Πράξη αγάπης και ελπίδας η εθελοντική αιμοδοσία από την Περιφέρεια Αττικής και τον «ΠΔΣ Οδυσσέας Πετρούπολης»!

16 Φεβ 2021

Παρουσία του  Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και με τη συμμετοχή πολλών εθελοντών νεαρής ηλικίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου,  από την Περιφέρεια Αττικής, τον Ποδηλατικό Δρομικό Σύλλογο Οδυσσέα Πετρούπολης και σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», εθελοντική αιμοδοσία για την κάλυψη αναγκών του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», στο Κλειστό Γυμναστήριο Πετρούπολης «Νίκος Παξιμαδάς». Η αιμοδοσία ήταν αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου Τη δράση υποστήριξαν η Αντιπεριφέρεια Δυτικού τομέα Αθηνών, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ). Τον συντονισμό από την πλευρά της Περιφέρειας Αττικής είχε η ειδική συνεργάτης Άθλησης του Περιφερειάρχη Αττικής Χριστίνα Γαλανοπούλου ενώ τηρήθηκαν αυστηρά τα μέτρα προστασίας κατά του covid-19.

 

 

Οι περισσότερες από 70 φιάλες αίματος που συγκεντρώθηκαν αποτελούν ένα μεγάλο μήνυμα ανθρωπιάς, αγάπης, ελπίδας και αλληλεγγύης. Ο Ποδηλατικός Δρομικός Σύλλογος Οδυσσέας Πετρούπολης αποδεικνύει καθημερινά πως αθλητισμός, κοινωνική προσφορά και δημόσια υγεία βαδίζουν χέρι-χέρι. Τα μέλη του Συλλόγου είτε ως αιμοδότες, είτε ως εθελοντές στηρίξαν δυναμικά την εθελοντική αιμοδοσία και πάντα δηλώνουν παρόντες όπου έχει ανάγκη ο συνάνθρωπος.

Συγκίνηση και δύναμη προκάλεσε η μεγάλη συμμετοχή νέων αιμοδοτών, οι οποίοι προσήλθαν με υπομονή ,ευγένεια και χαμόγελο αψηφώντας τις καιρικές συνθήκες. Οι ανάγκες για αίμα ιδιαίτερα στα παιδιά είναι ιδιαίτερα αυξημένες και οφείλουμε όλοι να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την προσπάθεια για  τη στήριξη τους, με  όσα μέσα διαθέτουμε.

 

 

 Ιδιαίτερες ευχαριστίες στη συνεισφορά της ομάδας αιμοληψίας του Νοσοκομείου Παίδων « Η Αγία Σοφία» που με τη ανθρώπινη και ζεστή συμπεριφορά τους έκαναν του αιμοδότες να αισθανθούν ασφάλεια και εμπιστοσύνη, στο «Δειπνοσοφιστήριον» για την προσφορά εδεσμάτων για τους εθελοντές αιμοδότες και στην εταιρεία «Βίκος» για τη χορηγία νερών και πορτοκαλάδων.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του «ΠΔΣ Οδυσσέας Πετρούπολης» Δημήτρης Ζωναράς τόνισε: « Είναι μεγάλη τιμή για το Σύλλογο μας που επιλέχθηκε από την Περιφέρεια Αττικής για μια τόσο μεγάλη εκδήλωση αγάπης όπως είναι η εθελοντική αιμοδοσία. Σήμερα στείλαμε το μήνυμα πως αθλητισμός και ζωή συμβαδίζουν αρμονικά.Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Λεωτσάκο και το Δήμαρχο Πετρούπολης Στέφανο Βλάχο. Πάνω από όλα ευχαριστώ τους φίλους, αθλητές και μέλη του συλλόγου που ήρθαν να αφιερώσουν δέκα λεπτά από τη ζωή τους. Να δώσουν αίμα και να δώσουν ζωή»

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Latest Tweets

Μια συζήτηση με τον Νίκο Ροδόπουλο για το Tihio Stage Race: https://t.co/wuZK4Xialg https://t.co/fIO6YiVojK
“Καθώς ο σπόρος άρχισε να ριζώνει, άρχισα να σκέφτομαι ότι μπορεί να γίνει” - Moonwalk Traverse, η καταπληκτική διά… https://t.co/tVwLGn0IbC
Με κορυφαίο συναγωνισμό και σπουδαίες ελληνικές συμμετοχές το Transgrancanaria στις 24-28 Φεβρουαρίου 2021:… https://t.co/4MAh9hGAsT
Follow Advendure on Twitter

Post Gallery

Μια συζήτηση με τον Νίκο Ροδόπουλο για το Tihio Stage Race!

“Καθώς ο σπόρος άρχισε να ριζώνει, άρχισα να σκέφτομαι ότι μπορεί να γίνει” - Moonwalk Traverse, η καταπληκτική διάσχιση του Sean Villanueva!

Με κορυφαίο συναγωνισμό και σπουδαίες ελληνικές συμμετοχές το Transgrancanaria στις 24-28 Φεβρουαρίου 2021!

Ο Sean Villanueva ολοκλήρωσε την πρώτη solo διάσχιση του Fitz Traverse στην Νότια Παταγονία!

Ανάπτυξη των ΑΠΕ με σεβασμό στη βιοποικιλότητα: Ένα βιώσιμο σενάριο για ανάπτυξη Αιολικών Σταθμών με ελάχιστο περιβαλλοντικό κόστος!

O Αντώνης Συκάρης διέκοψε στα 7.440m την προσπάθεια ανάβασης στην κορυφή του Κ2!

Ορειβατικός εξοπλισμός CAMP για τα πρώτα & ασφαλή βήματά σας στο χειμερινό βουνό

Τρέξιμο σε Κατηφόρα - Μυϊκή Καταπόνηση και Στρατηγικές Προσαρμογής!

Μια αποκλειστική συνέντευξη με τον Λάζαρο Ρήγο, για όλα τα θέματα που αφορούν την H.A.R.T.A!

Ο ρόλος του λεπτού Fleece στην Πεζοπορία!

Η βελτίωση των νευρομυικών ικανοτήτων των δρομέων αντοχής – Ιδιαιτερότητες των γυναικών δρομέων!

Η πρώτη χειμερινή ανάβαση στο Κ2 είναι γεγονός!