Ο Σελέτης νικητής στον “Κροκόδειλο trail 2020”

05 Μαρ 2020

Με μια εντυπωσιακή κούρσα από την αρχή του αγώνα, ο πολύ έμπειρος πρωταθλητής μας Σελέτης Δημήτριος της ομάδας KASIMIS TRAINING από τη Σιάτιστα Κοζάνης, σφράγισε την νίκη του στον «Κροκόδειλο trail 2020» με τον εντυπωσιακό χρόνο των 1h:57’:01’’. Πλειάδα εξαιρετικών αθλητών πήραν εκκίνηση το πρωί της Κυριακής 1 Μαρτίου από τη Σούγια Χανίων. Αξίζει μάλιστα να σημειώσουμε ότι είναι η πρώτη φορά που τόσο πολλά γνωστά ονόματα του ορεινού τρεξίματος αγωνίζονται εντός Κρήτης.

 

Από την εκκίνηση ξεχώρισαν με πολύ δυνατό ρυθμό οι Σελέτης, Γιαννόπουλος,  Διαλεκτός  και Αγνουσιώτης .Στην πρώτη κατηφόρα του αγώνα, πάνω στο αρχαίο, βραχώδες και πολύ τεχνικό μονοπάτι που ενώνει τις αρχαίες πόλεις Συία και Λισσός, ο Διαλεκτός είχε πτώση με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να χάσει το γκρουπ των προπορευόμενων αθλητών, συνέχισε όμως τον αγώνα.

Στη συνέχεια ,από την αρχή της δεύτερης ανηφόρας του αγώνα(3ο χλμ) ο Σελέτης με σταθερά δυνατό ρυθμό ξεκόλλησε από το γκρούπ των προπορευόμενων ,κράτησε το ίδιο pace σε όλο τον αγώνα και πέρασε την γραμμή του τερματισμού στον εντυπωσιακό χρόνο των 1h:57’:01’’. Στις θέσεις 2 και 3 τερμάτισαν οι Γιαννόπουλος Κωνσταντίνος (DYNAFIT) και Αγνουσιώτης Χρήστος (RUNNERS PROJECT/ ΣΔΥ ΒΟΛΟΥ), οι οποίοι έτρεξαν μαζί όλο τον αγώνα. Τις θέσεις 4-6 συμπλήρωσαν οι Τσιαπρούνης Βασίλειος (ALL TERRAIN RUNNERS), Ματσίγκος Φώτιος (ARKALOS) και Διαλεκτός Γεώργιος (SALOMON HELLAS)

Την κατηγορία των γυναικών κέρδισε η Mαριέλα Τσίπα (ALL TERRAIN RUNNERS),και το βάθρο συμπλήρωσαν η Kατερίνα Δρακάκη (ARKALOS) και η Anna Veleva (ΣΔΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ). Στις θέσεις 4-6 ακολούθησαν οι Λεμονιά Δουβίνωφ (BABOURAS), Δανάη Αρβανίτη(Ρέθυμνο)και Anna Κonkina (ανεξάρτητη).

Παράλληλα διοργανώθηκαν και παιδικοί αγώνες με την ονομασία «Κροκοδειλάκι»,απόστασης 1.500 μέτρων σε ιδιαίτερα τεχνικό πεδίο ,με συμμετοχή 70 παιδιών Δημοτικού. Γυμνασίου και Λυκείου.

Ο Κροκόδειλος trail αναπτύσσεται στη Νοτιοδυτική Κρήτη πάνω στον άξονα Σούγια-Γιαλυσκάρι-Ανύδροι- Παλαιόχωρα. Έχει μήκος 20,5 χλμ ,θετική υψομετρική διαφορά 1.200 μέτρα και αποτελεί έναν πολύ ιδιαίτερο και τεχνικό αγώνα ορεινού τρεξίματος σε πετρώδες terrain με 4 ανεβοκατεβάσματα-δόντια ,όπου δοκιμάζει τα όρια της αντοχής των αθλητών. Eίναι ένας αγώνας πρόκληση, που η άριστη διαχείριση του είναι καθοριστικής σημασίας για την τελική επίδοση. Στον αγώνα έλαβαν εκκίνηση 82 έμπειροι αθλητές ορεινού τρεξίματος και τερμάτισαν επιτυχώς οι 79.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε με συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων,του Δήμου Καντάνου-Σελίνου και του Σωματείου Δρομέων Παλαιοχώρας(Παλαιόχωρα Trail Running Team).

Χρυσός χορηγός της διοργάνωσης ήταν η «Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρία Νοτιοδυτικής Κρήτης-ΑΝΕΝΔΥΚ».

Ευχαριστούμε θερμά τους πολυάριθμους χορηγούς ,υποστηρικτές και εθελοντές του αγώνα ,η συμβολή των οποίων ήταν καθοριστική στην υλοποίηση μιας άρτιας διοργάνωσης .Επίσης ευχαριστούμε την «Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών του Δήμου Χανίων» ,υπεύθυνη για την υγειονομική κάλυψη του αγώνα .

Ραντεβού ξανά στα μονοπάτια της νοτιοδυτικής Κρήτης την Κυριακή 14 Μαρτίου 2021.

Αποτελέσματα αγώνα «Κροκόδειλος Trail»

https://results.chronolog.gr/resultsv3.aspx?ev=cdb8d674a6d55895d094b6b2d3e18826&pp=1330&c=0

Σας ευχαριστούμε εγκάρδια,
Παλαιόχωρα Trail Running Team

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ