The North Face: Αποκαλυπτήρια της νέας σειράς Summit Series!

Από 08 Οκτ 2015

Η The North Face, η κορυφαία εταιρεία στον outdoor εξοπλισμό ένδυσης και υπόδησης, ανακοίνωσε τα αποκαλυπτήρια της σειράς προϊόντων Summit Series, η οποία θα είναι διαθέσιμη στο κοινό από 15 Οκτώβρη, ριζικά επανασχεδιασμένη με τεχνολογίες αιχμής και δυναμική σχεδίαση. Η σειρά, δημιουργημένη εξ’ ολοκλήρου από και για την ορειβατική και αναρριχητική κοινότητα, θα είναι διαθέσιμη σε περιορισμένη ποσότητα και σε εξειδικευμένα καταστήματα σε όλον τον κόσμο μόνο για μία μικρή χρονική περίοδο.

«Δημιουργήσαμε αυτή την σειρά για εμάς τους ίδιους και τους αθλητές μας και εμπνευστήκαμε από το μονοπάτι της δημιουργικότητας», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Joe Vernachio. «Προκαλέσαμε τους εαυτούς μας μη θέλοντας να διαλέξουμε, σε οποιοδήποτε σημείο της σχεδίασης και της παραγωγής, τον εύκολο δρόμο, και έχουμε την αίσθηση ότι δημιουργήσαμε μία πολύ συναρπαστική συλλογή προϊόντων».

 

Πρωτοεμφανιζόμενη το φθινόπωρο του 2000, η Summit Series ήταν πάντα μία συλλογή από στυλ που αντιπροσωπεύουν την κορυφή των προϊόντων της The North Face. Οι νέες τεχνολογίες και καινοτομίες που αναπτύχθηκαν τα τελευταία χρόνια από την The North Face έδωσαν την ευκαιρία στην εταιρεία να αναζωογονήσει την σειρά Summit Series ενσωματώνοντας όλες αυτές τις τεχνολογίες αιχμής.

 

Προϊόντα Εμπνευσμένα από Αθλητές

 

Το τμήμα Έρευνας και Σχεδίασης της The North Face που ήταν υπεύθυνο για όλη την σειρά Summit Series, είχε την καθοδήγηση από το σχεδιαστικό σύνθημα «Σεβασμός. Έμπνευση. Εξέλιξη.». Η σειρά Σέβεται την κουλτούρα του αθλητή καθώς και τα περιβάλλοντα στα οποία κινούνται. Εμπνέει τους αθλητές μέσω του σχεδιασμού των προϊόντων, της αίσθησης αλλά και της εργονομίας τους. Τέλος, Εξελίσσεται ωθώντας τα όρια της καινοτομίας στην τεχνολογία επαναπροσδιορίζοντας την αιχμή του ορεινού αθλητισμού.

 

Προκειμένου να επιτύχει αυτό το αποτέλεσμα, η ομάδα αθλητών της The North Face είχε κατά νου από την φάση της σύλληψης της ιδέας, μέχρι την τελική ολοκλήρωση των προϊόντων, την εξής ερώτηση: Από τι αποτελείται το τέλειο σετ εξοπλισμού;

 

«Απευθυνθήκαμε κατευθείαν στους αθλητές μας, ορειβάτες και αναρριχητές, και τους ρωτήσαμε ποια είναι τα βασικά συστατικά που θα ήθελαν στον εξοπλισμό τους και η απόκριση από όλους τους ήταν πολύ ξεκάθαρη: χρειάζονταν έξι βασικά στρώματα (layers) ρουχισμού με τα οποία θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν σε διάφορες καταστάσεις και συνθήκες που κάποιος συναντά σε ένα αλπικό χειμερινό πεδίο» ανέφερε ο Vernachio.

 

Έτσι λοιπόν η σειρά αποτελείται από έξι layers με την κωδική ονομασία L1 έως και L6, βάσει και της σειράς με την οποία κάποιος θα τα φορούσε.


Τα Summit L1 Top and Pant (Μπλούζα και Κολάν) είναι το πρώτο και βασικό layer κατασκευασμένο από ύφασμα το οποίο παρέχει πολυζωνική διαχείριση της ζέστης και της υγρασίας, καθώς και ευχέρεια στην κίνηση μέσω της αρθρωτής κατασκευής τους.

 

 

Το Summit L2 Jacket είναι ένα ενδιάμεσο στρώμα κατασκευασμένο από το πολύ ανθεκτικό υλικό Polartec® Thermal Pro® συνδυασμένο με την fleece τεχνολογία Hardface® Technology, με μία ιδιαίτερη πλέξη στην πλάτη για στοχευμένη ζεστασιά και ιδανική διαχείριση της υγρασίας.

Το Summit L3 Jacket είναι ένα έξτρα ελαφρύ ενδιάμεσο laye, μονωμένο με πούπουλο 800-fill RDS (Responsible Down Standard). Το ύφασμα στην εμπρός πλευρά χρησιμοποιεί την τεχνολογία FuseForm™ για στοχευμένη αντοχή με ελάχιστες ραφές και ένα ψηφιακά εκτυπωμένο χρώμα το οποίο χρησιμοποιεί πολύ λιγότερο νερό από τις παραδοσιακές διαδικασίες βαφής.

 

Το πιο ζεστό συνθετικό μας layer, το Summit L4 Jacket είναι μονωμένο με το υλικό ThermoBall™, ένα συνθετικό υλικό, αποκλειστική δημιουργία της The North Face, το οποίο διατηρεί την θερμοκρασία του σώματος σταθερή ακόμη και αν βραχεί. Η minimal και ομοιογενής κατασκευή του ελαχιστοποιεί τις ραφές και ο σχεδιασμός του εμποδίζει την διασπορά της υγρασίας και την δημιουργία cold spots.

 

Οι μεμβράνες Summit L5 Shell και Shell Pant (μπουφάν και παντελόνι) είναι ότι πιο εξελιγμένο κομμάτι εξοπλισμού έχει ποτέ δημιουργήσει η The North Face. Χρησιμοποιεί την αδιάβροχη και διαπνέουσα μεμβράνη DryVent™ 3L και με την FuseForm™ κατασκευή του στοχεύει στην μέγιστη αντοχή με τις ελάχιστες δυνατές ραφές ενώ ο αρθρωτός σχεδιασμός του είναι ιδανικός δίνει πλήρη ελευθερία κινήσεων στο αλπικό πεδίο.

 

 

 

Το τελικό layer της σειράς, το Summit L6 Jacket, μονωμένο με πούπουλο 800-fill RDS, κατασκευασμένο και συγκολλημένο με τεχνολογίες Z-baffle για αυξημένη παροχή ζέστης και αντοχής στα καιρικά φαινόμενα καθώς επίσης χρησιμοποιεί και αυτό την τεχνολογία FuseForm™ για μεγαλύτερη αντοχή.

 


Προϊόν, Ο Άλλος Τρόπος (The Other Way)

H προσέγγιση την οποία θέλαμε να δώσουμε στα αποκαλυπτήρια της νέας κολεξιόν Summit Series χρησιμοποιεί το μότο «The Other Way», το οποίο δένει απόλυτα με τον τρόπο με τον οποίο η σειρά σχεδιάστηκε, έξω από τις συνηθισμένα και παραδοσιακά RD&D χρονοδιαγράμματα. Το γεγονός αυτό ενισχύεται επίσης τόσο από την περιορισμένη τους ποσότητα η οποία έχει κατασκευαστεί όσο και από την περιορισμένη του διάθεση τόσο online, όσο και σε εξειδικευμένα καταστήματα.

 

«Λόγω του γεγονότος ότι το προϊόν είναι μοναδικό και δημιουργημένο για εξειδικευμένες προσπάθειες και αθλητές, ήταν ξεκάθαρο ότι θα μπορούσε να διατεθεί μόνο από εξειδικευμένα καταστήματα ορειβατικών ειδών με έναν τρόπο μοναδικό και όσο τον δυνατόν επικεντρωμένο και προσωποποιημένο στους ίδιους» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της The North Face και Διευθυντής Πωλήσεων Tony Erlick. «Οτιδήποτε κι αν έχουμε κάνει που αφορά την νέα σειρά Summit Series, αντιπροσωπεύει στο έπακρο το μόνο “O Άλλος Τρόπος”…»

 

Ερωτήσεις / Απαντήσεις (Q & A) με τους Conrad Anker, Renan Ozurk, και David Goettler σχετικά με την νέα σειρά Summit Series

 

Περιγράψτε την νέα Summit Series με δικά σας λόγια

Anker: Ειδικού σκοπού, απλή, κομψή, και ανθεκτική
Ozurk: H νέα σειρά είναι απλά ο ρουχισμός που ονειρευόμασταν τόσο καιρό για κάθε περιπέτεια. Χρησιμοποιεί την τελευταία τεχνολογία και είναι το επιστέγασμα όλων των ανατροφοδοτήσεων που είχαμε με την εταιρεία τα τελευταία χρόνια.
Goettler: Η νέα σειρά γυρνάει πίσω στις πραγματικές ρίζες: μία σειρά η οποία παρέχει το μέγιστο επίπεδο λειτουργικότητας και μινιμαλισμού, χαρακτηριστικά τα οποία αναζητεί κάθε επαγγελματίας αθλητής. Είναι απλό: αυτά είναι κομμάτια σχεδιασμένα να σε βοηθήσουν να πετύχεις τους στόχους σου στο πεδίο και τίποτα άλλο.

 

Ποιος είναι ο σκοπός της νέας Summit Series; Από τι είναι φτιαγμένη;

Ozurk: Ο σκοπός ήταν να δημιουργηθεί ένα απλό σύστημα διαστρωμάτωσης το οποίο θα μας βοηθήσει να επιβιώνουμε στα σκληρότερα περιβάλλοντα του πλανήτη. Είμαι πραγματικά χαρούμενος με το αποτέλεσμα: μίνιμαλ, κομψό και λειτουργικό.
Goettler: Ο σκοπός ήταν να δημιουργηθεί μία σειρά η οποία δεν θα σε ενοχλεί με τόσα άχρηστα χαρακτηριστικά όπως πολλές τσέπες και φερμουάρ. Βάζει την ελευθερία της κίνησης σε προτεραιότητα, κρατά το βάρος χαμηλά, με αντοχή και λειτουργικό ταυτόχρονα. Είναι πραγματικά ότι απολύτως χρειάζεσαι σε δοκιμαζόμενες συνθήκες.

 

O Conrad Anker ένα κρύο απόγευμα στο basecamp

 


Που και πως δοκιμάστηκε η νέα σειρά;

Anker: Δοκιμάστηκαν στην περιοχή Langtang των Ιμαλαϊων τον Φεβρουάριο του 2015. Τα πρώτα πρωτότυπα δοκιμάστηκαν στο Hyalite Canyon στην Μοντάνα των ΗΠΑ. Κάνονας παγοαναρρίχηση μπορούσαμε να παρέχουμε κατευθείαν πληροφορίες και σχόλια για την τελειοποίησή τους, τα οποία μετουσιώθηκαν και ενσωματώθηκαν σαν διορθώσεις / αλλαγές στα τελικά προϊόντα.
Goettler: Σε μία μίνι αποστολή στο Langtang τον χειμώνα που μας πέρασε. Κάναμε κάποιες παγοαναρριχήσεις και πολυήμερες εξερευνήσεις έτσι ώστε να δοκιμάσουμε όσο τον δυνατόν καλύτερα όλα τα προϊόντα. Βρήκαμε πολλά που θα μπορούσαν να βελτιωθούν, αλλαγές που υιοθετήθηκαν και προβλήματα που διορθώθηκαν από την The North Face. Ήμουν πολύ ενθουσιασμένος όταν είδα για πρώτη φορά το τελικό προϊόν!


Σε ποιους απευθύνεται η νέα Summit Series; Για τι είδους δραστηριότητες τα προτείνεις;

Goettler: Αναμφισβήτητα στον σοβαρό αλπινιστή. Γενικότερα σε όποιον βγαίνει «εκεί έξω», στο χειμερινό πεδίο για ορειβασία, αλπινισμό, παγοαναρρίχηση…

 

O David Goettler δίπλα στον παγετώνα στιγμές πριν αντικρίσει την κορυφή του Shisha Pangma


Πως οι αθλητές της The North Face συνεισέφεραν στην ανανέωση της σειράς;

Anker: Δουλέψαμε συνεχώς με την σχεδιαστική ομάδα καθ’ όλη την διάρκεια της διαδικασίας η οποία δεν σταματάει ποτέ. Ζητήσαμε να δημιουργηθεί μία σειρά η οποία θα κάλυπτε όλες μας τις ανάγκες στα πιο ακραία περιβάλλοντα, από την αρχή μέχρι το τέλος. Το αποτέλεσμα ήταν αυτά τα έξι layers, από το L1 έως το L6 που πράγματι εκπλήρωσαν τις απαιτήσεις μας.
Ozurk: Δουλεύαμε για αυτό για πολύ καιρό, παρέχοντας στοιχεία και πληροφορίες σε κάθε στάδιο της διαδικασίας παραγωγής καθώς και σε κάθε χαρακτηριστικό του προϊόντος: υλικό, προσαρμογή, χαρακτηριστικά. Ήταν αρκετά διασκεδαστικό να χτίσουμε την σειρά από το μηδέν με την σχεδιαστική ομάδα και είμαστε ευγνώμονες που οι γνώμες μας εισακούστηκαν και υιοθετήθηκαν στο έπακρο.

 

Γιατί όλη σειρά είναι γκρι απόχρωσης;

Anker: Προσωπικά μου αρέσουν τα ουδέτερα χρώματα. Τα ρούχα με ανοιχτά χρώματα, ενώ δείχνουν ωραία σε μια φωτογραφία, δεν είναι αυτά που θα βγάλω από την ντουλάπα μου. Μου αρέσει να περνάω απαρατήρητος και να ενσωματώνομαι στο περιβάλλον. Στο Hyalite Canyon, το δικό μας πεδίο παγοαναρρίχησης εδώ στην Montana, οι βράχοι είναι γκρι / σκουρόχρωμοι. Οι σχηματισμοί του πάγου δίνουν μία γαλανή απόχρωση και όταν συνδυάζονται με τα χιονοσκέπαστα πεύκα, είναι ένα ήρεμο και ήσυχο μέρος με τρομερή δύναμη. Αυτά είναι τα χρώματα του χειμώνα για μένα και η νέα σειρά δένει με αυτή την φιλοσοφία. Τα ανοιχτά, φανταχτερά χρώματα, ταιριάζουν σε πιο ζεστά και τροπικά κλίματα, χρώματα που θα έβρισκες σε μπανάνες, παπαγάλους και χαμαιλέοντες! 

Ozurk: Για μένα, είναι μέρος της ηθικής του αλπινισμού. Το λιγότερο είναι περισσότερο. Προσωπικά μου αρέσουν τα λιγότερο φανταχτερά χρώματα καθώς είναι και πιο διαχρονικά.
Goettler: Προσωπικά, είναι σημάδι του «λιγότερο». Να επικεντρωθείς στο βασικό που είναι η δράση και να είσαι ένα με το περιβάλλον. Επίσης, σαν επαγγελματίες αλπινιστές, δεν χρειαζόμαστε ανοιχτά χρώματα για να δείξουμε που βρισκόμαστε…

 

Μία συνηθισμένη μέρα στα Ιμαλάια δοκιμάζοντας στα όρια τη νέα σειρά Summit Series

 


Ποιο είναι κατά την γνώμη σας το πιο δυνατό χαρακτηριστικό της νέας Summit Series;

Anker: Είναι ο τρόπος με τον οποίο «δένουν» όλα τα κομμάτια. Η νέα σειρά λειτουργεί σαν μια ενιαία οντότητα. Το αγαπημένο μου κομμάτι είναι το παντελόνι L5. Οι αρθρώσεις είναι υποδειγματικά σχεδιασμένες για ορειβασία.

Ozurk: Νομίζω ότι το L5 με την FuseForm τεχνολογία είναι το πιο εξελιγμένο κομμάτι σε όλη την σειρά. Είναι κάτι που πραγματικά μου δίνει την αυτοπεποίθηση να πιέσω τα όρια εκεί έξω.
Goettler: Ήμουν συγκλονισμένος από την πραγματικά καταπληκτική προσαρμογή. Με μία πρώτη ματιά, νόμιζα ότι τα layers είναι λίγο χαλαρά πάνω μου. Όταν όμως άρχισα να τα χρησιμοποιώ συνειδητοποίησα ότι αυτό το γεγονός μου έδινε πλήρη ελευθερία κινήσεων. Λατρεύω επίσης την προσαρμογή των παντελονιών. Είναι η πρώτη φορά μου αισθάνομαι άνετα με παντελόνι κατασκευασμένο με μεμβράνη.

 

Πιστεύεις ότι χωρούν βελτιώσεις;
Ozurk: Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, σίγουρα θα μπορούν να υπάρξουν βελτιώσεις στο μέλλον. Στην παρούσα φάση όμως, νομίζω ότι η νέα Summit Series βρίσκεται στην κορυφή.

 

 

Αποκλειστική διάθεση της νέας Summit Series για την Ελλάδα από το κατάστημα ALPAMAYO PRO 

 

Σχετικά με την The North Face®

H The North Face, τμήμα της VF Outdoor, Inc., ιδρύθηκε το 1966 με μοναδικό σκοπό να εξοπλίσει outdoor αθλητές για τις επόμενες περιπέτειές τους. Σήμερα, είμαστε η κορυφαία outdoor μάρκα στον κόσμο, δημιουργώντας δοκιμασμένα από αθλητές και σε πραγματικές συνθήκες προϊόντα που βοηθούν άλλους αθλητές να εξερευνήσουν και να θέσουν σε δοκιμασία τα όρια των ανθρώπινων δυνατοτήτων. Προστατεύουμε το πεδίο και ελαχιστοποιούμε το αποτύπωμά μας στον πλανήτη μέσω προγραμμάτων που ενθαρρύνουν την αειφόρο ανάπτυξη. Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στην California των ΗΠΑ σε διαπιστευμένες LEED Platinum εγκαταστάσεις ενώ τα προϊόντα The North Face διατίθενται σε εξειδικευμένα καταστήματα σε όλον τον κόσμο. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο www.thenorthface.com.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

"Τρέξιμο και Οστικοί Τραυματισμοί", αναγνώριση, βαρύτητα, πρόληψη, θεραπεία: https://t.co/XqQuDtiMRk https://t.co/SuS5M5FXL9
Ζώνη τρεξίματος & soft flask @nitecore, παρουσίαση και δοκιμή από το @Advendure_Net : https://t.co/my6UUDbOfi https://t.co/IbYNIbyjXw
Μια συζήτηση με τον Νίκο Ροδόπουλο για το Tihio Stage Race: https://t.co/wuZK4Xialg https://t.co/fIO6YiVojK
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Τρέξιμο και Οστικοί Τραυματισμοί!

Ζώνη τρεξίματος & soft flask NITECORE !

Μια συζήτηση με τον Νίκο Ροδόπουλο για το Tihio Stage Race!

“Καθώς ο σπόρος άρχισε να ριζώνει, άρχισα να σκέφτομαι ότι μπορεί να γίνει” - Moonwalk Traverse, η καταπληκτική διάσχιση του Sean Villanueva!

Με κορυφαίο συναγωνισμό και σπουδαίες ελληνικές συμμετοχές το Transgrancanaria στις 24-28 Φεβρουαρίου 2021!

Ο Sean Villanueva ολοκλήρωσε την πρώτη solo διάσχιση του Fitz Traverse στην Νότια Παταγονία!

Ανάπτυξη των ΑΠΕ με σεβασμό στη βιοποικιλότητα: Ένα βιώσιμο σενάριο για ανάπτυξη Αιολικών Σταθμών με ελάχιστο περιβαλλοντικό κόστος!

O Αντώνης Συκάρης διέκοψε στα 7.440m την προσπάθεια ανάβασης στην κορυφή του Κ2!

Ορειβατικός εξοπλισμός CAMP για τα πρώτα & ασφαλή βήματά σας στο χειμερινό βουνό

Τρέξιμο σε Κατηφόρα - Μυϊκή Καταπόνηση και Στρατηγικές Προσαρμογής!

Μια αποκλειστική συνέντευξη με τον Λάζαρο Ρήγο, για όλα τα θέματα που αφορούν την H.A.R.T.A!

Ο ρόλος του λεπτού Fleece στην Πεζοπορία!