Η ορεινή Ροδόπη κάνει μια ευχή! Κύριο

Από 13 Οκτ 2016

Στις 21-22 Οκτωβρίου, ο φίλος του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) και αθλητής της Άρσης Βαρών, Θεοχάρης Λεζπουρίδης, θα συμμετάσχει στο μεγαλύτερο και ταυτόχρονα δυσκολότερο ορεινό υπερ-μαραθώνιο που διεξάγεται στη χώρα μας, στον Rodopi Advendurun. Οι αθλητές που συμμετέχουν στον αγώνα αυτό καλούνται να διανύσουν μια απόσταση 164 χιλιομέτρων και 8.000 μέτρων θετικής υψομετρικής διαφοράς, μέσα από ξεχασμένα μονοπάτια που διατρέχουν ολόκληρη την οροσειρά της Ροδόπης και του Παρθένου Δάσους. Το χρονικό περιθώριο που έχουν όλοι οι αθλητές για να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους, με έναν έγκυρο τερματισμό, είναι 40 ώρες. Παρόλα αυτά, η μεγαλύτερη δυσκολία του αγώνα έγκειται στον μικρό αριθμό σταθμών τροφοδοσίας, μόλις 6 σε αριθμό, που επιβάλλουν στους αγωνιζόμενους να κινούνται για ένα μέσο όρο 25 – 30 χιλιομέτρων εντελώς αυτόνομα, αντιμέτωποι πάντα με κάθε είδους καταστάσεις που μπορούν να προκύψουν όταν βρίσκεται κάποιος σε ένα τόσο μακρινό και απομονωμένο μέρος.

 

Ο Θ. Λεζπουρίδης έχει ήδη συμμετάσχει 5 φορές, εκ των οποίων έχει ολοκληρώσει επιτυχώς τις 4, με έγκυρους τερματισμούς σε ιδιαίτερα καλούς χρόνους. Οι διοργανωτές του αγώνα, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια όλων των αθλητών απονέμουν ένα ξεχωριστό βραβείο σε όσους πετυχαίνουν 5 έγκυρους τερματισμούς στον εν λόγω αγώνα. Ο Θ. Λεζπουρίδης θα επιχειρήσει να τερματίσει για 5η φορά, φέτος, και να αφιερώσει το βραβείο του στο Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος. Ο τρόπος με τον οποίο θα αγωνιστεί θα διαφέρει απ’ όλων των υπολοίπων καθώς θα διανύσει όλη τη διαδρομή του αγώνα χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τις δικές του προμήθειες σε τροφή και νερό αλλά και με ένα αυστηρότερο χρονικό περιθώριο έγκυρου τερματισμού από αυτό των 40 ωρών. Ο ίδιος έχει ορίσει μια σειρά αυστηρών κανονισμών που έχουν ως εξής:

 

1. Tο έγκυρο, χρονικό όριο προσωπικού τερματισμού θα είναι στις 33 ώρες. Μετά το πέρας των 33 ωρών θα δηλωθεί αυτομάτως από τη διοργάνωση ως εγκαταλείψας τον αγώνα στο σημείο που θα βρίσκεται τη δεδομένη στιγμή.

2. Δεν θα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει drop bag σε κανέναν από τους σταθμούς τροφοδοσίας του αγώνα καθώς επίσης και σε κανέναν από τους σταθμούς ελέγχου των αθλητών.

3. Δεν θα μπορεί να δεχτεί τίποτα από άλλον συναθλητή του, εθελοντή ή άτομο της διοργάνωσης, καθώς και να αγγίξει κάποιον από τους προαναφερθέντες, καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Σε διαφορετική περίπτωση οι παραπάνω θα μπορούν να τον καταγγείλουν διακόπτοντας οριστικά τον αγώνα του αν κάτι τέτοιο όντως αληθεύει.

4. Δεν επιτρέπεται να περάσει από δύο συνεχόμενα σημεία ελέγχου παρέα με κάποιον ίδιο συναθλητή του. Στην αντίθετη περίπτωση θα θεωρείται αυτόματα από την διοργάνωση πως έχει εγκαταλείψει στο σημείο που πέρασε για δεύτερη φορά μαζί με το ίδιο άτομο.

5. Οι κανόνες 3,4 μπορούν να παραβλεφθούν σε περίπτωση σωματικής υγείας και ψυχικής ακεραιότητας συναθλητή ο οποίος χρήζει βοήθειας.

6. Αν ζητήσει προσωπικά βοήθεια για λόγους υγείας ή κάποιος από την ομάδα διάσωσης και το ιατρικό προσωπικό του αγώνα κρίνει ότι είναι απαραίτητη η περίθαλψή του τότε η προσπάθειά του διακόπτεται αυτόματα και θεωρείται από τη διοργάνωση πως έχει εγκαταλείψει τον αγώνα.

7. Οφείλει πριν την έναρξη του αγώνα να προσκομίσει οποιοδήποτε έγγραφο ζητήσει η διοργάνωση, το οποίο σχετίζεται με την ικανότητά του να ανταπεξέλθει σε αυτό το εγχείρημα, ώστε να του επιτρέψει να αγωνιστεί.

8. Aπαγορεύεται η παραμονή του στους σταθμούς τροφοδοσίας του αγώνα για περισσότερο από 10 λεπτά και στους σταθμούς ελέγχου για περισσότερο από 5 λεπτά. Σε κάθε διαφορετική περίπτωση η διοργάνωση έχει κάθε δικαίωμα να διακόψει αυτόματα την προσπάθειά του και να θεωρήσει πως έχω εγκαταλείψει στο συγκεκριμένο σημείο.

9. Ενδιάμεσα χρονικά όρια αποκλεισμού δεν υπάρχουν παρά μόνο αυτά που ορίζει η διοργάνωση.

10. Οφείλει να συμμορφωθεί παράλληλα με όλους τους ήδη υπάρχοντες κανόνες της διοργάνωσης καθώς και με νέους που ενδέχεται να θεσπίσει αποκλειστικά για αυτόν. 

 

Την προσπάθειά του υποστηρίζει το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και η Υπηρεσία Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, η εταιρία αθλητικών ειδών “INOV-8 Greece”, το βιβλιοπωλείο “Sublime” και το Advendure, ενώ θα μπορείτε να τον παρακολουθήσετε ζωντανά, τις ημέρες του αγώνα, στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.rout.gr, αναζητώντας το #18# που αντιστοιχεί στον αριθμό συμμετοχής του.

 

Σκοπός του εγχειρήματος είναι να συγκεντρωθούν χρήματα για το Έργο του Οργανισμού με τη συμβολή όλων μας. Για να ενισχύσετε την παραπάνω προσπάθεια, μπορείτε να καταθέσετε, από 10 Οκτωβρίου 2016 έως και 10 Νοεμβρίου 2016, οποιοδήποτε ποσό,ξεκινώντας από το ένα (1) ευρώ, για κάθε χιλιόμετρο που καταφέρνει να διανύσει, σε έναν από τους λογαριασμούς του Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος, με την ένδειξη 21.8 δίπλα στο όνομα καταθέτη και το “Rodopi Advendurun στην αιτιολογία.*

 

Για την ιδιαίτερη αυτή προσπάθεια του ο Θεοχάρης Λεζπουρίδης μας λέει: «Όλη αυτή η προσπάθεια, που έχω ήδη ξεκινήσει εδώ και μήνες, ως το φετινό Οκτώβρη, θα ήθελα να αποκτήσει και ένα ιδιαίτερο νόημα όχι μόνο για μένα. Το έργο που παρέχει η φιλανθρωπική οργάνωση “Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) είναι τεράστιο καθώς δεν υπάρχει ομορφότερο συναίσθημα από το να προσφέρεις σε ένα παιδί που έχει ανάγκη, πόσο μάλλον όταν αυτό πάσχει από μια σοβαρή ασθένεια. Βλέποντας, λοιπόν, τα παιδιά μου να χαμογελούν θα ήθελα να δω χαμόγελα και στα πρόσωπα άλλων παιδιών.»

 

* Τραπεζικοί Λογαριασμοί (όνομα δικαιούχου ΚΑΝΕ-ΜΙΑ-ΕΥΧΗ ΕΛΛΑΔΟΣ)

Τράπεζα Πειραιώς: (λογαριασμός): 5021-032403-315

BIC (SWIFT CODE): PIRBGRAA (iban ): GR 60 0172 0210 0050 2103 2403 315

Τράπεζα Alpha Bank: (λογαριασμός) :122 00 200 2010 774

BIC (SWIFT CODE): CRBAGRAAXXX (iban ):GR90 0140 1220 1220 0200 2010 774

Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος: (λογαριασμός): 715 4701 31 37

BIC (SWIFT CODE): ETHNGRAA (iban ): GR30 0110 7150 0000 7154 7013 137

 

Παρακαλείσθε να προωθείτε την απόδειξη της κατάθεσης στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ώστε να λάβετε και την ανάλογη απόδειξη δωρεάς για το κατατιθέμενο ποσό.

 

Λίγα λόγια για το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)

Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) είναι παράρτημα του διεθνούς οργανισμού ‘Μake-A-Wish International’ και πραγματοποιεί τις πιο βαθιές επιθυμίες παιδιών με σοβαρές και απειλητικές ασθένειες, ενισχύοντας τον αγώνα τους για ζωή, με Χαρά, Δύναμη και Ελπίδα. Ο οργανισμός ασχολείται αποκλειστικά με το ψυχικό κόσμο του άρρωστου παιδιού και όχι με την ασθένειά του. Ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1996 και μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει τις Ευχές σε 1.500 σοβαρά άρρωστα παιδιά, χαρίζοντας τους και πάλι πίστη πως τα όνειρα μπορούν να συμβούν, ακόμα και να γίνουν καλά! Μέσα από τη διαδικασία μιας ευχής, δημιουργούμε για το παιδί και την οικογένειά του αξέχαστες εμπειρίες, δυνατές αναμνήσεις και αναδεικνύουμε τη μοναδικότητά του με ένα σκοπό: να γεμίσει δύναμη, να πιστέψει στη ζωή και να την ξανακερδίσει!   

 

Μake-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)

Καραϊσκάκη 23 & Λ. Βουλιαγμένης, 16675, Γλυφάδα

Τηλ. 210-9637660 & 7, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.               

 

 

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

@GregoryPacks - Citro 30L, αναλυτική δοκιμή και παρουσίαση στο @Advendure_Net : https://t.co/GW95UEVAsD https://t.co/fJ5JODDZTj
Φορητή ενέργεια από την @nitecore: Power Stations NPS600 & NPS200 και ηλιακό πάνελ SFP100, αναλυτική παρουσίαση από… https://t.co/Pfgb0Y8r4r
@DYNAFIT_SpeedUp Alpine Running Vest & Transalper Dynastretch Vest, αναλυτικό review στο @Advendure_Net :… https://t.co/bDqPyVbYvA
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

ITRA Infographic 2013 - 2019

GREGORY Packs - Citro 30L

Φορητή ενέργεια από την Nitecore: Power Stations NPS600 & NPS200 και ηλιακό πάνελ SFP100!

DYNAFIT Alpine Running Vest & Transalper Dynastretch Vest

ITRA - COVID-19: Προτεινόμενες οδηγίες προς διοργανωτές αγώνων

Hoka Speedgoat 4: Εξαιρετικό εργαλείο για ultra-trail και μεγάλα τρεξίματα σε τεχνικά μονοπάτια!

Η Άνδρος ... αλλιώς!

Ξεκινάει το Nisos Crete - Lizard Ultra Tour 2020, το νέο εγχείρημα του Δ. Δημητρίου!

Salomon Supercross, ένα άξιο μέλος της "Cross" οικογένειας

Διάσχιση της Ορεινής Ελλάδας ενάντια στην αιολική καταστροφή των ελληνικών βουνών!

Μια μέτρια μέρα ...

Feline SL: Σταθερότητα, προστασία και εξαιρετική πρόσφυση από την Dynafit!