12ος Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος 'ΣΑΜΑΡΙΑ' & 2ος Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος 'ΟΜΑΛΟΣ RUN'!

02 Απρ 2024

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 τον 12ο Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος ‘Σαμαριά’ (SAMARIA RUN 2024) και τον 2ο Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος ‘ΟΜΑΛΟΣ RUN σε μια πανέμορφη μικρότερη βουνίσια διαδρομή μήκους 7 χιλιομέτρων με όμορφές εικόνες και θέα προς το οροπέ-διο του Ομαλού και τα δυτικά Λευκά Όρη, με εκκίνηση το Οροπέδιο Ομαλού και τερματισμό στο Ξυλόσκαλο.

 

 

Το Samaria Run 2024 θα φιλοξενηθεί, όπως γίνεται κάθε χρόνο, στον Εθνικό Δρυμό Λευκών Ορέων με το Φαράγγι της Σαμαριάς, ο οποίος είναι παγκοσμίως γνωστός, με μεγάλη καθημερινή επισκεψημότητα. Η διαδρομή είναι 21,6 km, οπότε ο αγώνας έχει πάρει τον χαρακτήρα του ορεινού ημιμαραθωνίου. Η διαδρομή του είναι Οροπέδιο Ομαλού (Εκκίνηση) – Μαχί – Ξυλόσκαλο – Νερούτσικο – Άγιος Νικόλαος – Καλυβάκι – Ποτιστήρια – Ποριά – Καταφύγιο Καλλέργη – Ξυλόσκαλο Ομαλού, όπου θα γίνει ο τερματισμός. Οι συμμετέχοντες θα τρέξουν στην διαδρομή αυτή σε μονοπάτι και δρόμο και στα αντίστοιχα μονοπάτια του Εθνικού Δρυμού.

Στην ιστοσελίδα του Συλλόγου https://www.eoshanion.gr/samaria-run θα αναρτηθούν, η αναλυτική περιγραφή, οι κανόνες, τα έντυπα με την διαδικασία για την δήλωση συμμετοχής και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τον 12ο Αγώνα ορεινού τρεξίματος ‘Σαμαριά’ και για τον 2ο Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος ‘’Ομαλός Run΄.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 04/04/2023 και θα γίνονται μόνο με την ηλεκτρονική εγγραφή του αθλητή/τριας, μέσω της ιστοσελίδας: https://events.eoshanion.gr/el/events και θα γίνονται δεκτές το αργότερο μέχρι και την Πέμπτη 09 Μαΐου 2024.

Οι εθελοντές-μέλη του Συλλόγου θα προσφέρουν υπηρεσίες, όπως κάθε χρόνο, στα προκαθορισμένα σημεία ελέγχου του Αγώνα, για την ομαλή διεξαγωγή του. Η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, η Διεύθυνση Δασών Χανίων και η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σαμαριάς του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. υποστηρίζουν για άλλη μία χρονιά την προσπάθεια αυτή.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παίρνουν πληροφορίες, κάθε βράδυ από τις 21:00 μ.μ. έως τις 23:00 μ.μ., στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, εκτός από Σαββάτο, Κυριακή και αργίες, τηλ. 28210 44647 begin_of_the_skype_highlightingend_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlightingend_of_the_skype_highlighting, ή και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε .

 

Από τον Σύλλογο.

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ