμε να μεταφέρουμε πολλά gel για παράδειγμα καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε εξωτερική ζώνη. Έχει πολύ καλή αντίσταση στο νερό και αυτό είναι σημαντικό χαρακτηριστικό ενώ στεγνώνει και πολύ γρήγορα όταν βραχεί. Τέλος, ακόμη σημείο που χρειάζεται βελτίωση στην επόμενη σειρά είναι το ότι το ενσωματωμένο εσώρουχο είναι αρκετά σφιχτό μπροστά και μπορεί να ενοχλήσει τον λαγονοψοΐτη μυ, ιδιαίτερα αν ο αθλητής επιλέξει πολύ εφαρμοστό νούμερο.Μπλούζα Enduro T-shirt men


Η μπλούζα Enduro T-shirt men ανήκει και αυτή στα προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί από την Dynafit κυρίως για vertical running, αλλά μπορούν φυσικά να χρησιμοποιηθούν και σε αγώνες ultra-trail και Sky-running. Πολύ ελαφριά μπλούζα (108 gr) και με κορυφαία αναπνοή σε ολόκληρη την επιφάνεια της, στοχεύει και αυτή σε αγωνιστικό τρέξιμο κάθε απόστασης έχοντας πολύ υψηλό δείκτη σχέσης απόδοσης προς βάρος. Η τεχνολογία σχεδίασης του υλικού της είναι η PL knit eyelet 110 με βάση τις προδιαγραφές της εταιρείας και αποτελείται από 100% πολυεστέρα. Η τιμή λιανικής του Enduro T-shirt Men είναι 50 ευρώ.

 Τεχνικά Χαρακτηριστικά:


- Weight: 108g
- Gender: Male
- Age group: Adult
- Clothing fit: Comfort
- Main material: PL knit eyelet 110
- Sizes: 46/S - 48/M - 50/L - 52/XL - 54/2X
- Colors: apple/5250, dawn/1730, sparta blue/8530

Δοκιμή και Συμπεράσματα

Η μπλούζα Enduro T-shirt men καταρχάς έρχεται με εκπληκτικά χρώματα. Αυτή που χρησιμοποίησα σε σειρά αγώνων και προπονήσεων ήταν έντονο πορτοκαλί με βυσσινί λωρίδα στο πλάι, αλλά βγαίνει και σε γαλάζιο και πράσινο/λαχανί χρώμα. Τα πολύ δυνατά της σημεία είναι η αίσθηση ελευθερίας στην κίνηση που σου δίνει καθώς τρέχεις καθώς έχει εξαιρετική και άνετη εφαρμογή και είναι πολύ ελαφριά, αλλά και η αναπνοή της που κινείται σε εξαιρετικά επίπεδα. Η απορρόφηση ιδρώτα είναι στον μέσο όρο της αγοράς, ενώ δεν ερεθίζει καθόλου το δέρμα από τριβές εσωτερικά αφού οι ραφές της είναι λίγες και ουσιαστικά εντελώς επίπεδης σχεδίασης. Είναι ιδανική για γρήγορο και απροβλημάτιστο τρέξιμο, ιδιαίτερα σε ζεστές συνθήκες, διαθέτει δε εξαιρετική ελαστικότητα (4-way strech).Μπουφάν Enduro Jacket


Εξαιρετικά ελαφρύ (134 gr) και αντιανεμικό, το Enduro Jacket είναι σχεδιασμένο για χρήση σε αγώνες ultra-trail, παρέχοντας προστασία και διάρκεια χωρίς όμως να προσθέτει βάρος στον αθλητή. Η τεχνολογίες Dry'ton Dry Lightweight 94 και Dry'ton PL mesh thermocool fresh 110 που χρησιμοποιεί βασίζονται σε Πολυεστέρα και Ελαστάνη, ενώ διαθέτει ζώνες εξαερισμού από δικτυωτό υλικό κάτω από τις μασχάλες και στην πλάτη. Αριστερά στο ύψος του στήθους διαθέτει μια ευρύχωρη τσέπη με φερμουάρ, ενώ οι εσωτερικές του ραφές είναι εντελώς επίπεδες. Οι άκρες των μανικιών είναι εφαρμοστές στον καρπό για πρόσθετη προστασία από τις εξωτερικές συνθήκες. Το τελείωμα στον λαιμό είναι αρκετά ψηλό και το ύψος ρυθμίζεται από το φερμουάρ του. Το υλικό κατασκευής παρέχει προστασία από τις ακτίνες UV, ενώ αν και δεν είναι αδιάβροχο, παρουσιάζει μια ανθεκτικότητα στην εισχώρηση της βροχής στο εσωτερικό του. Η τιμή λιανικής του Enduro Jacket Men είναι 100 ευρώ.

 Τεχνικά Χαρακτηριστικά:


- Weight: 134g
- Gender: Male
- Age group: Adult
- Clothing fit: Athletic
- Main material: Dry'ton Dry Lightweight 94
- Insert: Dry'ton PL mesh thermocool fresh 110
- Finishing: DWR (durable water-repellent)
- Sizes: 46/S - 48/M - 50/L - 52/XL - 54/2X
- Colors: carbon/5180, dawn/1620, legion/8580Δοκιμή και Συμπεράσματα

Ξεκινώντας από την εφαρμογή του στο σώμα μας να πούμε ότι το Enduro Jacket είναι εξαιρετικά άνετο και “κάθεται” πολύ καλά πάνω μας. Οι αντιανεμικές του ιδιότητες είναι πολύ καλές, αλλά όταν κατέβει σημαντικά η θερμοκρασία καλό είναι να φοράμε εσωτερικά ένα προστατευτικό πρόσθετο layer. Επίσης παρότι είναι ελαφρύ, κινείται στο πάνω μέρος του μέσου όρου των αντιανεμικών της αγοράς όσο αφορά το βάρος του. Ένα πολύ δυνατό χαρακτηριστικό που έχει είναι ότι όταν το χρησιμοποιούμε με σακίδιο, λόγω της υφής του υλικού κατασκευής, παρέχει πολύ μεγάλη άνεση και βοηθάει να μην  ερεθίζονται τα σημεία επαφής των ιμάντων ή του σακιδίου με το σώμα μας.

 

 

Το ύψος που ανεβαίνει στον λαιμό είναι πολύ καλό, προστατεύει από τον αέρα και δεν εμποδίζει, ενώ μου άρεσε ιδιαίτερα η θηκούλα που έχει το φερμουάρ ώστε να μην τρίβεται αυτό στο λαιμό και προκαλεί ενόχληση ή ερεθισμούς. Η τσέπη στο ύψος του στήθους είναι μεγάλη και πολύ χρήσιμη, αλλά καλό είναι να μην την φορτώνουμε πολύ μιας και δεν είναι εφαρμοστή και ίσως μας ενοχλήσει στο τρέξιμο. Εξαιρετικό εξαερισμό παρέχουν οι δικτυωτές ζώνες κάτω από τις μασχάλες και στην πλάτη. Το υλικό κατασκευής παρέχει αντίσταση από την είσοδο του νερού όταν βρέχει και αυτό είναι χρήσιμο σε πολλές περιπτώσεις ελαφριάς βροχής, ενώ είναι αρκετά ελαστικό.

 Αποκλειστικός αντιπρόσωπος των προϊόντων Dynafit είναι ο κ. Γιώργος Κλαουδάτος. Μπορείτε να  προμηθευτείτε τα ρούχα της σειράς Enduro από το e-shop του κ. Κλαουδάτου:  http://www.klaoudatos-skishop.gr/, αλλά και από τα ακόλουθα καταστήματα:

- Runner Store
- OutRun
- Pulse100
- POLO centrers
- Κλαουδάτος Περιστέρι
- Escape
- Sports & Ski Θεσσαλονίκη
- Fifth Element Ιωάννινα
- Sea World Κέρκυρα
- 55 summits ΛιτόχωροΔημήτρης Τρουπής

Δημήτρης Τρουπής

Κατάγεται από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας και ζει μόνιμα στην Πάτρα. Συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του Adventure Zone από το 2009, ενώ μαζί με τον Τάκη Τσογκαράκη ίδρυσαν και "τρέχουν" το Advendure.  Το τρέξιμο στα μονοπάτια των βουνών και η μεταφορά εικόνων και συναισθημάτων μέσα από τα άρθρα του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Παθιάζεται με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος, υπεραντοχής και  περιπέτειας. Έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες ορεινού τρεξίματος όλων των αποστάσεων, με έμφαση στους αγώνες ultra trail.  Θεωρεί ότι το τρέξιμο και η πεζοπορία στη φύση είναι μια εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου, μας φέρνει πιο κοντά σε αυτήν και μας κάνει να αγαπήσουμε περισσότερο το περιβάλλον.

www.advendure.com

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

Ζώνη τρεξίματος & soft flask @nitecore, παρουσίαση και δοκιμή από το @Advendure_Net : https://t.co/my6UUDbOfi https://t.co/IbYNIbyjXw
Μια συζήτηση με τον Νίκο Ροδόπουλο για το Tihio Stage Race: https://t.co/wuZK4Xialg https://t.co/fIO6YiVojK
“Καθώς ο σπόρος άρχισε να ριζώνει, άρχισα να σκέφτομαι ότι μπορεί να γίνει” - Moonwalk Traverse, η καταπληκτική διά… https://t.co/tVwLGn0IbC
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Ζώνη τρεξίματος & soft flask NITECORE !

Μια συζήτηση με τον Νίκο Ροδόπουλο για το Tihio Stage Race!

“Καθώς ο σπόρος άρχισε να ριζώνει, άρχισα να σκέφτομαι ότι μπορεί να γίνει” - Moonwalk Traverse, η καταπληκτική διάσχιση του Sean Villanueva!

Με κορυφαίο συναγωνισμό και σπουδαίες ελληνικές συμμετοχές το Transgrancanaria στις 24-28 Φεβρουαρίου 2021!

Ο Sean Villanueva ολοκλήρωσε την πρώτη solo διάσχιση του Fitz Traverse στην Νότια Παταγονία!

Ανάπτυξη των ΑΠΕ με σεβασμό στη βιοποικιλότητα: Ένα βιώσιμο σενάριο για ανάπτυξη Αιολικών Σταθμών με ελάχιστο περιβαλλοντικό κόστος!

O Αντώνης Συκάρης διέκοψε στα 7.440m την προσπάθεια ανάβασης στην κορυφή του Κ2!

Ορειβατικός εξοπλισμός CAMP για τα πρώτα & ασφαλή βήματά σας στο χειμερινό βουνό

Τρέξιμο σε Κατηφόρα - Μυϊκή Καταπόνηση και Στρατηγικές Προσαρμογής!

Μια αποκλειστική συνέντευξη με τον Λάζαρο Ρήγο, για όλα τα θέματα που αφορούν την H.A.R.T.A!

Ο ρόλος του λεπτού Fleece στην Πεζοπορία!

Η βελτίωση των νευρομυικών ικανοτήτων των δρομέων αντοχής – Ιδιαιτερότητες των γυναικών δρομέων!