Ορεινός Αγώνας Κισσάβου 2015: Συνεχίζονται οι εγγραφές

16 Απρ 2015

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι εγγραφές για τους δύο αγώνες που διοργανώνει ο Ορειβατικός Σύλλογος Λάρισας στις 17 Μαϊου 2015 με μήκος 33,5 χλμ και 13,5 χλμ. 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ο αγώνας ουσιαστικά ξεκινά το Σάββατο 16-5-2015 και ώρα 19.00 στην παραλία Στομίου στον χώρο του Κάμπινγκ , όπου και θα γίνει η τεχνική ανάλυση αυτού στους αθλητές και αθλήτριες , από τον έφορο ορειβασίας του Ε. Ο. Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ & υπεύθυνο του αγώνα κ. ΚΑΡΑΤΣΙΒΗ ΔΗΜΗΤΡΗ, ο οποίος είναι και ο χαράκτης της διαδρομής.

 

Την επόμενη ημέρα και ώρα 08.00 θα ξεκινήσει ο αγώνας με αφετηρία το Στόμιο, συνολικού μήκους 33,5 χιλ. και θα ακολουθήσει την διαδρομή ΣΤΟΜΙΟ – ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΚΙΣΑΒΟΥ – ΚΟΡΥΦΗ ΚΙΣΑΒΟΥ – ΣΥΝΑΧΟΒΡΥΣΗ – ΑΝΑΤΟΛΗ – ΜΕΤΑΞΟΧΩΡΙ – ΑΓΙΑ

 

Στον τερματισμό και με το πέρας του αγώνα , στην Αγιά , θα δοθούν στους αθλητές & αθλήτριες σάντουιτς αναψυκτικά , νερό κλπ .

 

Η συμμετοχή των αθλητών τριών το 33,5κμ αναμένεται να φθάσει τους 130. Οι ηλικίες που συμμετέχουν είναι από 18 ετών και άνω , ενώ οι κατηγορίες θα είναι δύο, ανδρών & γυναικών. Το κόστος συμμετοχής είναι 20 € κατά άτομο και περιλαμβάνει την αστική ευθύνη, την τεχνικη μπλούζα αγώνα με το νούμερο και γενικά την υποστήριξη του αγώνα. Στους τρεις πρώτους αθλητές και αθλήτριες θα δοθούν κύπελλα ενώ όσοι τερματίσουν θα πάρουν αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα .

 

Η συμμετοχη των αθλητων/τριων για τον αγωνα τον 13,5κμ αναμενετε στουσ 250+ .Το κοστοσ συμετοχησ ειναι 10 ευρ.Σε ολουσ θα δοθουνε τεχνικα μπλουζακια και μεταλια συμμετοχησ.Στουσ τρεις προτουσ θα δοθουνε κυπελα.

 

Ενδιάμεσα της διαδρομής τον 33,5κμ θα υπάρχουν (8) οκτώ σταθμοί εκτός της αφετηρίας και του τερματισμού , οι οποίοι θα πλαισιώνονται από έμπειρα μέλη του Ε. Ο. Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ αλλά και από τους υπόλοιπους εθελοντικούς συλλόγους . Αξίζει να αναφερθεί ότι σε σταθμούς οι οποίοι είναι επικίνδυνοι θα υπάρχει ένα μέλος της Ε. Ο. Δ. ( ομάδα διάσωσης ) , από το τμήμα Σαμαρειτών του Ε.Ε.Σ. , από την ένωση ελλήνων καταδρομέων τον κυνηγητικό σύλλογο και την Νέα Ακρόπολη. Κατά την διάρκεια του αγώνα η Αερολέσχη Λάρισας θα κάνει πτήσεις ιδιαίτερα τις μεσημβρινές ώρες πάνω από την διαδρομή για τον φόβο πυρκαγιάς. Η επικοινωνία θα γίνεται μέσω της Ένωσης ραδιοερασιτεχνών Θεσσαλίας με τρις σταθμούς έτσι ώστε να καλύπτει όλη την διαδρομή . Επίσης σχεδόν σε όλο το μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν άτομα διασκορπισμένα και σε επικίνδυνα σημεία για βοήθεια σε περίπτωση ατυχήματος. Θεωρούμε ότι η ασφάλεια των συμμετεχόντων είναι πρωταρχικός στόχος μας.

 

Για τον αγωνα τον 13,5 κμ θα υπαρχουν 2 σταθμοι

 

Στους σταθμούς θα δίνεται νερό – ισοτονικά ποτά – αλμυρά σνακ – ξηροί καρποί κλπ.

 

Όσοι αθλητές και αθλήτριες δεν περάσουν τον σταθμό του ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΚΙΣΑΒΟΥ την 12.00 θα αποκλείονται και η μεταφορά τους θα γίνεται με τα λεωφορεία του ορειβατικού στην ΑΓΙΑ .

 

O αγωνας τον 13,5κμ ληγει στις 13.00

Ο αγωνας τον 33,5κμ ληγει στις 16.00

 

Όλοι οι αθλητές και αθλήτριες είναι ασφαλισμένοι κατά την διάρκεια του αγώνα από τον ΕΟΣ Λάρισας .

 

Η απονομή θα γίνει στην ΑΓΙΑ την 15.00 ανεξάρτητα από τους υπόλοιπους αθλητές που θα συνεχίζουν τον αγώνα.

 

Κατά την αναμονή στην πλατεία Αγιάς θα υπάρχουν διάφορες εκδηλώσεις σε συνεργασία με τον Δήμο Αγιάς αλλά και διάφορους Συλλόγους.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές: http://www.eoslarissas.gr/agonas/agonas-prokiriksi

 

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ